minus40kg - kalorijski restoran

* Pileća prsa, grah i kelj ... kalorije: 450




15 dag filea pilećih prsa (110 kcal / 10 dag ... 170 kcal)
10 dag graha (110 kcal / 10 dag ... 110 kcal)
20 dag kelja (40 kcal / 10 dag ... 80 kcal)
0,1 dl maslinovog ulja (900 kcal / 10 dag ... 90 kcal)
sol, papar, češnjak

- ispeci piletinu na malo ulja iz spreja, posoli
- skuhaj kelj u slanoj vodi, ocijedi, dodaj kuhani grah, češnjak, papar i maslinovo ulje



Ljudima na dijeti pileća prsa svi preporučuju, pa i ja ;)


Da je bilo dobro, bilo je, da je masno, e to nikako nije. Nedavno sam objavio slično jelo, ali s carskim mesom. Razlika je značajna. Ovo jelo nisam dijelio s psom, kao prošlo. Grah je iz konzerve, a za kelj ne znam od kuda je, ali dobar je i to mi je dovoljno. Eto, radi se o još jednom sasvim jednostavnom jelu iz svakodnevne kuhinje koje je lišeno baš svake posebnosti, osim što je ukusno i kako bi se to uvriježeno reklo „lagano“.


P.S. Odustajem od pokušaja mućenja bistre vode poveznicom u kojoj su lagano i teško neodvojivi od konteksta količine, omjera u kombinaciji s ostalim grupama i namirnicama, načina pripreme i slično. Isto vrijedi za „zdravo“, „dobro“, … Da, izgleda da je pošteno da svatko proglasi što i kako već želi, sukladno kriterijima procjene, a zapravo ne mora ni to, dovoljan je osjećaj ili kao što već napomenuh poslovična uvriježenost kao podloga osobnog uvjerenja koje se ne provjerava argumentacijom, niti podliježe dodatnom promišljanju, jer eto, štogod, tako i takvo je kako svatko od nas proglasi da je. Naznačena sveprisutnost stereotipa, kao prihvatljivih životnih prečaca, osnovni je razlog zašto je propala moja ideja rasprave o carskom mesu, baš kao i sve ostale prije i poslije nje. Činjenice valja uvažavati, ali eto, tako je lako odgovarajuću neistinu podmetnuti kao činjenicu, pa i s „činjenicama“ valja biti itekako oprezan, naravno, ako nam se da time zaokupljati. Ako imamo što treba, uvijek možemo napraviti i popit limunadu s medom, i time pridonijeti svom zdravlju i užitku ;)


22.07.2015.
komentiraj (7)


* Skuša, tost, rajčica i maslinovo ulje ... kalorije: 520




10 dag skuše (180 kcal / 10 dag ... 180 kcal)
5 dag integralnog tosta (240 kcal / 10 dag ... 120 kcal)
20 dag paradajza (20 kcal / 10 dag ... 40 kcal)
0,2 dl maslinovog ulja (900 kcal / 10 dag ... 180 kcal)
sol



Gdje može ovakav doručak bolje pasati nego na moru ;)

a) Upecaj skušu oko Palagruže, očisti u moru i namah pripremi. Integralni tost neka ispeče baka, one to znaju najbolje, naravno od svoje pšenice. Uberi paradajz u svom vrt. Obavezno je maslinovo koje su gazile najljepše čiste djevice s otoka nevinih i naivnih. Soli stavi taman toliko koliko nisi na rep onoj prvospomenutoj skuši.

b) Otvori konzervu, ocijedi skušu od originalnog ulja. Nareži paradajz iz marketa. Serviraj uz tost, malo posoli i prelij maslinovim, također iz marketa.

Vrijeme koje nećeš potrošiti na ribolov, pečenje kruha, okapanje paradajza i branje maslina iskoristi za kupanac i ostale uživancije.


01.07.2015.
komentiraj (15)


<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>