* Lungić, kukuruz i tikvice ... 440 kcal


10 dag lungića (120 kcal / 10 dag)
10 dag kukuruza, kuhanog (108 kcal / 10 dag)
20 dag tikvica (16 kcal / 10 dag)
0,2 dl maslinovog ulja (900 kcal / 10 dag)
sol, papar, peršin

- dinstaj lungić i tikvice, posoli, zapapri, pod kraj dodaj kukuruz i svježi peršin

Lungić obično režem deblje, kako bi ostao sočan. Njega prvo malo zapečem na naglo, pa smanjim vatru i dalje ide polako. Tikvice su me nekako iznenadile, izgubile su svježe zelenu boju i otišle u zagasito žute tonove. Možda zbog ulja od tog uvodnog naglog prženja mesa. Kukuruz daje neizbježnu slatkoću, pa je cijelo jelo pomalo neobično. Razmišljao sam da li da to pokušam nekako neutralizirati, ali odustao sam, zašto ne bi bilo i ovako. List peršina je dobar začin, pogotovo kada nema svježeg celera.

Nutritivno korektan obrok, zanimljiv i ukusan, a dovoljno jednostavan za pripremu, iako bi nekako volio izbjeći stajanje nad štednjakom u ove izrazito vruće dane.

Komentari (15) - # četvrtak, 12.06.2014. - 19:01


<< Arhiva >>