minus40kg ... kalorijski restoran

blog

* Sečuanski čili umak od rajčice s integralnim špagetima i feta sirom ... 490 kcal



5 dag feta sira (250 kcal / 10 dag)
5 dag integralnih špageta (360 kcal / 10 dag)
20 dag sečuanskog čili umaka s povrćem (90 kcal / 10 dag)
sol

- skuhaj tijesto u slanoj vodi, ocijedi
- ugrij umak u tavici, dodaj feta sir
- umiješaj tijesto i serviraj


Gotovi umaci su praktični, ali znaju biti i vrlo skupi ;)

Ima ovdje, osim rajčice i čilija, i luka, mrkve, paprike, bambusovih mladica i svašta još pomalo. Dalo bi se raspravljati o gotovim umacima, ali čemu. Tko želi koristiti će ih, tko ne, ne. Ovaj je ukusan i dosta muški u navedenoj količini.

P.S. Ovo je fotografirano pod rasvjetom koja se reflektira od bijelog kišobrana. Nisam nešto oduševljen, al nisam ni nezadovoljan, posebno u svijetlu činjenice da sam uložio cijelih 20 kn. Vrlo je upitno kako bi fotografija ovog jela ispala na stari način, tj. pod direktnim svjetlom. Nakon što sam uglavio i povezao kišobran za reflektor i stalak ne da se to baš samo tako lako rastaviti.

Komentari (8) - #

utorak, 30.07.2013. - 13:33

* Lungić i zlatni šampinjoni s graškom i paradajzom ... 470 kcal



10 dag lungića (140 kcal / 10 dag)
20 dag graška (80 kcal / 10 dag)
10 dag zlatnih šampinjona (20 kcal / 10 dag)
10 dag paradajza (20 kcal / 10 dag)
0,1 dl maslinovog ulja (900 kcal / 10 dag)
0,5 dl bijelog vina (80 kcal / 10 dag)
sol, bijeli papar, kopar

- lungić kratko i naglo zaprži na maslinovom ulju
- dodaj zlatne šampinjone, grašak, sjeckani paradajz, posoli
- dinstaj lagano dok ne ishlapi tekućina koju pusti povrće
- pod kraj dodaj kopar i bijelo vino, završno začini paprom

Ode i kopar, a nije ga bilo malo ;)

Najviše volim kuhati u inox tavici (sa solidno debelim dnom). Ne ide bez ulja, ali sasvim dobro ide sa malo ulja. Kada mi djeluje da je to što pripremam ostalo na suhom ili dodam vode, ponekada i vina, ali najčešće poklopim (stakleni poklopac koji odlično dihta) i time dobijem efekt između peke i kuhanja na paru, što je zapravo vrlo zgodno. Sve se brzo zapari i jelo se ne prima za dno. Prema svemu što sam pročitao ispada da je to općenito jedan od prihvatljivijih, tj. zdravijih načina pripreme.







P.S. Imam vepra. Sin nedavno probao na roštilju i oduševio se, ali pretpostavljam da je tajna u pacu, a eto, ja je ne znam, ali uši kao u zeca.

Komentari (8) - #

ponedjeljak, 29.07.2013. - 08:12

* Pijani škampi s koprom ... 570 kcal



10 dag škampa (90 kcal / 10 dag) – 25 dag svježih
5 dag tjestenine, farfalle (360 kcal / 10 dag)
20 dag zlatnih šampinjona (20 kcal / 10 dag)
20 dag paradajza (20 kcal / 10 dag)
0,2 dl maslinovog ulja (900 kcal / 10 dag)
0,5 dl crnog vina (80 kcal / 10 dag)
sol, češnjak, bijeli papar, kopar


Veli žena: „Svaka čast kozicama, ali škampi su škampi!“,
i nije jedina ;)



Ona se nije dala navući na moje eksperimentalne kerefeke. Sebi je napravila klasičnu buzaru. Moje nije htjela probati, a svojim me nije ni ponudila, valjda zato što sam uzeo više škampa. Eto, za ovaj moj uradak nema recepta, a nema ni razloga, ovo sigurno neću ponoviti. Da, lijepo ste mi govorili, ali nisam htio slušati, i neću ni u buduće, ali da ću dodatno razmisliti, to bi baš i mogao, a mogao bi se i iz kuhinje povući, dok nisam još kakvo zlo napravio, ili je ovaj pusti izgovor ipak preproziran. Dakle, što mi je činiti, nabaviti nove škampe i popiti nešto u miru, valjda.

Komentari (6) - #

nedjelja, 28.07.2013. - 00:38

* Buzara od kozica, paradajz i vino ... 770 kcal


15 dag repova kozica (90 kcal / 10 dag) – 25 dag cijelih
0,2 dl maslinovog ulja (900 kcal / 10 dag)
0,5 dl bijelog vina (80 kcal / 10 dag)
1 dag krušnih mrvica (350 kcal / 10 dag)
sol, papar, češnjak, peršin
... 390 kcal

5 dag kukuruzne ciabatte (250 kcal / 10 dag)
20 dag paradajza (20 kcal / 10 dag)
0,1 dl maslinovog ulja (900 kcal / 10 dag)
sol, papar, vinski ocat, kapare
... 260 kcal

1,5 dl crnog vina (80 kcal / 10 dag)
... 120 kcal

- na maslinovom ulju pirjaj češnjak, pa kozice
- posoli, popapri, dodaj peršin, dalje pirjaj
- pod kraj dodaj vino i krušne mrvice


Ja bi za promjenu stavio kopar, ili bar crno vino, a i ...,
ali ne da žena da joj se miješam u posao kada radi buzaru ;)


Komentari (13) - #

petak, 26.07.2013. - 07:37

* Sendvič od kulena i krastavci s bučinim uljem ... 470 kcal


4 dag kulena (400 kcal / 10 dag)
8 dag peciva (250 kcal / 10 dag)
20 dag krastavaca (10 kcal / 10 dag)
0,1 dl bučinog ulja (900 kcal / 10 dag)
sol, papar

Sasvim je dobro započeti dan ukusnim obrokom ;)

Svojevremeno sam slušao jednu živahnu gospođu vrlo dugog sjećanja kako je opisujući svoje životne navike navela vrlo čestu konzumaciju kulena. Spomenula je i Francuski konjak. Današnji bi novinari u naslovu napisali: „Kulenom i konjakom do vitalne dugovječnosti!“. Naravno, nije tajna u tome, ali činjenica da je šnitica kulena bila vrlo mala, a konjak tek prekrio dno čaše, i oboje vrlo kvalitetno, uz istinsko uživanje u svakom zalogaju i gutljaju, te cijeli niz drugih dobrih navika, i pokoji dobar gen, doveo ju je u duboku starost, bistru i zaljubljenu u život. Dakle, može i kruh i mast, samo umjereno i kvalitetno, a gdje ne bi dobar kulen.



P.S. Da nije radni dan, i češnjak bi se sasvim dobro uklopio.

Komentari (8) - #

srijeda, 24.07.2013. - 07:46

* Wok: slanutak, paprika i paradajz sa slanim srdelama ... 500 kcal


3 dag slanih srdela (300 kcal / 10 dag)
20 dag slanutka, kuhani (120 kcal / 10 dag)
20 dag paprike (20 kcal / 10 dag)
20 dag paradajza (20 kcal / 10 dag)
0,1 dl maslinovog ulja (900 kcal / 10 dag)
sol, papar, češnjak, peršin, kapare, ružmarin

- usitni paradajz i papriku, dinstaj na maslinovom ulju, posoli
- na pola dodaj kuhani slanutak i slane srdele, začini

Ovo je mogla biti i hladna salata, ali ovaj puta nije ;)

Osjetno više začina učinilo je ovo jelo vrlo zanimljivim. I slane srdele su ispale začin, jer kao namirnica za sebe nekako su nestale. Ružmarin sam stavio malo prekasno, pa je ostao suh i tvrd, te je tako teksturom odskakao od ostaloga, iako je bio vrlo ukusan. Omjer paradajza i paprike bi drugi puta lako mogao biti u korist paradajza, jer on nekako više izgubi na masi. Možda bi ga se moglo staviti na pola pripreme, a ne odmah na početku. Paprika, dok se peče, zamiriši cijelu kuću.

Komentari (7) - #

ponedjeljak, 22.07.2013. - 19:39

* Namaz od bakalara, kruh i paradajz ... 520 kcal

5 dag namaza od bakalara (280 kcal / 10 dag)
10 dag kukuruznog kruha (250 kcal / 10 dag)
20 dag paradajza (20 kcal / 10 dag)
0,1 dl maslinovog ulja (900 kcal / 10 dag)
sol, peršin


Ovo je namaz koji obožavam, i nemam što dodati ;)

okus: 10
nutritivno: 10
jednostavno: 10
ukupna ocjena: 10 (/10)



P.S. Kupio sam namaz od crnih maslina od Dida Bože i odličan mi je. Kupio sam i od zelenih. On će na red doći ovih dana. Kruh ili tost, namaz ili malo narezaka i svježe ili ukiseljeno povrće i praktičan doručak je tu. To će uz pahuljice biti okosnica mog svakodnevnog doručka, pa će tako biti i u kalorijskom restoranu.

Komentari (7) - #

nedjelja, 21.07.2013. - 14:52

* Sendvič, puretina i proso, makaroni, tikvice i mozzarela ... 1510 kcal



Komentari (7) - #

subota, 20.07.2013. - 10:27

* Teletina u povrtnom varivu ... 490 kcal



10 dag telećeg buta (120 kcal / 10 dag)
10 dag krumpira (80 kcal / 10 dag)
10 dag graška (80 kcal / 10 dag)
20 dag pelata (20 kcal / 10 dag)
15 dag mrkve (40 kcal / 10 dag)
5 dag luka (40 kcal / 10 dag)
0,1 dl maslinovog ulja (900 kcal / 10 dag)
sol, papar, peršin

- na ulju dinstaj luk, pa teletinu, posoli
- redom dodaj povrće, posoliti, prelij vodom, lagano kuhaj
- nakon pola sata dio povrća izmiksaj štapnim mikserom
- dodaj papar i peršin, kada provri gotovo je


Teletina je blaga, i nije okusom baš nešto obogatila ovaj obrok, ali nije ga ni umanjila, dapače, svojom se podatnošću odlično uklopila i prepustila povrću da dođe do izražaja. Vrlo kompletan, izbalansiran i sadržajan obrok kakav bi volio imati češće.

Komentari (4) - #

srijeda, 17.07.2013. - 22:14

* Teletina i zlatni šampinjoni sa makaronima ... 580 kcal – voćna salata ... 460 kcal


10 dag telećeg buta (120 kcal / 10 dag)
5 dag tjestenine (360 kcal / 10 dag)
15 dag zlatnih šampinjona (20 kcal / 10 dag)
5 dag luka (40 kcal / 10 dag)
1 dl vrhnja (140 kcal / 10 dag)
0,1 dl maslinovog ulja (900 kcal / 10 dag)
sol, papar, peršin
... 580 kcal

- na ulju dinstaj luk, meso i šampinjone (tim redom), posoli
- pod kraj začini ostalim, dodaj vrhnje, neka provre
- umiješaj kuhanu tjesteninu i serviraj
Fotografije nisu dobro ispale, i zbog toga sam mislio i ne objaviti, ali samo jelo je bilo baš izvrsno. Osnovni recept "... na bijelo" ide sa piletinom i običnim šampinjonima, a znao sam koristiti i puretinu ili lungiće, ali ovo je do sada najbolja kombinacija iako od bijelog ni traga, ni glasa.

P.S. Teletina je skupa, ali kada 1 kg troje odraslih ljudi ruča 3 puta cijena u porciji iznosi 11 kn što i nije tako strašno, dapače, meni je sasvim prihvatljivo. Jednom je bila pohana uz mlince i zelenu salatu (nedjeljni ručak), jedna je ova sa zlatnim šampinjonima (ponedjeljak) i jedna će ići u varivo sa krumpirom, graškom i mrkvom (utorak).


Bolja fotografija je sasvim razuman razlog da ovo jelo čim prije ponovim ;)
10 dag jabuke (50 kcal / 10 dag)
10 dag kruške (50 kcal / 10 dag)
5 dag sušenih brusnica (280 kcal / 10 dag)
2 dag brazilskih oraha (650 kcal / 10 dag)
3 dag meda (300 kcal / 10 dag)
... 460 kcal

- čvršće naribaj, ostalo malo usitni
- umiješaj med
Kisele jabuke su tražile društvo, i dobile ga, baš kao i loša uvodna fotografija. Nerijetko se lako udruže isti, a ponekada se baš dobro sljube suprotnosti.

Komentari (8) - #

utorak, 16.07.2013. - 19:01

* Papaline, kruh, salata, vino i borovnice sa šlagom ... 1060 kcal

15 dag papalina (120 kcal / 10 dag)
10 dag kukuruznog kruha (250 kcal / 10 dag)
0,1 dl maslinovog ulja (900 kcal / 10 dag)
sol
... 520 kcal

* riba je pržena na gril tavici

2 dl vina (80 kcal / 10 dag)
... 160 kcal

Eto, od nevine ribice koja i nije osobito kalorična (kada ne ide u brašno malo se raspada i više pršče), pa uz malo zelene salate koja se najčešće zanemari (a ima nezanemarivih dodataka u vidu maslina i ulja), preko čaše vina i završnog deserta od svježih borovnica (gdje pak šlag nosi skoro pola kalorija), do sveukupno preko 1000 kcal. Riba je bila prilično posna, tj. nije plivala u ulju, dapače, a na ovu količinu povrća jedan čep maslinovog ulja se gotovo uopće nije osjetio. Čaša vina i nije nešto bitno preko mjere. Svježe borovnice su odlične sa šlagom i lijepo su se uklopile. Način koji bi mi bio prihvatljiv je prvo pojesti salatu, pa za sat ili dva kruh i ribu, uz vino, pa onda desert tek za par sati. Nisam pojeo sve u jednom nizu, ali nisam baš ni previše razvukao, iako, u tom je danu bio još i doručak sa namazom od maslina uz povrće, kava sa mlijekom i to je to ;)

5 dag maslina (140 kcal / 10 dag)
10 dag mini rajčica (20 kcal / 10 dag)
10 dag zelene salate (10 kcal / 10 dag)
0,1 dl maslinovog ulja (900 kcal / 10 dag)
sol, papar, vinski ocat
... 190 kcal



5 dag šlaga (180 kcal / 10 dag)
20 dag borovnica (50 kcal / 10 dag)
... 190 kcal


Jedne te iste borovnice sa šlagom u drugoj varijanti.

Komentari (7) - #

ponedjeljak, 15.07.2013. - 19:05

* Namaz od maslina, kruh, masline i mini rajčice ... 430 kcal

10 dag kukuruznog kruha (250 kcal / 10 dag)
5 dag namaza od maslina (250 kcal / 10 dag)
5 dag maslina (140 kcal / 10 dag)
15 dag mini rajčica (20 kcal / 10 dag)

Kruh je zapravo miješani od pšeničnog i kukuruznog brašna (Zlatno zrno), i vrlo je ukusan i podatan. Sam namaz je dosta intenzivan (Vegetariana, od njih sam uzeo namaz sa tartufima i ostao mi je u dobrom shjećanju). Ima u sebi vidljive komadiće maslina. Tek sam doma mogao pročitati (s povećalom) deklaraciju. Ispostavilo se da je u namazu 20 % maslina, i svašta nešto, ali nema GMO sastojaka i opjevanog glutaminata. Zagledavao sam u dućanu i namaz od Dide Bože. Taj je bio od crnih maslina. Isto nisam vidio deklaraciju, a za prvi sam se odlučio zbog jasno izraženih kalorija i ostalih osnovnih nutritivnih podataka. Sada sam pogledao malo stranicu od Dida Bože i moram priznati da obećava. Dosta sam njihovih proizvoda probao, a sljedeći će ako dobri bog da biti upravo namaz od maslina. Inače, mislim da nisam, ali nije isključeno da sam ga već i probao, tko bi više sve pamtio. Mini rajčice su kupljene na placu, od čovjek koji ih sam proizvodi i nema ih baš previše. Sve su mu različite veličine i pravi su koncentrat okusa. Koštale su 15 kn za mjericu od pola kile, znači 30 za kg. Usput, po toj sam cijeni danas vidio svinjski but, a bilo je i jeftinijeg mesa. Uzeo sam jako lijepe papaline. Idu u sljedećem obroku sa kruhom, zelenom salatom i paradajzom. Htio sam ih raditi u pećnici sa krumpirom i zlatnim šampinjonima, ali je pobijedila komocija i neke druge obveze, pa će ih pripremiti žena. Ona baš i nije za te moje "zdrave" kerefeke, pa će obezglavljena riba ići u tavicu na ulje ;)

Komentari (12) - #

subota, 13.07.2013. - 17:10

* Varivo od kelja i krumpira sa puretinom i paradajzom ... 520 kcal

20 dag purećih prsa (130 kcal / 10 dag)
20 dag krumpira (80 kcal / 10 dag)
20 dag kelja (40 kcal / 10 dag)
1 dl tekućeg paradajza (20 kcal / 10 dag)
sol, papar, češnjak

- očisti, usitni i skuhaj kelj, krumpir i puretinu, posoli, dodaj češnjak
- pod kraj dio povrća samelji štapnim mikserom
- dodaj tekući paradajz, sve pomiješaj i zapapri
- gotovo je kada ponovno proključa


U ovom obroku nema dodatne masnoće, što je ostavilo prostor za nešto više mesa. Kalorije su na kraju tu negdje. Znam da varivo nije baš ispravan naziv za ovu vrstu jela, ali svejedno mi je nekako najprikladniji, barem u smislu prve asocijacije. Općenito, već dugo gustoću ne dobivam zaprškom, nego meljem nešto od sastojaka samog jela, a ponekada i sve. Kuhano meso nema boju pečenoga, a i okusi su decentni. Sa ovakvim jelima, ma kako dobra bila, nije mi preteško ostati na jednoj porciji. Ako je netko zbunjen fotografijom, eto, na prvom je tanjuru suhi dio variva, a u drugom tekući. Dok se prvi hladio, uživao sam srčući drugi ;)





Komentari (11) - #

petak, 12.07.2013. - 06:20

* Miješano meso: ćevapi, šiš. kobasica, ražnjić i lepinja ... min. 1000 kcal


Ovo neću analizirati,
da, nevina narudžba, ali eto,
ponekada se stvari otmu kontroli ;)

Jedino što se ne vidi je luk, srebrenac,
ali sutra je novi radni dan i nešto mogu i preskočiti.

Moja Dubrava se ponosi sa nekoliko brendova, ovo je jedan od njih.

"Dolje droga, živjeli ćevapi!"


P.S. Povlačim sve što sam rekao, i nisam ;)

Komentari (14) - #

četvrtak, 11.07.2013. - 06:16

* Putar i borovnice, rižoto od lungića sa šafranom i puretina na tostu ... meni 09.07.2013


Komentari (13) - #

utorak, 09.07.2013. - 19:22

* Pureći ćevapi, kukuruz i tikvice ... 500 kcal

15 dag purećih ćevapa (140 kcal / 10 dag)
10 dag kukuruza (110 kcal / 10 dag)
20 dag tikvica (20 kcal / 10 dag)
0,15 dl maslinovog ulja (900 kcal / 10 dag)
sol, češnjak

- tikvice dinstaj na češnjaku i maslinovom ulju
- na kraju dodaj kukuruz iz konzerve
- ćevape ispeci u gril tavici


Nakon više loših od perutnine, ovi su ćevapi bili dobri, dapače, čak i bolji od mnogih "klasičnih". Ovi nisu "nestali" otpuštanjem vode ili masnoće i imali su ukus puretine. Kukuruz u tikvice? Eto, ostalo od nekog prošlog jela, i sasvim se dobro uklopilo u ovo ;)

Komentari (11) - #

ponedjeljak, 08.07.2013. - 18:11

* Šunka, kruh u jaju, sir i krastavci ... 570 kcal


5 dag sušene šunke (240 kcal / 10 dag)
3 dag sira Jureka (380 kcal / 10 dag)
7 dag jaja, 1 kom. (150 kcal / 10 dag)
5 dag bijelog kruha (250 kcal / 10 dag)
15 dag krastavaca (10 kcal / 10 dag)
0,1 dl ulja (900 kcal / 10 dag)
sol
Zahvaljujem na pažnji.
Mladi kelj i krumpir su kuhani uz sušeno meso.
Pod kraj je dodan i tekući paradajz.



Kada nema kozica i škampi su dobri ;)

Komentari (7) - #

subota, 06.07.2013. - 23:22

* Puretina, makaroni, grašak, paradajz, luk ... 550 kcal



10 dag puretine (140 kcal / 10 dag)
5 dag tjestenine (360 kcal / 10 dag)
10 dag graška (80 kcal / 10 dag)
20 dag paradajza (20 kcal / 10 dag)
5 dag luka (40 kcal / 10 dag)
0,1 dl maslinovog ulja (900 kcal / 10 dag)
sol, papar, peršin

- na ulju zaprži luk, pa meso, posoli
- dodaj paradajz, pa grašak, posoli
- dinstaj pola sata, pod kraj začini paprom i peršinom
- tijesto skuhaj u slanoj vodi, ocijedi i pomiješaj sa ostalim

Osvježavajuća salata od krastavaca i vrhnja sa češnjakom i koprom idealan je međuobrok.
Korišteni su pelati iz konzerve (kupljena još kada je svježi paradajz bio skup) i malo tekućeg paradajza (ostao od nekog prošlog obroka). Grašak kuhan u paradajzu je ispao nešto tvrđi nego prošli u vodi. Nije mi to smetalo, baš kao ni nešto veća kiselost cijelog jela koja je očito došla od paradajza. Trebao je ići i kukuruz iz konzerve koji je ostao od jučer, i nije da ne bi pasao, ali kalorije su već sasvim lijepo nakupljene i bez njega ;)

Komentari (3) - #

subota, 06.07.2013. - 02:24

* Pureći odrezak, riža, grašak, kukuruz, paradajz i luk ... 680 kcal


10 dag purećeg odreska (140 kcal / 10 dag)
3 dag mladog kozjeg sira (320 kcal / 10 dag)
5 dag riže (350 kcal / 10 dag)
10 dag graška (80 kcal / 10 dag)
5 dag kukuruza (110 kcal / 10 dag)
10 dag paradajza (20 kcal / 10 dag)
5 dag luka (40 kcal / 10 dag)
0,1 dl maslinovog ulja (900 kcal / 10 dag)
sol, papar


- skuhaj rižu i grašak, posoli
- na ulju dinstaj luk, pa paradajz, posoli
- meso posoli, pa ispeci na naglo u gril tavici
- pomiješaj rižu i sve povrće (i kukuruz iz konzerve)
- kod serviranja dodaj naribani mladi kozji sir i zapapri meso

Borovnice daju vitamine, antioksidanse, vlakna, ... a i fine su.
Ukusno je kada je više sastojaka, ali time se gubi kontrola, ponešto se i neutralizira, nadjača, a i kalorije se lako nakupe. Mladi kozji sir je nježan i dobro paše u ovakva jela, ali i podravec i slični bi se sasvim dobro uklopili. Bilo mi je bitno da ima graška (nabavio sam par kila izvrsnog domaćeg). Sve ostalo sam prepustio ženi i sinu da se dogovore (uz zamolbu da se mjerkaju količine). P.S. Malo sam se zaigrao na par kolosijeka paralelno, pa mi evidentno manjka vremena. Nadam se da se neće previše ljutiti svi koje ne obiđem. Malo sam hodočastio onima sa naslovnica, naravno, zbog reklame za restoran, ali ta rabota mi je uvijek ostavljala pomalo gorak okus. Gorko je zdravo, a ni sa čime ne treba pretjerivati, kamoli otići u drugu krajnost. Zgodno zvuči, ali ne vrijedi logika: "Čaša vina je zdrava i blagotvorna, kako li su tek zdrave tri!" , pa ću i u virtualnom djelovanju pokušati naći neku sebi prihvatljiviju mjeru.

Komentari (9) - #

petak, 05.07.2013. - 00:35

* Laks kare i sataraš ... 580 kcal


15 dag laks karea (140 kcal / 10 dag)
5 dag riže (350 kcal / 10 dag)
20 dag paradajza (20 kcal / 10 dag)
20 dag paprike (20 kcal / 10 dag)
5 dag luka (40 kcal / 10 dag)
0,1 dl maslinovog ulja (900 kcal / 10 dag)
sol, papar, peršin

- skuhaj rižu, meso ispeci na naglo u gril tavici
- dinstaj luk, paradajz i papriku na maslinovom ulju
- posoli, zapapri i završno začini peršinom
- pomiješaj rižu i povrće




Neka jela vizualno možda podbace,
ali to nije ničim vezano za okus.


Maline su dobre ovih dana.
Probao sam i tamarind pastu sa piletinom, kus-kusom i povrćem (paprika, paradajz, luk, mrkva). Vrlo zanimljivo jelo, ali ne bi se mnogima svidjelo. Da bude u podrazumijevanom duhu, uz ostale začine (sol, papar, curry) i tamarind, dodalo se i šećera, te se dobio pravi slatko-kiseli tajlandski umak. Ni ovo jelo ne izgleda baš atraktivno, dapače, podsjetilo me na neke siromašne kaše, iako to uopće nije.

Komentari (5) - #

četvrtak, 04.07.2013. - 00:10

* Wok: Piletina, krumpir, paradajz i paprika ... 550 kcal

20 dag pilećih prsa (120 kcal / 10 dag)
20 dag krumpira (80 kcal / 10 dag)
20 dag paradajza (20 kcal / 10 dag)
10 dag paprike (20 kcal / 10 dag)
0,1 dl maslinovog ulja (900 kcal / 10 dag)
sol, papar, peršin

- krumpir skuhaj odvojeno
- u woku zaprži meso, pa dodaj povrće, posoli i dinstaj
- pod kraj dodaj krumpir i začini paprom i peršinom


Imam tamarind pastu. Preporučena je za piletinu i ribu. Ipak sam ženi sugerirao da ostanemo na klasici. Naravno, novokomponiranoj klasici, jer ona stara bi podrazumijevala više ulja i vino pod kraj. Ne znam još da li ću ovo jelo uvrstiti u ponudu kalorijskog restorana. Dobro je, ali ipak mrvicu nedorečeno. Možda bi već tamna piletina donijela prevagu u odluci, a možda probam i tamarind.



Kalorijski restoran minus40kg
... VIŠE (kalorijski restoran minus40kg)

Komentari (8) - #

utorak, 02.07.2013. - 23:36

* 02.07.2013: Med i ribizli, grah sa kobasicom i tijesto sa dagnjama


Jelovnik

Komentari (6) - #

utorak, 02.07.2013. - 07:13

* 01.07.2013: Pahuljice, piletina i kroketi, povrtno varivo


Jelovnik

Komentari (10) - #

ponedjeljak, 01.07.2013. - 00:28

Arhiva:

06/17  • 05/17  • 04/17  • 03/17  • 02/17  • 01/17  • 12/16  • 11/16  • 10/16  •  9/16 •  8/16  •  7/16  •  6/16  •  5/16  •  4/16  •  3/16  •  2/16  •  1/16  •  12/15 •  11/15 •  10/15 •  9/15 •  8/15 •  7/15 •  6/15 •  5/15 •  4/15 •  3/15 •  2/15 •  1/15 •  12/14 •  11/14 •  10/14 •  9/14 •  8/14 •  7/14 •  6/14 •  5/14 •  4/14 •  3/14 •  2/14 •  1/14 •  12/13 •  11/13 •  10/13 •  9/13 •  8/13 •  7/13 •  6/13 •  5/13 •  4/13 •  3/13 •  2/13 •  1/13 •  12/12 •  11/12 •  10/12 •  9/12 •  8/12 •  7/12 •  6/12 •  5/12 •  4/12 •  3/12 •  2/12 •  1/12 •  12/11

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se