* Wok: Teletina, grah i mladi kupus ... 460 kcal

10 dag teletine od buta (110 kcal / 10 dag)
10 dag kuhanog graha (110 kcal / 10 dag)
20 dag mladog kupusa (30 kcal / 10 dag)
0,2 dl maslinovog ulja (900 kcal / 10 dag)
mješavina azijskih wok začina: jodirana morska sol, mrkva, vrganj, đumbir, korijander, kumin, limunska trava, sečuanski papar, kvasac (pšenica), kurkuma, čili

- meso usitni, dinstaj u woku 5 min., dodaj grah iz konzerve, s dijelom soka, i ribani mladi kupus, začini mješavinom azijskih wok začina, dinstaj sve zajedno još par minuta

Zanimljivo, jednostavno i ukusno ;)

To mi je omiljeni uvod u recenziju jela, i gotovo da bi na tome moglo i ostati, ali ... Neki u većinu jela koje dinstaju stavljaju luk, posebno kada je uključeno i meso. Meni je to kao izbor skroz u redu, ali osobno, ipak volim drugačije, tj. još malo jednostavnije. Ovo jelo je vrlo brzo gotovo. Pola je nešto težih namirnica, pola lakših, a ulja taman za tu količinu i način pripreme. Ribani mladi kupus je krenuo prema kašici. Najbolji su bili oni dijelovi koji su pali sa strane ribeža i ostali krupniji. Dakle, drugi puta ću ga narezati, i to ne presitno. Iako je termička obrada bila minimalna, i ti veći komadi, bili su skroz mekani. Mesu je bilo dovoljno tih par minuta u woku, a grah je već kuhan. Sve u svemu, nutritivno uravnoteženo i kalorijski prihvatljivo. Ovo je dobra šablona po kojoj se može napraviti cijeli niz vrlo različitih jela.

Komentari (12) - # ponedjeljak, 12.05.2014. - 19:58


<< Arhiva >>