* Šaran, batat, paprika i svinjska mast … 450 kcal


10 dag odreska šarana
20 dag batata
20 dag paprike
1 dag svinjske masti
sol, papar


- očisti, nareži, posoli, zamasti
- peci u pećnici otklopljeno pola sata na 200 st.
- na pola promiješaj povrće i okreni ribu, malo je zamasti odozgo

Matrica:

Pećnica
Riječna riba + škrobno + lagano povrće + masnoća


Riječna riba

Ovo je kategorija u koju bi od lakše dostupnih riba išli som i pastrva. Šaran je prihvatljiv cijenom i praktičan je jer ga kupujem na odreske, pa mogu jedan, dva ili koliko već komada hoću.


Škrobno

Ovdje se osim batata može kombinirati krumpir (vjerojatno bi trebao malo duže pečenje) ili čičoka (rijetko dostupna).


Lagano povrće

Jasno, ovdje bi najbolje išla bundeva :)))
Šalim se, ide sve što se može peći u pećnici.


Masnoća

Prirodno bi bilo staviti ulje, ali baš sam htio probati s mašću, kako se vjerojatno nekada jelo, kada ulja za termičku obradu u kontinentalnim krajevima uglavnom nije ni bilo, bar ne na selu, gdje se koristilo ono što sam proizvedeš, a to je prije svega svinjska mast. Eto, nisam nešto oduševljen, i pitanje je hoću li ponavljati, ali mi je drago da sam probao.


Riba i petak

Ovaj puta je petak bio u srijedu ;)
Nadam se da će biti bar još dva puta ovaj tjedan.


Dobro

Nutritivno korektno, jednostavna priprema, kvalitetne i ukusne namirnice s odmakom od standarda. Kuhinja puna ugodnog mirisa pečene paprike.


Loše

Mast je nepraktična za ovaj tip jela. Batatu je pola sata previše, trebao je ići na pola. Gastronomski nedorečeno. Nisam postigao lijepu boju šarana, ostao je nekako sivkast.


P.S.Za početak, neugodne istine ne traže borbu nego pomirenje!


Komentari (18) - # petak, 15.12.2017. - 07:34


<< Arhiva >>

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se