Kreativka u akciji

23.02.2008., subota


Zamirisalo proljeće…
Već par dana krenem pisati post, s jedne strana kavica, s druge rokovnik s šalabahterima(da, da…šalabahterima, dok sam ja išla u školu o informatici se još uvijek samo sanjalo). Nemojte misliti da sam stara, ja se osjećam mlado(… jako mlado).
I krenem, dakle, pisati post, ali prije pogledam druge blogove i čitam, čitam, čitam…
Naletim na nekog novog, zanimljivog, nečija priča me zaintrigira, pa odem na drugi post… toliko je toga da više nemrem sve pratit!
Vani je zatoplilo, danas je bio predivan dan i gotovo od jutra do mraka sam provela vani. Čak sam danas vidjela jednog žutog leptira i baš me razveselio. To znači da je proljeće pred vratima. To se vidi i po tulipanima, narcicama i zumbulima kojima se već naziru cvjetne glavice. Ovo je samo dio mog kamenjara koji jako volim i jedva čekam da procvatu lukovice koje sam tu na jesen posadila.
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Polako dolazi vrijeme kad ću svoje iglice, vunice i konce morati pospremiti u kutije jer ja sam kao medo, samo što on spava zimski san, a ja zimu provodim u kući a proljeće, ljeto i jesen izvan kuće.
Pletenje je stalo, osim jednog rada, a to je započeta vesta ipak neće čekati jesen namjeravam ju završiti pošto-poto. Vuna je zgodna, šarena, mekana i ugodna za kožu.
Još jedan rad za koji se nadam da neće završiti u kutiji (…a kutija je sve veća i veća…) to je slika za jedan jastučić iz jednog stranog časopisa i u konačnici bi trebao izgledati jako lijepo.
Free Image Hosting at www.ImageShack.us

- 21:42 - Komentari (16) - Isprintaj - #

15.02.2008., petak


Mali osvrt na Valentinovo i vrijednost života…
Nije me bilo par dana, imala sam manjih tehničkih problema. Vidim, bile ste na mojoj stranici, baš lijepo, hvala vam.
Iako sam namjeravala pisati o onoj famoznoj kili viška, ta je tema toliko puta pretresena da nam se svima popela na vrh glave. Budući da sam već dobila dragocjene savjete, uzela sam stvar u ruke i poduzela osnovne mjere. A, rezultati? Ovisit će, naravno, o tome koliko ću ustrajati i biti spremna na odricanje.
Ono najvažnije shvatila sam jučer, dakle na Valentinovo, iako nije usko vezano uz taj dan. Nije važno kakvi smo, debeli ili mršavi, veliki ili mali, bogati ili siromašni. Važno je kakvi smo iznutra!
Važno je koliko volimo, koliko dajemo od sebe, koliko pomažemo.
Ako ne volimo druge, možemo li očekivati da će oni voljeti nas? Ako ne dajemo, hoće li netko nama dati? Ako ne pomažemo, hoće li nama netko pomoći?
U životima svakoga od nas ima dana kad osjećaš kao da ti sve klizi kroz prste, da ti ništa ne ide od ruke, i baš tada kao da je čitav svijet protiv tebe. I baš tada, iz nekog mraka izroni netko tko te digne na noge, tko te jednim stiskom ruke osnaži, tko ti trunkom razumijevanja vrati vjeru u život!
Što je veći krug onih koji nas vole, bilo bračni partner, bilo brat ili sestra, nekom možda ljubavnik ili ljubavnica, djevojka ili mladić, djeca ili roditelji, susjedi ili prijatelji…i što je veći taj krug oko nas, srca su nam veća, duše su nam ispunjenije, život dobiva značaj, ima vrijednost!
Volimo se, poštujmo i uživajmo u životu! Ne dajmo sreći da nas obiđe, ona je tu, nadohvat ruke, samo je moramo prepoznati. Samo i isključivo o nama ovisi koliko ćemo je čvrsto uhvatiti i držati uz sebe.
Jednom mi je netko rekao, zaista se ne sjećam tko i kojom prigodom, bilo je davno, ali znam da sam patila kao djevojka za nekom stvari i to me izluđivalo. I tada sam čula riječi kojih se i dan danas često sjetim: '' Nemoj žaliti za onim što nemaš! Pogledaj oko sebe i ono što imaš, makar to bile i sitnice. Jer netko nema ni to, a sretniji je od tebe. Sretan je jer ima ruke i noge, ima vid, ima zdravlje i ima obitelj! Imao je jedno veliko jučer i imat će jedno veliko sutra!''
I na kraju, što je to što nas usrećuje? Što nas ispunjava? Koja je vrijednost života?
Obitelj koju držimo na okupu, djeca koju usmjeravamo da koračaju ispravnim putem, ljubav, zdravlje, dostojanstvo, sreća, ili…?
Photobucket
Amarilis koji mi je nedavno procvao prvi put i u čijoj sam ljepoti uživala proteklih dana. Poklanjam vam (makar vizualno) njegovu ljepotu od srca.

- 18:33 - Komentari (8) - Isprintaj - #

03.02.2008., nedjelja


U boji lavande…
Moja verzija najtraženije kapice na blogu ( mrs. Incoknito) je gotova. Daleko od originala, priznajem, ali s obzirom da je prva koju sam ikad napravila sama, izuzetno sam ponosna na svoj uradak. Nakon Goce i moje malenkosti, Dea, nisi li ti na redu odgovoriti na izazov? Dakako, nemoj se osjećati prozvanom, ali voljeli bismo vidjeti i tvoju verziju. Druga je već u izradi i vjerujem da će biti bliža originalu.

http://i247.photobucket.com/albums/gg124/martinissa/IMG_0606-1.jpg
Photobucket

Od iste vune prošlog sam tjedna napravila i jedan zgodan pulover. Pofotkala sam se u njemu, ali drage moje, tu fotku ne budete vidle! Čak sam sama sebi djelovala očajno… Dakle, na sljedećem postu otvaram raspravu na temu: '' Kako se riješiti suvišnih kilograma?'' Nikada do sad nije me bilo toliko… S visinom 164 cm, idealna težina do sad bila mi je 55, maksimum 60 kg, i nikad mi nije bio problem slijediti taj trend. Fino sam papala bez ustručavanja kolačiće i razne ine slastice… uvijek neopterećena viškom kilograma. Ali sad se nekaj potrgalo i ima me dobrih desetak kg viška…
I sad taj divan pulover na kojem sam toliko radila, omiljena boja lavande, i krajnja slika užas! Dakle, poduzeti nešto pod hitno!

http://i247.photobucket.com/albums/gg124/martinissa/IMG_0579-1.jpg
Photobucket

Za kraj vam nudim jednu ideju, za sve vas koje volite plesti šalove. Premda se njihova sezona bliži kraju, možda vam posluži za sljedeću zimu.
Šal s jedne strane ima prorez , a s druge strane našiveni džepić koji se zatvara prišivenim čičkom. Džepić služi primjerice za mobitel ili mladima za novčanik i sl.
Dio na kojem je džep se provuče kroz rupu i dođe naprijed. Ne znam hoće li se dobro vidjeti, probala sam staviti slike da ih možete vidjeti povećane ali nešto mi šteka.

http://i247.photobucket.com/albums/gg124/martinissa/IMG_0603.jpg
Photobucket

http://i247.photobucket.com/albums/gg124/martinissa/IMG_0604-1.jpg
Photobucket



- 18:44 - Komentari (9) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.