* Šaran sa "žara" i salata od mahuna i kukuruza ... 400 kcal10 dag šarana (134 kcal / 10 dag)
10 dag kuhanog kukuruza (108 kcal / 10 dag)
20 dag mahuna (34 kcal / 10 dag)
0,1 dl bučinog ulja (900 kcal / 10 dag)
sol, papar, aceto balsamico, češnjak

Volim šarana, najviše s rašlji, ali i "žar" nije loš izbor, dapače ;)

Razmišljao sam kako ovaj obrok, temeljen na standardnoj dijabetičkoj dijeti, prilagoditi LCHF (manje ugljikohidrata, više masnoća) prehrani, ali nisam baš nešto uspio. Smanjio sam uobičajenu količinu škrobnog povrća, tj. kukuruza, otprilike na pola i to je sve. Zanimljiva mi je i vegetarijanska prehrana, posebno ona blaža varijanta koja uključuje jaja, mliječne proizvode i ribu. Kako god, vjerujem da nije loše razmišljati o prehrani i biti svjestan što i zašto jesti, jer eto, evidentno se radi o prevažnom segmentu života. Za sada još uvijek ne nalazim prihvatljiviji princip od "Jedi raznoliko i umjereno!". To što ću i dalje mjerkati i prebrajati kalorije nije nešto što bi htio zadržati vječno, ali trenutno mi je još uvijek potreban vanjski disciplinski okvir.

Zaigrao se ja, i naivno pomislio da će se spontano pogađati nagovještaj ovog jela u prošlom postu, ali dobro, lakše je bez očekivanja, a ionako sve planirano ne stignem realizirati ni manjim djelom. Eto, već u samom startu, najava sljedećeg jela otpada kao ideja, barem ovdje na blogu.

Srdačan pozdrav i svako dobro svim čitateljima, a posebnu dobrodošlicu želim novima koji dolaze s foruma na koji sam se uključio ovih dana.

Komentari (8) - # subota, 05.04.2014. - 11:20


<< Arhiva >>