Posjet Kraljičinom zdencu

srijeda , 17.09.2014.

Dana 17.6. 2014. GLOBE grupa je posjetila još jednom Kraljičin zdenac kako bi odradila KGB ( kemijsko geološko biološka) mjerenja. Nakon što smo se uspješno spustili do potoka napravili smo kemijsku analizu potoka i odredili njegovu brzinu te prozirnost. Uzeli smo uzorke kamena kako bismo ih odredili. Bilo je puževa u kosi ali i puno zabave. Na terenu je bila profesorica Mihaela Marceljak Ilić sa učenicama Adelom Prebeg, Paulom Štancl, Dorom Koprivčić, Teom Knežević i budućim učenikom Jurajem Štanclom. Kao maleni ukras cijeloj ekipi veliku pomoć je pružila Aurora.


Posjet potoku Kraljevcu

Ne baš ranom zorom, ali u rano jutro GLOBE grupa je krenula u pohod na biološko analizu potoka Kraljevca. Učenice Lucija Magdić, Adela Prebeg, Paula Štancl i Dora Koprivčić su se zajedno s profesoricom Mihaleom Marceljak Ilić spustile kako bi počele hvatati Plecoptere, Ephemeroptere, Odonate i sve ostale makrozoobentose kako bi imale i uzorak 2014. godine za dugogodišnji rad Kamo skija makrozoobentos potoka Kraljevca. Također je uz biološku napravljena i kemijska analiza potoka. Bilo je zabavno i poučno te se veselimo budućim odlascima na potok.

Ponovno na državnom natjecanju!

srijeda , 10.09.2014.

Na državnom GLOBE natjecanju 2014. godine koje se održalo u Osnovnoj školi kraljice Jelene u Solinu prisustvovala je XV. Gimnazija koju su predstavljale učenice Lucija Magdić, Paula Štancl i Dora Koprivčić pod mentorstvom Mihaele Marceljak Ilić.
Od 14. do 16. svibnja smo uživale u Solinu, Trogiru, išle u posjet Saloni ali i odradile orijentacijsko trčanje i prezentirale rad pod nazivom Kamo skija makrozoobentos potoka Kraljevca. Rezultati su bili dobri, te smo se vratile u Zagreb sa 3. mjestom na orijentacijskom trčanju i nagrađenim radom.

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.