* Marinada od srdela, grah, mladi luk, maslinovo, ... ružmarin


Za mene, ovo je apsolutno vrhunska delicija ;)

Jasno da su grah i mladi luk netipičan prilog, ali što da vam pričam, tj. nisam li već dosadan ponavljanjem da stvarna svakodnevna kuhinja podrazumijeva rješenja i kombinacije s kojima se ona reprezentativna definitivno ne mora zamarati. Brašna smežuranost i neprepoznatljivost ribe odaje poštivanje standardne recepture, koju da sam ja radio sasvim sigurno ne bi pratio. Dakle, da, najdraža ženice, hvala ti na trudu, dobroj volji, ... mladosti, ljepoti, dragosti, ljubavi, sinu, ... i po ne znam koji puta uistinu izvrsnoj marinadi. Nadam se da nitko neće zamjeriti miješanje kruški, naranči, ruma i meda, a nije riječ o voćnoj salati, dapače, no o životu u svoj svojoj punini.

P.S. Mnogi pravi težak: rudar, programer, predsjednica države, ratar ili ribar, ... uz srdelu, zadovoljili bi se tek tamo nekim, više ili manje, grubim kruhom, ali eto, tko je iz te priče neka prvi zapjeva, ... uz čašu crnoga :)))

Komentari (13) - # nedjelja, 15.04.2018. - 11:24


<< Arhiva >>