* Gablec: Salata od maslina i rajčica s mozzarellom, maslinovim uljem i bosiljkom ... 440 kcal


10 dag mozzarelle (250 kcal / 10 dag)
5 dag maslina (142 kcal / 10 dag)
10 dag paradajza (26 kcal / 10 dag)
0,1 dl maslinovog ulja (900 kcal / 10 dag)
bosiljak

Nekada sam se uglavnom izgovarao i svašta jeo za gablec,
a ponekada ga i preskakao, što se često znalo pokazati kao velika greška ;)


Već duže vrijeme imam sasvim pristojne gablece. Rijetko ih objavljujem zbog uvjeta za fotografiranje. Kada nešto pokušam mobitelom na licu mjesta ipak to ne ispadne na razini koja bi mi bila prihvatljiva, jednostavno, nije to baš to. Gablec u pravilu pripremam u jutro, a kada god mogu užicam da mi ga žena napravi. Ovaj sam radio večer ranije, pa se nakon slikanja odmarao u frižideru, da bi ga u jutro standardno uzeo sa sobom na posao.

Dan kasnije sam imao kuhanu šunku s grahom, krastavcima i bučinim uljem. Nerijetko uleti mala konzerva tune, meso ili riba od nekog prethodnog obroka, pa dodam razno kiselo ili svježe povrće. Sirevi su vrlo praktični za kombiniranje u hladne salate. Trenutno imam bijeli meki u salamuri, friški zrnati, plavi pljesnivi, Džiugas i Maasdam. Mozzarelle više nema, jer je, nakon ovog gableca, zadnja otišla jučer za večeru u kombinaciji s rižom i mladim kupusom, ali o tome u sljedećem postu, valjda.

Konstatacija da je greška preskakati gablec još i više vrijedi za doručak. Bez puno kompliciranja, optimalno se pokazalo 3 standardna, umjerena i raznolika obroka, i to je to. Ako uz obrok ne bi išla voćka, onda ju je poželjno pojesti kao međuobrok. Danas sam jeo jagode, a kasnije i krušku, i to me baš veseli, jer voće još uvijek prečesto "zaboravim".

Komentari (16) - # srijeda, 21.05.2014. - 14:34


<< Arhiva >>