* Novogodišnje blog/web odluke!


Blogo godina je zanimljivo počela, i nije mi trebalo puno vremena da izredam cijeli arsenal standardnih pogrešaka koje radim još od kada sam ušao u ovaj svijet. Ali dobro, i b(l)ože moj, da sam pametniji ne bi bio što jesam, pa stoga, neću si osobito ni zamjerati, a vama još i manje. Što se mene tiče, standardnih gluposti je sasvim dovoljno, i u Novoj, red je dati šansu i nekim novima.

Novogodišnje blog/web odluke:

1. Otvori i vodi svoju web bazu „Kalorijski restoran“
2. Blog vrati u formu internet dnevnika, što i je
3. Prioritet je upotrebljivi sadržaj
4. Druženje ostavi za zadnje u planu
5. Biraj društvo, i bez obveze uzvraćanja
- zaobiđi ljude kržljavih ušiju i preduga jezika
- mani se isključivih i agitatora
- ignoriraj provokatore
- poštuj kritiku
6. Uvijek radi po savjesti, i ne boj se pogriješiti
- ostani svoj, pa što bude
- nemaš se kome što pravdati
- ostani iskren, pa makar ostao sam
- ne okolišaj, nemaš sve vrijeme ovog svijeta
7. Čitaj i komentiraj samo ono što te zanima
8. Zaviri i u tuđe kuhinje, ima se što vidjeti
9. Drži se kuhače, i kuharice, a zaobiđi ...

P.S. (za 10. ili ...)
Ne traži svaki lonac poklopac,
pa ne moraš ni ti ;)

Aloha!





Neplanirano otkazano slavlje pravoslavnog Božića dovelo me danas u situaciju da jedem što već imam. Nije bilo lako odlučiti, i nisam htio slikati sve, jer bi bilo evidentno da se pravim važan, iako se tako uopće ne osjećam. Preskočio sam losos, krastavce i sir, ali nije ni toga bilo nešto puno. Inače sam se cijeli dan čuvao za slavlje, ali nije ni ovako ispalo loše, a nije bilo ni previše, što mi se istinski sviđa. Na fotografiji su tri sasvim zanimljive i eksluzivne paštete.

A la San Rocco (chif Teo Fernetich, Hrvatska):
- juneća pašteta sa šparogama

A la Dvorec Zemono (chif Tomaž Kavčič, Slovenija):
- pašteta od lososa s ružmarinom i anisom

A la La Subida (chif Alessandro Gavagne, Italia):
- pašteta od jelena s pistacijama

a tu je i rog paprika, kruh i dimljeni fileti brancina.

Ni s odabirom vina nije bilo tako lako.



Kao glavno sam izabrao jedno četvrto ...

Komentari (26) - # četvrtak, 07.01.2016. - 22:26


<< Arhiva >>