minus40kg - kalorijski restoran

* Pileća prsa, tikvice i kukuruz na maslinovom ulju ... kalorije: 540

20 dag mini filea pilećih prsa (110 kcal / 10 dag ... 220 kcal)
10 dag kuhanog kukuruza (110 kcal / 10 dag ... 110 kcal)
20 dag tikvica (15 kcal / 10 dag ... 30 kcal)
0,2 dl maslinovog ulja (900 kcal / 10 dag ... 180 kcal)
sol, papar, češnjak, čili

- na maslinovom ulju dinstaj češnjak, tikvice i piletinu
- pod kraj dodaj kuhani kukuruz, začini čilijem

Jednostavno i ukusno, taman po mjeri kuhara mog kalibra ;)


Ovakva jela se obično vežu uz topliji dio godine, ali eto, kupio sam svježe tikvice po vrlo povoljnoj cijeni, i što se okusa tiče, ništa im ne fali, a za zdravstvenu ispravnost i nutritivnu kvalitetu mogu samo vjerovati da su prihvatljive, baš kao što mi drugo ne preostaje za sve ostale namirnice. Mala sitnice koje još mogu su raznolikost i umjerenost, objektivno, s osobitim naglaskom na raznolikost.





Zašto čili? Uglavnom zato što mi je na fotografiji falilo malo življih boja, a nedugo smo kupili mlinac za čili i još me veseli okretati ga i uživati u ljutini netom grubo mljevenih čili papričica. Kada se više namirnica radi zajedno na fotografiji ne ispadnu tako čisto kao kada se pripremaju odvojeno, ali to i nije baš od primarnog značenja. Čili je došao samo odozgo i nije svugdje zastupljen kao na ovom djeliću makro fotografije, tako da mi nije išla para na uši od ljutine, dapače, bilo je vrlo ugodno ljuto i odlično se uklopilo s bijelom piletinom koja sama po sebi nema neki dominantni okus.


P.S. Iako sam uvodno tako insinuirao, zapravo nisam ja radio ovaj obrok, ali sam itekako uživao u njemu, i to je u stvari kombinacija po mojoj mjeri. Zanimljivost je da su tikvice došle iz Slovenije. Inače, cjenovno, ni ovo nije skup obrok. Porcija je oko 13 kn.


09.12.2014.
komentiraj (13)


<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>