minus40kg ... kalorijski restoran

blog

* Responzivni web dizajn

Responzivni web dizajn omogućuje prilagodbu prikaza veličini ekrana uređaja, pa bi se tako ista stranica trebala dobro vidjeti na velikim i srednjim ekranima, kao i na malim mobitelima.

Sve je veći postotak posjetitelja koji internetu pristupaju s mobilnih uređaja. Time se završava era stranica pretrpanih sadržajem. Responzivni web dizajn nije stvar budućnosti. Kod svih relevantnih web igrača on je prisutan već neko vrijeme, a eto i mi mali se polako priključujemo.

Komentari (8) - #

četvrtak, 29.09.2016. - 00:58

* Da ne dramim, tu sam, ali kao da i nisam, i srdačno vas pozdravljam





Uhvatio sam se u rutinu svakodnevnog objavljivanja postova, a objavio sam ih 1413 uključujući i ovaj. Puno je to, rekao bi i previše, pa sam malo stao. Ne da mi se ni puno komentirati. Uistinu nemam nešto pametno reći baš na sve, a nametanje obveze od mene samoga me čisto ljudski guši.

Hoću malo presložiti blog i web. Pokušavam iz mase izvući što me već zanima, i malo to organizirati. Igram se s dizajnom, onako, kao skroz neobavezno, ali ipak s točno određenom namjerom. Nezgodno je bilo što priznavati ili puno objašnjavati, kamoli se ispričavati, jer uvijek nešto krene krivo. Svatko shvati na svoj način, pa se bar negdje više ili manje okrene naopako, a i to je naporno, gotovo koliko i neizbježno u mom slučaju.

Mislio sam da je post s malo nestandardnom zakuskom sasvim u redu za mjesec dana pauze, i da će brzo proći, ali očito je da nemam čvrstoće toliko izdržati, bar ne s postom od posta, za drugo ću još vidjeti. Pjesmom, tj. spotom "Ja sam rojen da mi bude lipo" sam zamislio zorno prikazati da ako je čovjek dovoljno luckast, i u svom svijetu, nije toliko teško biti sretan, pa se i meni sasvim ugodno tako osjećati neovisno o svemu što krasi moj život, koji jasno, uz sve bljeskove ljepote, značaja i smisla definitivno nije čista idila, kao i kod svih vas.

Eto, sve u svemu, što hoću reći?

Nisam lošije nego sam bio, valjda,
ali umorio sam se loveći vlastiti rep, i to je sve ;)

P.S. Imao sam puno lijepih jela ovih dana, ali, osim par, nisam ih slikao, i vjerojatno ih neću niti objaviti. Sa zadovoljstvom sam gledao kako obroci koje neću ovdje prezentirati izgledaju jednako apetitno. Improvizacija je i nadalje svakodnevno prisutna. Upravo se spremam pripremiti varivo od oslića, poriluka, slanutkovog brašna, vrhnja i kopra. Nisam siguran smijem li u jelo staviti i cvijet kopra. Veli mi kumica od koje sam ga kupio da je to za kiseljene krastavaca. Valjda je jestivo i ovako. Izgleda simpa.

P.P.S. Zakasnio sam. Žena je sve posadila s ostalim cvijećem.

Komentari (20) - #

petak, 23.09.2016. - 20:46

* Bakarska vodica i ...





- pesto Genovese s pistacijom (a ne pinjolima)
- dimljeni filet brancina, domaće
- kavijar (nije beluga)
- Džiugas sir, 6 mj.
- crne masline
- krastavci
- kruh

Čaša se prelila ;)

Još uvijek slavimo svaki 17-ti.
Mjesec brzo prođe.
Živjeli!

Komentari (14) - #

subota, 17.09.2016. - 22:23

* Pogača od slanutkovog brašna, sir, vrhnje, slani inćuni i mladi luk





- umiješaj slanutkovo brašno, vodu i sol
- ispeci na malo ulja iz spreja
- serviraj uz što želiš

Odlično ;)

Što se tiče bloga, ovaj puta, dovoljno ...

Komentari (18) - #

subota, 17.09.2016. - 19:45

* Pogača od slanutkovog brašna, kozji sir, rajčica i kiseli krastavci ... kalorije: 540





5 dag jaja (1 kom.)
5 dag slanutkovog brašna
2 dag dimljenog kozjeg sira
10 dag kiselih krastavaca
10 dag mini rajčica
0,2 dl maslinovog ulja
sol, papar, peršin

- umiješaj jaje, slanutkovo brašno i vodu, posoli,
- ispeci na malo maslinovog ulja
- dinstaj povrće, začini
- serviraj s dimljenim kozjim sirom
- završno prelij s malo maslinovog ulja i peršina

Vrlo zanimljivo, ukusno, a vjerujem i zdravo ;)

Pogriješio sam što nisam stavio vodu u pogaču, pa je bila presuha, ali već sljedeći puta ću to ispraviti. Povrće je moglo ići i hladno, ali znate onu priču o probavljivosti likopena iz rajčice samo onda kada se termički obradi. Mini je zato što sam baš nju imao. Dimljeni kozji sir je bio mali završni dodir koji je trebao dodati malo okusa, što je u potpunosti uspjelo. Velika je šteta ne imati svježe začine, jer u ovakvim jelima suhi peršin nije ni do koljena svježem, ali eto, desi se.

O samom slanutkovom brašnu mi je teško bilo što reći. Da nisam znao da je pogača od njega, ne bi prepoznao da je nešto drugo, a ne obično brašno, ali dobro, ovo je tek prvo jelo koje sam od njega napravio. Možda je malo zeznulo i to što je bilo puno drugih okusa.

* Slanutkovo brašno

Slanutkovo brašno se dobiva mljevenjem zrelog, suhog slanutka. lako je probavlja namirnica koja ima veliku nutritivnu vrijednost te povoljno djeluje na zdravlje. Bogat je izvor minerala, željeza, kalcija, fosfora, magnezija te vitamina B skupine.

Nutritivna usporedba
Slanutkovo / Pšenično integralno
Energetska vrijednost: 338 / 362,7 kcal
Masti: 5,9 / 1,45 g
..od kojih zasićene masne kiseline 1,1 / 0,27 g
Ugljikohidrati 44 / 77,8 g
..od kojih šećeri 2,4 / 7,5 g
Bjelančevine 19 / 9,6 g
Sol 0,06 / 0,12 g

Brašno od slanutka možete nabaviti u dućanima zdrave prehrane, a zna ga biti i na takvim odjelima pojedinih običnih dućana. Cijena mu je između 40 i 60 kn za 1 kg. Uglavnom je pakirano po pola kile.

Komentari (10) - #

subota, 17.09.2016. - 08:17

* Jaja, šampinjoni i paprika ... kalorije: 410




10 dag jaja (2 kom.)
20 dag zlatnih šampinjona
20 dag rog paprike
0,2 dl maslinovog ulja
sol, papar, peršin

- dinstaj, peci, kuhaj, ... za kalorije je to ionako svejedno
* začini čime ti paše, a dio maslinovog prelij po jelu na kraju

Neplanirano,
ovo jelo je podijeljeno na dvije porcije ;)






U sljedećem postu bi mogao makar malo o brašnu od slanutka.

Komentari (12) - #

petak, 16.09.2016. - 18:56

* Wok kotlovina od pečenja: puretina, krumpir, rajčica i paprika ... kalorije: 590





10 dag purećeg batka
15 dag mladog krumpira
15 dag rog paprike
15 dag mini rajčica
0,5 dl vina (plešivičko)
0,2 dl masnoće od pečenja
sol, papar, peršin

- uzmi ostatke obroka * Puretina, krumpir i paprika ...
- u njih umiješaj dodatno dinstanu rajčicu i vino, začini
- ako ti to nije dosta uzmi i integralni tost
- ako ni to nije dosta odi ... k Žnidaršiću na gulaš :)))

Nemojte jesti rukama da ne bi prste pojeli ;)





Vrlo često u komentarima kažete da nešto volite ili ne. Zanimljivo bi bilo vidjeti kojem ste kriteriju dali prioritet. Ako je to samo okus, možda bi trebalo promisliti, jer mnoge namirnice koje su zdrave i nisu baš osobito privlačnog okusa, dok one dokazano nezdrave u pravilu su izvrsnog okusa. Dodatno, raznolikost omogućava tijelu da dobije sve što mu treba. Istina, za kvalitetnije namirnice i nutritivno prihvatljive obroke se treba nešto više potruditi, i u nabavci, a često i u pripremi, što rijetko tko voli u smislu samog rada, ili novca kojeg mora izdvojiti, ali dobre rezultate svi vole. Tako kada ja kažem da volim aroniju sasvim sigurno prioritet ne dajem okusu.Tako je i s batatom i čičokom, integralnom tjesteninom i rižom. Slično, samo iz nešto drugačijeg razloga vrijedi za puretinu ili razna krta mesa. Kada stavim na tost jogurt, a ne maslac, mislite li da uistinu ne volim okus i teksturu maslaca u kombinaciji s ostalim, a ponekada bi moglo i samo s kruhom, ili pecivom, i to toplim, bijelim. Kada kažem da volim lešo ribu, ne kažem da mi je frigana lošijeg okusa. Većina jela s jednim čepom ulja nisu podatna kao ona s dva ili tri, ali ... mislim da ste uhvatili poantu. Naravno, sve navedeno ne znači da treba skroz izbaciti sve ono što kao nije zdravo, samo bi bilo bitno da je iznimka nezdravo, a ne zdravo. Uostalom, i to zdravo je vrlo rastezljiv pojam. Jedno vrijeme je mast bila loša, danas je dobra, maslac i margarin su mijenjali pozicije, nekada je jaje organizmu davalo snage ako želiš svaki dan, danas kao pršti kolesterolom. Bijela riba je bila nutritivno superioran izbor, dok je danas plava češće isticana kao ona koju organizam više treba. Valja uzeti u obzir i način proizvodnje hrane, pa jabuka s plantaže na kojoj se šprica desetak puta u ciklusu, i još pred skladištenje i distribuciju, teško može parirati onoj domaćoj, crvljivoj. Domaće rajčice, nepravilne i različitih veličina, estetikom, ali i cijenom gube bitku s ovim vodenima koje su sve kao jedna i bez i najmanje točkice druge boje na sebi. O tome pričam, raznolikost mi daje šansu da se različito trujem, a umjerenost, e da, nju smo već apsolvirali. Ne brojim ja kalorije jer mi to treba, i što to čine nutricionisti u pripremi obroka bolesnicima, školarcima, sportašima, ... nego čisto iz zabave, tj. jer to volim ;)

Komentari (14) - #

četvrtak, 15.09.2016. - 19:45

* Džem od aronije, tost, kefir i grožđe ... kalorije: 440





5 dag džema od aronije
5 dag integralnog tosta
2 dl kefira, 2,8% m.m.
10 dag bijelog grožđa

Aronija je grka, pa je i džem takav ;)

Istina, u njemu ima i šećera, čime je okus znatno ugodniji nego kod svježih bobica. Kako god, aronija je na dobrom glasu kod onih koji zdravlju pridaju nešto veću pažnju. Volim kada su mi takvi uzor. Dodatno, ono što uporno ponavljam od samog početka, moja prehrambena mantra je "Raznoliko i umjereno!", s time da mi onako globalno gledano raznolikost ipak ide nešto bolje. Mogu se izgovarati da je moja današnja umjerenost baš skromna, za razliku od nekada kada ovakve minijature uopće ne bi računao pod obrok. Ali eto, ne mijenjaju se toliko vremena, koliko mi, iako nam često izgleda obrnuto. Neki su možda primijetili da je dio kefira na tostu. To je vrlo jednostavan trik da tost ne bude suh, a da se ne koristi maslac islično. Što se tiče cijene, da, nešto je viša, i to za manje, ali kada ne ide puno u porciju, onda to i nije neki problem. Dapače, jeftinijim velikim pakiranjima često prođe rok čekajući u frižideru da dođu na red, pa se na kraju dio i baci, dok s ovim extra, bio, eko čudima koja dolaze u malim teglicama gotovo da nema nikakve brige. Završno, mnogima ne bi pasao, ali meni je ovo bio vrlo lijep, zanimljiv, nutritivno prihvatljiv i ukusan doručak. Naravno, to ne znači da mi džemovi od smokava, jagoda, malina, dunja, marelica, mandarina, kivija, ... u pravilu nisu ukusniji.



Stvarne količine na tanjuru su zapravo još nešto manje.

Komentari (13) - #

srijeda, 14.09.2016. - 18:18

* Puretina, krumpir i paprika ispod "peke" ... kalorije: 560-740





10-20 dag purećeg batka
20 dag mladog krumpira
20 dag rog paprike
0,2 dl suncokretovog ulja
sol, papar, svježi list celera, soja sos

- nasoli puretinu dan ranije, lagano naulji
- peci batak oko 30 min. na 180 st. C. u poklopljenoj vatrostalnoj
- dodaj narezano i posoljeno povrće, okreni meso, sada tako da je koža gore
- prelij s još malo ulja, peci dalje 45 min. na istoj temperaturi, poklopljeno
- promiješaj povrće, pojačaj pećnicu na 200 st. C i peci otklopljeno još 10 min.
- kod serviranja začini svježim listom celera i malo soja sosa, zapapri

Korica hrskava, a meso k'o putar, e to te ja pitam ;)





Puretina apsolutno izvrsna, vrlo podatna, sočna i ukusna, a krumpir i paprika kao kuhani, s dosta tekućine. Po meni, ovo je za šmekere, iako i suha peka itekako ima svojih draži. Pod suhom mislim kada se peče samo krumpir i meso, pa je baš pečeno, a ne kuhano u svojim sokovima.

Ovo jelo nikako nije rezervna varijanta, ali radio sam ga u ponedjeljak, i to se onako u kompletu nije pokazalo kao baš dobar izbor. Po meni, ovakva jela valja raditi za vikend, najbolje u nedjelju, ali dobro, ako je nešto iznimka nije problem. Uostalom, toliko je bilo ukusno da mu se vrlo lako oprosti što traži pažnju, trud, vrijeme, i podnošenje osjetno više temperature u kuhinji.

Soja sos je išao samo zato što sam bio vrlo oprezan kod soljenja, pa je trebalo mrvicu pojačati. To je ljepota improvizacije. Pratiš, kušaš, pa doradiš tako da već nešto dodaš ili oduzmeš, što već možeš u datom trenutku.

Zadovoljstvo je bilo gledati ženu kako uživa u ovom jelu, pa čak i manje ili više pretjeruje količinom. Ja sam neki svoj zamišljeni dio podijelio na bar dva obroka.

Uvodna fotka je njena porcija, ispod ide moja, a završna je zapravo početna, dok je još sve bilo u vatrostalnoj.





Sve u svemu, vrlo superioran obrok, nutritivno i gastronomski, teško da može bitno bolje, samo eto, traži nešto više inače tako oskudnih resursa. Znam, nekima je to gotovo svakodnevica, ali ja kukam čim sam u kuhinji i malo više nego vjerujem da treba biti. Nemojte me uzeti za ozbiljno, jer ovo je uistinu vrijedilo. Pokušavam zamisliti kako bi bilo da sam imao teletinu, vjerojatno savršeno, ali eto, kruha preko pogače mogu tražiti samo neskromni ljudi, a meni su i kavijar, kamenice i jastozi sasvim u redu.

Komentari (9) - #

utorak, 13.09.2016. - 19:34

* Tuna, mahune i luk ... kalorije: 430





5 dag tune
20 dag mahuna
10 dag luka
0,3 dl maslinovog ulja
sol, papar

Ne uspije svaki eksperiment ;)

Prema okvirnom naputku, samljeo sam luk, i dinstao ga na maslinovom ulju, pa dodao mahune. Nije tako loše, ali nije ni za ponoviti. Eventualno bi prošlo da je luk skroz tanko narezan, i da ga je manje, ali dobro, nije mi žao da sam probao. Tuna je iz konzerve. Ona iz vlastitog soka djeluje vodeno, za razliku od one koja pliva u ulju. Svatko će odabrati što mu više odgovaram iz već nekog svog razloga.

Komentari (14) - #

ponedjeljak, 12.09.2016. - 18:04

* Tjestenina, patlidžani i dimljeni sir ... kalorije: 500





5 dag dimljenog sira tipa gaude
5 dag integralne tjestenine, svrdla
20 dag patlidžana
0,1 dl maslinovog ulja
mješavina začina za wok, list celera

- dinstaj patlidžane na maslinovom
- umiješaj sir i tjesteninu, začini

U originalu se zapeče u pećnici, ali ... ;)

Meni je wok omiljena tava za pripremu jela, i sve što mogu spremam u njemu. Pećnica će možda biti interesantnija zimi. Naravno da dimljeni sir nije vidio dima, ali nisam ni ja Pariz, pa što.

P.S.
Malo mi je krivo kada me samo hvalite.
Dajte mi radije neku konstruktivnu kritiku.
Ja ću vas zbog toga možda i zdušno "oprati",
ali biti ća vam i iskreno zahvalan, časna riječ :)))

Komentari (11) - #

nedjelja, 11.09.2016. - 10:32

* Bakalar, grah i rajčica ... kalorije: 470




20 dag fileta bakalara
10 dag kuhanog graha
20 dag rajčice
0,2 dl maslinovog ulja
mješavina začina za wok, svježi bosiljak

- ispeci ribu na malo maslinovog ulja
- dinstaj sjeckanu rajčicu, začini, dodaj kuhani grah

Iako još jedan rezervni obrok, solidno dobro ;)

Rajčica i grah su iz konzerve, a bakalar iz leda. Takav mi je horoskop ovih dana, ali eto, ne dam se.

P.S.
Igram se responzivnim web dizajnom,
... zdravljem, životom, ...
Poznato?

Komentari (12) - #

subota, 10.09.2016. - 12:10

* Losos, rikula i mini rajčica ... kalorije: 420





15 dag fileta divljeg lososa
10 dag mini rajčica
5 dag rikule
0,2 dl maslinovog ulja
sol, papar, aceto balsamico

- ispeci ribu
- serviraj uz salatu

Ovo je večera, i to sasvim dobra ;)

Nisam pekao ribu ovaj puta,
ostala mi je od dan ranije.

Komentari (9) - #

petak, 09.09.2016. - 07:38

* Wok: Losos, kukuruz i mahune ... kalorije: 520





15 dag fileta divljeg lososa
10 dag kuhanog kukuruza iz konzerve
15 dag zelenih mahuna
0,2 dl maslinovog ulja
sol, mješavina začina za wok

- odledi i nasoli ribu, ispeci je na maslinovom ulju
- izvadi ribu i dinstaj mahune i kuhani kukuruz, začini
* uz kukuruz dodaj i tekućinu u kojoj je konzerviran

Rezervni obrok, i to izvrstan ;)

Kada se radi povrće u woku volim ga poklopiti, pa dijelom bude kao kuhano na pari. To obično bude u prvom dijelu obrade. Kasnije otklopim da ispari višak tekućine.

Riba je bila smrznuta, kao i mahune, a kukuruz konzerviran. Nije trebalo ići na plac ili dućan, zato sam rekao rezervni obrok, tj. kada ne stignem u nabavku, izvadim ovako nešto iz ledenice i ormara.

Komentari (10) - #

četvrtak, 08.09.2016. - 07:31

* Pršut, sir, tjestenina, rajčice i maslinovo ulje ... kalorije: 550





2 dag pršuta
2 dag ribanog tvrdog sira
5 dag integralne tjestenine
15 dag rajčice
0,2 dl maslinovog ulja
sol, papar, češnjak, bosiljak

- dinstaj rajčicu na češnjaku i malo maslinovog ulja, začini
- serviraj uz tjesteninu, umiješaj pršut i ribani sir
- prelij s još malo maslinovog ulja

Iako to mnogima neće tako izgledat na prvu,
ovo je luksuzna verzija brzog studentskog ručka,
tj. ako baš nemate jeftiniji, dobar će biti i Paški sir ;)

Uz osnovno, tjesteninu i umak od rajčice, podvarijante su razne vrste mesa, od piletine, puretine, čistog svinjskog, junećeg, ... ili miješanog mljevenog, eventualno kobasica, možda i hrenovki, preko špeka i pršuta do morskih varijanti tipa slani inćuni, dimljeni losos, dagnje, kozice, surimi, tuna iz konzerve ... i svih vrsta sira od svježeg, mozzarelle, obične gaude, fete, pljesnivih, tvrdih ribanih ... do nekog topivog. Sve u svemu, nema kraja kombinacijama, osim vlastite maštovitosti s jedne strane i afiniteta, da ne kažem izbirljivosti, valjda s druge. Treća strana bi moglo biti vrijeme, novac, ... dobra volja, ali to ionako vrijedi za sva područja života. Jasno, ni znanje i vještina često nisu zanemarivi, ali ovakva jela su stvarno dovoljno jednostavna i za čiste početnike.

Komentari (10) - #

srijeda, 07.09.2016. - 07:25

* Oslić, paprika i rajčica ... kalorije: 460





20 dag oslića
20 dag rog paprike
20 dag rajčica
0,2 dl maslinovog ulja
0,5 dl bijelog vina
sol, papar, list celera, češnjak

- oslić očisti i nareži na krupnije komade, posoli
- zapeci ga sa svih strana, izvadi i ostavi sa strane
- dinstaj povrće, začini, po potrebi podlijevaj vodom
- vrati oslića u wok, prelij vinom, prokuhaj još malo

Ovo nije kotlovina, ni brudet,
kamoli fiš paprikaš, ali je odlično ;)

Kada je po mom, riba je često na jelovniku, ali pritisak ukućana je vrlo jak. Pokušavam s raznim skupim filetima, i ribom s manje kosti. To još koliko toliko prolazi, mada, svi su nekako sretni kada se iz kupovine vratim bez ikakve ribe. Šteta, šteta, šteta.





Baš volim miris i okus ribe. Nisam ljubitelj čišćenja, kao i svi, ali volim kada se krčka, peče, ... jasno, a najviše kada završi u tanjuru, tj. pod mojim nepcem. Ovaj sam obrok radio sam sebi, ali nije to baš neki posao za češće. Nije da mi je toliko teško, koliko je vremena malo, želi li se čovjek i opustiti, a ne stalno raditi nešto korisno.

Komentari (16) - #

utorak, 06.09.2016. - 07:26

Što mislite, koliko je ovdje kalorija?





Komentari (19) - #

ponedjeljak, 05.09.2016. - 07:35

* Slani inčuni, tvrdi sir, riža i mini rajčice ... kalorije: 590





3 dag tvrdog ribanog sira
4 dag slanih inčuna
5 dag integralne riže
15 dag mini rajčica
0,2 dl maslinovog ulja
sol, papar, peršin

- dinstaj rajčicu na maslinovom ulju, začini
- serviraj uz kuhanu rižu, slane inčune i ribani sir
- lagano zapapri i prelij s još malo maslinovog ulja

Vrlo ukusno jelo, ali ... ;)

Obzirom na slane srdele i sir, rajčica i riža se trebaju posoliti vrlo štedljivo, želi li se koliko toliko biti u granicama prihvatljivog, barem što se soli tiče. Dinstana mini rajčica daje intenzivniji okus, i nekako je slatkasta. Svakako je vrlo ukusna, s time da kožice dolaze malo više do izražaja. Češnjak ne bi smetao, dapače, ali često mi ga se ne da čistiti, pa kao zaboravim. Uz ovakva jela je malo teže popiti vodu, ali eto, svatko zna što želi, ili mora.





Po čemu se razlikuje jelo na drugoj fotografiji?

Komentari (11) - #

nedjelja, 04.09.2016. - 09:56

* Fijasko


E jesam ga ..., ali dobro,
još uvijek si mogu pogledati u oči ;)

P.S. Aloha, praznik kurvi,
ili nešto ipak više?

Komentari (5) - #

subota, 03.09.2016. - 20:13

* Pridružujem se bojkotu!


Ovo nije u redu!

Komentari (1) - #

četvrtak, 01.09.2016. - 19:47

* SADRŽAJ BLOGA:

... lista linkova svih postova

Arhiva:

06/17  • 05/17  • 04/17  • 03/17  • 02/17  • 01/17  • 12/16  • 11/16  • 10/16  •  9/16 •  8/16  •  7/16  •  6/16  •  5/16  •  4/16  •  3/16  •  2/16  •  1/16  •  12/15 •  11/15 •  10/15 •  9/15 •  8/15 •  7/15 •  6/15 •  5/15 •  4/15 •  3/15 •  2/15 •  1/15 •  12/14 •  11/14 •  10/14 •  9/14 •  8/14 •  7/14 •  6/14 •  5/14 •  4/14 •  3/14 •  2/14 •  1/14 •  12/13 •  11/13 •  10/13 •  9/13 •  8/13 •  7/13 •  6/13 •  5/13 •  4/13 •  3/13 •  2/13 •  1/13 •  12/12 •  11/12 •  10/12 •  9/12 •  8/12 •  7/12 •  6/12 •  5/12 •  4/12 •  3/12 •  2/12 •  1/12 •  12/11

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se