* Šaran (dimljena pureća šunka), krumpir i zelje ... 500 kcal


10 dag šarana (140 kcal / 10 dag)
- zamjena (dimljena pureća šunka - slično kcal)
20 dag krumpira (80 kcal / 10 dag)
10 dag kiselog zelja (20 kcal / 10 dag)
0,2 dl ulja (900 kcal / 10 dag)
sol, papar, češnjak, mljevena crvena slatka paprika

- krumpir skuhaj u kori, očisti, posoli
- tanko narezano zelje dinstaj na ulju i češnjaku, zapapri
- pomiješaj krumpir i zelje, dodaj mljevenu crvenu slatku papriku

Krumpir i zelje su ostaci od jučerašnjeg ručka kada su servirani uz krvavice. Ovaj puta su samo podgrijani. Za danas sam pripremio filet šarana u pećnici kao glavni dio jela. Prvo sam ga odledio i ocijedio, pa posolio, a onda vrlo polako pekao, bez dodatnog ulja, sa željom da ga više isušim nego ispečem. Na žalost nije uspio, tj. okus mu je bio nekako čudan, pa sam ga zamijenio dimljenom purećom šunkom. Izuzetno rijetko bacam hranu, ali eto, desi se. I da, nećete vjerovati, ali ovaj je šaran stigao iz jako, jako daleko, pače, prešao je ocean, žali bože.

Na kraju, sasvim ukusan obrok.

Ostaje pouka: "Drži se šarana s ovih prostora, i to svježeg!", jer "naše" sam puno puta do sada jeo, i svaki je bio dobar, ili još bolji, a neki čak i izvrsni.



Komentari (12) - # ponedjeljak, 10.02.2014. - 13:00


<< Arhiva >>

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se