* Tofu, grašak, mini rajčica, maslinovo ulje i voće ... 410 kcal


10 dag tofua
10 dag kuhanog graška
20 dag mini rajčice
0,1 dl maslinovog ulja
soja sos, svježi list bosiljka, curry

+ 10 dag voća

- mariniraj tofu u mješavini soja sosa i vode nekoliko sati
- tofu ocijedi i isprži ga na malo maslinovog ulja iz spreja
- serviraj uz kuhani grašak i mini rajčicu, začini po ukusu
- serviraj ohlađeno, završno prelij s malo maslinovog ulja

Obrok koji je premašio moja očekivanja ;)

Marinada nije prodrla do sredine, dapače, zadržala se tek na površini, ali okus se značajno obogatio. Pastelno blagi grašak i okusno koncentrirana mini rajčica, dali su ovom obroku neospornu punoću, ali su mariniranom tofuu ostavili centralnu poziciju. Curry i bosiljak pašu, ali bilo bi dovoljno da je samo jedno, ionako se najviše osjetio koncentrirani soja sos iz marinade, ali i on je bio skroz prihvatljivog intenziteta. Za to je zaslužna voda kojom se marinada razblažila. To sam odradio intuitivno, i nisam pogriješio, dapače. Imao sam mali problem s prženjem, jer nisam znao koliko je dovoljno, ali čini mi se da nije velika razlika između par minuta i znatno više, pa s obzirom na moju sklonost jednostavnosti, nadalje ću pržiti tek nekoliko minuta.


P.S. Ovo sam jelo servirao ohlađeno uglavnom zato što sam koristio kuhani grašak iz konzerve, kao i rajčicu koji su bili na sobnoj temperaturi. Dok sam poslikao obrok i tofu se više ili manje ohladio, iako, ovaj marinirani, probao sam ga i nepečenog i netom pečenog, kao i završno ohlađenog, i mogu reći da mi sve tri varijante sasvim lijepo prolaze.

Komentari (12) - # četvrtak, 14.06.2018. - 12:38


<< Arhiva >>