* Peka: Teleći but, krumpir i zlatni šampinjoni ... 390 kcal


10 dag teletine od buta
20 dag krumpira
15 dag zlatnih šampinjona
0,1 dl maslinovog ulja
sol, papar


- složi meso (u komadu) i povrće, posoli, lagano naulji
- ispeci u poklopljenoj vatrostalnoj posudi
- zapapri kod serviranja

Peklo se oko pola kile mesa u komadu. Kasnije se narezalo. But je suh i većini nije prvi, niti ikoji izbor za peku, ali meni baš odgovara, uglavnom zato što je krt, tj. nemastan. Svjež je bio obećavajuće roskast. Nakon pečenja je izgubio i to malo boje, vjerojatno zato što se više kuhao u svom soku nego pekao, obzirom da je cijelo vrijeme bilo poklopljeno. Kako god, jednostavno za pripremu, nutritivno odlično i gastronomski tek prolazno jelo. Gotovo sam siguran da je i ovdje u igri kulinarsko neznanje, ali težnja jednostavnosti je sasvim dobar izgovor, valjda.


P.S.
Prešućena mudrost nije vrjednija od izrečene gluposti.
Hoću reći, nenapravljena idealna teletina nije bolja
od one na tanjuru, pa makar i ne bila savršena.


Komentari (17) - # ponedjeljak, 08.01.2018. - 11:24


<< Arhiva >>