* Teletina, tjestenina i prokulice ... 440 kcal


10 dag telećeg buta
5 dag integralne tjestenine
15 dag prokulica
0,1 dl maslinovog ulja
sol, papar

- meso ispeci na ulju iz spreja, zapapri
- skuhaj tjesteninu u slanoj vodi
- skuhaj prokulice u slanoj vodi
- prelij s malo maslinovog ulja

Jednostavno i dosta brzo gotovo. Meso se pripremi i ispeče dok se kuhaju tjestenina i prokulice. Mala napomena kod teletine. Ako ima vidljivih žila i bijelih čvršćih ovojnica tkiva po rubovima uputno ih je odstraniti u pripremi, a meso se može i malo natući. To vrijedi posebno ako je teletina na granici junetine, što nije rijedak slučaj. Ako se u pripremi skine i malo masnoće tim bolje. Skroz mlade i nešto manje prokulice dovoljno je kuhati par minuta. Integralna tjestenina od pira je vrlo ukusna. Lagano vuče na kesten.

P.S. U duhu nekih rasprava po blogu i mom deklariranom preferiranju mediteranske prehrane, dodatno ću reducirati obroke s crvenim mesom, neovisno što se već duže vrijeme radi o vrlo malim količinama unutar pojedinog obroka.

Komentari (6) - # srijeda, 14.03.2018. - 08:26


<< Arhiva >>