< studeni, 2007 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Svibanj 2008 (3)
Travanj 2008 (6)
Ožujak 2008 (7)
Veljača 2008 (7)
Siječanj 2008 (7)
Prosinac 2007 (7)
Studeni 2007 (6)
Listopad 2007 (7)
Rujan 2007 (7)
Kolovoz 2007 (7)
Srpanj 2007 (11)
Lipanj 2007 (6)
Svibanj 2007 (8)
Travanj 2007 (10)
Ožujak 2007 (10)
Veljača 2007 (13)
Siječanj 2007 (17)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


 RSS | Komentari da/ne?

Vizionar

VIZIONAR - magazin na rubu znanosti.
Za one koje zanimaju pouzdane informacije o fenomenu NLO-a, free energyju i održivom razvoju. U svijetu čuda nema ih potrebe izmišljati. Stoga je VIZIONAR neprekidno u potrazi za znanstvenim potvrdama naizgled nepostojećih pojava, holističkim pogledom na svijet i tragovima davno zaboravljenih civilizacija.
Na svim kioscima (ili na broj 01/6683630)
Raniji brojevi

Linkovi

PA ONDA MALO I O MISIJI STS-75

25.11.2007., nedjelja 

 
Bok svima!

Nastavit ću temu iz prethodnog posta, zato jer me za jezik povukao komentar “mladena 77”, koji je spomenuo misiju STS-75 i dao link na snimku s te misije. O toj sam misiji pisao za Večernji, ali novine ipak još uvijek nemaju mogućnost prikazivanja video-snimki (uopće ne sumnjam da će u bliskoj budućnosti imati!) Još jedan pogled na ovu snimku podsjetio me o kako je zanimljivoj pojavi riječ. Pojavi koju uvijek vrijedi još jednom ispričati.

Snimku sam zalijepio dolje, ali evo i priče koja govori o čemu se tu zapravo radi.

Najslavnija snimka Martyna Stubbsa (to je onaj iz prethodnog posta) jest ona s misije STS-75. 25. veljače 1996, na prvom probnom letu eksperimentalne spone za vučenje i postavljanja satelita u orbiti, došlo je do nezgode. Dok je space shuttle vukao iza sebe dvanaest milja dugu sponu, ona je bila bombardirana nabijenim česticama iz gornje atmosfere i kozmičkim zrakama sa sunca. Mada je riječ bila o jakom materijalu od sintetičkih vlakana, on je na sebi skupio višak elektriciteta koji je slomio sponu, odvajajući je od shuttlea i tako je misija vrijedna 400 milijuna propala.

Kamere sa shuttlea su snimale kako se spona i njen multimilijunski teret udaljuju. Tri dana kasnije, 28. veljače, kad je Shuttle već bio udaljen od spone preko sedamdeset I sedam morskih milja, pojavila se gomila NLO-a koji su se žustro kretali ili plutali oko spone i satelita. Astronaut Claude Nicollier je ručnom crno-bijelom kamerom dizajniranom da vidi u "skoro ultraljubičastom" spektru nevidljivom ljudskom oku, snimio preko pedeset divovskih pulsirajućih objekata. Za neke se činilo da emitiraju bljeskove u pravilnom sinkroniziranom uzorku, dok su drugi veći objekti prolazili iza spone. Na temelju duljine spone moglo se procijeniti da imaju promjer najmanje dvije do tri milje - ovisno o tome koliko je objekt bio daleko iza spone.

Sama činjenica da su NLO-i jasno prolazili iza spone, a ne ispred nje, eliminirala je mogućnost optičke iluzije do koje bi moglo doći kad bi maleni objekti prolazili ispred kamere, a činilo bi se da se nalaze pokraj udaljenog pozadinskog objekta. NASA-ini dužnosnici rekli su da su objekti na video-snimci oko spone komadići leda koji prolaze blizu kamere ispred udaljene "preeksponirane" spone. No, mutni prozirni krugovi koji dosta nastaju fokusiranjem na veliku daljinu izgledaju drugačije, ne može ih se jasno razlikovati, nemaju na sebi zarez, ne pulsiraju i ne prolaze iza predmeta kojega se snima.

PULSIRAJUĆI NLO

Isprva nije bilo jasno zašto kabel, pretanak da bi ga se vidjelo iz udaljenosti od 77 milja, na snimci izgleda tako širok, nesrazmjerno sa svojom pravom debljinom. Ustanovljeno je da je uzrok tome bio suncem pobuđeni električni naboj na sponi. Kako je ona stalno bila nabijana visokonabijenim česticama iz svemira i iz jonosfere, stvarala je magnetno polje koje je, obasjano suncem, bilo vrlo vidljivo. Također, iz spone je oslobođen plin koji je postao ioniziran, što je moglo stvoriti efekt neonske svjetiljke. Niti debljina spone, čini se, nema veze s “out-of-focus” teorijom.

Osim toga, NLO-i su pulsirali. Kada se snimka zaustavi I pušta sličicu po sličicu, vidljivo je da cijeli objekt pulsira, a u sredini objekta nalazi se crna točka nalik rupi koja se pulsiranjem povećava I smanjuje, što su neki istraživači (poput Davida Serede u filmu “The Case for NASA UFOs”) povezali sa suštinom pogona tih objekata. Njihova teorija (za koju vam preporučam Seredin film) govori da pulsiranje objekata ukazuje da objekti koriste takvu fiziku koja im omogućuje da putuju brzinama nekoliko puta većim od brzine svjetlosti.

A kaj vi mislite?


- 21:54 - Komentari (56) - Isprintaj - #

STS 80

19.11.2007., ponedjeljak 

 
Bok svima!

Ne znam jeste li primijetili, ali u zadnjih nekoliko tjedana NLO-i su nevjerojatno jako u modi – barem u Americi. Ima ih u ustima američkih predsjedničkih kandidata, ima ih u ustima gradonačelnika New Yorka, ima ih na velikim press konferencijama poput one nedavno održane u Washington Press Clubu, ima ih u emisiji Larrya Kinga..... O svemu tome u nekoliko narednih postova, riječ je o pravoj zbirci novosti koja se, nekih pehom, pojavila upravo nakon što smo završili emisiju „NLO u vijestima“ u kojoj smo pokrili većinu sličnih događaja koji su se protegli tijekom prošle godine. (Ali tim bolje, za par mjeseci napravit ćemo nastavak).

Sve nabrojane teme odmah su dobro prožvakane u ufološkim krugovima, pa me zato, na valu NLO-vijesti koje su me bombardirale, najviše inspirirala jedna druga koja se pojavila u novinama The Canadian National Newspaper negdje oko 15. studenog. (negdje piše 9, nedgej 18, ovisno je l riječ o tiskanom ili interent izdanju, očito) ali ja sam je dobio prekjučer. Napisao ga je Clark C. McClelland, koji je od 1958 do 1992. radio u NASA-i, od toga dugi niz godina kao dio posade flote Space Shuttleova.

Naslov je neobećavajuć i klišejiziran:

Slavni NASA-in astronaut potvrđuje da su izvanzemljani ovdje


Ali evo njenog sadržaja:


'Space Shuttle Columbia je tijekom misije STS-80 nosio posadu od pet astronauta na 17 dana, 15 sati i 54 minute dugu misiju oko Zemlje, najduži let u povijesti te letjelice. Tijekom tog dugog leta zbio se vrlo čudan događaj kojega su članovi posade, među njima i dr. Story Musgrave, gledali kroz prozore shuttlea. Musgrave niti danas ne može objasniti pojavu koju su promatrali. Ispod Columbije pojavio se veliki objekt u obliku diska. Shuttle se u tom trenutku nalazio na visini od otpilike 190 nautičkih milja.

Pred očima zapanjenih astronauta disk se čudesno pojavio ni iz čega i letio kroz oblake ispod njih s desna na lijevo. Izgledalo je da vanjski obruč letjelice rotira u smjeru suprotnom od kazaljke na satu. Bio je vrlo velik (u usporedbi s uobičajenim svemirskim smećem i komadima leda), u rasponu do 50 stopa u promjeru.

Astronaut Dr. Story Musgrave, specijalist za teret na misiji STS-80 Mission, intervjuiran je odmah nakon leta. Nakon što je pogledao video-snimku incidenta koja je prikazivala svjetleće bljeskove atmosferi, gradska svjetla Denvera u Coloradu i druge prizore sa Zemlje, rekao je: "Ne znam što je to, krhotina, čestica leda, stvarno ne znam. Ali je karakteristično za tisuće stvari koje sam vidio. Ono što nije tako karakteristično jest što se pojavilo niotkuda. Mislili biste da biste uočili nešto što je prema vama okrenuto tamnom stranom ili stranom koja ne reflektira sunce. Zaista je impresivno."

Tijekom jednog ranijeg intervjua, Dr. Musgrave je rekao da je pokušao komunicirati s izvanzemaljskim životnim oblicima tijekom svake od njegovih šest misija. Tražio ih je da ga uzmu sa sobom. To je astronaut s puno hrabrosti. Dr. Musgrave se nakon tog leta umirovio iz NASA-e. Od tada širi svoje mišljenje da izvanzemaljski život postoji. Kad Musgrave govori o tome, ne predstavlja veliki skok za čovjeka da bi pretpostavio da on priznaje da nešto zna o izvanzemaljskom životu. Kao zadnji slide tijekom nedavne astronomske prezentcije, dr. Musgrave je pokazao slike izvazemljana poznatih kao „greys“ ili „sivi“, i dao iznenađujući komentar: Ovi dečki su stvarni...to garantiram“. Dr. Musgrave zna istinu. Ovaj autor to garantira!'


McClellandov tekst malo mi je tanak sadržajem, ali poslužio mi je kao dobar podsjetnik na događaj s misije STS-80. Priča je počela puno prije, ali ovaj dio o kojem je danas riječ započet ćemo s čovjekom imenom Martyn Stubbs.Tajne komunikacije NASA-e Martyna Stubbsa

2000. godine britanski magazin “UFO” objavio je da posjeduje 520 video-kaseta s preko 2 500 sati materijala koje su “prikazivale mogući dokaz izvanzemaljske posjete”.

Slavne snimke sa misije Space Shuttlea STS-48 potaknule su mnoge entuzijaste na daljnje istraživanje svemirskih anomalija. Jedan od njih bio je i Martyn Stubbs, upravitelj lokalne kablovske televizije iz Vancouvera u Kanadi. Impresioniran snimkama s misije STS-48, Stubbs je odlučio snimati interne kanale NASA-inih svemirskih komunikacija, kako bi ustanovio koliko se često u svemiru pojavljuju takvi fenomeni.

Tijekom svake misije, strpljivo je mijenjao kasete u videorekorderima (snimao je u opciji “long play”, pa je svakih osam sati trebao mijenjati kazetu). Nakon dugog niza godina snimanja i analiziranja snimaka iz raznih misija, Martyn je zaključio da bi se dvije vrste svemirskih fenomena mogla povezati s nečim “izvanzemaljskim”, a materijal je dao magazinu «UFO». Svoje dvije kategorije Martyn je skormno nazvao “svemirski fenomen jedan” i “svemirski fenomen dva”. “Svemirski fenomen jedan” odnosio se na “sfere u svemiru”, a “svemirski fenomen dva” na svjetleće fenomene koji su jedva vidljivi golim okom te se mogu zamijetiti tek posebnom analizom uz usporavanje filma.


Kao što je jedan novinar napisao, „tako skromno nazvani, fenomeni ne zvuče dramatično, ali potrebno je vidjeti snimke da bi ih se cijenilo, saživjeti se sa snimljenim prizorima i prepoznati njihove čudne karateristike I pokrete. Mnogi od filmova traju tek par sekundi I neće ostaviti toliko dubok dojam ako ih se samo jednom na brzinu pogleda. No, ako ih se snimi puno puta za redom, pa onda uspori ili vrti snimku unaprijed ili unatrag, vrlo brzo se nameće misao da objekti nisu prirodni. Kreću se kao da su pod nekom vrstom svrsishodog upravljanja te ih se svakako ne može objasniti kao “kristale leda” ili “zvijezde” ili čak “kapljice vode” koje su se uhvatile na stakla prozora ili leće kamere.“ Postoje mnoge snimke koje nisu dobile toliko publiciteta kao onih nekoliko najslavnijih, o kojima nekom drugom prilikom.

Evo opisa dvije od tih snimki, od mnogih koje je uz svoje predavanje na konferenciji u Leedsu prije nekoliko godina prikazao Martyn Stubbs. Na filmu od deset sekundi u kadar ulaze dvije sfere I tada zastanu. Jedna dolazi odozgora s lijeva, a druga sa dna desne strane, po prilici u isto vrijeme. Ostaju u međusobnoj formaciji iznad Zemlje sekundu ili dvije. Tada se vidi “bljesak svjetla” (kao kod snimke STS-48) i ta dva objekta iznenada pravocrtno ubrzaju u istom smjeru i u istom trenutku te nestanu u vanjskom svemiru. Ove dvije sfere pokazuju istu zapanjujuću brzinu viđenu na filmu misije STS-48, gdje objekt napravi nagli zaokret pod kutem od 135 stupnjeva I potom u sekundi odjuri u vanjski svemir. No, na ovoj snimci nema projektila koji gađaju objekte, kao na snimci STS-48.

Na drugoj snimci NASA-in komentator pokušava pronaći sovjetsku svemirsku stanicu Mir među mnoštvom sličnih čudnih, sjajnih I pulsirajućih objekata koji lete I lebde po orbiti. U centru kadra vidi se ono što su neki analitičari nazvali “čarobna kaplja”, ustvari sjajni okrugli objekt. Ona se pojavljuje niotkuda, a tada poleti prema gore, nalazeći put između jata “bijelih svjetala”. Snimka “čarobne kaplje” vrlo je slična objektu koji se iz atmosphere penje u sredinu kadra na snimci iz misije STS-80 iz prosinca 1996.

Na Stubbsovim snimkama pokazanim u Leedsu nalazi se I ona u kojoj “sfera” slijeva ulazi u sredinu kadra, poleti na sredinu u vrh kadra te zastane pokraj solarnih panela I opreme shuttlea. Tad se ova kugla svjetla čudnih pokreta iznenada sjuri prema dolje, zaokrene I zatim se “odzumira” u donjoj desnoj strani ekrana. Vjerojatno će I ona u povijest ući kako još jedna nevina “kapljica vode”, nekako uhvaćena između dva stakla prozora ili na leći kamere, sposobna da se kreće zadržavajući oblik i bez da se razbije u manje kapljice. Možda je to ono što svemir radi kapljicama? Isto objašnjenje NASA je dala I za “sfere” koje su se kretale I lebdjele iznad našeg planeta, snimljene na misijama STS-37 i STS-51.

Objekti na NASA-inim snimkama imaju malo odlika prirodnih objekata. Jure u svim smjerovima, rade nagle zaokrete, dolaze s našeg planeta I odlaze od njega, naglo se zaustavljaju, čarobno se pojavljuju I nestaju naizgled niotkuda, izbjegavaju jedni druge, rade formacije koje se nalaze u opasnoj blizini našeg svemirskog hardwarea....
Jedna od snimki koje je Stubbs uhvatio jest i ona s misije STS-80.


Misija STS-80 - snimke shuttlea Columbia

Trinaesti dan misije STS-80 pao je na prvi dan prosinca 1996. Dok je na Zemlji ispod shuttlea Columbia bjesnila oluja, kamera svemirske letjelice snimila je desetak ili više “nepoznatih” objekata, koji baš nisu izgledali kao svjetla gradova, zvijezde ili sateliti. Desetak njih je I projurilo kraj kamere.

Objekti su krstarili ispod oblaka i dizali se iz njih. Neki su bili sfere svjetla koje su mijenjale oblik I boju, a drugi su bili nalik “prugama” ili “motkama” svjetla koje krstare vrlo blizu kamere. Objekti su jurili tisućama milja na sat, a u Zemljinu atmosferu su ulazili iz dubokog svemira. Sedam njih je u jednom trenutku oblikovalo geometrijsku formaciju (stvarajući oblik septagona ili kruga) okružujući jedan objekt u centru. Četiri su do svog položaja doletjeli, potom zasjali I prekinuli putanju zastavši na mjestu, dok su se tri jednostavno, zasjavši, pojavili kraj svog položaja. Tu bizarnu snimku NASA koja traje 171 sekundu NASA nije posebno komentirala. Na temeljnu kretanja nekih objekata očito je da je riječ o udaljenim objektima, zbog odnosa njihovih putanja prema zakrivljenosti Zemlje, što također govori I o tome da su objekti veliki.

Napravljene se detaljne analize kretanja svih objekata. Primjerice, jedan objekt mutno ulazi s desna i nakon nekog vremena briljantno zasja I kao da se poveća. Nastavlja se kretati ulijevo, sve sporije, dok na kraju ne počne održavati brzinu jednaku brzini shuttlea. Druga analiza pokazuje objekt koji zadržava geostacionarnu poziciju i kreće se s lijeva na desno.

Jedan drugi objekt u kadar ulazi iznenada, pojavljujući se naizgled niotkuda, a kreće se s desna na lijevo te se čini kao da se spušta prema Zemlji. U jednom trenutku zastane I zasvijetli. Taj objekt nije jedini koji se pojavljuje nitokuda. Vidljiv je I objekt koji se diže od Zemlje. Jedan drugi jureći objekt se pojavljuje istovremeno sa spomenutom formacijom. Ispočetka ne svijetli, zasja tek malo kasnije. Brzina mu se može procijeniti na 30 do 40 milja u sekundi. U jednom trenutku promijeni smjer I počne se udaljavati od Zemlje.

Kamera misije STS-80 iz orbite je zabilježila još jednu vrlo zanimljivu pojavu, mada je teško reći što prikazuje. Do danas nema nikakvog objašnjenja za anomalični objekt koji napušta Zemlju velikom brzinom. Čini se da kreće od male grupe otoka, no teško je na temelju snimke procijeniti o kojoj je grupi otoka riječ. No, sigurno je da niti shuttleovi niti rakete sa Zemlje ne odlijeću takvim brzinama.

Svoje snimke Stuubs je objavio u dokumentarcima “The Secret NASA Transmissions- the Smoking Gun" i "Secret Space" dvd.

Dok si ne nabavite film, bacite pogled na malu kolekciju izvadaka koje se - raznih dužina, obrada i usmjerenosti pažnje - može naći na netu. Najduži komad, od pet minuta s još nekom spikom unutra, je zadnji, ali prije njega nekoliko kraćih za nestrpljive poput mene.

Čitamo se!


- 15:14 - Komentari (31) - Isprintaj - #

KINA I KI – DRUGI PUT

15.11.2007., četvrtak 

 
Bok svima, evo nas opet!

Gdje smo ono stali zadnji put.....

Bit će - u Kini, negdje tamo kod 1987. godine.


Te je godine utemeljeno Kinesko društvo za somatske znanosti koje je počelo javno objavljivati tekstove o Qi-gongu.

Iste je godine Qian Xuesen (kojeg se možda sjećate iz prethodnog posta) izabran za predsjednika Kineskog društva za znanost i tehnologiju. To je tijelo bilo poluslužbena komisija za koordinaciju kineskih znanstvenih istraživanja. Qian nije čekao da mu se dvaput kaže. Velikim dijelom zahvaljujući eksperimentima provedenim nad Yan Xinom, on je podupro razvoj somatskih znanosti, a svoje ogromno uvjerenje u taj stav izrazio je riječima: «Kineski Qi-gong je moderna znanost i tehnologija – visoka tehnologija – apsolutna top-tehnologija.»

U razgovoru sa znanstvenikom i publicistom Elmarom R. Gruberom, koji se dogodio 1995. godine, Li Zhi Nan (generalni sekretar Kineskog udruge za znanstveno istraživanje Qi-gonga, član odbora Društva za istraživanje Qi-gonga, gostujući profesor na sveučilištu Qinghua u Beijingu i stari član Partije) mu je objasnio da Kinezi rade jasnu razliku između paranormalnih sposobnosti yang i yin oblika. Yang-sposobnosti mogu se postići vježbom (poput Qi-gonga), dok yin-sposobnosti pripadaju tamnoj sferi kojom se ne može upravljati; to su naslijeđene, šamanističke sposobnosti kakve imaju mediji.


Somatske znanosti

U Kini potraga za yin-psihicima traje neprekidno, kao dio tajnih istraživačkih psi-programa. O ozbiljnosti shvaćanja takvih istraživanja u Kini i njihovoj važnosti svjedoči podatak da je za «somatske znanosti» dugo bio odgovoran komitet od samo tri političara, a od 1994. godine tek je desetak političara dobilo taj zadatak. Nedavno je u Beijingu osnovana i Kineska akademija za somatske znanosti koja predstavlja centar psi i Qi-gong istraživanja. O tome se ne zna puno izvan granica zemlje, jer prema zapadnim znanstvenicima, i Zapadu općenito, Kina i dalje ostaje tradicionalno zatvorena.

U komunističkoj Kini je, dakle, istraživanje duhovnih snaga čovjeka institucionalizirano već dvadesetak godina. Zbog čega se na Zapadu toliko kasni?


Uzroke tome treba potražiti u činjenici da zapadna kultura jasno razlikuje materijalni i duhovni svijet. Dugo vremena svijest je na Zapadu smatran tek slučajnim rezultatom aktivnosti mozga, bez vlastite uzročne snage. Tek se posljednjih godina taj pogled promijenio, te su čak i neuroznanstvenici prihvatili da svijest vrši utjecaj na tijelo, a polako se javlja i spoznaja kako svijest može izazavi efekte i izvan tijela. Kinesko razmišljanje nije bilo hendikepirano takvim pogledom na svijet jer se tamo tradicionalno ne prepoznaje dihotomija između vanjskog i unutarnjeg svijeta, između tijela i uma. Kinezi su sačuvali holistički pogled na svijet, a u isto vrijeme su prihvatili instrumente empirijskih znanstvenih metoda sa Zapada.

Zato se danas u Kini nesputano provodi i velik broj neortodoksnih medicinskih istraživanja u kojima je centralni pojam upravo Qi-gong. Taj drevni, a danas opet suvremeni koncept pretpostavlja izmjenu energije. Osnovna je ideja da je um sposoban mobilizirati prirodne rezervoare energije u tijelu. Pod određenim uvjetima, ta se energija može prenijeti u druge organizme i materijalne sustave.

Kinezi su odlučili ostaviti po strani činjenicu da je ta energija još uvijek potpuno nejasna, jer su njeni efekti itekako vidljivi. Na neki neobjašnjiv način koji izlazi iz uma, moguće je narušavati red materijalnih ili energetskih sustava. Tako je oduvijek bilo, tako će uvijek biti – bez obzira koliko se na šutjelo o tome.

JAPAN I QI-GONG

Japanski istraživači s Odjela za psihologiju na sveučilištu Showa u Tokiju pokazali su da su majstori Qi-gonga u stanju zračiti vrlo jaka magnetska polja kad zrače Qi. Najaktivnije takvo istraživanje u Japanu provodi se u Laboratoriju za bio-emisiju u Chibi. Vođa odjela je Mikio Yamamoto, koji je 1993. počeo istraživati Qi-gong sistematično proučavajući anomalije povezane s valovima mozga. U tom se laboratoriju pokušava odrediti kako se tako fine energije mogu detektirati i kontrolirati.

1995. godine je Međunarodno društvo za znanosti o informacijama života, na čelu kojeg je Yamamoto, dobilo 100 milijuna dolara za petogodišnji program za istraživanje neobičnih mogućnosti ljudskog tijela pomoću brojnih simultanih mjerenja. Cilj tih istraživanja bio je proučavanje popratnih fizioloških pojava anomaličnih efekata. Yamamoto je sredstva (koja su dosizala i puno veće brojke) dobivao i od japanskog Ministarstva znanosti i tehnologije.


Dio njegova programa bilo je i istraživanje djelovanja da daljinu koje se u japanskim borilačkim vještinama zove tohate . Tohate je japanska varijacija iznenadne ciljane vanjske emisije Qi-ja. Yamamoto istražuje tvrdnje učenika koji su tvrdili da mogu fizički osjetiti tohate-djelovanje njihovih učitelja-majstora. Statističke analize pokazale su da do toga zaista dolazi. Učitelje i učenika stavljalo se u različite prostorije, spajalo na EEG i sl, te se pokazalo da prilikom emitiranja Qi-ja od strane učitelja dolazi do značajnih promjena amplituda alfa ritmova u prednjoj regiji mozga kod učenika.

Yoshio Machi, fizičar na sveučilišu Denki u Tokiju, istraživao je fiziološke uzorke u posebnim oblicima vježba Qi-gonga koje se zovu «manja cirkulacija» (ili «xiao zhoutian») . Tijekom »manje cirkulacije» Qi cirkulira od središnjeg kanala na stražnjoj strani tijela do središnjeg kanala na prednjoj strani tijela. Da ne ulazimo u detalje pokusa, Yoshio Machi je snimajući topografiju EEG-a za raspon alfa-valova zaključio da alfa-aktivnost predstavlja jasni signal protoka Qi-ja kroz tijelo. Kimiko Kawano s Japanske medicinske škole (Nippon Medical School) u Tokiju otkrio je da se neki uzorci EEG-a između majstora i njegova pacijenta tijekom vanjke emisije Qi-ja međusobno prilagođavaju jedni drugima i postaju slični.

Kad govorimo o «emisiji Qi-ja» ili «vanjskoj emsiji Qi-ja», mora se reći da znanost (niti na zapadu ni na istoku) danas nema niti blagu predodžbu što Qi uopće jest. U znanstvenim terminima, Qi se mora definirati kao oznaka, značajka za grupu fenomena čija su priroda i funkcije još uvijek nepoznate.- 14:38 - Komentari (15) - Isprintaj - #

KINA ISTRAŽUJE CHI

14.11.2007., srijeda 

 


Ne mogu vam uopće opisati kako je dobro opet biti u Zagrebu. I uopće nije riječ o nostalgiji ili lokalpatriotizmu bilo kakve vrste. Kad sam na Plesu vidio onog umornog policajca na carini, koji je bez nekog presinga pregledavao (bacao pogled) na pasoše, došlo mi je da ga zagrlim. Nakon svih onih mišićavaca sa strojnicama oko vrata na američkim aerodromima i američkih carinika koje valjda biraju među narednicima u vojsci. Pravi kerberi. Ali dobro dođe malo poniženja ljudi, da znaju gdje im je mjesto kad dolaze u majku demokracije. Fašizam u porastu. Ah, da, zaboravio sam, svo to maltretiranje ljudi je radi zaštite od terorizma.

A kad sam vidio pepeljaru na aerodromu skoro sam pao u nesvijest. Može se pušit' gdje god hoćeš?! To ja zovem sloboda, a ne one američke ili australske frazetine. Sve sam sigurniji da u pušenju mora biti nešto dobro. Inače ga ne bi toliko zabranjivali svi oni koji se inače bave proizvodnjom otrova za ljude, zar ne?

Sve u svemu, vrhunska je ovo zemljica, usprkos izbornoj paradi koja je u tijeku ili tipovima kojima ne bih dao da mi auto operu ali eto, vode najveće gradove i još nekim sitnim anomalijama.

Ma pustimo sad to. Zapravo sam vam htio nešto drugo ispričati, zanimljivu priču na koju sam nedavno naletio.

Ključ je da postoji jedna tajna sila. Nepoznata je, oku skrivena, ali ona je glavna. To je navodno životna sila. Zovu je raznim imenima – chi, qi, prana.....ali nitko ne zna točno što je to. Odnosno zna – to je chi, ne treba joj drugih objašnjenja. No, čini se da je prefina, presuptilna za naše grube uređaje. Ili je možda poznamo pod nekim drugim nazivima? Stvarno ne znam. Ali znam da postoji, i da nije riječ ni o kakvoj pjesničkoj figuri. Ovom prilikom – evo nekoliko riječi o modernimistraživanjima qija ili chija upravo na onom mjestu gdje je znanje o chiju ostalo sačuvano od davnina, i otkuda je, kroz razne tehnike i vještine, informacija o njemu stigla na Zapad.


Kineski znanstvenici su se, nakon mnogih «tradicionalnih» pokusa kojima se pokušao razotkriti utjecaj uma na materiju, tijekom 90-tih godina 20. stoljeća okrenuli novim poljima. Dio toga posla odradili su i znanstvenici s Instituta svemirskog mediko-inženjeringa (ISMI), smještenog u velikom znanstvenom kompeksu u predgrađu Beijinga iliti Pekinga. To je vojna institucija, a u njegova tri odjela proučavaju se svemirska medicina, sustav čovjek-stroj-okoliš te ljudsko tijelo. Ali također - i psi-istraživanja.

Znanstvnici s Instituta su od kraja 1980-tih imali priliku raditi s čovjekom imenom Yan Xin, o čijim su se čudesnim djelima diljem Kine raspredale priče vezane uz sasvim drugi područje. Zapadnim rječnikom rečeno, Yan je bio čudesni iscjelitelj. Navodno je trenuto liječio čak i mnogostruke prijelome, omogućavajući ljudima da odmah mogu ići natrag na posao. Njegovi su uspjesi bili toliko brojni da su pacijenti počeli pisati tekstove o njemu. Postao je slavan i počeo držati govore pred skupinama od trideset tisuća ljudi. Te prezentacije trajale su između šest i četrnaest sati bez prekida, a većina slušača cijelo to vrijeme nije napuštala svoje mjesto, niti zbog hrane niti zbog fizioloških potreba. Kružile su priče da su paralizirani ljudi ustajali iz kolica i šetali sa suzama sreće u očima, dijabetičari su doživjeli olakšanje, žučni kamenci su se dezintegrirali, rakovi su se smanjivali i bolovi su nestajali. Treba li se čuditi kineskim istraživačima što su temelj za daljna istraživanja potražili u vlastitom dvorištu?
Jer Yan Xin je majstor drevne vještine zvane Qi-gonga, čemu pripisuje sve svoje uspjehe.


QI-GONG KAO VRHUNSKA TEHNOLOGIJA

Još od dinastije Han (206 p.n.e – 220 n.e.) , Qi-gong je smatran jednim od četiri glavna polja medicine, a korijeni duhovnih i fizičkih vježbi Qi-gonga sežu sve do drevnih taoističkih i budističkih praksi. Qi- gong znači «rad ili vježba s Qi-jem». Qi je temeljni pojam u tradicionalnoj kineskoj medicini, a predstavlja prirodnu silu koja prožima i čovjeka i svemir. Njeno pravo značenje slično je hindustičkoj prani i starogorčkoj pneumi, koje predstavljaju energiju koja je u isto vrijeme i fizička i mentalna. To je sila koja održava život i oblikuje tjelesni oblik, a njen direktni izraz je disanje, koje predstavlja neku vrst veze između tjelesnog i duhovnog aspekta.

Qi-gong podučava fizičke vježbe i mentalnu koncentracije pomoću kojih bi trebalo biti moguće - uz pomoć duhovne snage zvane yi - detektirati Qi u tijelu. To je preduvjet za usmjeravanje Qi-ja. Primjerice, Qi se može usmjeriti da cirkulira kroz tjelo određenim putom na različitim nivoima dubine ili ga se može usmjeriti kroz akupunkturne meridijane do bolesnih dijelova tijela. Mnogi kinezi svakodnevno rade vježbe u pokretu kako bi održali dobro zdravlje. Preciznost njihova izvođenja, zajedno sa slikom struje Qi kroz tijelo, olakašava protok Qi-ja.

Prema drevnim kineskim učenjima, majstor Qi-gonga ima takvu kontrolu nad Qi-jem da je može usmjeriti, akumulirati i slati. Pomoću njegova vlastitog Qi-ja, usmjerenog prema van kroz ruke (tzv. «Odašiljanje Qi-ja» ili waiqi), on može utjecati na bolesti pacijenata.

Nakon što je Yan Xin zaprepastio čitavu naciju, jedan od znanstvenika koji su se za njega zainteresirali bio je i Lu Zuying s kemijskog i biološkog odjela sveučilišta Qinghua u Beijingu. Njegov tim je s Yan Xinom napravio nekoliko prosvijetljujućih eksperimenata.


EKSPERIMENTI S YAN XINOM

U jednoj seriji eksperimenata znanstvenici su pripremili veći broj bioloških i kemijskih otopina, a Yan Xin je u trajanju od 10-15 minuta usmjerio vanjsku emisiju Qi-ja na njih. Kod obične vode iz pipe došlo je do velikih promjena u njenim spektralnim karakteristikama. Spektograf je registrirao vrhunac na valnoj duljini od 1970 cm -ą . Taj je vrhunac postupno opadao, a nakon nekoliko sati vratio se u normalu. Do promjena valnih dužina došlo je i kod fiziološke otopine, pa 50-postotne otopine glukoze i drugih. Efekt Xinovog utjecaja je kod svih postupno nestajao sve dok se nije sve vratilo u normalu.

Rezultati eksperimenta su pokazali da su, pomoću vanjskog djelovanja Qi-jem, neko kraće vrijeme molekularne strukture tih otopina bila promijenjene, što je samo po sebi nalik čaroliji. No, najfantastičniji aspekti ovih eksperimenta leže u tome što je majstor Qi-gonga Yan Xin na otopine utjecao iz daljine - ali ne od nekoliko metara, niti iz druge prostorije u laboratoriju, već s udaljenosti od 7 do 10 kilometara, a uspješni rezultati dobiveni su i na udaljenostima od preko 2000 kilometara.

U eksperimentima s Yan Xinom provođenim u ISMI-ju sistematično su istraživani razni sustavi na koje je utjecala vanjska emisija Qi-ja. Yan Xin je mogao promijeniti molekularnu strukturu različitih supstanci, uključujući i sposobnost upijanja ultraljubičastih zraka DNA i RNA, vrijeme poluraspada radioaktivnih izotopa i stupanj polarizacije zrake svjetla koju je emitirao helij-neonski laser.

Zahvaljujući tim istraživanjima Qi-gonga, u Kini je nastao pravi masovni pokret. Iako je to drevno znanje i njegovo prakticiranje bilo zabranjeno tijekom Kulturne revolucije, sada su mnogi od vodećih poilitičara prihvatili Qi-gong kao dio duhovnog nasljeđa svoje i javno ga vježbali. Na jednom sastanku 1987. godine, ugledni član Komunističke partije i Ministarstva propagande Hu Qiaomu rekao je: «Moramo mobilizirati svaku jedinicu našeg društva radi proučavanja znanosti Qi.gong. Vjerujem da je riječ o fundamentalnom znanstvenom djelovanju, a ne o praznovjernoj fikciji.». Hu Qiaomu je čak pozvao na ulaganja svakog mogućeg napora kako bi se Qi-gong širio.

Takve izjave bile su u suprotnosti s odlukom Komunističke partije. Naime, Qian Xuesen, kineski otac svemirske tehnologije koji je studirao na MIT-u (Massachusetts Institite of Technology u Bostonu) i radio na Institutu za mlazni pogon u Pasadeni, početkom 1980-tih godina je izjavio da su psihokinetički fenomeni usputni efekti životne energije Qi. Bilo je to u suprotnosti sa službenim komunističkim učenjem temeljenom na dijalektičkom materijalizmu, u čiju je obranu ustao dogmatični znanstvenik Yu Guangyuan, direktor Instituta za Marksizam, Lenjinizam i misao Mao Ce Tunga . On je rekao da se paranormalni fenomeni protive marksizmu i lenjinizmu te da stoga ne postoje. U žučnoj debati do koje je došlo, Qian je tvrdio da će upravo u sklopu te nove znanosti, koju je nazvao «somatskom znanosti”, doći do proboja koji će dovesti do nove revolucije u znanosti i tehnologiji te potpuno izmijeniti budućnost ljudske vrste. 13. svibnja 1982. Generalni sekretar KP Kine presudio da PSI-istraživanja “nisu službeno prihvaćeno polje istraživanja”. Za daljna istraživanja dozvolu je dobio samo mali broj znanstvenika koji ih je provodio u velikoj tajnosti, a u medijima je svako spominjanje takvih fenomena bilo zabranjeno. Proučavanje Qi-gonga također je bilo dijelom tzv. «somatskih znanosti». No, krajem 1980-tih Qi-gongu je dopušten izlazak na svjetlo dana....

Kraj priče u slijedećem postu, jer u ove sitne sate slabo stojim s chijem. Vama ga želim puno i – laku noć! Zijeeeeev...
- 01:03 - Komentari (28) - Isprintaj - #

OPET RONNIE

05.11.2007., ponedjeljak 

 
Okej, evo nas opet.

Zanimljivo je, kaj ne? Meni izgleda kao autentično. Ako je netko sve ovo izmislio, morao je biti dobar poznavatelj podataka iz ufologije, jer se svi koje sam ja prepoznao poklapaju sa svakojakim materijalima, stajalištima i kronologijama s kojima sam upoznat. No, to također znači da i drugi mogu biti upoznati s istim podacima. Također, možebitni falsifikator je morao biti i dobar scenarist, jer su likovi poprilično živi.

Kakogod da bilo, na kraju će se sve svesti na to želi li netko vjerovati u autentičnost transkripata, ili ne želi.

U međuvremenu, zabavimo se još malo!The Reagan Presidential ET Release

ADVISER #1: Mr President, I can give you some details of an incident that occurred inside the Soviet Union in 1970.

WM CASEY: Do we want to go there?

ADVISER #4: May I say something, Mr Director?

WM CASEY: Go ahead, ADVISER #4, step in.

ADVISER #4: I think this particular incident inside the Soviet Union
will give the President an example of what the world has and will
experience in the future. There is no way we can control visitors from
outer space from traveling to Earth and visiting our planet. Some
astronomers find it difficult to believe that these aliens can find
Earth. We are on the outer reaches of our galaxy. Our sun is one of
hundreds of thousands of such stars within our galactic neighborhood.
But the Ebens found us, they found Earth. And we are not the only
country on Earth that has been visited by the Ebens. Now, as for the other four (4) species. We know they have visited us in the past and will visit us in the future. We are like a petri dish within the universe. We are a diverse planet. We must be very interesting to other extraterrestrials. I'm SURE other intelligent life forms in the universe must have some sort of communications among the [sentient] life forms. Maybe they broadcasted that Earth has intelligent life. Maybe that is why we are [being] visited. Getting back to ADVISER #1, regarding the incident inside the Soviet Union, Mr President, there are many such sightings all over the world. We must understand that the visitors can roam our planet at will without us doing much about it. However, I personally believe that we must prepare for the EVENTUAL DAY WHEN SOME HOSTILE LIFE FORM DECIDES TO TAKE OVER OUR PLANET. We must be prepared. I hope you understand why I said what I said, Mr President.

PRESIDENT: Yes, indeed, ADVISER #4, very well said. I agree with you. I guess all of those sightings ... well, some of them are real ... I mean, we are being visited, today, now, in this time period.

WM CASEY: Yes, Mr President, we are.

PRESIDENT: OK, ADVISER #1, please continue, we cut you off.

ADVISER #1: OK, thanks, Mr President. As I was saying, actually a series of incidents occurred over about a week. Our intelligence gathering stations inside and outside of the Soviet Union picked up voice transmissions between Soviet Air Defense pilots and ground controllers regarding a number of UFOs which were being chased by Soviet pilots. The incident started in central Siberia and ended over the Black Sea. Literally thousands of Soviets observed the UFOs and at least 20 different fighter pilots chased the UFOs. The Soviets attempted on two occasions to shoot down the UFOs, but to no avail. That is probably the best evidence that these things are happening over the Soviet Union. We think these UFOs were the hostile ones. We call them hostile because they tend to land, take humans, conduct experiments on them and then release the humans. Their spacecraft are different in design than the Ebens.

PRESIDENT: Wait one minute, ADVISER #1, you mean to say that we have one of their spaceships? Or are you telling me we have some other evidence of their spaceships?

ADVISER #1: Mr President, we have photographs of their ships. This gets a little complicated because some of our intelligence comes from the Ebens.

PRESIDENT: You mean from the EBE guy?

ADVISER #1: Yes, but from other sources of information connected to the Ebens.

WM CASEY: Mr President, we'll have to go to those dreaded words you don't like ... higher levels if you wish.

PRESIDENT: No, well, no ... oh ... OK ... just give me this briefing
first. We can schedule the higher level ones later.

ADVISER #1: Simply speaking, we know the difference between the Eben spacecraft and the hostile aliens' spacecraft.

PRESIDENT: Do you have a ... huh ... name for them, I mean the bad ones?

The CARETAKER: May I interrupt, Mr President?

WM CASEY: Wait, OK, I guess we can proceed.

PRESIDENT: Well, huh. (Too many speaking at once; several conversations not understood.)
? (Not understood) ?

The CARETAKER: OK.... (Several sentences said, but not understood.)

WM CASEY: Yes, go ahead, CARETAKER.

PRESIDENT: No, I didn't mean to interrupt.

The CARETAKER: Thank you, Mr President. We call the hostile aliens simply that, HAV, meaning Hostile Alien Visitors. MJ-12 placed that code on them back in the '50s.

WM CASEY: OK, we opened the box so let's just tell the president what we know about the others.

ADVISER #1: The names? What? (Several sentences not understood.) OK, well, technical? Or what?

WM CASEY: (Not understood), well, (not understood), OK, I guess it means the technical stuff.

PRESIDENT: You mean to say, these H-A-Vs have been visiting us and kidnapping our people since the '50s?

The CARETAKER: Mr President, yes, well, they have been around since then, Director Casey....

WM CASEY: Mr President, we have some indication that they might have been doing this for some time. But we really have to consider all of the evidence, listed in our reports, and compare that to some of the open source information. There are always humans that will exaggerate and just tell lies, compared to the real ones or the ones who were abducted and subjected to experiments. We have to sort through the differences and place some aside and look at the real evidence of abductions. But we can be sure that the Ebens have NEVER done this. They are extremely peaceful and would not harm a living soul, including animals.

ADVISER #1: I sest we go ahead and give the President the information on them.

ADVISER #4: I agree.

WM CASEY: OK, give the President the names, CARETAKER.

The CARETAKER: Names, the technical names?

WM CASEY: Yes, OK, (not understood) well about the (not understood) I can live with that, but we have to be real sure that this information stays HERE. We cannot allow this to flow (not understood) from (not understood).

The CARETAKER: OK, thank you. Mr President, the five (5) species are called, Ebens, Archquloids, Quadloids, Heplaloids and Trantaloids. These names were given to the alien's species by the intelligence community, specifically MJ-5. The Ebens are friendly; the Trantaloids are the dangerous ones.


PRESIDENT: My God, just knowing we have names for these things are amazing. Which one did we capture?

WM CASEY: Mr President, we have a Trantaloid, but it is dead. We
captured it in 1961 in Canada and we had it in captivity until 1962,
when it died. We'll show you a photograph ... CARETAKER?

The CARETAKER: Director, I don't have one with me. But, I will get one couriered over to us.

WM CASEY: Mr President, we can provide that during our next meeting regarding this subject.

PRESIDENT: OK.

WM CASEY: (not understood) ... the part of the story where (not
understood), but we can look back.

PRESIDENT: OK, let's continue.

The CARETAKER: Mr President, getting back to my presentation, all of our collected information is safely contained in a number of locations.

PRESIDENT: Don't tell me where, I don't want to know specific locations. I'll let or leave that up to you and the caretakers of the material. I don't want to be in a position or know this ... maybe I will later.

The CARETAKER: OK, Mr President, I'll keep this in general terms. I just want to assure you that all of the information is safely tucked away at secure locations, including the devices and flying craft that we have.

PRESIDENT: May I assume one of these places is located in California?

The CARETAKER: Some of the items are tested at Livermore and flown around Edwards, but they are kept in Nevada.

PRESIDENT: OK, yes, I think I was briefed on sensitive military
installations back in February ... west of Las Vegas, I guess.

The CARETAKER: Yes, Mr President. We call it the Groom Lake Complex.

PRESIDENT: OK, I was told about that. The same place we have Soviet fighter jets?

The CARETAKER: Yes, Mr President, the same place. May I continue?

PRESIDENT: Yes, by all means, do.

The CARETAKER: In order to protect all this information and the fact that the United States Government has evidence of our planet being visited by Extraterrestrials, we developed over the years a very
effective program to safeguard the information. We call it "Project
DOVE." It is a complex series of [disinformation] operations by our
military intelligence agencies to disinform the public. As you know, Mr President, we have some highly classified aircraft. In order to keep these aircraft secret, we tend to convince, at times, the public and press that maybe UFOs are real in order to make the public THINK what they are seeing are actually UFOs instead of OUR own secret aircraft even though we know maybe some of the sightings are of
actual UFOs. As I said before, this is complicated, but it is a form of
counterintelligence. We give the public some actual facts and let them
run with it. The rest is taken care of by them. If you consider the FIRST PERSON who helped us with this disinformation program, Mr GEORGE ADAMSKI, back in the early '50s, and up to all of the movie productions of UFO-related movies. This helps the public to keep their minds open, but also allows us to keep our secret aircraft away from the public's knowledge. That includes some of the craft that were lent to us by the Ebens.

PRESIDENT: I always knew there was some form of cooperation between our government and the motion picture industry. I heard rumors over the years ... even during my acting days.

The CARETAKER: Well, Mr President, the first cooperative venture was the movie, "The Day the Earth Stood Still." That was a cooperative venture with the United States Air Force and the movie industry.

PRESIDENT: That movie, "Close Encounters," was that one of them? I guess no "Bonzo" movies were involved. (Loud laughter heard.)

WM CASEY: No (laughing), Mr President, I don't think or should I say, I didn't think Bonzo came from outer space! (more laughter)
[RONALD REAGAN played the character Professor Peter Boyd in the Sept 1951 movie, "Bedtime for Bonzo" where a chimpanzee named Bonzo was his costar. http://www.imdb.com/title/tt0043325/ ]

PRESIDENT: No, but some people could imagine it!

The CARETAKER: Yes, Mr President, we provided the basic subject matter for that movie.

PRESIDENT: Was it based on a real incident?

WM CASEY: Mr President....

PRESIDENT: OK, Bill, I know what's coming, just forget my question for now.

WM CASEY: OK, CARETAKER, continue.

The CARETAKER: Thank you, Mr President. In 1949, President Truman created two (2) secret commissions. These commissions were to meet privately without recording any contents. The commissions were code named "Adam" and "Eve." The first commission, Adam, was to study the idea of releasing some information to the public regarding our actual knowledge of UFOs and the two (2) crash incidents. The findings of the Adam commission consisted of the following statement: "In this matter, public opinion must be recognized as a factor of considerable importance, even if clearly affirmative might have the effect of placing before the American people a moral question of vital historical significance at a time when the full security impact of the question had not become apparent. If this decision is to be made by the American people, it should be made in the circumstances of an actual disclosure of the existence of space beings who had visited Earth. In other words, the American public might hesitate to believe the existence of space beings unless the American Government showed proof." This was an actual quote from the classified document dated 1 December 1949. The second commission, "Eve," concerned the use of atom bombs to repel a space alien attack. What's interesting in this statement was the decision by President Truman to proceed at a record pace on the production of atomic weapons that could be released in space. The commission predicted it would take the United States 10 years to develop such a delivery system. President Truman wanted it developed in five (5)
years. In fact, in 1959, the first Atlas ICBMs were targeted for deep space. SIOP plans were developed to counter any space-based alien invasion. Mr David Lilienthal, the first atomic energy commission chairman, was in charge of the production of enough atomic weapons to counter any anticipated alien threat. The commission was tasked with developing a delivery system that could send a Mark 3 atomic weapon into space. In the 1948-1949 time frames, there were fewer than 50 atomic bombs in the arsenal and none of these were assembled. The Mark 3 plutonium bombs, like the one dropped at Nagasaki, Japan, took 39 men more that two days to assemble the bomb. The bombs were so large and heavy each weighed 10,000 pounds, and that a delivery system must be capable of sending this heavy weapon into space. As a result of Eve's commission findings, atomic weapons production was increased at a record pace. Of course, this build-up coincided with the Soviet Union's build-up. It was easy to convince the American public that our build-up was caused by
the Soviet Union's build-up. Mr President, in 1964, we were able to have our very first controlled encounter with the Ebens. Let me first give you the background. EBE was a mechanic, not a scientist. He was still able to teach us some of the Eben language. Their language was very difficult for our linguists to learn because it consisted of tones, not words. However, we were able to translate some basic words. EBE showed us their communications device. It was a strange looking device that had three (3) parts. Once assembled, the device sent out signals, something like our Morse code system, although there was a problem. During the crash in 1947, one part of this communication system was broken. EBE was unable to repair it until our scientists found some items that could be used in place of the broken parts. Once the communication device was repaired, EBE sent our messages. We had to trust EBE as to the contents of those messages. You can imagine what some of our military commanders thought of this. EBE could be sending out a distress call that could result in some invasion. But that, of course, never happened. EBE continued to send messages until his death. But once he died, then we were on our own. We were able to crudely operate the device. We sent several messages out over a six (6) month period (1953). But we did not receive any return messages

PRESIDENT: Excuse me, did EBE receive any return messages?

The CARETAKER: Getting back to the messages, Mr President, EBE sent out six (6) messages. One letting his home planet know that he was alive and his comrades were dead, another explaining the two crashes, the third was a request to be rescued, the fourth was a message sesting a meeting between his leaders and our leaders. The last message sested some form of an EXCHANGE program.

WM CASEY: Mr President, we'll go into that later.

PRESIDENT: (not understood) ... what ... the exchange program?

WM CASEY: Yes, Mr President. We can give you another couple of hours on that subject.

PRESIDENT: We had one?

WM CASEY: Can I speak to you privately, please, Mr President?

PRESIDENT: OK, yes ... you mean now? (not understood)

WM CASEY: Well, let us put this one on the back burner and go on with the remainder of this briefing.

PRESIDENT: OK.

The CARETAKER: Mr President, we don't think he did, but we could not be entirely certain. But, our scientists fine-tuned our efforts over the next 18 months and finally sent two (2) messages in 1955 that were received. We received a reply. We were able to translate about 30 percent of the message. We turned to several linguist specialists from several different universities and even several from foreign
universities. Finally, we were able to translate most of the messages.
We decided to reply in English and see if the Ebens could translate our language easier than we could theirs.

PRESIDENT: What did the messages say? The one we received from the Ebens? So, I guess they didn't get the messages sent by EBE? Or did it take that long to respond? Oh, yes, EBE died before we got those messages, never mind.

The CARETAKER: Mr President, the first message we received acknowledged our message and asked questions about the crew of the two missing craft. It also gave a series of numbers that we think were some type of coordinates.

PRESIDENT: OK, so they wanted to know the coordinates of the crash sites on Earth? I'm sure they wanted to know about their crew. Did we tell them all but one was dead? No, wait; I'm sure when EBE sent his messages that is probably the first thing he sent. Was EBE a military person or what?

The CARETAKER: Mr President, we believe EBE was a member of their air force or maybe something like NASA.

PRESIDENT: OK, please continue.

The CARETAKER: Thank you, Mr President. Finally we were able to
translate most of the messages. As I said, we decided to respond in
English. Approximately four months later, we received a reply in broken English. Sentences contained nouns and adjectives, but no verbs. It took us several months to translate the message. We then sent Eben our typed English lessons in a series of one sheet formats. Without going into the technical description of the Eben communications device, it was like a television screen and a key pad, but the pad contained several different Eben characters depending on the number of times you held down one key. We were able to transpose our English-typed words into the second part of the device, which was similar to our facsimile transmission system. It took our scientists some time to perfect this, but it worked. Six months later, we received another English message. This time it was clearer, but not clear enough. Ebens were confusing several different English words and still failed to complete a proper sentence.

PRESIDENT: Gee, I do that all of the time (sounds of laughter). I just
cannot imagine how an alien race could view our language. We have
thousands of different languages on Earth and they probably have just
one on their SERPO planet. That is truly amazing.

The CARETAKER: Yes, Mr President, I cannot imagine living on a planet with just one language. But we were able to provide the basic skill level for them to communicate in English. It took time, but they
realized our efforts. In one message, they provided us with a form of
the Eben alphabet with the equivalent English letter. Our linguists had
a very difficult time figuring this out. The written Eben language was
simple characters and symbols, but our linguists had a difficult time
comparing the two written languages. Over the next five (5) years, we were able to perfect our understanding of the Eben language somewhat and the Ebens were able to better understand English. However, we had a major problem. Trying to coordinate a date, time and location for an Eben landing on Earth. Even though we could basically understand some Eben and the Ebens could understand some English, we could not understand their time and date system and they could not understand ours. We sent them our Earth's rotation schedule, revolution, date system, etc. For some reason the Eben's never understood this. In return, the Ebens sent us their system, which was difficult for our scientists to understand because we had no reference to their planet. The Ebens did not explain any astronomical date of SERPO or their system. We then decided to just send pictures showing Earth, landmarks and a simple numbering system for time periods. We had many problems trying to send pictures using their facsimile system. We couldn't be sure they were receiving what we sent. We had a lot of trial and errors in doing this. We received back some strange messages from the Ebens, basically big question marks regarding what we sent them as to the pictures. We then decided on narrowing any future landing location for them to the location of their crash in New Mexico. We concluded they must have that location. We are sure EBE sent that to his home planet prior to his death. We did find some star charts ... well ... as we call them, in both crashed spacecraft. They were difficult to understand because they were on a block that we later figured out went into a certain panel on the crashed craft's instruments. Once the panel was in place, the board showed a star system. In fact, we were able to fit all the found boards into the panel and view many different star systems. We then put to work our
astronomers in deciphering the star systems. It didn't take them very
long to determine the various star systems. We also found several
strange spots on the star charts. We concluded these spots were where the travel space tunnels that EBE described were located. Our astronomers compared the different star charts and found that they were not consecutive. Meaning that one star chart was from one part of the universe and the next was a chart closer to their home system. Our scientists concluded the spots on the chart were a form of short cuts from one point of space to another. Some of our top astronomers were briefed into the program in order to study the charts. I'm sure they were given only the minimum amount of information they needed, something like a need-to-know program.
["Top astronomers": Dr CARL SAGAN, 11-9-1934 - 12-20-1996 /
http://www.imdb.com/name/nm0755981/ ]

PRESIDENT: OK, that is a lot to absorb. Wow, well, I have many
questions, but I guess I'll just wait now. I have something to attend to
now. But let us take a short break and come back to this.

WM CASEY: Mr President, how much time do you have left?

PRESIDENT: Well, Bill, let me check. (Long pause). I need to call some people on another matter. Give me about 15 minutes. Is that OK?

WM CASEY: Yes, Mr President, we are here at your disposal.

PRESIDENT: I have listened intently to this briefing. I have many
questions, which I realize traverses several different layers of
secrecy. I don't want to mix up the different layers. But I can see how
government bureaucracy exists. That is one thing I can probably change as President! Bill, let's go to the next layer.

WM CASEY: Mr President, do you want the same people involved?

PRESIDENT: Yes, let's just continue.

WM CASEY: OK, CARETAKER, take over.

The CARETAKER: Thank you. When EBE was alive, he showed us two devices. One was a communication system and one was an energy device. The communication system did not work without the energy device. Eventually, a scientist from Los Alamos figured out the two systems and connected them. After EBE died, we were able to send transmissions, as I said earlier. EBE built up a strong friendship with a U.S. Army Major, who was his guardian. The two of them decided that one of Eben's first messages (of the five sent) was a request for an exchange program between the Ebens and our military personnel. Remember I mentioned six (6) messages. The sixth consisted of landing coordinates for Earth. That information wasn't clearly documented back then. We are not sure of the exact chain of events between EBE and the Major. As I said earlier, we were able to eventually communicate with the Ebens. Over a period of a few years, we could send and receive information. We finally received a startling message from the Ebens. They wanted to visit Earth, retrieve their spacemen bodies and meet with Earthlings. They provided a time, date and location. We figure that the Ebens were continually visiting Earth and had probably mapped it. However, the date was about eight (8) years in the future. Our military figured something was wrong and that maybe the Ebens were confusing Earth time with Eben time. After a long series of messages, it was determined the Ebens would land on Earth on Friday, April 24, 1964.

PRESIDENT: Just how did we figure the date?

The CARETAKER: Mr President, these messages occurred over a period of several years. By this time, we both had a working knowledge of the other's seasons, which was based on the Earth's rotation, which also figured into our time periods. We had a working knowledge of their 40-hour days. They were a little smarter than us, being able to comprehend our language and our time periods.

PRESIDENT: OK, that makes sense. But ... (not understood) ... about ... (not understood) ... the aliens?

The CARETAKER: Mr President, we did have a basic understanding of their language. We could understand basic words and symbols. They understood more of our language than we did theirs.

PRESIDENT: OK, then what happened?

The CARETAKER: Well....

WM CASEY: Mr President, this is where things get very interesting.

PRESIDENT: OK, I'm waiting.... (not understood)

The CARETAKER: Our government, specifically, MJ-12 met in secret to plan the event. Decisions were made, then changed many times. We had just about 25 months from the time we finally received their message of the date to prepare for their arrival. Several months into the planning, President Kennedy decided to approve a plan to exchange a special military team. The USAF was tasked as the lead agency. The USAF officials picked special civilian scientists to assist in the planning and crew selection. The team members' selection process was the hardest to accomplish. Several plans were sested and then changed. It took months for the planners to decide on the selection criteria for each team member. They decided that each member must be military, single, no children and a career member. They had to be trained in different skills.

WM CASEY: CARETAKER, let's just go into the general stuff here, I don't think the President wants to know every single minute detail.

PRESIDENT: Well, if I had the time, I would. (not understood) ... but, I understand that.

The CARETAKER: Mr President, a team of 12 men were selected. However, during this time period, President Kennedy died. The nation was shocked, as you know....

PRESIDENT: Yes, everyone was shocked. I can understand what must have happened during the project when John died.

The CARETAKER: President Johnson continued the program. When it came time for the meeting, we were ready. The landing occurred in New Mexico. We had everything prepared. We had a hoax landing location just in case it was leaked. The landing occurred and we greeted the Ebens. However, a mix up happened. They were not prepared to accept our exchange personnel. Everything was placed on hold. Finally in 1965, the Ebens landed in Nevada and we exchanged 12 of our men for one of theirs.

PRESIDENT: One? Why just one?

WM CASEY: Mr President, this wasn't clearly documented in the reports that we read.

PRESIDENT: One ... was this their ambassador?

WM CASEY: Well, something like that. We just called it EBE 2. We'll discuss that later.

The CARETAKER: Mr President. Our team of 12 went to the Eben planet for 13 years. The original mission called for a 10-year stay, however, because of the strange time periods on their planet, the team stayed three (3) additional years. Eight [seven] returned in 1978. Two died on the planet and two decided to stay.
[NOTE: Team Member #308 (Team Pilot #2) died of a pulmonary embolism enroute to SERPO on the 9-month journey; 11 arrived safely. http://www.serpo.org/release14.asp ]

PRESIDENT: OK, this is just AMAZING! I can see, about that movie. The movie was based on a real event. I saw that movie. 12 men left, along with Richard Dreyfuss. ["Close Encounters of The Third Kind," 1977]

WM CASEY: Mr President, yes, the movie was similar to the real event, at least the last part of the movie.

PRESIDENT: OK, a lot to digest. I want to hear about the hostile ones.

ADVISER #1: Mr President, may I step in here?

PRESIDENT: By all means, ADVISER #1, do.

ADVISER #1: Well, Mr President, the hostile alien species is responsible for abducting some humans. We can clearly prove some 80 Americans were abducted from about 1955 until the present, the last known one in July of last year [1980]. We have a special military intelligence unit keeping track of these abductions. We have FBI agents attached, to assist us when needed. We have NSA and in some instances, CIA personnel helping. Unfortunately, we don't have the technology to know when these hostiles will abduct. We get the information afterwards. We interview the victim and place them under hypnotic trances. Some of the victims remember the entire event without hypnosis, while others need hypnosis to relate what happened. We haven't found one single death directly related to the hostile aliens. We have had deaths that were attributed to the abductions ... suicides. We recorded five (5) of them. But, Mr President, these are the abductions we know about. We have NO idea how many other abductions are occurring in this country or around the world. These hostile aliens are pretty sneaky. They seem to appear and disappear, which is beyond our technical understanding. They also seem to float or defy gravity. WE HAVE ACTUAL PHOTOGRAPHS OF THEM DOING THIS. We have a classic abduction incident that was recorded by military intelligence personnel. It happened in 1979 near a military base.

PRESIDENT: Where?

ADVISER #1: In New Mexico.

PRESIDENT: What's with New Mexico? The aliens seem to like that state. Do we know why?

The CARETAKER: Excuse me, may I speak?

PRESIDENT: Yes, CARETAKER, step in.

The CARETAKER: New Mexico is similar to the home planet of the Ebens. Since we do not know which planet the Trantaloids come from....

WM CASEY: Wait ... ADVISER #4?

ADVISER #4: I think we do. I think the Ebens gave us that information. We know the star group. It is close to our solar system, well, I mean in astronomical terms. Maybe 20-25 light-years away. They are actually closer to us than the Ebens are.
[VICTOR: The homeworld of the HAV, the TRANTALOIDS, is the THIRD PLANET out from the star Epsilon Eridani in the constellation Eridanus at 10.5 light-years away. Although somewhat cooler and fainter than our sun, it is very similar. Hal's friend, ADVISER #4, was mistaken on the distance; an easy error to make given the voluminous amount of information on this subject matter alone. – ANONYMOUS. http://www.stellar-database.com/naming.html / http://calgary.rasc.ca/constellation.htm#list ]

PRESIDENT: So that means they can travel like the Ebens travel? I mean using those black holes or whatever you call them?

ADVISER #4: Yes, Mr President, they can travel in the same fashion as the Ebens. However, according to the Ebens, the Trantaloids use a
different form of propulsion. Something like matter versus antimatter.

PRESIDENT: And that means?

ADVISER #4: Mr President, basic physics....

WM CASEY: Mr President, do you want to go into the physics of this?

PRESIDENT: Oh, no, no, I don't think I'd understand it.

ADVISER #4: I was just going to say that we know that when matter is placed next to antimatter, there is a great deal of energy released. If
one could harness that into a propulsion system, that would be great.
But we don't have the capability to do that.

PRESIDENT: Do we have one of their spaceships?

The CARETAKER: Yes, well, partially. A crashed one.

PRESIDENT: OK, can we or do we have the technical knowledge to
understand it?

WM CASEY: No, Mr President, we don't.

PRESIDENT: We can make atomic bombs, go to Mars and we can't understand their science?

WM CASEY: Adviser #4?

ADVISER #4: Mr President, their technology is probably 1,000 years more advanced than ours ... maybe even more. They have different materials to work with. Some of their materials are not found on this planet.

PRESIDENT: What do you mean, like iron or elements?

ADVISER #4: Yes, Mr President. We found many metals and other things that are not found on this planet. Maybe they have more than 104 elements or maybe they are different than ours.

PRESIDENT: The hostile ones or the Ebens?

ADVISER #4: Mr President that goes for each species although the Ebens do have similar elements as [those found on] Earth. But the Trantaloids have strange materials ... nothing like [those found on] Earth. These ALIENS CAN IMITATE HUMANS. They CAN LOOK LIKE BLOND HUMANS. However, they are not blond, but UGLY-LOOKING INSECTS.

PRESIDENT: Insects, did you say that?

ADVISER #4: Yes, do you have a photograph?

The CARETAKER: Yes, hold on.

WM CASEY: They are pretty nasty looking.

PRESIDENT: Well, they would stand out.

ADVISER #4: No, Mr President, as I said THEY CAN IMITATE LOOKING LIKE HUMANS.

PRESIDENT: How in the world do they do that? It took a lot of makeup to make me look good in the movies. (loud laughter heard)

ADVISER #4: Well, Mr President, I can assure you they don't use makeup, at least not like we would. They have the ability to change their bodies. As I said before, they are 1,000 years ahead of us in technology and probably every other science.

PRESIDENT: They can be killed?

ADVISER #4: Yes, they are just flesh and blood, like a human body. They can be killed. But their spaceships have a force field around them. They can be shot down, but it takes some doing on our part.

WM CASEY: Mr President, we have to use a small-style nuclear missile to shoot them down, but we haven't actually done that yet. We have experimented in Nevada on the captured craft we have of theirs.

PRESIDENT: My God, I hope we haven't used atomic missiles. What does that mean?! I have to give that order!

ADVISER #1: Excuse me, but Mr President, no, we haven't used any nuclear missiles to shoot down any alien flying craft. I think Adviser #4 and the Director mean that if we had to shoot one down, for instance ... if a group of them attacked us.

PRESIDENT: Is that likely?

ADVISER #1: No, I don't think so.

PRESIDENT: Can we intercept their radio transmissions? Do we know their language?

ADVISER #1: We know or we can recognize their language, which is
entirely different than the Ebens. They use a very high-band radio
system. But they have different frequencies and it is difficult for NSA
to track them.

PRESIDENT: Maybe we should call Captain Kirk?! (loud laughter) Oh, a little humor is good in any situation! (loud laughter)

ADVISER #1: OK, Mr President, I'll call Scotty! (more laughter)

PRESIDENT: Yeah, maybe [Gene] Roddenberry knows.!

ADVISER #1: Our air defenses are as best prepared as we can be against any form of an attack by this group.

PRESIDENT: How do we do that? I mean, our pilots. Do they know?

ADVISER #1: Not exactly. But we have a system to cover any threat.

PRESIDENT: A war plan?

ADVISER #1: Like I said earlier, yes, Mr President, we do have war plans just for this event or possible event.

PRESIDENT: OK. Well, I think that is enough for one day. Bill, set
something up for tomorrow to finish this.

WM CASEY: OK, Mr President. I'll get with ADVISER #2 and Michael [Deaver].

PRESIDENT: I want to thank everyone for a very thorough briefing. I was educated beyond belief. I will have a different attitude every time I look up in the sky.

TAPE ENDS.


Pa , folks, to bi bilo to za ovu priliku. Dosta je, kaj ne? Ak 'oćete još, ako vam nije dosadilo (meni ovo ne može dosaditi), opet vičite u komentarima.

Čitamo se!

- 20:23 - Komentari (64) - Isprintaj - #

NAJNOVIJE: TRANSKRIPTI REAGANOVIH BRIEFINGA O IZVANZEMLJANIMA

04.11.2007., nedjelja 

 
PROJEKT SERPO ANONIMNI IZVORI NA MAILING LISTI VICTORA MARTINEZA

Bok!

Čudnom igrom sinkroniciteta, ovih su se dana zbile uzbudljive novosti u ufologiji. Sinkronicitet nije veliki, ali je za mene ipak zanimljiv, jer sam prije nekih dva tjedna u nekoj knjižari u Washingtonu kupio knjigu „Alien Agenda“ novinara Jima Marrsa (ovo nije greška, doista se tako preziva). Nisam puno očekivao od knjige, ali pokazalo se da je jedna od najtemeljitije napisanih knjiga koje sam imao u rukama na temu NLO-a. Jim si je stvarno dao truda i predstavio svaku kontroverzu ufologije s bezbroj detalja i novih momenata koje nisam znao, kao i iz raznih kutova. Naravno, istinu je nemoguće negirati, kolik god fantastična bila. Povijest prikrivanja NLO-a prikazana je vjerodostojnije nego u i u jednoj knjizi koju sam imao prilike čitati.

Svako pojedino poglavlje je toliko zanimljivo da bih vam ga najradije prenio u cjelini, ali naravno to je nemoguće. Jim je to već napravio, a ja svakom onom tko je zainteresiran za materiju NLO-a preporučam da se usredotoči na ovu knjigu.

I tako, u danima dok sam čitao tu knjigu – uglavnom na beskonačnim interkontinentalnim letovima koji traju od deset do dvadeset sati – u mom inboxu pojavili su se nevjerojatni materijali. Poslao mi ih je moj nevjerojatno pouzdani i stručni kolega Giulinano Marinković, po mom najdubljem uvjerenju, jedan od najboljih svjetskih poznavatelja ufologije, kao u smislu podataka tako i u smislu uvijek prijeko potrebnog opreza i rasuđivanja.

Ti materijali su mi legli savršeno, s obzirom da sam, zahvaljujući Marrsovoj knjizi, upravo bio duboko među NLO-ima, i u višedesetljetnoj (ponekad i nevjerojatnoj banalnoj, ali uspješnoj) američkoj politici prikrivanja.

Riječ je o Ronaldu Reaganu.

Naime, materijal koji slijedi potiče sa mailing liste Victora Martineza, svojevrsnog uporišta underground-ufologije. Lista sadrži stotine članova i na listi primatelja sadržana su sva vodeća imena iz ufologije i paranormalnih područja. Tako tu npr. možemo naći Harolda Puthoffa, Bruce Maccabeea, Nick Popea, Stevena Greera, Richarda Dolana, Stantona Friedmana, Edgara Mitchella...itd. Također na listu je uključeno i dosta osobenjaka sa iskustvima iz vojno-obavještajnih karijera.
Kroz distribuirane poruke, javljaju se svojevrsni anonimusi koji tvrde da su pripadnici zajednice koja drži i kontrolira informacije oko tajne infrastrukture NLO-a. Egzotične tehnologije i reverzibilni inženjering i dalje su, po tim tvrdnjama, domena elitne skupine koja drži ovu tajnu pod kontrolom. No, po tim navodima, grupaciju već dulje vrijeme drmaju određene frakcije oko pitanja službenog razotkrivanja NLO-a. Dok jedna frakcija smatra da bi tajnu infrastrukturu trebalo i dalje držati pod željeznom zavjesom, druga frakcija se zalaže za "kontrolirano razotkrivanje" koje se provodi preko anonimnih izvora i curenja koja se potiču.

Sve je kulminiralo krajem 2005. kada je svojevrsni "anonimus" na listi počeo slati informacije o tzv."programu Serpo". Navodni program uključivao je razmjenu astronauta sa Zemlje i izvanzemljana sa binarnogsustava Zeta Reticulli. Navodno, dvanaest američkih astronauta bilo je uključeno u ovaj program razmjene i prema planetu izvanzemljana krenuli su 1965. godine. Kako priča kaže, tamo su živjeli 13 godina, da bi se vratili na zemlju 1978. Dva astronauta preminula su na stranome planetu, dva su odlučila zauvijek ostati, a osmorica su se vratila na Zemlju. Svi pripadnici ove ekspedicije danas više nisu živi, ponajprije zbog teških zdravstvenih posljedica koje je prouzročilo putovanje.

Takva drska priča prouzročila je pravu eksploziju u ufološkoj zajednici. Dok se za neke radilo o domeni lošeg SF-a, za druge istraživače ovo je postala strastvena potraga za pravim činjenicama. Od tada, traju agresivne rasprave o autentičnosti ovih navoda. Jedan dio ufološke zajednice program Serpo jednostavno ignorira zbog "sulude maštovitosti", drugi šute, a treći smatraju da bi priča mogla imati stvarna uporišta, no da je možda iskorištena za program dezinformiranja. Od tada, mailing lista Victora Martineza dobila je ugled "eksperimentalnog poligona za razotkrivanje NLO.a". Anonimusi su se nastavljali javljati i slati dodatne informacije o cijeloj priči. Neke priče su se poklapale, a neke pobijale, no vjerojatan zaključak je da distribucija "informacija" stiže iz više izvora. O motivima ovih autora možemo samo nagađati. Je li u pitanju obična internet-obmana od nekoga tko ima dosta slobodnog vremena ili je u pitanju nešto krupnije – who knows? Kad se uzme u obzir sve ono što vjerojatno doista jest (po pitanju ufologije), doista svašta postaje moguće.


Priča nije završila do današnjih dana. 28. listopada 2007. stigla je nova poruka gdje je Victor najavio da će kroz dva dana poslati eksplicitne podatke od anonimusa o tajnoj infrastrukturi koja kontrolira podatke o NLO-ima i da će to označiti novi period javnog razotkrivanja. Kako se kaže, odluka za ovu agresivniju akciju kontroliranog razotkrivanja došla je nakon konferencijske veze od šest sudionika koja je trajala 4 sata i 50 minuta. "Sada će svi dobiti jedinstvenu priliku da dobiju uvid u interne djelatnosti grupacije koja se uistinu bavila sa kontrolom informacija oko prisutnosti izvanzemljana na Zemlji".
Kao što je bilo i obećano, materijal je uistinu distribuiran 30. listopada i sadržava navodni transkript audio-snimke koja uključuje briefing predsjednika Ronalda Reagana oko realnosti NLO.a. Ali i puno više od toga, kao što će strpljivi imati prilike saznati.
Da ne bih prepričavao, a i da i sami pokušate osjetiti je li riječ o prijevarim ili autentičnim dokumentima, postirat ću u cjelosti prvi od nekoliko dijelova navodnih transkripata. Mada će vam to vjerojatno biti premalo – slučajno sam jedne večeri oko 11 sati otvorio poštu i početi čitati transkripte – i nisam se mogao zaustaviti do pola tri ujutro.
Na forumima o NLO-ima već su počele rasprave, a najveći dio kritika upućen je Victoru Martinezu zato jer nije objavio imena savjetnika 1, 2, 3 i 4 već ih jednostavno zamaskirao. Victor je danima razmišljao o tome i na kraju ipak odlučio zamaskirati imena iz straha da bi, u slučaju da je poslao cijeli transkript u izvornom obliku, ova priča došla do mainstream-medija i da bi imenovane savjetnike počeli opsjedati novinari - ti ljudi su jos uvijek živi i aktivni VIP-ovci.

Zbog straha da od medijske eksplozije, anonimusi na kraju ne bi prekinuli objavu materijala, Victor je odlučio stvar zamaskirati. Evo Victorovog odgovora na spomenutu primjedbu: „Dear XXX,

The problem is that if I revealed the names of those involved and they're are still ALIVE, they would do everything to stop future releases ... don't the forum members understand that?!“

Inače, sam Reagan nije novi lik u ufologiji, jer se često citira nekoliko njegovih izjava koje su zvučale kao da je Ronnie nešto što znao štio nije mogao podijeliti. Ili je možda sve slučajnost? Kakogod da bilo, evo tih često citiranih izjava.


Reagan je, u televizijskom obraćanju u ožujku
1983. godine, iznenadio američki narod i svijet (a prema kasnijim
informacijama i većinu dužnosnika na vrhu vlastite administracije)
obavijestivši ih o svom projektu Strateške obrambene Inicijative (SDI), koncepcije zaštitnog štita u svemiru protiv projektila i letjelica. Bilo je prirodno pretpostaviti kako je jedina svrha tog projekta bila postizanje vojne prevlasti nad Sovjetskim savezom. Takva je bila i sovjetska reakcija i to silovita. Kada je 1985. godine Mihail Gorbačov naslijedio Konstantina Čemjenka na mjestu sovjetskog vođe, ustrajao je na stajalištu kako svako poboljšanje u istočno-zapadnim odnosima
ovisi prije svega o napuštanju SDI-a. Međutim, već prije isteka godine, počelo se utvrđivati novo raspoloženje, navodno nakon što je sovjetski vođa obaviješten o stvamim razlozima postavljanja SDI-a. Antagonizam je zamijenjen stavom o dogovoru, a dogovoriti se je trebalo o suradnji u svemiru, točnije, o zajedničkom odlasku na Mars.
(U svojoj fenomenalnoj knjizi „Day after Roswell“ pukovnik Phillip J. Corso – čiji je zadatak bio proslijeđivati izvanzemaljsku tehnologiju sa srušenih NLO-a u američku vojnu industriju na taj način da se izgubi svaki trag njenom pravom podrijetlu -također piše kako je utrka u naoružanju sa SSSR-om bila samo paravan za razvijanje tehnologije zbog izvanzemaljske prijetnje, kako su na NLO-e američka vojska i agencije, u nedostatku boljih informacija, počeli gledati još krajem 1940-tih)

U listopadu te iste 1985. godine, nekoliko američkih kongresmena, vladinih dužnosnika i bivših astronauta dobilo je poziv Sovjetske akademije znanosti da po prvi puta posjete sovjetska svemirska
postrojenja. Sigumo je i kod jednih i kod drugih bilo protivljenja takvom opuštanju. Mnogi dužnosnici obrane i konzervativni političari Sjedinjenih država protivili su se «smanjivanju straža» u hladnom ratu, posebice u svemiru. Predsjednik Reagan se u prošlosti složio s takvom procjenom i odbijao je sastanak s vođom «zloglasnog Carstva» punih pet godina.

U studenom 1985. godine, Reagan i Gorbačov su se sastali i pojavili kao prijateljski saveznici, objavljujući novo doba suradnje,
povjerenja i razumijevanja. Od Reagana je zatraženo da objasni ovaj zaokret. Odgovorio je kako je svemir stvorio tu zajedničku svrhu. Ili, točnije, opasnost iz svemira za sve narode na Zemlji. U prvoj prilici za javno obrazloženje, u Fallstonu, Maryland, 4.prosinca 1985. godine, predsjednik Reaganje rekao:

„Kao što znate, Nancy i ja smo se prije gotovo dva tjedna vratili iz
Geneve, gdje sam održao nekoliko duljih sastanaka s Generalnim sekretarom Sovjetskog saveza Gorbačovom. Održali smo više od petnaest sati razgovora, uključujući i pet sati privatnog razgovora, samo nas dvojica. Shvatio sam da je on odlučan čovjek koji istovremeno voli slušati. Govorio sam mu kako Amerikanci silno žele mir i ne predstavljaju prijetnju Sovjetskom Savezu i izrazio svoje uvjerenje da narodi obje naše zemlje žele isto, sigurniju i bolju budućnost za sebe i svoju djecu... U jednom dijelu privatnog razgovora s Generalnim sekretarom Gorbačovom, kada zastanete i shvatite kako smo svi mi djeca Božja, ma gdje na svijetu živjeli, nisam se mogao suzdržati a da mu ne kažem: Pomislite samo koliko bi vaš i moj zadatak na ovakvim sastancima bio jednostavniji kada bi odjednom ovom našem svijetu zaprijetila neka druga vrsta sa drugog planeta, tamo negdje u svemiru. Zaboravili bismo sve postojeće lokalne razlike među naših zemljama i otkrili jednom za svagda kako smo svi mi ljudska bića, na ovoj Zemlji, zajedno. Također sam govorio gospodinu Gorbačovu o odanosti našeg naroda Strateškoj obrambenoj inicijativi, našim istraživanjima i razvoju protunuklearnog
štita visoke tehnologije, koji bi nas zaštitio od balističkih projektila i koliko smo tome predani. Rekao sam mu kako je SDI razlog za
nadu. a ne za strah.

Tada je prvi put u javnosti Ronnie spomenuo «prijetnju našem svijetu od strane nekih drugih vrsta sa drugog planeta» koja bi mogla biti razlogom spajanja dva naroda i obustavi sovjetskog protivljenja projektu SDI.


Američkog predsjednika zanimala je «prijetnja» i potreba za obranom iz svemira protiv takve prijetnje. U Journey into Space, Bruce Murray, direktorvNASA-inog i Caltechovog Jet Propulsion Laboratory-a od 1976. do 1982. godine (i suosnivač Planetarnog Društva s Carlom Saganom), govori kako je na sastanku u Bijeloj kući u ožujku 1986. godine sa skupinom od šest probranih svemirskih znanstvenika, održanom radi inforrniranja predsjednika Reagana o otkrićima Voyagera na Uranu, predsjednik postavio pitanje: «Gospodo, vi ste
istraživali mnogo toga u svemiru: jeste li pronašli kakav dokaz o postojanju nekih drugih bića?» Kada su odgovorili negativno, on je zaključio sastanak riječima kako se nada da će «vrijeme donijeti više uzbuđenja.»


No, možda su ovo bila samo mudrovanja ostarjelog vođe.

Kakogod da bilo, iz javnih bilježaka doznaje se da se 16. veljače 1987. godine, u glavnom obraćanju na međunarodnom forumu pod naslovom Opstanak čovječanstva, u Velikoj kremljanskoj palači u Moskvi, Gorbačov podsjetio svojeg razgovora s predsjednikom Reaganom, gotovo identičnim riječima koje je upotrijebio američki predsjednik: «Od kada je čovjek po prvi puta počeo razmišljati o budućnosti, najbolji umovi brinu o sudbini svijeta i budućnosti
čovječanstva. Sve do nedavno ovakva i slična razmišljanja smatrala su se vježbom mašte, zanimanjem filozofa, učenjaka i teologa koja nisu od ovoga svijeta. Međutim, u proteklih nekoliko desetljeća ovi su se problemi uzdigli na visoku praktičnu razinu.» Nakon što je ukazao na opasnosti od nukleamog oružja i zajedničke interese «ljudske civilizacije», Gorbi je nastavio: „Na našem sastanku u Genevi, američki predsjednik je rekao kako bi, u slučaju da se Zemlja suoči s invazijom izvanzemljana, Sjedinjene Države i Sovjetski Savez trebali udružiti snage ne bi li suzbili takvu invaziju. Ja neću osporavati ovu hipotezu, iako smatram da je još prerano brinuti o takvom uplitanju.“


U Sjedinjenim državama su se nastavljala protivljenja započetoj rusko-američkoj suradnji u svemirskim projektima. Potaknut ovakvim prigovorima, predsjednik Reagan je još jednom javno progovorio o prijetnji izvanzemljana. To se dogodilo prilikom njegovog obraćanja Generalnoj skupštini Ujedinjenih naroda 21. rujna 1987 .godine. Izjavio je: „U našoj opsjednutosti trenutnim antagonizmima često
zaboravljamo koliko toga povezuje članove ljudskog društva. Možda nam je potrebna izvjesna univerzalna vanjska prijetnja kako bismo prepoznali tu zajedničku vezu. Ja povremeno razmišljam o tome kako bi naše razlike brzo nestale kada bismo se morali suočiti sa stranom (alien) prijetnjom koja bi došla izvan ovog svijeta.“


U časopisu The New Republic stariji urednik Fred Bames izvijestio je da je predsjednik Reagan u vrijeme ručka u Bijeloj kući 5. rujna, zatražio potvrdu od sovjetskog ministra vanjskih poslova da će
se Sovjetski Savez uistinu pridružiti Sjedinjenim državama u obrani od strane prijetnje iz vanjskog svemira, na što je Ševamadze odgovorio: «Da, apsolutno.»


Suradnja na razvoju misija na Mars je trajala, no i dalje su neki (recimo američki tajnik obrane Casper er, u prosincu 1987.) optuživali Sovjetski savez za potajno razvijanje sustava satelita-ubojica u okviru «Rata zvijezda» i provođenje eksperimenata s laserskim oružjem sa sovjetske orbitalne stanice Mir. Tako je predsjednik Reagan još jednom pokrenuo pitanje tajne prijetnje. Na sastanku sa članovima Nacionalnog strategijskog foruma, održanom u Chicagu u svibnju 1988. godine, govorio im je o tome kako sebi često postavlja pitanje: „Što bi se dogodilo kada bismo svi mi u svijetu otkrili da nam prijeti netko izvana, neka sila iz vanjskog svemira, sa nekog drugog planeta?“


Nejasnu prijetnju iz «vanjskog svemira» zamijenila je prijetnja s «drugog planeta».

A sad evo i prvog dijela najnovijih, navodnih transkripata, koji kruže tek nekoliko dana, od 30. listopada. Na engleskom naravno, jer nemam vremena sve to prevoditi. Kome je već do sad dosta čitanja, nek si ostavi za sutra :- )


TRANSKIPTI REAGANOVIH BRIEFINGA


THIS RELEASE HAS BEEN APPROVED BY and AT THE HIGHEST LEVELS OF THE U.S.GOVERNMENT as part of a continuing public acclimation program.

WHAT: Transcripts of highly classified audio cassette recordings made of 40th U.S. president RONALD REAGAN's briefings with his top level and key advisers on the EXTRATERRESTRIAL subject matter. There are six briefings in the first set

WHEN: President REAGAN was briefed on many aspects of the
EXTRATERRESTRIAL subject matter from March 6-8, 1981 and then again on October 9-12 of the same year.

WHERE: President REAGAN was briefed on both occasions at the
presidential retreat at Camp David, MD.

HOW: At President REAGAN's request, these briefings were both tape recorded AND transcribed via the coordination and administration by a "Top Secret Codeword-cleared" CIA administrative assistant named XXXXXXXXXX. The recordings comprise many meetings/briefings in a combination of 60 min and 90 min cassettes for a total of 54 tapes. Of the 54 tapes, 40 have been completed by DOD-DIA personnel; you are reading the transcripts of one of six (1 of 6) briefings President REAGAN made between Friday-Sunday, March 6-8, 1981.
DOD/DIA personnel were able to gain access to and possession and
ownership of these tapes because SOME of the recordings deal with an ALIEN THREAT from a specific HAV [Hostile Alien Race] and therefore fall under the purview, control and jurisdictional authority of the Dept of Defense.

WHY: The reasons to disclose this information now is two-fold:

1) As in the case of the "Project SERPO" disclosures, the 25-year time
limit on classified USG projects had expired and could -- after much
legal vetting and wrangling between DOD lawyers and those USG employees who WANT it released -- be CONSIDERED for public release and into the public domain.The "Project SERPO" final report was issued in 1980 + 25 years = 2005... Wednesday, Nov 2, 2005 was the first "Project SERPO" release.The RONALD REAGAN Presidential ET Briefings: 1981 + 25 years = 2006 ...legal issues to be worked out and resolved brings us to late 2007.

2) MANY other countries are disclosing their encounters with
extraterrestrials -- especially Canada, the UK (MoD files) and Latin
America -- so some amount of pressure has been placed and brought to bear on the normally tight-lipped USG "black world" to be more open about what they/we have in our "TS/Codeword" files.

CLOSING NOTE: From the very first SERPO posting, I've been given a very wide, great and sole discretionary latitude in HOW I release the material to the public in terms of presentation, formatting, style and CONTENT. For THIS release, I was surprisingly provided the names of ALL eight (8) individuals who participated in the classified briefing plus even the name of the CIA briefing transcriber. Five (5) of the presidential briefing participants are still alive -- plus the CIA transcriber – so I made the "executive"/editorial decision to MASK THOSE NAMES from public view and replace them with "ADVISER #1" - "ADVISER #4." For the fifth individual, he is referred to only as "The CARETAKER." The CIA transcriber is referred to as just that. GREAT pains, lengths and efforts were undertaken by me to delete their names when they were mentioned by other speakers. If I glossed over and missed one, then so be it though I hope not. Including President REAGAN, only three (3) individuals are named as they have all passed on to the afterlife.

ISSUE: Though I was NOT asked to do this, in my mind, an obvious problem would definitely arise: These still-living advisers would be hounded, pestered and questioned mercilessly and without end by both real UFO investigators and "armchair" researchers thereby bringing continued DISCLOSURE of these audio recordings to a complete HALT. The pressure for me to CEASE and DESIST, as well as the special unit within the DOD/DIA who made this information available would be enormous. I am ONLY interested in getting I-N-F-O-R-M-A-T-I-O-N out to the UFO community and public at large, NOT in "outing" the individuals who participated in these PRIVATE briefings ... at least NOT while five of the eight (5 of 8) participants are still very much alive. If I receive directions to proceed otherwise, I certainly will, but until that time, it's MY CALL. As ANONYMOUS remarked to me: "Victor, the really 'good stuff' is yet to
come after the first release!" Speaking for myself only, I too WANT to see that "really good stuff" and I'll do NOTHING to jeopardize at all. This will be my FINAL word on THIS matter and I'll entertain NO
sestions, advice or ideas at all about it ... I'll NOT dignify ANY
inquiries regarding this particular issue with even so much as a simple
reply.

Project SERPO POSTING #27a: The Reagan Presidential ET Release

Transcript of classified tape recording made at Camp David, Maryland
during a presidential briefing regarding the subject of UNIDENTIFIED FLYING OBJECTS and EXTRATERRESTRIAL VISITATION of EARTH. President RONALD REAGAN was present. The recording was made between March 6 and 8,
1981.WILLIAM CASEY: Mr President, good morning. As we discussed in February,this briefing contains some very sensational and some very, very classified information. I am not sure, oh, well, I'm not going to make a decision on who you want in the room. That will be your decision, Mr President. This will be a real tough one to follow since the briefing starts back, historically speaking, that is, and runs up to recent times. I believe we have prepared a good chronological order of events. I'm sure you, Mr President, will have many questions.
The list of questions presented to me by ADVISER #2 should all be
answered during this briefing. I hope they are, more than anyone,
especially you, Mr President, leave this briefing with questions still
unanswered. I have asked The Caretaker to conduct this briefing. He is a contract employee of the CIA and is the present custodian of the
information. Are we to assume that everyone is present?

PRESIDENT: Well, it will be entirely up to you, Bill. I guess everyone must be cleared for this briefing of information, is that not correct?

WM CASEY: Well, it appears everyone is, but as you will see Mr
President, this stuff is pretty high up on the food chain. We call it
ATS or "Above Top Secret." This stuff has its own classification and
markings. We have a special container, special printers and copiers for
this stuff. Every word of this material is printed on special paper then
placed inside special covers. The caretakers have taken special efforts
to protect all of this stuff from being released inadvertently or copied
by some unauthorized person. But all of this material is protected by a special group of people. The Caretaker is in charge of protecting this information and all of the other stuff associated with this information. I would prefer that you, Mr President, decide on who you want in this room. Remember, this material is a closely guarded secret. Although the gist of the story has been out there for many years, very little of the ACTUAL TRUTH has ever been released to the public. Oh, yes, well, by some of the renegades maybe, but many of them have been discredited.

PRESIDENT: OK, Bill, I guess we need ADVISER #1, you, ADVISER #3 and Caspar here. I think ADVISER #2 and Michael can leave.

ADVISER #2: Mr President, excuse me, but I would prefer to leave. I
don't wish to know this information. You know, plausible denial or
something like that.

MICHAEL DEAVER: Mr President, whatever you wish, I'll do. It would be an interesting subject, but do I really have a need to know? No, I don't think so.

PRESIDENT: OK, I guess that is it.

WM CASEY: Thank you, Mr President. I will now turn the briefing over to The Caretaker.

ADVISER #3: Mr President, and Mr Director, I already had this briefing. I can stay or leave. Secretary er and myself received this a few weeks ago.

SECRETARY WEINBERGER: Mr President, as you know, we have some pending business regarding that Soviet problem in Berlin. I think we might just handle that.

ADVISER #3 and I will let you close this meeting to just a
few.

PRESIDENT: OK, Casp, I guess you and ADVISER #3 can leave. Thanks for coming.

WM CASEY: OK, Mr President, that certainly narrows the audience. I think this is just right.

PRESIDENT: OK, well, I can't wait to hear this. Let's proceed.

The CARETAKER: Good morning, Mr President. First of all, I would like to give you a bit of information on my background. But before that, please, Mr President, if you have questions during this briefing, just interrupt me, sir. I have been employed by the CIA for the past 31 years. I started the caretaking status of this project in 1960. We have a special group of people whom we call "Group 6," that cares for all this
information.

PRESIDENT: Good morning, I hope, well, I believe I will ask questions. Bill briefed me back in January, but I'm not sure ... huh ... well, was it detailed, no, I don't think so ... huh ... OK, well I'm sure Bill didn't tell me all 'cause we only had about one hour.

WM CASEY: Mr President, I only gave you a quick briefing for the NSDD (National Security Decision Directives) that we want to incorporate into the overall action directives about this subject. ADVISER #3, Caspar and I have details far beyond what I knew before January. The last administration wasn't too keen on making all of this stuff accessible to us during the briefings in November and December.

PRESIDENT: Well, I knew a little about this subject before. Back in
1970. Nixon had all of the good stuff and wanted to share it with some
of his friends. Nixon showed me some papers. Not sure about who authored them, but they ... huh ... well something about New Mexico and other places. Nixon was pretty ... huh ... well, you know, fascinated with it. He showed me something, some kind of object or device that came from one of their craft. Something that was taken from the New Mexico crash site. I don't know if, well ... huh ... do we know what it was? I don't think we knew or maybe now, after 11 years, we might know.

The CARETAKER: Mr President, I can answer some of those questions. Do you wish for me to begin?

PRESIDENT: Oh, well, what level is this? I mean, what was it called? I don't remember what they called this.

WM CASEY: Mr President, codeword. It's called Top Secret Codeword. This information is beyond Top Secret as I said before. It has its own classification. It is very compartmentalized.

PRESIDENT: Well, I guess just the minimum. Are we recording this?

The CARETAKER: Mr President, no, unless you wish.

WM CASEY: Yes, it is [CIA FEMALE TRANSCRIBER] who is doing that. I think we should. I don't want to make any mistakes later about this. ADVISER #4 should also stay, since he is one of the caretakers of the information.

PRESIDENT: Well, I don't want anyone leaking this stuff. Not knowing what we are about to discuss ... huh ... oh, well, Bill I guess it is your call. ADVISER #4 should stay. I guess he should ... huh ... oh, OK, well, you make the call, Bill.

WM CASEY: OK, I guess ADVISER #4 will stay. But I think [CIA FEMALE TRANSCRIBER] must stay. I'll make that call.

PRESIDENT: OK, I guess we can do our business first, give me a few
minutes. Let's get some food first, or snacks. How long will ... huh ...
oh, about one hour?

The CARETAKER: Mr President, I estimate this will last about one hour, at least the first part of it. This is a very complicated subject to
brief. I can do it, but maybe the questions will extend [beyond the
first] the time period.

PRESIDENT: OK, I see. Let's take a break and then reconvene.
(Break)

The CARETAKER: OK, Mr President, are we ready?

PRESIDENT: Yes, we are, let's go.

The CARETAKER: Mr President, as was mentioned earlier, I must say, that this briefing has the highest classification within the U.S. government. I will start with a slide presentation. I have most of this briefing on the slides, but I also have an outline that I have passed out to each [person] in attendance.

PRESIDENT: Oh, OK, so are we ... can we follow it with the [outline]
paper?

The CARETAKER: Yes, Mr President, you can follow the briefing with the outline in front of you.

PRESIDENT: Thank you.

The CARETAKER: The United States of America has been visited by
Extraterrestrial Visitors since 1947. We have proof of that. However, we also have some proof that Earth has been visited for many THOUSANDS OF YEARS by various races of Extraterrestrial Visitors. Mr President, I'll just refer to those visits as ETs. In July, 1947, a remarkable event occurred in New Mexico. During a storm, two ET spacecraft crashed. One crashed southwest of Corona, New Mexico and one crashed near Datil, New Mexico. The U.S. Army eventually found both sites and recovered all of the debris and one live Alien. I'll refer to this live Alien as "EBE 1."

PRESIDENT: What does that mean? Do we have codes or a special
terminology for this?

The CARETAKER: Mr President, EBE means "Extraterrestrial Biological Entity." It was a code designated to this creature by the U.S. Army back in those days. This creature was not human and we had to decide on a term for it. So, scientists designated the creature as EBE 1. We also referred to it as "Noah." There was different terminology used by various aspects of the U.S. military and intelligence community back then.

PRESIDENT: Do we or did we have others? The number "1" would seem to indicate we had others.

The CARETAKER: Yes, we had others. Back then, the term was EBE and no number designation. We'll explain how the others came into our knowledge.

PRESIDENT: OK, sorry, I was just wondering and I guess, well, I'm sure the briefing will cover this. Please continue.

The CARETAKER: All the debris and EBEs recovered from the first crash site were taken to Roswell Army Air Field, Roswell, New Mexico. EBE was treated for some minor injuries and then taken to Los Alamos National Laboratories, which was the safest and most secure location in the world. Special accommodations were made for EBE. The debris was eventually transferred to Dayton, Ohio, home of the Air Force Foreign Technology Division. The second crash site wasn't discovered until 1949 by some ranchers. There were no live Aliens at this site. All this debris went to Sandia Army Base in Albuquerque, New Mexico.

PRESIDENT: OK, a question, regarding the first site, how many aliens were in the spaceship?

The CARETAKER: Five (5) dead aliens and one (1) alive. The bodies of the dead aliens were transported to Wright Field in Ohio and kept in a form of deep freeze. They were later transported to Los Alamos where special containers were made to keep the bodies from decaying.
There were four (4) dead aliens in the second crash site. Those bodies
were in an advanced state of decaying. They had been in the desert for
the past two (2) years. Animals and time got to those bodies. The
remains were transported to Sandia Base and eventually onto Los Alamos. We determined both crashed spaceships were of similar design and the bodies of the aliens were all identical. They looked exactly the same. They had the same height, weight and physical features. Here are the photographs of the aliens.
(Pause)

PRESIDENT: Can we classify them? I mean can we ... well, connect them with anything Earthly?

The CARETAKER: No, Mr President. They don't have any similar
characteristics of a human, with exception of there eyes, ears and a
mouth. Their internal body organs are different. Their skin is
different, their eyes, ears and even breathing is different. Their blood
wasn't red and their brain was entirely different from human. We could not classify any part of the Aliens with humans. They had blood and skin, although considerably different than human skin. Their eyes had two different eyelids. Probably because their home planet was very bright.

PRESIDENT: Maybe I'm getting ahead, but do we know where they came from? Mars, our system or where?

The CARETAKER: Yes, Mr President, we do know where they come from. I can go into this now, or I can wait until it comes up in the briefing.

PRESIDENT: No, no, please, continue. I can wait.

The CARETAKER: Thank you, Mr President. EBE stayed alive until 1952 when it died. We learned a great deal from EBE. Although EBE did not have voice organs like humans, it was able to communicate with an operation performed by military doctors. EBE was extremely intelligent. It learned English quickly, mainly by listening to the military personnel who were responsible for EBE's safety and care.
EBE was housed in a special area at Los Alamos and Sandia Base. Although many different military doctors, scientists and a select number of civilians studied EBE, it never became upset or angry. EBE helped us learn from all the items found in the two crash sites. EBE showed us how some of the items worked, such as a communications device. It also showed us how various other devices worked.

PRESIDENT: Excuse me, but you are referring to this creature as an IT. Did it have a gender?

The CARETAKER: I'm sorry Mr President, but yes, it was male. Within EBE's race they had males and females.

PRESIDENT: OK, thank you. Please continue.

The CARETAKER: Thank you, Mr President. EBE died of what military doctors considered natural causes. I don't think we could really state exactly why EBE died. Although we had five (5) years to study EBE, we didn't have any standards to compare EBE's body with standard medical observations. It was difficult to lose EBE, since it was the most interesting thing we as humans could receive and study. A visitor from another planet ... ANOTHER WORLD. EBE did explain where he lives in the universe. We call this star system Zeta Reticuli, which is about 40 light-years [38.42] from Earth. EBE's planet was within this star system.

PRESIDENT: OK, where is this in comparison to something we all know?

The CARETAKER: Well, Mr President, our closet star is four light-years away. I can show you the constellation it is in. [Alpha Centauri, a yellow star, is the brightest star in the constellation Centaurus, 4.3 light-years away]

PRESIDENT: No, I wouldn't know much about astronomy. I just thought I could understand the distance. How long did it take this spaceship to get here?

The CARETAKER: Well, Mr President, I can tell you now or we can discuss that in another briefing. As Mr Casey said, this is a complicated subject because there are many levels of compartmentalization. This briefing is just the basic information about a visit to our planet by one particular alien race.

PRESIDENT: Well ... huh ... what, am I to understand ... this isn't a
full briefing?

WM CASEY: Mr President, we have different levels of stuff. If we mix it up, I don't think it will make sense, nor will we have time this
morning. I understand you have a busy schedule today.

PRESIDENT: As the President of the United States, I should know
EVERYTHING, right, or shouldn't I? If I am to assume this was a briefing of substance, then I should hear ALL of it. I think this is more
important than some other things on my daily calendar. But maybe I'm
jumping the gun. If there are some things I shouldn't know, please tell
me.

WM CASEY: No, no, Mr President, I didn't mean you shouldn't know this stuff. I simply meant we should proceed in an orderly fashion as to the briefing. But it is up to you. We will not hold anything back.

PRESIDENT: ADVISER #1, what do you think? Do you know about all this?

ADVISER #1: Mr President, yes, I was briefed many times on this subject matter. As Director Casey stated, this is a very, very complicated subject. I think it took me about one year to be fully briefed into all aspects of this matter. There are different areas. The initial crash, an investigative period, some attempt at contact, A DISINFORMATION OPERATION to protect this matter and several other levels.

PRESIDENT: Oh, wow, I didn't realize how complicated this was. I'm new at [all of] this. I have a great responsibility to the citizens of this
nation to make decisions based on accurate information presented by my advisers ... YOU, ALL of you. I won't interfere in your presentation of this information. So, I guess, we'll proceed in the order you have chosen. I'm sorry for interrupting in this presentation, but as a person who is interested beyond belief in this, I'll just shut up and wait to ask questions.

WM CASEY: Mr President. No, no, please ask any questions you wish. You are the President. We are not here to argue with you over the order of this briefing. But some things are SO HIGHLY CLASSIFIED that THIS BRIEFING IS THE LOWEST LEVEL. If you ask a question that is in a different level, then we will have to re-evaluate the audience.

ADVISER #1: Mr President. Everything we know about Alien visitation to Earth is contained in 16 (sixteen) volumes of binders. These binders contain thousands of pages. We can give you anything you wish but, as Director Casey said, we must evaluate the clearances of each person listening to our responses.

PRESIDENT: OK, I now understand. Give me whatever you want and I'll continue to ask questions. But if you need me to wait on an answer, just tell me.

WM CASEY: OK, Mr President we will do that. I still don't know the
entire story. I have read one tenth of one binder and have hundreds of
questions.

PRESIDENT: OK, let's continue.

The CARETAKER: Mr President, thank you for those responses. I will answer any question, if I can. But if the question is above this level, then Director Casey will have to make that decision for me.

PRESIDENT: I fully understand, please continue.

The CARETAKER: It took the EBE spaceship nine (9) of our months to travel the 40 [38.42] light-years. Now, as you can see, that would mean the EBE spaceship traveled faster than the speed of light. But, this is where it gets really technical. Their spaceships can travel through a form of "space tunnels" that gets them from point "A" to point "B" faster without having to travel at the speed of light. I cannot fully understand how they travel, but we have many top scientists who can understand their concept.

PRESIDENT: Well, I certainly couldn't understand the science in that. Is it a black hole?

The CARETAKER: Mr President, something like that, but much more
complicated.

PRESIDENT: Do they get here ... no never mind, please continue.
[unintelligible]

WM CASEY: Mr President, I can assure we know how they do it, but we can't do it.

PRESIDENT: OK. (several speaking at once)

The CARETAKER: As to some history. The original project, started back in 1947, was called "Project GLEEM." This project contained volumes of documented information collected from the beginning of our investigation of UFOs and Identified Alien Craft, or "IAC." The project was originally established in the early '50s by, first President Truman and then by order of President Eisenhower, under control of the National Security Council. President Truman established a group of people to handle this project. The group was called Majority 12 or "MJ-12." In 1966, the project's name was changed to "Aquarius." The project was funded by confidential ["black world"] funds appropriated within the intelligence community's budget. The recovery of these alien spacecraft led the United States on an extensive investigative program to determine whether these aliens posed a direct threat to our National Security. As you might remember, Mr President, our country openly investigated UFO sightings under projects Grudge, Sign and finally Blue Book. The original mission of the Air Force program was to collect and analyze all reported sightings and incidents involving UFOs and then determine whether the information could be interpreted as having any bearing on the national security of the United States. Some information was evaluated with the idea of using the gained data to advance our own space technology and future space programs. About 90% of the estimated 12,000 reports analyzed by the Air Force under Blue Book were considered hoaxes, explained aerial phenomena or astronomical objects. The other 10% were considered legitimate alien sightings and/or incidents. However, not all UFO sightings or incidents were reported under the Air Force programs of Grudge, Sign and Blue Book. In 1953, Project Gleem initiated its own investigative detail and certain sightings were reported directly under Gleem rather than one of the other projects. Project Gleem, which became "Project AQUARIUS" in 1966, was a parallel reporting system for UFO sightings and incidents. Reports collected under Project Aquarius were considered actual sightings of alien spacecraft or actual contacts with alien life forms. We recovered two alien spacecraft from New Mexico. Both were heavily damaged, but we were able to examine them. The two craft were considered technological marvels by our scientists. However, the operating
instrumentation was so advanced that our scientists could not decipher
it. The two craft were stored in a special security location in the
West. We gained a large volume of technological data from these craft. Several independent scientific investigations, at the request of the Air Force and CIA were initiated during the era of "Project Blue Book." MJ-12 decided that officially the Air Force should end their
investigation of UFO sightings. This decision was arrived at during the NPNN meeting in 1966. The reason was two fold. First, the United States had established communications with the aliens.

PRESIDENT: Hold on, OK ... well, Bill, no ... never mind, please
continue.

WM CASEY: Mr President, the communications project is of a higher level. I recommend we continue on this course and then switch to the next, if we have time.

PRESIDENT: OK, you're steering the boat, Bill.

The CARETAKER: The United States felt relatively sure the aliens'
exploration of Earth was non-aggressive and non-hostile. It was also
established that the aliens' presence did not directly threaten the
security of the United States. Secondly, the public was beginning to
believe that UFOs were real. The NSC felt this public feeling could lead to a nationwide panic if we disclosed everything we knew about UFOs and alien visitation. We were involved in one major operation during this time frame that involved our alien visitors. That operation is of a higher level and it will be up to Director Casey to proceed now or wait until later.

WM CASEY: We'll wait on that part of it. I haven't been fully briefed
and I would like to be able to know everything about that program before trying to brief the President.

ADVISER #1: I agree with Director Casey. That part of the program is really complicated and will require a full day to brief.

PRESIDENT: OK, as I said before, Bill's the captain of this ship.

The CARETAKER: It was felt that public awareness of these projects would have jeopardized the future space program of the United States.
Releasing our secrets about UFOs and alien visitation would also cause a PANIC AMONG RELIGIOUS LEADERS around the world. Therefore, MJ-12 decided that an independent scientific study of the UFO phenomena would be needed to satisfy the public curiosity. The final official study of the UFO phenomena was accomplished by the University of Colorado under an air force contract. The study concluded that sufficient data did not exist that would indicate that UFOs threatened the security of the United States. The final conclusion satisfied the Government and allowed the Air Force to officially step out of the UFO investigating business.
When the Air Force officially closed "Blue Book" in December 1969,
Project Aquarius continued operation under control of NSC/MJ-12. The NSC felt investigation of UFO sightings and incidents had to continue in secrecy without any public knowledge. The reasoning behind the decision was this: If the Air Force continued its investigation of UFOs, eventually some non-cleared and non-briefed Air Force or DOD civilian officials would obtain the facts behind Project Aquarius. Obviously, for operational security reasons, this could not be allowed. In order to continue the investigation of UFO sightings and incidents in secrecy, investigators from CIA/DCE and MJ-12 were assigned to military investigative units with orders to investigate all legitimate UFO/IAC sightings and incidents. These agents are presently operating at various locations throughout the U.S. and Canada. All reports are filtered either directly or indirectly to MJ-12. These agents are collecting reports of UFO/IAC sightings and incidents occurring on or near sensitive governmental installations.
Many reported sightings and incidents have occurred over nuclear weapons bases. The aliens' interest in our nuclear weapons can only be
attributed to the future threat of a nuclear war on Earth that could
affect space. The Air Force has initiated measures to assure the
security of the nuclear weapons from alien theft or destruction. MJ-12
feels confident that the aliens are on an exploration of our solar
system for peaceful purposes. However, we do have information and that is at another level, that more than one alien species are visiting
Earth.

PRESIDENT: Well, that is a lot to digest. I have written down many
questions. But let's take a break and come back to this.
(Break)

PRESIDENT: I think we can continue now.

The CARETAKER: Thank you, Mr President. I will continue. In the 1976 MJ-12 report, it was estimated that the aliens' technology was many thousands of years ahead of ours. Our scientists speculated that until our technology develops to a level equal to the aliens, we cannot
understand the large volume of scientific information we have gained
from the aliens' craft. This advancement of our technology may take many hundreds of years. During our initial program to study the alien's spaceship, we started many different projects. The first project, originally established in 1949, was to collect and evaluate medical information from the surviving alien creature -- EBE 1 and the recovered alien bodies. This project medically examined EBE 1 and provided our medical researchers with many answers to the evolution theories. The next project originally established as part of Project Gleem in 1954 became a separate project in 1966. Its mission was to establish communication with aliens. This project met with positive success and will be discussed later under a different level. Two other projects involved the test flying of an alien ship and the cross technology between our space program and the information we obtained from EBE 1.

WM CASEY: Now, Mr President, we can move on to questions or a different level. Which do you prefer?

PRESIDENT: Well, I have a lot of questions, so let me ask a few and then we can move on. I guess the first question I have is their life span. How old is EBE 1?

The CARETAKER: Mr President, the alien civilization that EBE came from [is what] we call the Eben Society. It wasn't a name they gave us; it was a name we chose. Their life span is between 350-400 years, but that is Earth years.

PRESIDENT: Is time the same on their planet as on ours?

The CARETAKER: No, Mr President, time is very different on the Eben Planet, which, by the way, we call SERPO. Their day is approximately 40 hours. That is measured by the movement of their two (2) suns. The solar system containing SERPO is a binary star system, or two suns, rather than one, like our solar system.

PRESIDENT: Oh, well, your answer creates more questions. OK, as I
understand it, their planet has two suns. Wouldn't that mean the planet
was hot? I guess that explains their eyes, having two eyelids.

The CARETAKER: Yes, Mr President. Their suns do not set, like ours. There is daylight during their entire day, with the exception of a short time period where both suns hit the horizon.

PRESIDENT: What is life like on Serpico?

The CARETAKER: Mr President, it is called SERPO, spelled S-E-R-P-O. I think that will have to be given in a different level of briefings. Mr Director....

WM CASEY: Yes, Mr President, I think we are getting way ahead of
ourselves. We have all that information about the visitor's planet, but
we would have to present that information in a different briefing.

PRESIDENT: OK, all these levels. Something, I guess, I'll have to ...
well, I'll have to get used to it. Does all classified information have
these different levels?

WM CASEY: It is similar to the SIOP briefing you were given in January. We have different levels of clearances and....

PRESIDENT: No, I understand all that, Bill. I fully understand the
different levels of clearances. I mean, what about the Soviets? What
about the spy operations we have in Russia, comparing the two, this
alien information to that, are they on the same level?

WM CASEY: No, Mr President. This information would be considered at the very top, whereas our spying operation inside Russia would be considered at a parallel level, but not the same.

PRESIDENT: Like apples and oranges, OK, I see. I guess this is more that can be explained in one sitting. What about the travel from SERPO to Earth?

The CARETAKER: Well, Mr President, the distance from Earth to SERPO is about 40 light-years. They can travel that in about nine (9) of our months. I am no scientist, but as I mentioned earlier, they can travel that great distance by means of space tunnels. They seem to be able to bend the distance from one point in space to another. Just how they do this, must be explained scientifically.

PRESIDENT: OK, well, very interesting. Are the laws of physics on their planet the same as our planet?

The CARETAKER: Not exactly. There seem to be a little different laws, especially when it comes to the movement of their planet in relationship to their two suns. Our scientists don't understand it because it defies some of our laws of physics.

PRESIDENT: Do they use nuclear power, or what type of power do they have in those ships?

The CARETAKER: Mr President, we understand very little about their propulsion system. There seem to be two different propulsion systems. One they use within our atmosphere and one they use once they exit our atmosphere. They do not have nuclear power. Their propulsion system does have some type of low level radiation emissions, but nothing that would endanger us. It isn't like our radiation, but we call it radiation because we have nothing else to compare it with.

PRESIDENT: Have these aliens visited other places on earth?

The CARETAKER: Again, Mr President, that would be in a different level of discussion.

PRESIDENT: I'm getting tired of hearing that answer, but I understand.

WM CASEY: Mr President, the Soviet Union has had their contacts with these aliens. We have a great deal of intelligence that would indicate the Soviets had their "Roswell," so to speak. What they know is about the same as we know. They had some bodies back in the late '50s, but our intelligence would indicate the species of aliens were different. [SEE: http://www.serpo.org/release26a.asp]

PRESIDENT: OK, well, then Bill, that presents a very disturbing feeling for me. Are you telling me there are different races or species, as you said, visiting Earth at the same time?

WM CASEY: CARETAKER, take that question.

The CARETAKER: Yes, Mr President, but I hesitate to state the reason. We should have that discussion in a different meeting.

PRESIDENT: Just answer the simple question of how many different
species, don't go into details, since I'm sure it is at "a different
level," as I've been hearing ALL morning!

The CARETAKER: I am sorry Mr President if I upset you....

PRESIDENT: No, no, Caretaker, don't feel that way. I am not upset. No, you are all of my advisers. As President, I must listen to YOU and take YOUR advice. I am NOT upset. I'm sorry for giving you that impression. Can you tell me how many different species have visited us?

The CARETAKER: Mr Director?

WM CASEY: Go ahead, Caretaker, answer the President's question.

The CARETAKER: At least five (5).

PRESIDENT: Are they all friendly?

The CARETAKER: Mr Director?

WM CASEY: Adviser #1, would you like to step in here?

ADVISER #1: Mr President, that is a very difficult question to answer. There are many parameters that we follow to evaluate the threat. However, we have little intelligence on four (4) of the five (5). We have plenty of intel on the Ebens ... gee ... they've given us
everything we asked for! They have also helped us to understand the
other four (4) species. I'm afraid to say, Mr President and please don't
misunderstand my words, but we think ONE OF THE SPECIES IS VERY HOSTILE.

WM CASEY: Mr President, do you wish for us to continue on this track or would you like something more private, as to the discussion of this topic?

PRESIDENT: For Christ sakes, I'm the President of the United States. I should know if we are endangered by some THREAT FROM OUTER SPACE. If you have something to say about a threat posed by this one species of aliens, then I WANT TO HEAR IT.

WM CASEY: Mr President, we have intelligence that would indicate this one (1) species of aliens have ABDUCTED PEOPLE FROM EARTH. They have performed scientific and medical tests on these humans. To the best of our knowledge, NO humans have been killed. But, as ADVISER #1 stated, the intelligence is from witnesses and we haven't thoroughly evaluated this intelligence. We have captured one of these hostile aliens. This gets into some very, very sensitive areas, Mr President. I strongly sest we end this discussion and move on to any further questions you might have and then get back to this. I don't think we are prepared to provide you with accurate answers to your questions about the potentially hostile aliens at this time.

PRESIDENT: OK, but expect this to be given to me as soon as possible. I want to KNOW EVERYTHING ABOUT THESE HOSTILE CREATURES so I ... or I mean we should start forming policies on how to deal with them. Adviser #1, do we have OPERATIONAL WAR PLANS on this?

ADVISER #1: Yes, Mr President, we have war plans on ALL potential threats to our country.

PRESIDENT: Please, let us not forget the world. If these creatures
attack some other country, we would have to help.

ADVISER #1: Mr President, we have absolutely NO evidence that this particular alien race has any plans to attack the United States of
America or planet Earth.

PRESIDENT: I guess we really got off the original subject. But I want to know of any threats. DON'T HIDE ANYTHING FROM ME! Is that understood?

WM CASEY: Yes, Sir.

ADVISER #1: Yes, Sir, Mr President. We will NEVER hide any information about a potential threat to our country or the world. You receive daily intel briefings and you will continue to and we can update that briefing with any potential threat from this area.

PRESIDENT: OK, let us continue. How many other presidents received this briefing?

The CARETAKER: Mr President, I have briefed President Nixon, Ford and you. President Carter was never given the entire briefing. I have no answer as to why he wasn't given the briefing.

PRESIDENT: Well, knowing that guy, he probably couldn't understand it being from Georgia! But that is just a dry joke.... (laughter heard in room)....


Pa, dečki i cure, koji ste stigli do kraja, to je to za danas, ovo je najduži post u povijesti. No, ako ste zainteresirani za nastavak, ostavite trag u komentarima, pa ću postupiti u duhu javnog mnijenja:-)


Do daljnjeg: bok, Zemljani

- 08:24 - Komentari (31) - Isprintaj - #

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se