minus40kg blog
blog
minus40kg blog
minus40kg facebook stranica
minus40kg coolinarka
minus40kg kalorijski restoran
kalorijski restoran minus40kg ... dražeN ;)
* Sendvič od palamide i cikla ... 430 kcal15 dag palamide (100 kcal / 10 dag)
5 dag kalničkog peciva (250 kcal / 10 dag)
20 dag cikle (30 kcal / 10 dag)
0,1 dl maslinovog ulja (900 kcal / 10 dag)
sol, peršin, mrkva

Fileti palamide su prženi na maslinovom ulju oko 10 minuta. Pod kraj prženja su posoljeni.


Brza i ukusna večera, iako je bilo i iznenađenja ;)

Kada sam filetirao palamidu iznenadio me tamni dio mesa koji mi se nije svidio. Bacio sam ga zajedno sa glavom, repom i središnjom kosti. Završni čisti fileti, koji su mi se uzgred rečeno pomalo i raspali, ispali su količinski otprilike pola od kupljene ribe, čime su došli na cijenu cjenjenijih riba. E sade, nabavljena je u pola cijene, pa opet i nije previše, ali, da je kupljena po punoj cijeni možda bi bilo i manje za baciti. Hoću reći, cijena je uvijek relativna stvar, a ja sam već više puta odlučio da ribu neću kupovati kada joj spuste cijenu, ali tako je privlačno izgledala da nisam mogao odoljeti. Iako je bila očišćena odmah, greška je što nije napravljena isti dan kada sam je kupio, nego tek idući. Sve u svemu, kada sam je radio ne mogu reći da se doimala svježom i to je razlog zašto sam je pržio 10 minuta, iako vjerujem da bi i 5 bilo sasvim dovoljno. Inače, sam ukus je bio odličan, i čak uopće ne težak kako bi očekivao od plave ribe. Obzirom da je bilo više nego za jednu porciju, a nije bilo zainteresiranih ukućana, ispržio sam sve, pa dio čeka svoj red u hladnjaku.

Sama riba je završila u sendviču sa pecivom kojim se upilo ulje koje nije upila riba. Kao prilog je bila cikla koja je servirana na drugom tanjuru. Ukrašena je peršinom i ribanom mrkvom, čisto za slikanje.

P.S. Svojim komentiranjem povremeno pređem granicu ugode, tj. znam biti manje, više ili sasvim neugodan. Za pretpostaviti je da bi i za to imao tisuću općih i bar jedno pojedinačno opravdanje za svaki konkretan slučaj, ali moram priznati, neda mi se više lagati sam sebe. Kada bi odbacio sve terete koje mi taština stavlja na leđa odmah bi bio lagan kao leptirić, a možda i lakši. Istina, to bi bilo pretjerano, ali oni koji me znaju, znaju da obožavam pretjerivati, pa i u umjerenosti.

srijeda, 31.10.2012. - 13:48 - KOMENTARI (9) - #

* Fileti haringe u umaku od hrena i vrhnja sa ječmom ... 580 kcal12 dag fileta haringe (200 kcal / 10 dag)
8 dag umaka od hrena i vrhnja (200 kcal / 10 dag)
5 dag ječma (350 kcal / 10 dag)
sol, kim, čili

Ječam je opran u vrućoj vodi i nakon toga kuhan u drugoj, slanoj, oko pola sata. Serviran je uz filete haringe u umaku od hrena i vrhnja. Riba je dodatno začinjena kimom, a ječam čilijem.


Gdje je grah?
A ovo je ričet?
Zašto nema sira?
Tko mljacka barke?

Ma i konzerve su ponekada sasvim prihvatljivo rješenje ;)

Ove sa umacima sadrže dosta nepotrebnih industrijskih dodataka, ali bar nemaju ulja kao one standardne riblje konzerve. Svejedno, i ovdje se našla koja kalorija viška, kao i svaki puta sa ovim nešto većim konzervama fileta haringe (ukupno su po 20 dag od čega je 12 dag ribe), ali to i nije došlo u prvi plan. Mali problem je napravio dio obroka koji je kalorijska nula, ali zato ima snagu pomaknuti planinu, a to je čili. Naravno, potpuno je bespotreban u ovom jelu, ali eto, tako je to kada se hoće kruha preko pogače. Jelo je servirano u raskoši svoje bjeline, a onda je genijalac zaključio da će takva fotografija teško biti zanimljiva i krenuo u bojanje. Stavio sam kim na ribu i lijepo se uklopio, i izgledom i okusom. Kamo sreće da sam kod toga stao, ali nisam, baš sam morao bojati i crvenim čilijem. Da, pretjerao sam. Obzirom da sam kašu sam skuhao, pravo je i da sam je kusao, neovisno što od kaše nije bilo ni š. Kako se ječam našao u ovom jelu neću objašnjavati, ali jasno vam je da imam i više nego jedan razlog za to. Samo ću dometnuti da slijede još dva obroka sa ječmom (neće biti objavljeni), i oba su sa ajvarom, a biti će i parmezana, ali sasvim sigurno bez čilija.

Inače, pola sata je izgleda i malo previše kuhanja za ječam, koji sam cijelo vrijeme zvao ričet. Ova konzerva haringe, nije slučajno ostala kao zadnja u kolekciji "haringe jesen-zima 2012" (senf, paprika, crno vino, hren i vrhnje). Nije mi baš tako dobra kao prethodne, ali ta je paušalna procjena dobrim dijelom posljedica sasvim neprimjereno začinjenog priloga.


P.S. Kupio sam lijepu palamidu od kile i sada smišljam kako ću je pripremiti. Eto, nakon sapunice sa punih pola kile jetra imati ću niz od preko pola tjedna na ribljim jelima. I nije to ništa neobično u mojoj prehrani, dapače. Iako je jedna od grupa namirnica koju bi trebao uvrstiti u svaki obrok "meso i zamjene", samo meso, tj. ono što uglavnom priznajemo pod meso, i ne dođe baš tako često na red. Valjda me zato uvijek nasmije kada me netko, već na neki način, podsjeti da bi u petak trebalo jesti ribu, tj. bezmesno jelo :)))

utorak, 30.10.2012. - 11:11 - KOMENTARI (16) - #

* Panirani riblji štapići, krumpir i ajvar ... 500 kcal10 dag paniranih ribljih štapića (220 kcal / 10 dag)
10 dag krumpira (80 kcal / 10 dag)
10 dag ajvara (110 kcal / 10 dag)
0,1 dl maslinovog ulja (900 kcal / 10 dag)
sol

Smrznuti riblji štapići su prženi na ulju nešto manje od 10 minuta. Krumpir je skuhan, pa malo ispržen na ostatku ulja nakon ribe. Servirano je uz ajvar, koji je također ugrijan u istoj tavici nakon ribe i krumpira.


Nije prvi izbor, ali jednostavno i brzo, i vrlo jeftino ;)

Obzirom da je korišten domaći ajvar, ovo "jednostavno i brzo" je malo uvjetno, jer trebalo se potruditi da bi ja sada samo otvorio teglicu. U tom kontekstu je i "jeftino" uvjetno, ali i realno, pogotovo u ovim količinama. Samo pakiranje ribljih štapića, koji su navodno 70 % bijela riba, je bilo od 25 dag. 10 sam smazao u ovom obroku, 10 je ostalo za gablec za idući dan, i 5 je išlo ženi za probati. Obzirom da su koštali manje od 10 kn, ulaze u cijenu obroka sa najviše 4 kn. 10 dag krumpira ću zaokružiti na 50 lipa, kao i 0,1 dl maslinovog ulja. Ovaj ajvar je samo kuhan, pa mu je cijena otprilike kao i osnovnih namirnica koje su ušle u njega, a paprika i patlidžani su plaćeni 5,5 kn kila, što nakon čišćenja i kuhanje također može vrijediti oko 1 kn za 10 dag, u što se uklapa i cijena ulja koja mu je dodana kod izrade. Eto, sveukupno, ovaj obrok ne ispadne više od 6 kn. Takvi obroci, male količine, i općenito ekonomično korištenje, svakako daju prostora da se kupe i skuplje namirnice, i opet sveukupno ne potroši previše. Ovo je mala reakcija na "skupi" bakalar, koji je pak došao nakon jetrene sage, uz napomenu da su sva prezentirana, tj. korištena svinjska jetra koštala ukupno oko 5 kn. Neću se puno vraćati na prezentirani pršut koji je u obroke ulazio u količini od 3-4 dag, pa je tako kupljenih 20 dag potrajalo za 6 obroka, a ni malo riže, zelja, domaćeg ajvara, svojom rukom pravljeni kruh, te malo paradajza i maslina, nisu te obroke učinili tako skupima kako bi se možda moglo zaključiti na prvu. Još samo da se pohvalim sa 0 kolača u zadnjih godinu dana, te svakodnevnim nezaslađenim čajevima koji su uglavnom kupljeni u rinfuzi vrlo povoljno, i slika je možda još malo razvidnija.

Eto, to sam htio reći, ni Drniški pršut, pa ni prepeličja jaja i kavijar, kamoli bakalar ili losos, nisu financijski nepremostiv problem kada se sveukupnom prehranom upravlja svjesno i savjesno, a nadasve kontrolirano.

Ali dosta o meni i mojoj prehrani, hajmo malo o mom crnom tanjuru. Skup? Bome je, ali ... :)))

ponedjeljak, 29.10.2012. - 11:54 - KOMENTARI (10) - #

* Bakalar, krumpir, grah i zelje pod "pekom" ... 450 kcal20 dag fileta bakalara (80 kcal / 10 dag)
10 dag krumpira (80 kcal / 10 dag)
10 dag graha, kuhanog (80 kcal / 10 dag)
20 dag kiselog zelja (20 kcal / 10 dag)
0,1 dl maslinovog ulja (900 kcal / 10 dag)
sol, papar

U limenu posudu sa poklopcem je pomiješano narezano kiselo zelje, kuhani grah i par deci tekućine u kojoj je bio, te krumpir i zaleđeni fileti bakalara. Sve je posoljeno. Peklo se oko 45 minuta u pećnici na 250 stupnjeva. Na pola se otvorilo i malo promiješalo, a riba okrenula. Kod serviranja se prelilo sa malo maslinovog ulja, te se začinilo paprom. Pripremale su se tri porcije.


Ovo je za moje pojmove vrhunski obrok ;)

Bogatstvo specifičnih okusa samih namirnica nisam htio dopunjavati dodatnim začinima, osim onih baš osnovnih. Koristilo se ovogodišnje kiselo zelje koje smo sami radili. Još nema onu punu kiselinu, ali upravo ovakvo se savršeno uklopilo u ovo jelo. Sama priprema je išla bez ulja, ali pasalo ga je dodati kod serviranja. Od tri porcije, jednu je smazala žena, drugu ja, a treća se samljela u blenderu i ostavljena je u frižideru kao namaz. Kada se mljelo bilo je previše suho pa sam dodao još malo ulja, ali nije bilo dovoljno. Nisam htio dalje pojačavati kalorije pa sam dodao aceto balsamico. Ispalo je izvrsno.

Ovo je naoko skupo jelo, i bilo bi više manje baš tako da smo odmah pojeli sve, ali kada se podijeli na još nekoliko obroka koliko će ih biti sa namazom, prosjek drastično pada i postaje sasvim prihvatljivo, čak i za svakodnevnu kuhinju. Ono što je ovdje bitno, i opet je ideja, tj. pristup koji uporište ima u pravovremenom promišljanju.

nedjelja, 28.10.2012. - 10:35 - KOMENTARI (17) - #

* Pljeskavica od jetra i povrća sa kruhom ... 470 kcal10 dag svinjskih jetra (130 kcal / 10 dag)
10 dag raznog povrća: rotkva, luk, kiseli feferoni (30 kcal / 10 dag)
5 dag kukuruznog kruha (250 kcal / 10 dag)
0,2 dl maslinovog ulja (900 kcal / 10 dag)
sol, papar, ružmarin, kečap

U blenderu su samljevena jetra, povrće i ružmarin. Smjesa je posoljena i pržena na maslinovom ulju oko 15 minuta na srednjoj vatri. Kod serviranja se zapaprilo i prelilo sa malo kečapa.


Znam, idu vam jetra na jetra, ali ovo je baš dobro ispalo ;)

Planirao sam paštetu, a onda m je palo na pamet, zašto da pečem, pa onda meljem, baš mogu prvo samljeti, pa onda peči. Ispalo je odlično. Ni mrvicu žilavo, ravnomjerno ispečeno, tj. bez razlike u vanjskom dijelu i sredini, a nije bilo ni suho. Ovaj sastav povrća je više manje slučajan i sigurno bi pasale i neke sasvim druge varijante, a čak je iznenađujuće dobro ispalo i bez povrća. Inače, ružmarin se savršeno uklopio. Eto, jednostavno, brzo i ukusno, najbolje od svih ovih jetrenih kombinacija. Jedino što nije zadovoljilo je estetska komponenta, tj. cijela ova jetreno povrtna pljeskavica je bila velika kao palačinka i kod prvog pokušaja okretanja se raspala. Bio sam opušten jer sam prvo radio jednu bez povrća i ta je bila duplo manja i nije se raspadala. Drugi puta ću formirati manje pljeskavice, jer sasvim je izvjesno da ću ovu ideju mljevenog mesa i povrća češće koristiti.

P.S. Razmišljao sam da li da ovo jelo uopće objavim, jer eto, opet se dobrim dijelom ponavljam, poglavito u glavnoj namirnici, i to još tako osebujnoj i ne baš opće omiljenoj, ali ovo je baš dobro ispalo, za razliku od planiranja koje mi malo šteka od kada se klopa za mene radi odvojeno od ostalih ukućana. To hoću reći, ostavljam ovo kao podsjetnik na dobar obrok, ali i predugi jetreni ciklus. Kako god, kuhinja za jednu osobu je vrlo specifična, i postavlja sasvim konkretne izazove, ali srećom, dobre volje da se nađu prihvatljiva rješenja ne manjka, samo da se još razmisli na vrijeme. Netko bi se mogao pitati govorim li uopće o prehrani. Tom pitanju samo opći odgovor daje puni smisao, a u ovom se slučaju u krajnjem rezultatu radi tek o materijaliziranoj projekciji mentalnog procesa. I opet, nije li tako u svemu, ..., pa naravno da je. Greška punu vrijednost postiže kada se prihvati, shvati i više ne ponavlja.


subota, 27.10.2012. - 11:47 - KOMENTARI (8) - #

* Rižoto od jetra i špinata ... 440 kcal10 dag svinjskih jetra (130 kcal / 10 dag)
5 dag integralne riže (350 kcal / 10 dag)
20 dag špinata (20 kcal / 10 dag)
0,1 dl maslinovog ulja (900 kcL / 10 dag)
sol, papar

Jetra su narezana na kockice i malo ispržena na ulju. Dodana je riža i također se kratko pržila. Podliveno je vodom, te je posoljeno. Kuhalo se koliko je trebalo riži. Deset minuta prije kraja dodan je zaleđeni špinat koji se ukuhao u rižoto. Na samom kraju je dodan i papar.


Nije loše, ali ... ma nije više ni bitno , glavno da je izbalansirano i kalorijski u redu ;)

Ovo je realan problem. Kupiš pola kile jetra i jedeš po 10 dag u obroku. Jednom su bila pečena u gril tavici bez masnoće, sa šampinjonima i žgancima, onda ova u rižotu sa špinatom koji je napravljen i za gablec idućeg dana, i za dva obroka će ići u paštetu, ali to vjerojatno neću objavljivati. Da mi se da, motao bi je i u neki kruh, pa u pećnicu, ali to mi se fakat ne da na kraju radnog tjedna, a i rok im taman ističe.

P.S. Danas m je žena nešto pričala i nisam znao što bi joj odgovorio. To sam joj i rekao, a ona mi je uzvratila za mene nevjerojatnom konstatacijom, a to je da i ne moram na sve imati komentar, da je često dovoljno samo poslušati. Kakvo šokantno otkriće za mene, još sam sav munjen od tog nenadanog bljeska u glavi.

petak, 26.10.2012. - 08:24 - KOMENTARI (14) - #

* Jetra, žganci, vrhnje i šampinjoni ... 470 kcal10 dag svinjskih jetra (130 kcal / 10 dag)
5 dag kukuruzne krupice (350 kcal / 10 dag)
10 dag šampinjona (20 kcal / 10 dag)
1 dl vrhnja, plavo, 12 % m.m. (140 kcal / 10 dag)
sol, papar, češnjak, peršin

Jetra su narezana na tanke ploške i pečena 10 minuta na grill tavici bez dodatne masnoće. Nakon pečenja su posoljena i zapaprena. Servirana su uz šampinjone, žgance i vrhnje koji su začinjeni češnjakom i peršinom.


Jetra su podložna predrasudama, ali taj sam dio riješio sam sa sobom ;)

Žganci su inače malo prazni, ali sa preljevom od vrhnja sa puno češnjaka i peršina definitivno nisu. Da preljev ne bude hladan zgrijao sam ga na brzinu u mikrovalnoj. Jetra sam malo zarezao da budu brže gotova.

Sve u svemu, ponovno drugačije, a jednostavno i brzo, ali ne i tako ukusno kako sam naivno očekivao. Da, jetra su ostala suha, pomalo žilava, a dosta se i zadimilo. Hoću reći, itekako bi pasalo ulje ili mast za prženje, i luk, i možda svašta nešto, ali prema šabloni koju primjenjujem, kada ide vrhnje ne idu druge masnoće, i tako to bude barem kalorijski skroz u redu.

Korišteni su šampinjoni sa grilla u ulju iz treće staklenke iz serije. Nisu loši, ali nisu ni nešto posebno. I njih sam brisao ubrusom da bi upio sve ulje, i nije to baš neki posao koji mi se ponavlja, ali svakako mi je drago što sam probao i smokve i gljive sa sirom, i ove solo šampinjone. Bez da se proba teško je procijeniti, iako, nije da nije bilo naznaka da bi moglo biti upravo ovako ;)P.S. Ovo sa prijedlozima, sugestijama, savjetima, ... za sljedeći obrok, baš i ne ide. Eto, izgleda da je previše uvjeta koje postavljam za opći ukus. Hvala onima koji su pokušali, a ja ću nadalje inspiraciju nalaziti gdje već stignem. Razumljivo je da se uz više ovoga ili onoga može lakše kombinirati obrok koji će se svidjeti većem broju ljudi. Normalno da je umak sa vrhunskim sirom, pinjolima i svježim bosiljkom nešto ekstra, ali eto, teško će izrada takvih delicija biti bilo čija svakodnevica, osim možda profesionalnih kuhara ili nekoga tko ima priliku prehrani posvetiti puno svoga ili tuđeg vremena. Uspjeh koji prati zadovoljstvo se najčešće temelji na ostvarenim primarnim ciljevima uz optimalno korištenje raspoloživih resursa. Primarni cilj mi je raznovrsna, ali kontrolirana prehrana, a resursi su nešto vlastitog slobodnog vremena, energije i dobre volje. Kako to već biva, nije moguće istu kunu potrošiti na više stvari, a tako je isto i sa svime ostalim, pa ne preostaje drugo nego birati. Sve što ulažem u obrazlaganje ovoga tipa se sasvim konkretno može upotrijebiti i svrhovitije, ali da ne bude zabune, itekako sam svjestan mehanizama koji je u pozadini takvog vlastitog ponašanja, i zapravo znam točno kome se obraćam. Da, ovo je svakodnevna kuhinja i nema namještanja, baš kao što to vrijedi i za prateća razmišljanja.

četvrtak, 25.10.2012. - 08:13 - KOMENTARI (14) - #

* Morski pas i proso u umaku od paradajza ... 430 kcal15 dag fileta morskog psa (80 kcal / 10 dag)
5 dag prosa (350 kcal / 10 dag)
2 dl pasirane rajčice (20 kcal / 10 dag)
0,1 dl maslinovog ulja (900 kcal / 10 dag)
sol, papar, origano, češnjak, peršin

Morski pas je posoljen i pržen na malo ulja 10 minuta. Proso je kuhano u slanoj vodi 5 minuta, a onda je ostavljeno da se još 5 minuta namače, nakon čega je procijeđeno i pomiješano sa origanom. Morski pas je izvađen iz tavice i začinjen svježe mljevenim paprom, a u tavicu se dodala pasirana rajčica, začinski češnjak i suhi peršin. Kada je proključalo umakom je preliven proso. Lagano se promiješalo i serviralo pored ribe.


Još jedan obrok u nizu kojim sam baš zadovoljan.
Izbalansiran, vrlo jednostavan, brz i ukusan,
a čak i nešto malo manje kaloričan ;)


Dio morskog psa sam ispekao u pećnici i pripremljen je uz pečene masline i pasirani paradajz, sutra za gablec. Za doručak će biti zobene pahuljice sa grožđicama, kokosom, lješnjacima i kozjim mlijekom. Sljedeće za glavni kućni obrok bi trebao raditi svinjska jetra. Pokušati ću i njih smjestiti u standardnu šablonu. Ako tko ima kakvu ideju mogla bi sasvim dobro doći.

srijeda, 24.10.2012. - 07:26 - KOMENTARI (11) - #

* Losos, krumpir i mahune iz pećnice ... 470 kcal8 dag fileta lososa (200 kcal / 10 dag)
20 dag krumpira (80 kcal / 10 dag)
20 dag mahuna (30 kcal / 10 dag)
0,1 dl maslinovog ulja (900 kcal / 10 dag)
sol, papar

Krumpir je očišćen i narezan na manje kockice. Plitica je nauljena sa malo maslinovog ulja na kojem je promiješan krumpir sa smrznutim mahunama. Odozgo je stavljen filet lososa. Bez poklapanja se peklo 30 minuta na 200 stupnjeva, pa se povrće promiješalo, a riba okrenula, te se peklo još 10 minuta. Kod serviranja je začinjeno svježe mljevenim paprom.


Ovo je dobro izbalansiran obrok, sukladno liječničkoj preporuci ;)

Kada sam krenuo pripremati, kao predjelo sam pojeo jabuku. Pripremio sam duplu količinu lososa i povrća, pa obzirom da sam se prehrambeno osamostalio, tj. odvojio od ostalih ukućana, imam i gablec za sutra. U jutro ide mix pahuljica sa suhim voćem, kokosom, rogačem i kozjim mlijekom, a navečer nešto sa morskim psom. Bilo bi mi drago da mi pomognete u planiranju kakvom dobrom idejom.

utorak, 23.10.2012. - 07:17 - KOMENTARI (11) - #

* Pizza od tortilje sa sirom (i dimljenom sojinom kobasicom) ... 500 kcal4 dag ementalera (400 kcal / 10 dag)
10 dag tortilje (300 kcal / 10 dag)
2 dl pasirane rajčice (20 kcal / 10 dag)
vlasac

Pečeno u pećnici 10 minuta na 180 stupnjeva.


Pizza ili tortilja, pitanje je sad ;)


U drugom obroku je bila slična kombinacija, iste kalorijske vrijednosti.
2 dag ementalera (400 kcal / 10 dag)
5 dag dimljene sojine kobasice (150 kcal / 10 dag)
10 dag tortilje (300 kcal / 10 dag)
2 dl pasirane rajčice (20 kcal / 10 dag)
vlasac


Sombrero efekt je dobiven tako da se tortilja stavila u okruglu pliticu za pizzu koja je nešto manjeg promjera nego sama tortilja. Na taj se način nije ništa primilo bez dodatnog brašnjenja ili uljenja, a niti se paradajz razlio.

Za razliku od klasike, tortilja nije smotana, a na pizzi nema šunke, niti je ribani sir, ribana je kobasica, i to još sojina, i nema ulja, i umjesto origana ili bosiljka, korišten je vlasac, ali je zato pasirana rajčica tu gdje i treba biti.

Eto, stalno to pričam, kada se malo jede mnoge stvari nikako potrošiti, tako je i sojina kobasica već u trećem obroku, a još je ostao jedan komad od četiri kupljena. Tih 30 dag bi u stara loša vremena smazao u jednom obroku i ne bi bila sojina kobasica nego divlje, poludivlje ili skroz pitome svinje. Ako bi baš i radio pizzu, tijesta od bijelog brašna bi bilo bar dva, tri puta više, kao i sira, ne bi propustio staviti nove neprobane zauljene šampinjone iz teglice, bilo bi maslina, ... i naravno, bilo bi 33 kg mene više.

P.S. Loš plan koji se ne realizira bi mogao implicirati potencijalno dobar ishod, ali to je samo utjeha loših planera, nedosljednih realizatora ili katastrofalne kombinacije u kojoj se loše navike nižu kao na traci. Zna to biti simpatično, i prihvatljivo, poglavito onima još gorima, ali ... sljedeći obrok će biti sastavljen upravo onako kako mi je preporučeno, i potvrđeno kao prihvatljivo. Hoću reći, ponos se ne mora nužno temeljiti na tome da se dobije po nosu, a još manje svakodnevne odluke, tj. izbore, temeljiti na stihiji naoko nekontroliranih faktora, a koji su zapravo gotovo isključivo pod osobnom ingerencijom. Ono što je već manje pod vlastitim utjecajem je odnos ljudi prema evidentnom uspjehu u dijeti. Oduvijek mršavi, ili oni koji su i sami uspjeli smršaviti, iskreno će vas pohvaliti, dok od onih kojima baš i ne ide očekujte svašta i ništa, ali dobro, sve svoje kile natučemo sami, sami ih moramo i riješiti, naravno, ako to želimo. Da možemo, jasno je i onima koji tvrde da ne mogu.
Update * Pizza od tortilje sa šampinjonima punjenima sirom ... 480 kcal
10 dag tortilje (300 kcal / 10 dag)
2 dag svježeg masnog sira, 40 % m.m. (400 kcal / 10 dag)
5 dag šampinjona (20 kcal / 10 dag)
2 dl pasirane rajčice (20 kcal / 10 dag)
0,05 dl ulja (900 kcal / 10 dag)
češnjak, peršin

Ovu tortilju je trebala preuzeti žena, ali nije, pa eto, da ne objavim novi post sa obrokom koji i nije do kraja usklađen, kako sam si obećao, koristim džoker update ;)

Da mi netko servira ovakvu pizzu u pizzeriji pobunio bi se, jer jednostavno nije to tijesto za pizzu. Tortilja već je, suha kakva valjda i treba biti, iako je ova iz nekog čudnog razloga ispala najviše suha od sve tri koje sam radio jučer i danas, a jednako se pekla i nije bilo ništa bitno manje materijala. pasalo mi je puno češnjaka i peršina, ali da budem iskren, onako sveukupno nije loše, ali nije to baš to.

Rezime svih dosadašnjih pokušaja da nešto liči na pizzu i bude fino i kalorijski prihvatljivo uspjeli su upravo u tom prvom dijelu, tj. izgledali su kao pizza, ali ipak nije slučajno da nikakve pizze nema na dijetalnim jelovnicima.

Još jedna zanimljiva staklenka. Sir sličan onom u punjenim smokvama, ali kao polu masni, a meni ipak previše masni. Lagano slatkasti okus koji mi je pasao u smokvama, dok mi u blago kiselim šampinjonima definitivno ne ide, ali sasvim je lako moguće da sam opet prestrog kritičar na prvu. Od svega me najviše odbija to uljno okruženje, iako sam ocijedio koliko sam god mogao, i još dodatno obrisao papirnatim ubrusom. Još je ostala treća staklenka sa šampinjonima sa grilla. Tu ulje ne bi trebalo toliko smetati, valjda.

P.S. Apsolutno podržavam iskrenost kao vrlinu,
ali moja taština je u tom pogledu tek polovična ;)


Kada muškarac zgriješi malo, dovoljan je i mali buket,
ali kada podcijeni grešku, vjerojatno ga čeka prava pokora.
A lijepo sam si govorio, nemoj govoriti, nemoj govoriti, nemoj ...


subota, 20.10.2012. - 23:10 - KOMENTARI (13) - #

* Pire od korabe i krumpira sa dimljenom sojinom kobasicom ... 480 kcal7 dag dimljene sojine kobasice (150 kcal / 10 dag)
20 dag krumpira (80 kcal / 10 dag)
20 dag korabe (20 kcal / 10 dag)
5 dag integralnog pšeničnog brašna (350 kcal / 10 dag)
peršin, sol, papar

Koraba i krumpir su očišćeni i narezani na kockice, a sojina kobasica na ploške. Sve zajedno se kuhalo oko pola sata u slanoj vodi. Na kraju je umiješano brašno, pri čemu se sve najvećim dijelom zgnječilo i zgusnulo. Začinjeno je svježe smrznutim peršinom i netom mljevenim paprom.


Nije sve jednostavno i dobro, ali ovo je,
to što je zamišljeno kao varivo i nije toliko bitno ;)


Izostanak masnoće je dao kalorijski prostor za brašno. Nije idealno u smislu preporučenih kombinacija skupina namirnica, ali zaključio sam da nema smisla slijepo se držati jedne, na duži rok, ipak pomalo uske matrice. Istina, sve sam kile skinuo upravo strogo se pridržavajući liječnički preporučenih pravila sastavljanja obroka, ali ne toliko kao posljedica striktnog odnosa pojedinih grupa, nego evidentnog manjka kalorija. Naravno, to sada ne znači da trebam otići u slobodne umjetnike i kršiti sve dogovorene norme, ali manja i povremena odstupanja ne bi trebala biti problem. Uostalom, baš ću provjeriti svu svoju prehranu kod stručnih osoba. Za početak bi mogao na kup složiti obroke za koje sam gotovo siguran da su u redu, a onda ih eventualno malo nadopuniti i onima koji odstupaju od osnovne šablone. To je zapravo ono što stalno planiram, i počinjem, pa odgađam.

P.S. Nevjerojatno je kako poriv za kupovanjem stalno radi jedne te iste probleme. Neprestano je nešto povoljno i ne bi trebalo propustiti, a onda shvatiš da u planu nema prostora. Gdje je greška? Pa u tome da se kupuje, pa onda planira. To je problem u ovom slučaju, dok je na generalnom planu problem ponavljanje pogrešaka. Dakle na obje razine je problem u tome što plan nije ona instanca na kojoj će se donijeti relevantna odluka. Obzirom na vrlo male količine, ni one skuplje namirnice nisu financijski problem. Jedna od opcija je bacanje, ali to mi je još uvijek neprihvatljivo. I da, puno se nešto izgovaram i opravdavam ... nije to baš dobar osjećaj, mada i zadovoljstvo pustom pohvalom, još je manje poticajno. Usmjeravanje na nebitno krade prostor i vrijeme onome bitnome, a svrstavanjem u navedene kategorije, unaprijed je jasno što će vrlo vjerojatno imati značajniji utjecaj na vlastiti život. Izvjesnost ne mora nužno povlačiti dosadu, dapače.

petak, 19.10.2012. - 10:33 - KOMENTARI (11) - #

* Smokve punjene ekstra masnim mekim sirom ... 200 kcal5 dag smokvi punjenih ekstra masnim mekim sirom (400 kcal / 10 dag)


Međuobroci su uglavnom voće,
ali zna biti i zanimljivih kombinacija ;)


Meni je ovo nova kombinacija, koja se sastoji od zrelih smokvi u koje su nekako nagurali neki neobično mastan sir. Dodatna posebnost je to što su u staklenci sa puno ulja. Obzirom na cijenu proizvoda, očekivao sam više, ali dobro, nekada ranije bi vjerojatno na ovako nešto gledao sasvim drugačije. Masni sir od 70 % m.m. bi još i prošao, ali sve to ulje u kojem je plivalo bilo je više odbojno nego privlačno, iako je ono ocijeđeno. Od pet smokvi koje su bile u staklenci pojeo sam jednu i pol. Kalorije su procijenjene prema količini pojedinih sastojaka na deklaraciji.

Iako nije neukusno, ja ću ovu, nekome vjerojatno prvoklasnu delikatesu, u buduće ipak izbjegavati.
P.S. Vanjština i komercijalni naslovi nastoje biti pozitivno asocijativni, s naglaskom na privlačenje pažnje. Tko želi biti uspješan zna da je to često važnije nego sam proizvod koji nudi. Slični principi vrijede i za ljude, ali ...

Update 18.10.2012 22:57 U međuvremenu sam probao kako sam i najavio. Baš svu masnoću sam upio papirnatim ubrusom. Na ovaj način mi je izvrsno ;)

četvrtak, 18.10.2012. - 08:26 - KOMENTARI (22) - #

* Pahuljice, rogač i grožđice sa jogurtom ... 470 kcal5 dag zobenih pahuljica (350 kcal / 10 dag)
2 dag mljevenog rogača (300 kcal / 10 dag)
3 dag grožđica (280 kcal / 10 dag)
2,5 dl jogurta (60 kcal / 10 dag)


Volim doručak koji miriši na kruh svetog Ivana ;)

Pripremljeno sinoć, jutros konzumirano. Grožđice lijepo zaslade ovaj obrok, a rogač ga definitivno učini posebnim. Inače, da se radi o nekih umjetnim hruskavim pahuljicama ne bi bilo potrebe namakati cijelu noć, ali ove krupne zobene upijaju polako, pogotovo jogurt, pa mi je bolje ovako, a dodatno, zgodnije mi je mjerkati navečer, a ne ujutro kada sam malo u žurbi, tj. kada vremena u pravilu fali. Inače, kako god bilo, doručak ne preskačem, i to pravilo vrijedi od dana kada sam izgubio prvu, pa sve do ovih 33 kg. Iako se baš do kraja ne uklapaju u šablonu doručka prema preporukama Kliničkog bolničkog centra Dubrava, čija je dijabetička dijeta od 1300 kcal, uz male izmjene, osnova moje cjelokupne prehrane, pahuljice u raznim kombinacijama su mi najčešći doručak, i pokazale su se kao odličan izbor.

P.S. Često čujem kako ljude nije briga što drugi misle o njima i tome što rade, a još češće vidim kako se ponašaju tome oprečno, tj. upravo onako kako se od njih već na neki način očekuje. Ugodno je zadržati osjećaj osobnosti neovisno o tome koliko ima realne podloge. Dakle, baš me briga što ja mislim o tome što vi mislite o meni, ja ću i dalje nastaviti putem za koji pretpostavljam da će vam se svidjeti, a to je naravno, upravo moj put. Inače, "My way" je jedna od pjesama koji ljudi u različitim situacijama navode kao svoj prvi izbor, i bome se moj put već dobro utabao.

srijeda, 17.10.2012. - 08:18 - KOMENTARI (12) - #

* Smotana puretina i blitva na krumpiru ... 450 kcal10 dag puretine od zabatka, bez kožice (140 kcal / 10 dag)
20 dag krumpira (80 kcal / 10 dag)
30 dag blitve (20 kcal / 10 dag)
0,1 dl maslinovog ulja (900 kcal / 10 dag)
sol, peršin

Pureći dobatak je filetiran i narezan na prutiće. Blitva je oprana i ostavljena u cijelim listovima, krumpir očišćen i narezan na ploške. Sve je kuhano na pari. U donjoj posudi se radila puretina i krumpir 20 minuta, a u gornjoj blitva 10 minuta. Nakon što se malo ohladila, blitva je rukom izgnječena kako bi se ocijedio dio vode koju je upila. Puretina je posoljena i omotana listovima blitve. Krumpir je posoljen i začinjen peršinom, te je preliven maslinovim uljem.


Moglo se skuhati i nabaciti na tanjur, ali nije ;)

Ovo glamurozno jelo valja servirati isključivo u svečanim prilikama i obavezno uz pola čaše svježe izvorske vode na temperaturi od 17,8 do 18,3 stupnjeva. Blitva treba biti iz okolice Zadra ili eventualno gornjeg Ivanca. Za dobar okus neizostavan je cvijet soli, to se podrazumijeva. Hoću reći, mora ovo, mora ono, a naravno da ne mora, ali eto, kako toplu vodu prodati pod nazivom topla voda, s jedne strane, a sa druge, nije li lijepo igrati se u kuhinji kada se već ne možemo kupati na moru.

P.S. Pokušaji da nešto organiziram i složim sa strane slabo napreduju, jer eto, baš mi je zgodno dane i noći provoditi u neobaveznom druženju, ali nema veze, kada se povede razgovor sa samim sobom zašto to nisam odradio reći ću da nisam stigao. Šalu na stranu, složiti dobar jelovnik sukladno medicinskoj preporuci nije toliko teško, ono što je teško je nešto sasvim drugo, ali to ionako već svi znamo. U istom danu sam imao pahuljice sa rogačem i kokosom za doručak i sir, vrhnje i krastavce za gablec, ali eto, ne mogu baš sve ni objaviti. Ako me nema desetak minuta ovdje, možda sam otišao na put oko svijeta sobnim biciklom, s naglaskom na možda, a možda nađem i sasvim odgovarajuće prometalo u virtualnom svijetu, pa eto, idem se primiti posla.

utorak, 16.10.2012. - 08:15 - KOMENTARI (12) - #

* Sendvič sa dimljenom kobasicom od soje i krastavcima ... 440 kcal10 dag dimljene kobasice od soje (150 kcal / 10 dag)
5 dag mliječnog peciva (250 kcal / 10 dag)
10 dag kiselih krastavaca (10 kcal / 10 dag)
2 dag maslaca (750 kcal / 10 dag)
svježi blagi feferoni


Ljudi često vole glumiti nešto što nisu, ali zašto to čine i kobasice ;)

Što reći, vrlo zanimljiva kobasica od soje, paprike i začina, pa još dimljena. Kao i uvijek, subjektivan sam do bola. Čovjek koji mi ju je prodao na placu u Dubravi je tako simpatičan da su mi se i proizvodi koji prodaje svidjeli i prije nego sam ih probao. Nisam kupio ništa drugo, jer sam još uvijek u prelaznoj fazi između klasičnog lokalnog svejeda i globalnog samo fensi-šmensi jeda. Kalorije su procijenjene. Navodno nema nikakve masnoće u njima i spadaju u grupu dijetalnih namirnica. Odgovara mi vjerovati u to, ali ipak sam im dao 150 kalorijskih bodova, čisto da ne pretjerujem sa njima.

Za ovaj su obrok planirani blagi feferoni. Dok sam čistio prvoga, crven kao čili papričica, probam, blag kao duša, drugi u zeleno crvenim tonovima, isto super, i taman sam se opustio, kad ono treći, nevino zelen, ali tako jak da sam od jednog zalogaja skoro pao u nesvijest. Dobro me nasadila moja "provjerena" kumica, ali dobro, znam ja da je ona meni želi samo najbolje. Srećom, kupio sam i domaće polukisele krastavce od nje i oni su me uz čašu gratis probiotika ugasili, a onda i uletjeli u ovaj, sve u svemu, odličan sendvič.

P.S. Jučer navečer sam malo davio ljude po blogu. Tako je to kada je čovjek dobrovoljno gladan pa mu je cijeli svijet kriv, a on prav kao poriluk u suton :)))

nedjelja, 14.10.2012. - 15:24 - KOMENTARI (26) - #

* Špageti sa haringom u umaku od crnoga vina ...580 kcal5 dag integralnih špageta (350 kcal / 10 dag)
12 dag fileta haringe (200 kcal / 10 dag)
8 dag umaka od crnog vina (200 kcal / 10 dag)


Zvučno ili ne, opet je konzerva u điru,
i da, jednostavno, brzo i očekivano fino ;)


Ovakav obrok ne treba popravljati, ukusan je takav kakav već je, a vjerojatno mu ne manjka i već epski opjevan pojačivač okusa. Kako god, u smislu samog jela, nije potrebno dodavati neku namirnicu ili začinjavati, čak ni meni koji obožavam pretjerivati.

Nema tu ni kulinarske vještine, ni izazova, ali ni rizika, ni suđa, izgubljenog vremena, i to može biti sasvim prihvatljivo, međutim ... prelazi kalorijsku granicu, i to još više nego prošlo jelo sa sličnom konzervom. Ne bi bilo loše unaprijed razmisliti kako neke stvari bolje riješiti već u sljedećem obroku, ili u planiranju za idući period, pa pri nabavci .... Obzirom da sam svoju prehranu u potpunosti odvojio od ostalih članova obitelji, ne postoji opravdani razlog zašto sve ne bi bilo pod apsolutnom kontrolom. Još mi je ostala jedna konzerva sa haringama za "riješiti", a onda će već netko vjerojatno kupiti nove, ili nešto tome slično. Eto, mali je izazov kako stvari postaviti tako da to ne bude moj problem. Inače, da ne bi bilo zabune, za razliku od suvišnih tortilja, sve četiri konzerve sa haringama sam kupio upravo ja. Prva je bila u umaku od senfa. Smazao sam je u kombinaciji sa kruhom i bila mi je odlična. Druga sa umakom od paprike je bila sa tortiljom, pa ova sa umakom od crnog vina i tjesteninom, a zadnja sa hrenom i vrhnjem će vjerojatno biti uz rižu, ali možda u kombinaciji sa nekim dodatnim povrćem, a dio kalorijskog viška bi mogao ići u namaz. Rezime kolekcije "haringe jesen-zima 2012": Dobre su mi, dapače, i praktične, ali bi volio da su takva rešenja ipak iznimka. Kada bolje razmislim, konzerve su idealan rezervni obrok, koji može uskočiti kada nešto sa onim planiranim pođe kako ne treba.


P.S. Da sam spreman prihvatiti odgovor koji iziskuje više truda, pitao bi se: "Kako to da ponekada nemaš vremena za kvalitetan obrok, a uvijek imaš za blog?", ali obzirom da odgovor znam, i dalje ću povremeno uživati u konzervama, uvjeravajući se kako je moja sveukupna prehrana odlična, a sve što to nije, tek je iznimka koja potvrđuje pravilo. Naravno, isti se obrazac može lako prepoznati i na mnogim drugim područjima gdje je čovjeku prioritet uvjerenje da je ono što čini prihvatljivo, pa čak i svrhovito, ako ništa drugo, barem kao dio procesa učenja.

subota, 13.10.2012. - 13:10 - KOMENTARI (16) - #

* Tortilja sa sirom i blitvom ... 480 kcal8 dag tortilja (300 kcal / 10 dag)
25 dag posnog sira (80 kcal / 10 dag)
20 dag blitve (20 kcal / 10 dag)
vlasac

Blitva je kuhana na pari 20 minuta. Kada se malo ohladila izgnječila se da se što više ocijedi, nakon čega je usitnjena, te pomiješana sa posnim svježim kravljim sirom i vlascem. Tortilja je kratko ispečena na tavici bez ulja i napunjena pripremljenom smjesom.


Volim dobre ideje,
a tortilje su se pokazale kao zahvalne u tom smislu ;)


Jučer se koristila kao podloga za ribu i umak, danas su punjene blitvom i sirom, a sličan obrok je već pripremljen za sutrašnji gablec. Razlika je u tome što su se ove za sutra posušile u pećnici. Pekle su se oko 40 minuta na 100 stupnjeva. Ispale su kao fini suhi, tj. nepripremljeni, mlinci. Kao takve sigurno mogu i odstajati još koji dan, iako neće.


P.S. Ljudi najčešće govore o ljudima, uglavnom o sebi opisujući druge. Ponešto kažu i o događajima. Najrjeđe ih zaokupljaju ideje, a zapravo, upravo su one te koje pokreću svijet. Bez novih ideja svijet bi zapao u rutinu u kojoj bi se činilo kao da je sve stalo. Kreativnost, mašta i sloboda stvaraju, ostalo je tek pusta mehanika repliciranja, ma kako originalna receptura bila dobara, prihvaćena, pouzdana i provjereno potvrđena. Volim svaki recept gledati kao ideju, i vjerujem da ga time ne umanjujem, dapače ...petak, 12.10.2012. - 08:08 - KOMENTARI (13) - #

* Tortilja sa filetima haringe u umaku od paprike ... 520 kcal4 dag tortilje (300 kcal / 10 dag)
12 dag haringe (200 kcal / 10 dag)
8 dag umaka od paprike (200 kcal / 10 dag)

Peklo se 10 minuta u pećnici na 200 stupnjeva.


Gotova tortilja i haringa sa umakom iz konzerve.
Eto, ponekada je i to realnost ;)


Nije ovo baš najbolji izbor, ali brzo je gotovo i riba kao riba, omega-3 i ta priča. Umak je naravno prepun svega, sa najmanje paprike, ali eto, teško je naći vremena svaki dan posvetiti pojedinom obroku više od ovoga. Umak je dosta rijedak pa se malo prelio preko tortilje i taj je dio pocrnio kod pečenja. Bilo bi bolje da sam ovo napravio sa tijestom ili rižom. Imam još par konzervi sa sličnim sadržajem pa ću kod idućih obroka nešto promijeniti. Problem je što je tvoreno pakiranje od 8 tortilja koje bi se trebale riješiti u 3 dana. Toj nezgodanciji sa količinama koje treba riješiti se definitivno moram dodatno posvetiti kod planiranja obroka i nabavke namirnica, jer eto, nevjerojatno je koliko često sa time imam problema.

četvrtak, 11.10.2012. - 08:20 - KOMENTARI (12) - #

* Pršut, kruh, masline i paradajz ... 470 kcal3 dag pršuta (370 kcal / 10 dag)
5 dag domaćeg kukuruznog kruha (250 kcal / 10 dag)
5 dag pečenih maslina (200 kcal / 10 dag)
20 dag paradajza (20 kcal / 10 dag)
0,1 dl maslinovog ulja (900 kcal / 10 dag)
svježi peršin


Salata je dobar izbor za gablec,
a pod salatu ide svašta nešto ;)


Zgodno je kada su "ostaci" jedan bolji od drugoga, pa što onda napraviti nego salatu. Nekada se ne bi moglo desiti da se zadnjih 3 dag pršuta ostavi za neki sljedeći obrok, sada to uredno prolazi. Eto, tu je razlika.

P.S. Slušao sam zanimljivu priču o jedenom mršavljenju koje je sasvim bitno drugačije nego moje. Sve se svelo na jedan obrok u danu, koji je uglavnom bogat ugljikohidratima. Evidentno je kalorijski deficit i u ovom slučaju odradio pretpostavljenu standardnu računicu. I drugi ljudi su se uključivali u raspravu, ali jedan se uglavnom smješkao i tu i tamo pohvalio ili pitao nešto da potakne sugovornika na priču. Tako je dobar osjećaj svjesno kontrolirati svoje postupke.

srijeda, 10.10.2012. - 08:34 - KOMENTARI (8) - #

* Pršut, domaći kukuruzni kruh i friško zelje ... 480 kcal3 dag pršuta (370 kcal / 10 dag)
10 dag kruha (250 kcal / 10 dag)
10 dag zelja (30 kcal / 10 dag)
0,1 dl bučinog ulja (900 kcal / 10 dag)
sol, češnjak, aceto balsamico
* Domaći kukuruzni kruh20 dag kukuruzne krupice
20 dag integralnog pšeničnog brašna
4 dl vode
sol, di-go kvasac

U kukuruznu krupicu se umiješalo 2 male žličice sitne soli. Prelilo se sa vrućom vodom, promiješalo i ostavilo 15 minuta da se hladi. Nakon toga se umiješalo integralno pšenično brašno. Dodala se germa u prašku. Sve se miješalo spiralnim mikserom na najnižoj brzini. Preko posude u kojoj se pripremalo tijesto stavljena je krpa. Dizalo se 1 sat na toplome uz osunčani prozor. Bez dodatnog miješanja tijesto je izvađeno i stavljeno u kalup kojem se dno prethodno posipalo sa malo brašna. Sa gornje strane se zarezalo. Peklo se 30 minuta na 180 stupnjeva.


Domaće je domaće, pa i kada se kupi gotovo, iako nije ;)

Baš sam bio gladan dok se radio kruh. Pojeo sam jabuku, pa još jednu i onda nisam bio više gladan. Baš je dobro biti sit, ili barem ne gladan. Hoću reći, baš su zlatne te rumene jabuke.Sve kile sam skinuo kada sam se striktno pridržavao propisane dijete. To je činjenica kojoj nemam što dodati, ni oduzeti. Hoću reći, znam točno što mi je činiti. Peči kruh? Ma ne! Tko danas ima vremena za to, pa makar bio i dobar kao kruh. Eto, htio sam probati, pa i jesam, ali dosta je bilo igre i hranjenja taštine, treba se primiti pravoga posla.

P.S. Jeste primijetili da svako malo nešto kao odlučujem, a onda nakon par postova o tome ni a ni b, uz neku novu odluku. E da, zgodno je odlučivati, ali provesti, to je nešto sasvim drugo, zar ne. Odlučio sam da više ne najavljujem nikakve nove odluke.

ponedjeljak, 08.10.2012. - 08:42 - KOMENTARI (14) - #

* Pršut, domaći kukuruzni kruh i friško zelje ... 480 kcal3 dag pršuta (370 kcal / 10 dag)
10 dag kruha (250 kcal / 10 dag)
10 dag zelja (30 kcal / 10 dag)
0,1 dl bučinog ulja (900 kcal / 10 dag)
sol, češnjak, aceto balsamico
* Domaći kukuruzni kruh20 dag kukuruzne krupice
20 dag integralnog pšeničnog brašna
4 dl vode
sol, di-go kvasac

U kukuruznu krupicu se umiješalo 2 male žličice sitne soli. Prelilo se sa vrućom vodom, promiješalo i ostavilo 15 minuta da se hladi. Nakon toga se umiješalo integralno pšenično brašno. Dodala se germa u prašku. Sve se miješalo spiralnim mikserom na najnižoj brzini. Preko posude u kojoj se pripremalo tijesto stavljena je krpa. Dizalo se 1 sat na toplome uz osunčani prozor. Bez dodatnog miješanja tijesto je izvađeno i stavljeno u kalup kojem se dno prethodno posipalo sa malo brašna. Sa gornje strane se zarezalo. Peklo se 30 minuta na 180 stupnjeva.


Domaće je domaće, pa i kada se kupi gotovo, iako nije ;)

Baš sam bio gladan dok se radio kruh. Pojeo sam jabuku, pa još jednu i onda nisam bio više gladan. Baš je dobro biti sit, ili barem ne gladan. Hoću reći, baš su zlatne te rumene jabuke.Sve kile sam skinuo kada sam se striktno pridržavao propisane dijete. To je činjenica kojoj nemam što dodati, ni oduzeti. Hoću reći, znam točno što mi je činiti. Peči kruh? Ma ne! Tko danas ima vremena za to, pa makar bio i dobar kao kruh. Eto, htio sam probati, pa i jesam, ali dosta je bilo igre i hranjenja taštine, treba se primiti pravoga posla.

P.S. Jeste primijetili da svako malo nešto kao odlučujem, a onda nakon par postova o tome ni a ni b, uz neku novu odluku. E da, zgodno je odlučivati, ali provesti, to je nešto sasvim drugo, zar ne. Odlučio sam da više ne najavljujem nikakve nove odluke.

ponedjeljak, 08.10.2012. - 08:42 - KOMENTARI (14) - #

* Pršut na riži i ajvaru ... 500 kcal4 dag pršuta (370 kcal / 10 dag)
5 dag integralne riže (350 kcal / 10 dag)
10 dag ajvara (170 kcal / 10 dag)
ljuta tucana paprika, čili

Riža je kuhana i ocijeđena, pa pomiješana sa ajvarom i još malo kuhana u njemu. Dodalo se ljute tucane paprike i čilija. Kod serviranja je posipano u blenderu usitnjenim pršutom.


Ako je ribani sir standard kod ovakvih jela,
zašto se i pršut ne bi skroz usitnio ;)

Vrlo ukusan obrok, snažnih okusa, jedino je riži falilo malo soli. Kuhala se u vodi bez ičega, a to se pokazalo ipak kao pogrešno. Mislio sam da će pokupiti više okusa iz ajvara. Okus pršuta se solidno osjetio, iako sam se malo bojao da se ne izgubi ovako usitnjen i još uz žešće, ali i nepotrebno, dodatno začinjen ajvar. Malo cijepam dlake, ali sve u svemu, obrok za ponoviti, mada poznajući sebe, već sljedeći će puta biti bar nešto drugačije, i to ne samo sa začinima.

Egzaktnost zna biti nezgodna, jer tako je lijepo vjerovati u ono što nam paše. Tako sam i ja vjerovao da ajvar ima između 80 i 120 kcal na 10 dag. Kod mnogih je to sigurno istina, ali kod ovoga nije. Za ovaj se koristilo 4 kg paprike, 2 kg patlidžana , 0,4 l ulja i nemalo raznih začina. Od svega toga ispale su 4 teglice ajvara, što u konačnici daje 170 kcal na 10 dag. Za ovaj su paprike i patlidžani pečeni i puno je bolji nego onaj iz ture od neki dan gdje su iste količine i sastojci, samo kuhani. Tog prvog, kuhanog, je ispalo za 50 % više, pa bi kod njega kalorije bile na oko 110 kcal za 10 dag.

Imao sam danas jedan obrok sam pršut sa kruhom i paradajzom. Pojačao sam sa čepom maslinovog ulja, ali ne na paradajz, kako bi možda bilo uobičajeno, nego na kruh. Na paradajz je išla samo sol. Ne znam koliki je marketinški utjecaj, ali činjenica da je pršut kupljen kao Drniški dala mu je sasvim osobit štih, koliko je to već moguće za namirnicu koja sama po sebi ima za mene vrlo poželjan i prihvatljiv okus.

P.S. Projekt delegiranja je u potpunosti podbacio. Sada više ne dobijem ni ono što je prije bilo neupitno. Da sam bio zločest, razumio bi, mada, kada bolje razmislim, vjerojatno je upravo to što mi žena makar podsvjesno najviše zamjera, jer "ispravni" idu na jetra i bogu i ljudima. Ona definitivno ide na svoju dijetu, ali ne baš odmah, prvo će se još malo opustiti i uživati do sita za vikend, a vidi vraga, baš je produžen, iako će svaka poštena žena reći da dužina nije bitna :)))

nedjelja, 07.10.2012. - 12:02 - KOMENTARI (11) - #

* Fishburger ... 330 kcal6 dag riblje panirane pljeskavice (220 kcal / 10 dag)
6 dag peciva sa sjemenkama (250 kcal / 10 dag)
0,05 dl maslinovog ulja (900 kcal / 10 dag)
luk, kečap, bosiljak


Jednostavno, brzo i ukusno ;)

E sad, dalo bi se naći zamjerki, ali samo pod uvjetom da ih tražim, a ovaj puta baš neću, tj. uživao sam u ovom mini obroku koji je zamijenio standardnu večeru. Obzirom da su mi dušobrižnici maznuli apotekarsku vagu, nisam obračunao luk, kečap i bosiljak, tj. kada je bal, neka je bal :)))

P.S. Opet sam razgovarao o dijeti, i moram priznati da sam sve umorniji i da mi se vlastita uloga u tim raspravama uopće ne sviđa. Kada sam bio debeo govorio sam isto, ali tada nisam imao pokrića u rezultatima, pa su me s lakoćom diskreditirali po potrebi i želji. Ovako, kada situacija krene u sfere idealiziranja, pa čak i evidentnih iluzija i fantazija, sve češće dolazim do zaključka da mi je bolje šutjeti, misliti svoje i smješkati se, jer zapravo sukus toga što čine mnogi moji sugovornici se svodi na dodatno uvjeravanje samoga sebe u ono što se vjeruje već od prije, uz standardan pokušaj prikaza sebe i svog lika u nekom prihvatljivom izdanju. Pa u redu, nemam ja ništa protiv da bilo tko o sebi misli dobro, dapače.

subota, 06.10.2012. - 16:12 - KOMENTARI (3) - #

* Jaja u paprici na tostu ... 490 kcal12 dag jaja - 2 komada (150 kcal / 10 dag)
7 dag integralnog tosta (250 kcal / 10 dag)
20 dag paprike (20 kcal / 10 dag)
0,1 dl maslinovog ulja (900 kcal / 10 dag)
sol, bosiljak

Paprika je očišćena, narezana, posoljena i pečena 15 minuta u pećnici na 180 stupnjeva. Stavljen je tost, na njega komadi plošno izrezane paprike i unutra jaje, te se peklo još 15 minuta. Prije serviranja je dodan bosiljak.


Djeluje jednostavno, a zapravo i je ;)

Kroz ovo vrijeme pečenja jaja nisu ispala baš na oko, kako je zamišljeno, nego više kao meko kuhana. Zbog vrlo malo ulja koje je pokupila paprika, tost se na nekim mjestima primio za podlogu, mada, nije ni protvan baš nešto nov.

Ne bi preporučio ovo prvi puta raditi u ovom obliku za goste, jer velika je šansa da se jaje nekontrolirano razlije, ili se tost primi kao u ovom slučaju, pa se ne da lijepo izvaditi. Paprika lako zagori i tako to, mada za to se možete izvlačiti da upravo tako i treba biti, tj. baš se tako radi po "staroj recepturi", a vidio sam da i Jamieu mnoga jela imaju mjestimično reš štih, pa ako može u njegovoj kuhinji, što ne bi i u mojoj.

Sve u svemu, zanimljivo se poigrati osnovnom idejom, a to je jaje u paprici.

P.S. Moje delegiranje sa skrivenim naumom teledirigiranja vrlo je brzo spalo sa titele na čisto jatele, tj. nije ni žena sislo veslala, pa da prođe nevina fora sublimiranog izvolijevanja i muško šovinističkog prebrajanja kalorijskih zrnaca u svrhu ostvarivanja povlaštenog položaja. Ode ona na neku svoju dijetu, pa sada ili mogu po njenom ili po svom, a ja tvrdokoran kakav već jesam biram po svom, pa makar svaki obrok jeo sa par sati zakašnjenja. U njenoj dijeti ima i po pola pečenog pileta za obrok. Meni se čini da je to neka mrak dijeta. Kada sam joj rekao da bi bilo dobro da se možda ipak konzultira sa nekim stručnim, odmah me otpilila primjerom prijateljice koja je baš tom dijetom postala najljepša u cijelom svemiru. Odriješit i odlučan kakav već jesam ubrzo sam beskompromisno zašutio i samo značajno kimao glavom uz neodoljivi smiješak koji je trebao potvrditi moju muškost u vlastitim očima. Valjda neće zbrisati sa kakvim limarom ili instruktorom tenisa, jer eto, možda joj uspije ta dijeta, a i ajvar joj je baš dobro ispao, ali o njemu u jednoj od glavnih uloga više sutra, kada ga upoznam sa integralnom rižom i drniškim pršutom, pa ih onako sljubljene i uslikam, iako, moram pripaziti da ne bi ispao nesporazumak tipa: "... Je! Milostivica je krivo razumjela. Ja, prosim, nisam nikakav šnel fotograf. Ja ne snimam za novce. Ja snimam iz umjetničkog užitka. ... Azo, milostiva, fotografije su ispale jako dobro.", kako bi to već sročio moj omiljeni filmski lik, gospon Fulir, dok Perica riše na svjetlu, da ne pokvari oči :)))

petak, 05.10.2012. - 08:23 - KOMENTARI (14) - #

* Puretina, patlidžani i tikvice na pari ... 490 kcal


20 dag puretine (140 kcal / 10 dag)
15 dag patlidžana (20 kcal / 10 dag)
15 dag tikvica (20 kcal / 10 dag)
2 dag maslaca (750 kcal / 10 dag)
sol, papar, češnjak, peršin

Očišćeno, narezano, posoljeno i kuhano na pari pola sata. Na gotovo su došli začini i maslac.

Kada ne znam kako, kuhalo na paru je dobro rješenje ;)

Naravno, dobro za kalorijsku kontrolu, i jednostavno, ali da je fino kao prženo ili već svakako nekako kako bi to napravili profesionalci, ili znalci, naravno da nije, bar meni. Začini su baš dobro došli u ovoj "siromašnoj" kombinaciji. Stoga, dražeNe: "Dobar tek!" i više sreće idući puta.

P.S. Dok se ovo moje radi, u pećnici su peku paprike za drugu turu ajvara. Provokacija? Ne znam, možda, ali da miriši, bome miriši. Eto, post pišem u naprijed i kladim se da će sve napisano ostati tako kako već je. Ovim putem poručujem ženi da danas neću prati suđe. Imam i ja svoj ponos. Inače, hrabar sam jer znam da ona ovo neće čitati. Njoj se fućka za te moje virtualne tričarije, vagu i obračune, baš kao i za kuhano na pari, ali dobro, kada opet budem lijep i mlad, vidjeti će ona svoje. Idem si sada staviti namaz od maslina na tjeme pametno :)))

četvrtak, 04.10.2012. - 08:19 - KOMENTARI (10) - #

* Kupus flekice i pureći odresci ... 450 kcal10 dag purećih odrezaka (140 kcal / 10 dag)
5 dag tjestenine, flekica (350 kcal / 10 dag)
20 dag zelja, svježeg (20 kcal / 10 dag)
0,1 dl maslinovog ulja (900 kcal / 10 dag)
sol, papar

Zelje je nasjeckano i dinstano na maslinovom ulju. Meso je ispečeno na naglo, a flekice skuhane. Osim soli, od začina se koristio samo papar.

Zbog malog nesporazuma u komunikaciji ovaj je obrok imao koju kaloriju manje od predviđenoga, ali to je i više nego prihvatljivo, pogotovo kada se radi o jelu kod kojega uživam baš u svakom zalogaju, a osim obračuna kalorija nisam trebao gotovo ni prstom maknuti. Naravno, da je bila i koja kalorija viška, isto bi bilo prihvatljivo, pogotovo kada bi došlo od više zelja. Hoću reći, obožavam kupus flekice ;)

P.S. Veli žena da zelje treba malo zagorjeti, da je to baš po staroj originalnoj recepturi. Pa dobro, ako mora, mora, a mogao bi se ovakav obrok i češće, ja sigurno neću cijepati dlake, a ni drva. Isti dan se i zelje kiselilo. Ima ajvara i krumpira, a ima i pekmeza. Nema zime, ni suhog mesa, ali u globalu, mi smo gotovo pa spremni, još samo da joj centralno "kresnem" :)))

srijeda, 03.10.2012. - 11:11 - KOMENTARI (20) - #

* Salata od jaja, maslina i paprike sa graham pecivom ... 470 kcalSalata:
1 jaje – 6 dag (150 kcal / 10 dag)
10 dag maslina (140 kcal / 10 dag)
10 dag paprike (20 kcal / 10 dag)
0,1 dl maslinovog ulja (900 kcal / 10 dag)
sol, peršin

+ 5 dag graham peciva (250 kcal / 10 dag)


Naručeno, dobiveno ;)

Da sam ja radio, bilo bi korekcija, ali dobro, izgleda da sam konačno protjeran iz kuhinje. Ako se to pokaže baš kao takvo, mogu samo reći da je to bilo zanimljivo iskustvo koje mi je približilo jedan svijet koji sada gledam bitno drugačijim očima. Mogao bi se sada prihvatiti nuklearne fizike, ona je puno jednostavnija nego međuljudski odnosi. Šalim se, bitno mi je držati kile pod kontrolom, a to će ići i bez toga da sam svakom loncu poklopac, i to ne samo u našoj kuhinji :)))

P.S. Kada se osvrnem na sve do sada objavljeno na ovom blogu pomalo sam iznenađen činjenicom da nema nikakve komunikacije, polemike i upita vezanih za samo iskustvo mršavljenja stečeno kroz sve dosadašnje, u konačnici, neuspješne i ovu, za sada, uspješnu dijetu. Istina, zapravo se ne radi o dijeti nego o načinu života, a samo mršavljenje je posljedica jedne jedine pretpostavke, a to je manje unesenih kalorija nego se troši. U mom slučaju se sve svodi na obroke koji nisu veći od 500 kcal, neovisno o samim namirnicama, grupama ili načinu pripreme, pogotovo što jedem poprilično raznoliko, pa što god i bilo djelomično krivo neće prečesto doći na red. Gotovo bih rekao da imam još bezbroj ideja za obroke i to me uistinu veseli. Zaključno, mogao bi pomisliti da svi sve znaju što već trebaju, i to je u redu, tj. logično je da se shodno tome i postavim.

utorak, 02.10.2012. - 10:40 - KOMENTARI (10) - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

web

LINKOVI

... statcounter: ...

Srpanj 2015 (1)
Lipanj 2015 (21)
Svibanj 2015 (25)
Travanj 2015 (15)
Ožujak 2015 (22)
Veljača 2015 (26)
Siječanj 2015 (23)
Prosinac 2014 (20)
Studeni 2014 (19)
Listopad 2014 (20)
Rujan 2014 (5)
Kolovoz 2014 (22)
Srpanj 2014 (26)
Lipanj 2014 (28)
Svibanj 2014 (28)
Travanj 2014 (26)
Ožujak 2014 (33)
Veljača 2014 (28)
Siječanj 2014 (32)
Prosinac 2013 (25)
Studeni 2013 (22)
Listopad 2013 (18)
Rujan 2013 (24)
Kolovoz 2013 (19)
Srpanj 2013 (23)
Lipanj 2013 (19)
Svibanj 2013 (14)
Travanj 2013 (22)
Ožujak 2013 (25)
Veljača 2013 (25)
Siječanj 2013 (26)
Prosinac 2012 (23)
Studeni 2012 (23)
Listopad 2012 (26)
Rujan 2012 (16)
Kolovoz 2012 (30)
Srpanj 2012 (31)
Lipanj 2012 (27)
Svibanj 2012 (27)
Travanj 2012 (28)
Ožujak 2012 (17)
Veljača 2012 (22)
Siječanj 2012 (22)
Prosinac 2011 (12)


Kako sam smršavio 30 kg?
blog
* Skuša, tost, rajčica i maslinovo ulje ... kalorije: 520
* Namaz od lososa i slanutka na tostu uz mladi ovčji sir, krastavce, jogurt i borovnice … kalorije: 560
* Miješani ovčji i kravlji sir u kupus flekicama ... 570 kcal
* Losos na zelenoj salati sa slanutkom … 640 kcal
* Jaja na oko, pečena paprika, kukuruz i maslinovo ulje … kalorije: 490
* Grah i mladi luk na maslinovom ulju uz svinjski but ... kalorije: 520
* Njoki sa špinatom u saftu od buta, rajčice, luka i peršina ... kalorije: 590
* Kulenova seka, kajmak, tost, krastavci, bučino ulje i maline ... kalorije: 590
* Dimljena skuša, paprika i rajčica sa žgancima ... kalorije: 640
* Šampanjac, tvrdi kravlji sir u pasti od maslina i grožđe … kalorije: 430 kcal
* Namaz od piletine, krastavaca i cikle na tostu uz trešnje i jogurt … kalorije: 270
* Pirovi integralni špageti u umaku od tune i vrhnja uz kisele krastavce … 620 kcal
* Pečeno pile, krumpir i rotkvice … 580 kcal
* Tuna, grah, luk i bučino ulje ... 500 kcal
* Rižoto od boba s ribanim paškim tvrdim ovčjim sirom … kalorije: 450
* Srce artičoka u maslinovom ulju, kulen, kruh i borovnice ... kalorije: 510
* Kozice na buzaru, kukuruzni kruh, rajčice, masline, maslinovo ulje i malvazija ... kalorije: 720
* Pileći ražnjići, integralna riža, mrkva i maslinovo ulje … kalorije: 510
* Mozzarella, integralna tjestenina, bob, rajčica i maslinovo ulje ... kalorije: 530
* Kozji sir, riža, mahune, kurkuma, bosiljak, češnjak i maslinovo ulje ... kalorije: 640
* Kotlovina: tamna piletina, grah, paprika, rajčica, mladi luk, pečurke i vino … kalorije: 530
* Svježi kozji sir, grčki jogurt, kiseli krastavci, kim, bosiljak, crvena paprika i kurkuma ... kalorije: 460
* Pileća jetra i srca na luku s krumpirom i mladim špinatom … kalorije: 555
* Istarski kravlji sir na rajčici, peršinu i integralnom tostu s maslinovim uljem, svježom kurkumom i paprom ... kalorije: 510
* Pastrva na šparogama, batatu i rajčicama ... kalorije: 645
* Pureći medaljoni u umaku od naranče, kurkume i kima s rižom i mrkvom ... kalorije: 550
* Varivo: Puretina, bob, mrkva, luk, koncentrat rajčice, lovor, čili ... kalorije: 460
* Orada na limunu i naranči uz mladi bob i rajčicu s koprom … kalorije: 600
* Srnetina na lovački (srnetina, mrkva, luk, koncentrat rajčice, suhe šljive, crno vino, lovor, …) … kalorije: 680 kcal
* Puretina i povrće (zelena salata, rajčica, grah, mrkva, poriluk, klice mungo graha, grašak, bijeli kupus, cvjetača, izdanci bambusa, paprika, mu-err gljive, šampinjoni, mahune mladog graška, kandirani đumbir) … kalorije: oko 565
* Dimljena skuša, ječam, tikvice, češnjak, maslinovo ulje i svježa kurkuma ... kalorije: 710
* Purica, mlinci i salata od svježih krastavaca i grčkog jogurta s koprom … kalorije: 930
* Pureća prsa, riža i mladi luk … kalorije: 490 kcal
* Pureća prsa, blitva na češnjaku i maslinovom ulju s batatom na maslacu i kopru ... kalorije: 495
* Domaći sir, vrhnje, rotkvice, mini rajčica, grašak, dimljena puretina, bučino i maslinovo ulje, svježi kopar ... kalorije
* Piletina, krumpir i zelena salata s rajčicom … kalorije: 645
* Lignje u umaku od crnila, riža, grašak i mini rajčice ... kalorije: 593
* Ribana jabuka, med i cimet ... kalorije: 152
* Tortelini s pršutom u umaku od tikvica, gauda sira i maslinovog ulja … kalorije: 555
* Panirani riblji štapići i salata od graška, mrkve, kiselih krastavaca i majoneze … 675
* Salata od bijele piletine, graha, rajčice i mladog luka s bučinim uljem … 450 kcal
* Prvomajski ričet (grah i ječam) s kranjskom kobasicom ... 820 kcal
* Kurkuma, ražnjići i francuska salata ... kalorije: 820
* Pečeni but i krumpirovi njoki u saftu od luka i paradajza s gauda sirom … kalorije: 720
* Šparoge, bučino ulje, sir i vrhnje ... kalorije: 460
* Šparoge, grašak i luk na jajima … 490 kcal
* File pilećih prsa, tortellini sa sirom, krastavci i majoneza ... kalorije: 480
* Grgeč, krumpir i paradajz pod "pekom" … kalorije: 530 kcal
* Bučino ulje, riža, mrkva i mozzarella s kimom … kalorije: 650
* Pečeni filet soma, kuhana tjestenina i dinstani kupus na kokosovom ulju ... kalorije: 540
* Kunić, grašak i mrkva na lešo, tj. kako te volja … kalorije: 525
* Šunka, kuhani grah i mladi luk s bučinim uljem … kalorije: 590
* Hladno dimljeni kare, kruh Agramer, kefir i ananas ... kalorije: 400
* Salata za gablec: Kuhana jaja, grah, kisela paprika, list peršina i bučino ulje ... kalorije: 460 kcal
* Šunka, tjestenina i kiselo zelje … kalorije: 430 kcal
* Kuhana šunka, jaja, mladi luk, mini rajčica, tost, hren s brusnicama i bučino ulje ... kalorije: 465
* Pureći mali batak od krilca, mladi krumpir i mladi matovilac ... kalorije: 515
* Losos s češnjakom, peršinom, maslinovim uljem i limunom na integralnom tostu uz mini rajčice i mini paprike ... kalorije: 360
* Špageti, tikvice i feta sir ... kalorije: 450
* Patka, mini rajčica i matovilac … kalorije: 539 kcal ... pa mlinci, dimljeni sir, ajvar i čokoladne školjke
* Dimljeni losos, hamby pecivo, majoneza i mini rajčica + kivi ... kalorije: 490
* Vratina, krumpir i kiselo zelje pod "pekom" ... kalorije: 495
* Vratina, grah i kiselo zelje ... kalorije: 537
* "Peka": But, krumpir i mladi luk … kalorije: 472
* Jetrena pašteta s medvjeđim lukom, tost i kisela paprika … kalorije: 274
* Kokos i mlijeko … kalorije: 376
* Skuša, grah, miješana salata i bučino ulje ... kalorije: 586
* Tortellini s ricottom i špinatom, i umak od crnih maslina i rajčica … kalorije 490
* Gablec: Mozzarella, tuna, grah, masline, kiseli krastavci i list celera ... kalorije: 497
* Pizza … kalorije: u pravilu previše, ali …
* Mozzarella, grah, paprika, češnjak, list celera i maslinovo ulje ... kalorije: 451
* Vratina, batat i kelj s češnjakom i maslinovim uljem ... kalorije: 535
* Pureća pljeskavica i batat u umaku od kelja i kiselog vrhnja ... kalorije: 471
* Pureće krilo, kukuruzni kruh, ribani svježi kupus i maslinovo ulje … kalorije: 470
* Pureća prsa, rajčica, luk, peršin, maslinovo ulje i čili ... kalorije: 460 kcal
* Pureća prsa i grah salata (grah, luk, bučino ulje) ... kalorije: 456
* Filet skuše, integralni tost, masline, peršin, čili i maslinovo ulje ... kalorije: 450
* Sendvič od kajzerice, pečenog karea i kečapa uz ledenu salatu … kalorije: 383
* Pileća prsa i tjestenina u umaku od bukovača i kiselog vrhnja s vlascem … kalorije: 462
* But, njoki i umak od prokulica i vrhnja s koprom ... kalorije: 509
* Bakalar, slanutak i paprika s maslinovim uljem i ružmarinom … kalorije: 392
* Pureći odrezak, hren s brusnicama, riža, smeđi umak, prokulice i maslinovo ulje … kalorije: 454
* Kare i salata od mini rajčice i rikule … kalorije: 351
* Lungić s roštilja i gravče na tavče (grah, poriluk, rajčica) … kalorije: 424
* Smuđ, grah i poriluk ... kalorije: 438
* Pačja jetrena pašteta, bijeli kruh, banana i jogurt ... kalorije: 470
* Teletina na naglo s češnjakom, lešo krumpir i mladi kupus s maslinovim uljem ... kalorije: 400
* Nilski grgeč, čili, grašak, mrkva, kurkuma i maslinovo ulje … kalorije: 549
* Paprika punjena posnim sirom, peršin i crni kruh s bučinim uljem … kalorije: 343
* Medaljoni od lažne svinjske pisanice, grah i brokula … kalorije: 444
* Svježi posni kravlji sir i crni kruh + kefir + jagode … kalorije: 344
* Bijela piletina, integralni špageti, ribana mrkva, maslinovo ulje i čili + naranča ... kalorije: 450
* Pureća pljeskavica, batat, brokula, maslinovo ulje, đumbir i banana … kalorije:486
* Namaz od lososa, limuna i maslinovog ulja na kruhu uz kiselu miješanu salatu
* Pečena vratina i povrće (krumpir, grašak, mrkva)
* Mišić do buta na luku s tjesteninom i paradajzom + jabuka … kalorije: 493
* Graham kruh, sir za mazanje i čili, jogurt s vlaknima, grejp … kalorije: 393
* Mladi grah, mišić od buta, korijen i list peršina, mrkva i paradajz
* Crvene banane
* Krumpir punjen špekom, šampinjonima i sirom, ražnjići od pilećih prsa umotani u špek i tar-tar umak ... kalorije: cca 849
* Lešo iverak i salata od kuhanog batata i ribanog crvenog zelja + grejp … kalorija: 412
* Pileća prsa u ovitku, dijabet kruh, probiotik i naranča … kalorije 320
* Marinirani kare i batat sa „žara“, salata od ribanog crvenog kupusa i jabuka … kalorije:473
* Tamna piletina, riža, prokulice, maslinovo ulje i kivi … kalorije: 428
* Pileća prsa u ovitku, integralni tost, probiotik i kruška … kalorije 312
* Pečena ušata, krumpir i luk s ružmarinom ... kalorije: 580
* Mrkva, korijen i list peršina, čimula, rajčica i suha dimljena rebra ... kalorije: 470 kcal
* Pečeni šaran s integralnim njokima i kiselim zeljem … kalorije: 490
* Kuhana puretina i povrće (krumpir, grašak, mrkva, rajčica, luk) … kalorije: 490
* Tortellini punjeni kozjim sirom i crnim maslinama uz pureća prsa na maslacu i zelenu salatu ... kalorije: 550
* Vijetnamski som, riža i umak od cikle, vrhnja i hrena + kivi ... kalorije: 450
* Vincekovo: Kranjske kobase, krumpir i poriluk ... kalorije: 510
* Pečena tamna piletina, dinstani svježi kupus i kuhana leća … kalorije: 450
* Pečena piletina, krumpirovi njoki u azijskom umaku od šljiva, paprike i čilija uz mini rajčice … kalorije: 520
* „Teleća pašteta“, domaći malidžano, lovački kruh, mini rajčica, bučino ulje i jogurt … kalorije: 480
* Ribani mladi ovčji sir, kuhane mahune i riža ... kalorije: 490
* Namaz od bakalara, kapara i maslinovog ulja na integralnom tostu s kiselom paprikom i kefirom ... kalorije: 470
* Riblja juha s prženim starim kruhom i suhim lisičarkama … kalorije: 320
* Lešo bakalar, čičoka i kelj pupčar u bijelom umaku od vrhnja, prokulica i čičoke … kalorije: 500
* Losos i kiseli kupus s bučinim uljem … kalorije: 550
* Pljeskavica od plećke i kupus flekice (mašnice) ... kalorije: 540
* Mozzarella, kelj pupčar i kukuruz šećerac na maslacu ... kalorije: 550
* Feta sir, tost, kiseli krastavci, češnjak, čili i bučino ulje ... kalorije: 440
* Pileće krilce i jaje na oko uz prokulice na masti ... kalorije: 510
* Prepeličja jaja, pileće krilce, kukuruz, prokulice, maslinovo ulje i čili ... kalorije: 480
* Saft od svinjske pisanice (lungića), luka i paradajza s tjesteninom ... kalorije: 440
* Lešo svinjska pisanica (lungić), slanutak i brokula s maslinovim uljem ... kalorije: 480
* Mozzarella, grašak, mrkva na maslacu ... kalorije: 420
* Feta, ajvar, kruh i bučino ulje ... kalorije: 440
* Svinjska pisanica (lungić), riža i salasa umak … kalorije 470
* Salata: Puretina, grah, luk i bučino ulje ... kalorije: 360
* Puretina i poriluk, s majonezom i čilijem … kalorije: 640
* Bruskete: scamorza sir, pečena pileća prsa, pecivo, maslac i miješana salata ... kalorije: 580
* Scamorza sir, puretina, rezanci sa špinatom, rajčica i maslinovo ulje … kalorije: 625
* Pureći medaljoni, ledena salata, kukuruz šećerac, maslinovo ulje i čili ... kalorije: 510
* Prepeličja jaja na oko, zimska salama, mliječno pecivo i majoneza ... kalorije: 570
* Pureći file i dinstani poriluk na maslinovom ulju s čilijem ... kalorije: 490
* Mini file pilećih prsa, dinstane tikvice i mrkva na češnjaku i maslinovom ulju ... kalorije: 470
* Pileća prsa, tikvice i kukuruz na maslinovom ulju ... kalorije: 540
* Pureće krilo, mlinci i salata od mrkve i kupusa ... kalorije: 820
* Tuna, čičoka, češnjak, list celera, maslinovo ulje, povrtnica i bučino ulje ... kalorije: 487
* Dinstane lignje na češnjaku i maslinovom ulju i rižoto s paprikom ... kalorije: 510
* Mozzarella, grašak, mrkva, maslac, češnjak, peršin i čili ... kalorije: 480
* Pečene krvavice, dinstano kiselo zelje na češnjaku i kruh ... kalorije: 300 - 1205
* Purica, mlinci, zlatni šampinjoni i salata od matovilca ... kalorije: 620
* Grčki ćevapi i šareni povrtni kolutići ... kalorije: 910
* Tvrdi sir, slani inćuni u maslinovom ulju, tost, paradajz i bosiljak ... kalorije: 494
* Svježi sir, vrhnje, kukuruzni kruh, paprika, bučino ulje, kopar i čili ... kalorije: 480
* Sardine s limunom i maslinovi uljem, kruh i ajvar, pa mušmule ... kalorije: 469
* Pileća jetra, grah, mladi luk, zelena salata, kopar i maslinovo ulje ... kalorije: 580
* Pečeni pureći zabatak, kukuruzni kruh i mix zelene azijske salate ... kalorije: 516
* Lignje na maslinovom ulju, češnjaku i ljupčacu, kukuruzni kruh i zelena salata s paradajzom ... kalorije: 450
* Pečena pileća prsa s jalapeno paprikom, kuhani grah, sirova crna repa i bučino ulje ... kalorije: 453
* Marinirani losos, sirova čičoka, blanširana čimula, maslinovo ulje i umak od kopra ... kalorije: 434
* Lešo grgeč, čičoka, zelena salata i maslinovo ulje ... kalorije: 465
* Čičoka – Jeruzalemska artičoka ... kalorije 78
* Zelena salata ... kalorije: 16
* Grgeč, čimula, riža, maslinovo ulje, začini i mandarine ... kalorije: 414
* Pureća šunka, tost, jogurt i grožđe ... kalorije 335
* Tuna, grah i krastavci ... kalorije: 450
* Srdele, riža, paprika, paradajz, bosiljak i maslinovo ulje ... kalorije: 460
* Wok (LCHF): Špek, patlidžani, paradajz, mast i list celera ... kalorije: 730
* Ljuta jušna salata: puretina, grincajg (mrkva, celer, peršin, koraba), paprika, paradajz, čili, papar i maslinovo ulje ... kalorije: 450
* Trupac (rombac) i tikvice s maslinovim uljem i ružmarinom iz pećnice ... kalorije: 320
* Marinirane srdele, žganci, sjeckani paradajz, bosiljak i maslinovo ulje ... kalorije 500
* Panirani "pureći" medaljoni, riža i izdanci kupusa (čimula) ... kalorije: 720
* Musaka: pileća prsa, trapist, jaje, krumpir, mrkva, brokula i vrhnje ... kalorije: 460
* Pileća prsa sa žara i riža u umaku od šampinjona i vrhnja ... kalorije: 640
* Marinada od srdela i salata od krumpira i rikule ... kalorije: 480
* Dimljeni losos, trapist, povrće za francusku, majoneza ( + kruh, panceta i šampanjac) ... kalorije: 450 (900)
* Voćna salata: jagode, ananas, grožđe, kruška, naranča, banana, cherry brandy ... kalorije: 342
* Svinjski but, riža, kukuruz, rikula i maslinovo ulje ... kalorije: 493
* Namaz od piletine na tostu uz krastavce i sjemenke komorača, ili rajčicu i rikolu ... kalorije: 380
* Wok: Lungić (svinjska pisanica), leća, mladi poriluk i maslinovo ulje ... kalorije: 483
* Varivo: Lungić (svinjska pisanica), krumpir, mladi poriluk i vrhnje ... kalorije: 499
* Pile na šaci soli i salata (rikula, slanutak, mini rajčica, maslinovo ulje) ... kalorije: 568
* Salata: Tuna, slanutak, čimulice (izdanci mladog kupusa) i maslinovo ulje ... kalorije: 488
* Dijabetička dijeta - doručak: Svježi kravlji sir, kopar, integralni tost, light jogurt i kivi ... kalorije: 338
* Svinjska vratina i paprika (LCHF) ... kalorije: 514
* Tuna i poriluk (LCHF) ... kalorije: 484
* Ekspres lonac: Pureća prsa, paprika, mini rajčica i maslinovo ulje ... LCHF... kalorije: 490
* Wok: Pureća prsa, poriluk, mini rajčica i maslinovo ulje ... LCHF... kalorije: 510
* Tjestenina, svježi zrnati sir i rajčica ... kalorije: 480
Wok: Svinjski but, tjestenina sa špinatom, mini rajčice i vlasac ... kalorije: 480
* Savijača: svježi kravlji sir, kore, mladi luk, mini rajčice i slani inćuni ... kalorije: 530
* Jo-jo efekt, glupost, licemjerje i čisto ljudska slabost
* Tuna, paprika i celer uz grah/tost/lazanjete i kao namaz ... kalorije
* Losos ... kalorije: 116 ... (182) ...
* Basmati riža, dagnje i tikvice na maslinovom ulju... kalorije: 465
* Bakalar, grah, paprika i maslinovo ulje ... kalorije: 513
* Odrezak tune, blitva i tost ... kalorije: 471
* Sardina s povrćem u umaku od rajčice, kruh, rajčica i limunada ... kalorije: 532
* Surimi, tvrdi ovčji sir, tost, krastavci i grčki jogurt ... kalorije: 480
* Rižoto: Gamberi, riža i paprika ... kalorije: 470
* Kroketi, pileći mini file i ajvar ... kalorije: 530
* Namaz: Pečena paprika i tuna, uz svježe krastavce s koprom i maslinovim uljem ... kalorije: 340
* Pečeno: Orada, paprike i rajčica ... kalorije: 610
* Pečeno: Piletina, njoki i paprika ... kalorije: 550
* Lonac: piletina, mladi grah i kelj ... kalorije: 480
* Sušena šunka, kruh, rajčica, paprika i bučino ulje ... kalorije: 450
* Ribani tvrdi kravlji sir, integralni tost i rajčica ... kalorije: 470
* Dimljeni sir, pureća šunka, tost, rajčica, paprika i probiotik ... kalorije: 760
* Mesni narezak, Dijon senf, pecivo, paprika, rajčica i maslinovo ulje ... kalorije: 460
* Lonac: Teletina, ječam i mahune... kalorija: 520
* Dinstane mahune i rajčica uz konzervirano usitnjeno svinjsko meso ... kalorije: 480
* Sušena šunka, kruh, krastavci, rajčica i grčki jogurt ... kalorije: 490
* Pureće kobasice, paprika, rajčica, maslinovo ulje ... kalorije: 480
* Ribani ovčji sir, tjestenina (mašnice), tikvice i paprika ... kalorije: 508
* Lonac: domaća janjetina, mladi bob, mlada mrkva, loj ... kalorije: 490
* Tikvice, pešt i špageti ... kalorije: 490
* Lonac: domaća janjetina, riža, luk ... kalorije: 500
* Namaz (piletina, senf), kukuruzna pogača, salata (kupus, preljev s kiselim vrhnjem) ... kalorije: 510
* Tvrdi ovčji sir, kukuruzni kruh, kumato rajčica i maslinovo ulje ... kalorije: 490
* Sataraš (riža, paprika, rajčica) i piletina ... kalorije: 480
* Namaz od piletine i Dijon senfa na kukuruznom kruhu s mrkvom i umakom od vrhnja i kokosa ... kalorije: 480
* Pileća krilca, ječam i poriluk iz ekspres lonca ... kalorije: 510
* Panirani oslić, mozzarella, masline i paradajz ... 450
* Juneća pisanica i raštika s umakom od mrkve i krumpira ... 490 kcal
* Knedle sa šljivama i jogurt ... 450 kcal
* Juneća pisanica, raštika, mrkva i krumpir ... 490 kcal
* Pešt-zaseka, pecivo i salata od paradajza, kupusa i jogurta ... 520 kcal
* Oslić, krumpir, mrkva i mlado zelje na kiselo ... 490 kcal
* Namaz od paprike, maslina i lana na integralnom pecivu uz zelje i jogurt salatni umak ... 500 kcal
* Juneći but, grah i kiselo zelje iz ekspres lonca ... 480 kcal
* Pot rustique Cheverny: ... perutnina i povrće u ekspres loncu ... 460 kcal
* Namaz od maslina i lješnjaka s vlascem ... (450 kcal / 10 dag)
* Kunić pod "pekom" s povrćem i vlascem ... 550 kcal
* Dimljeni laks kare, krumpirov kruh i mladi luk s bučinim uljem ... 510 kcal
* Kruh, putar, pekmez i jogurt ... 480 kcal
* Zapečena pivska šunka, jaja i šampinjoni ... 500 kcal
* Namaz od piletine i kikirikija na integralnom tostu uz papriku i paradajz ... 450 kcal
* Salata od bijele piletine, njoka, korabe i salatnog jogurt umaka ... 420 kcal
* Namaz od pečene paprike i sjemenki bundeve na tostu uz krastavce i grčki jogurt ... 520 kcal
* Zlatni šampinjoni i krumpirovi njoki u umaku od vrhnja, brie sira i kopra ... 500 kcal
* Lungić, paprika i zelena salata s jogurt dresingom ... 480 kcal
* Pileća krilca, grah, kelj i mladi luk iz pećnice ... 490 kcal
* Namaz od patlidžana i suncokretovih sjemenki na kruhu uz paradajz i mladi luk ... 460 kcal
* Šaran u žgancima i kelj s grčkim jogurtom ... 520 kcal
* Namaz od paprike i sezama na tostu uz paradajz ... 480 kcal
* Salata od fete, graha, paradajza i zelene salate ... 460 kcal
* Brancin i salata od blitve i grčkog jogurta ... 470 kcal
* Svinjska potkoljenica s koprom, kruh, i paradajz u paprici ... 460
* Pureća šunka na tostu s maslacem i paradajz s maslinovim i koprom... 450 kcal
* Pastrva, tikvice, paprika i paradajz "pod pekom" ... 460 kcal
* Tuna, grah, raštika i list celera ... 480 kcal
* Losos i raštika ... 460 kcal
* Kotlovina s mozzarellom, vratinom, paprikom i paradajzom ... 460 kcal
* Vratina i šampinjoni pod "pekom" i kuhani kukuruz ... 570 kcal
* Brie, kukuruz i cikla s bučinim uljem i estragonom ... 420 kcal
* Juneći šnicli u saftu s rižom i povrćem ... 500 kcal
* Dimljeni laks kare, tortellini sa sirom, krastavci i salsa umak ... 480 kcal
* Punozrnati hruskavi kruh, maslac, borovnice, med i jogurt ... 480 kcal
* Salata od surimija, kukuruza, krastavaca i vrhnja ... 480 kcal
* Lungić, kukuruz i tikvice ... 440 kcal
* Salata od oslića, boba, korabe i grčkog jogurta ... 410 kcal
* Burek od puretine ... 460 kcal
* Pileća prsa sa sezamom i paprika ... 440 kcal
* Sendvič: Žemlja s mortadelom, majonezom i koprom uz svježe krastavce ... 490 kcal
* Gablec: Sir i vrhnje s paradajzom, bučinim uljem i listom celera ... 430 kcal
* Lungić i blitva ... 500 kcal
* Wok: Lungić i heljda na mladom luku ... 490 kcal
* Pečeno pile, mladi krumpir i zelena salata s mladim lukom i paradajzom ... 630 kcal
* Pileća jetra, jaja, mladi luk, kruh, krastavci i kopar ... 460 kcal
* Gorgonzola, grah, mladi luk, bučino ulje i list celera ... 500 kcal
* Špageti u umaku od fete, maslina i paradajza ... 480 kcal
* Salata od fete, graha, mrkve, brokule i cvjetače ... 520 kcal
* Namaz od fete i maslina na tostu uz ajvar i jogurt ... 490 kcal
* Kotlovina ala paella ... 420 kcal
* Namaz od fete, tost i paprika ... 480 kcal
* Namaz od skuše, jaja i krastavaca na pecivu uz paradajz i masline ... 490 kcal
* Pureća jetra sa žara uz salatu od mladog kupusa, paradajza i grčkog jogurta ... 530 kcal
* Istarski pršut na mladom kupusu s mašlekima ... 410 kcal
* Rižoto s mladim kupusom i mozzarellom ... 440 kcal
* Gablec: Salata od maslina i rajčica s mozzarellom, maslinovim uljem i bosiljkom ... 440 kcal
* Pileći zabatak i zlatni šampinjoni uz zelenu salatu i rotkvice ... 410 kcal
* Pečena kuhana šunka na mladom luku s integralnim špagetima ... 440 kcal
* Skuša i zlatni šampinjoni ... 490 kcal
* Namaz od maslina i parmezana na tostu s mladim lukom, rotkvicama i bučinim ... 560 kcal
* Sir, šparoge i tjestenina ... 430 kcal
* Paella ... 430 kcal
* Rižoto od teletine, ječma i mladog kupusa sa šafranom ... 420 kcal
* Wok: Teletina, grah i mladi kupus ... 460 kcal
* Teletina na naglo s pistacijem uz salatu od mladog kupusa ... 430 kcal
* Mozzarella na paradajzu i puretini uz dinstanu mrkvu na maslacu ... 490 kcal
* Mafini od banane, jaja i jagoda, uz jagode i jogurt ... 440 kcal
* Skuša i tikvice iz pećnice ... 470 kcal
* Sardine, bob i mrkva ... 440 kcal
* Palačinka od banane i jaja s džemom od aronije, jogurt ... 480 kcal
* Orada, patlidžani i tikvice iz pećnice ... 450 kcal
* Prvomajski grah s kobasicom i za koji dan poslije ... 510 kcal
* Panirani oslić i lešo blitva ... 420 kcal
* Guacamole umak na kruhu uz mozzarellu i paradajz ... 370 kcal
2014/04
* Salata od piletine, rotkvica, mladog luka i vrhnja s koprom ... 410 kcal
* Bakalar s kajmakom, bobom, mrkvom i koprom ... 430 kcal
* Dimljeni losos u pecivu i mladi špinat ... 450 kcal
* Panirani odresci ribe na kopru i lešo mlada blitva ... 420 kcal
* Tjedni meni sukladno Dijabetičkoj dijeti Kliničke bolnice Dubrava od 1300 kcal
* Juneći odrezak na naglo i šparoge ... 430 kcal
* Namaz od bakalara, jaja i krastavaca na tostu s rotkvicama i mladim lukom ... 380 kcal
* Bakalar, kelj i grah ... 460 kcal
* Dimljeni sir, grah i luk na salatu ... 480 kcal
* Pastrve u umaku od vrhnja uz rižu sa šafranom ... 720 kcal
* Skuša, grašak i mrkva ... 470 kcal
* Varivo od piletine, prokulica, mrkve, krumpira, mladog luka i milerama ... 440 kcal
* Kuku matiti na broccoli, tj. pileća prsa i prokulice ... 510 kcal
* Pileća krilca i zlatni šampinjoni na luku ... 470 kcal
* Tolstolobik i poriluk ... 440 kcal
* Mol, umak od bosiljka i kisela paprika ... 620 kcal
* Pečenice, grah i zelje ... 630 kcal
* Mol i tikvice ... 400 kcal
* Špageti i umak od bosiljka ... 490 kcal
* Pljeskavica s grahom i kiselim zeljem ... 460 kcal
* Salata od tune i kisele paprike ... 380 kcal
* Skuša u paradajzu s tikvicama ... 450 kcal
* Šaran sa "žara" i salata od mahuna i kukuruza ... 400 kcal
* Wok: Poriluk, grah i dimljena pureća prsa ... 440 kcal
* Varivo od boba, mrkve i puretine & grejp ... 480 kcal
* Namaz od srdela, kuhano jaje, tost i masline & jagode ... 450 kcal

2014/03
* Srdele, krumpir i luk iz pećnice & kruška ... 460 kcal
* Domaći dimljeni sir i bučino ulje na integralnom tostu uz ciklu ... 500 kcal
* Slanutak, dimljeni sir i zelena salta ... 520 kcal
* Namaz od svježeg sira, bučinog ulja i vlasca na integralnom tostu uz ciklu ... 450 kcal
* Tortellini s ricottom i špinatom uz cvjetaču u slatko ljutom tamarind umaku ... 510 kcal
* Nedjeljni ručak: Carsko meso i krumpir iz pećnice uz zelenu salatu ... 710 kcal
* Namaz od bijele ribe na tostu uz rotkvice ... 520 kcal
* Ćufte u paradajz sosu s krumpirom ... 520 kcal
* Facebook ... najave
* Namaz od mola, pečeno pecivo i krastavci ... 520 kcal
* Mol, bob i mrkva ispod "peke" ... 500 kcal
* Salata od molića, šarene tjestenine i maslina s paprikom ... 500 kcal
* Lešo molić, tjestenina u obliku školjke i sirova cvjetača ... 480 kcal
* Rižoto s prokulicama i lungićem ... 510 kcal
* Sirova brokula i cvjetača na salatu s kukuruzom i domaćim dimljenim sirom ... 500 kcal * Wok: But, grah i poriluk ... 470 kcal
* Sendvič od buđole i gaude uz mladi luk s bučinim uljem ... 460 kcal
* Jaja na poriluku i salata od radiča i graha ... 470 kcal
* Wok: Puretina, zlatni šampinjoni i paprika na luku i maslinovom ulju ... 450 kcal
* Skuša, krumpir i salata od radiča ... 560 kcal
* Piletina, kukuruz i blitva ... 450 kcal
* Salata od mozzarelle i mahuna ... 470 kcal
* Čvarci, mladi luk, rotkvice i kukuruzni kruh ... 450 kcal
* Surimi i šampinjoni uz tjesteninu ... 510 kcal
* Gulaš od liganja ... 530 kcal
* Dagnje u crvenom umaku s rižom ... 330 kcal
* Wok: Lungić, grah, šampinjoni i mladi luk ... 480 kcal
* Juha od brokule, peršina i piletine ... 210 kcal
* Brokula ... 34 kcal
* Pahuljice i kefir ... 310 kcal
* Čips (krumpir) u mikrovalnoj ... 170 kcal
* Matovilac, piletina i umak od cikle, hrena, majoneze i paradajza ... 520 kcal
* Lungić i koraba ... 380 kcal

2014/02
* Koraba, rikola, grah i domaći dimljeni sir s bučinim uljem ... 480 kcal
* Koraba ... 27 kcal
* Jaje i sir na špeku s peršinom ... 460
* Lungić, tikvice i rikola ... 530 kcal
* Mars i probiotik ... 370 kcal
* Peka: Srdele, zlatni šampinjoni i mladi luk ... 510 kcal
* Wok: But, riža, kukuruz, grašak, luk i paradajz ... 490 kcal
* Wok: But, patlidžani i paprika ... 480 kcal
* Bakalar i brokula s vrhnjem ... 420 kcal
* Wok: Meksički povrtni mix i piletina na luku i maslinovom ulju uz kinesku tjesteninu ... 450 kcal
* Tikvice sa sezamom i piletinom ... 510 kcal
* Wok: Sezam, prokulice i piletina ... 530 kcal
* Osam blaga s tri vrste mesa i patkom uz rižu
* Govedina, grah, luk i bučino ulje na salatu ... 530 kcal
* Govedina i povrće (pastrnjak, celer, peršin, mrkva, luk i poriluk) iz juhe ... 470 kcal
* Čvarci, kruh, luk i krastavci ... 480 kcal
* Šaran (dimljena pureća šunka), krumpir i zelje ... 500 kcal
* Umak od cikle i hrena s dimljenom purećom šunkom i tostom, uz acidofil ... 510 kcal
* Panirani štapići od lignji uz bob i mrkvu na maslacu ... 560 kcal
* Girice, pomfrit i miješana salata iz pećnice ... 470 kcal
* Svinjska lopatica u povrtnom varivu ... 470 kcal
* Pašteta od pilećih jetra na tostu, miješano povrće, probiotik i jabuka ... 440 kcal
* Svinjska lopatica, kukuruz, kelj i cvjetača ... 500 kcal
* Pileća jetra na luku, bijeli kruh i kisela paprika ... 500 kcal
* Musaka od dimljene puretine, kelja i krumpira s jogurtom u mikrovalnoj ... 440 kcal
* Musaka od soma, kelja i krumpira s vrhnjem u mikrovalnoj ... 530 kcal
* Tortilja s piletinom i povrćem uz jogurt ... 520 kcal
* Pomfrit na pari s tunom i krastavcima ... 520 kcal

2014/01
* Wok: Piletina, crveni kupus, kukuruz i grašak na maslinovom ulju ... 530 kcal
* Lungić i pomfrit sa "žara" uz cvjetaču na pari ... 510 kcal
* Gorgonzola i riža s umakom od paprike ... 520 kcal
* Piletina i mlinci ... 520 kcal
* Piletina, pomfrit i poriluk iz pećnice ... 540 kcal
* Tuna, grašak i cvjetača na pari ... 510 kcal
* Šunka na poriluku i heljdi ... 530 kcal
* Šunka, špageti, rajčica i bosiljak ... 500 kcal
* Lungić, njoki i poriluk ... 470 kcal
* Piletina, mrkva, kelj, kukuruz i grašak iz lonca ... 490 kcal
* Palačinka s džemom od aronije ... 250 kcal
* Losos na krumpiru i krastavcima ... 490 kcal
* Jaja na šunki i špinatu ... 490 kcal
* Fiš paprikaš od soma sa žgancima ... 570 kcal
* Surimi, mozzarella i masline ... 570 kcal
* Kulen i dimljeni sir na tostu uz masline i krastavce ... 470 kcal
* Krekeri s maslinovim uljem i ružmarinom, namaz od srdela, masline i šparoge ... 400 kcal
* Piletina s porilukom i njokima ... 530 kcal
* Piletina, grah i poriluk na maslacu ... 490 kcal
* Namaz od srdela na tostu s maslinama i krastavcima uz jogurt ... 500 kcal
* Ravioli s prokulicama i šunkom ... 720 kcal
* Tapioka ... 490 kcal, Šopska i piletina ... 580 kcal, Minestrone bakalar ... 520 kcal
* Teleća jetra s heljdom i feferoni ... 650 kcal
* Brancin i čimula ... 540
* Juha od brokule, cvjetače i mrkve s vrhnjem i sirom ... 460 kcal
* Mediteranski namaz od povrća (slanutak) na tostu uz kiselu papriku i jogurt ... 480 kcal
* Pršut, leća i kiselo zelje ... 450 kcal
* Čimula, pršut i pire krumpir ... 540 kcal
* Rižoto od čimulica (izdanci mladog kupusa), odojka i ječma ... 570 kcal
* Sarma, krumpir i zelje ... 460 kcal
* Kavijar, tost, francuska, masline i šampanjac ... 700 kcal
* Namaz s paprikom na tostu i cikla ... 440 kcal

2013/12
* Cikorija i lungić uz grah salatu ... 640 kcal
* Ljutenica i vratina sa "žara" ... 470 kcal
* Gulaš od puretine ... 540 kcal
* Oslić, kukuruz, grašak i paradajz ... 540 kcal
* Bruschette sa skušom i kaparama ... 550 kcal
* Daikon uz puricu i mlince ... 580 kcal
* Hobotnica i mladi krumpir iz pećnice ... 530 kcal
* Humus (namaz od slanutka) na tostu i feferoni ... 260 kcal
* Lungić sa šampinjonima u vrhnju uz tjesteninu ... 550-840 kcal
* Šaran sa žara i salata od graha i rikule s češnjakom i bučinim uljem ... 540 kcal
* Piletina s roštilja i mahune na maslacu sa sezamom ... 540 kcal
* Piletina s roštilja uz slanutak i brokulu ... 570 kcal
* Čajna kobasica na tostu s majonezom i ajvarom ... 570 kcal
* Cannelloni ... 520 kcal
* Salata od dimljenog sira, graha i krastavaca u pikantnom umaku od rajčice ... 460 kcal
* Štruca od lisnatog tijesta s pilećom salamom i sirom uz krastavce ... 570 kcal
* Pečeni ribani krumpir i pileći mini file uz zelenu salatu s rotkvicama ... 550 kcal
* Zeleni rezanci u pikantnom umaku od rajčice s gorgonzolom ... 460 kcal
* Som, kelj i krumpir pod "pekom" ... 490 kcal
* Lignje sa žara u somunu ... 520 kcal
* Pršut na grahu i kelju ... 560 kcal
* Jaja na pršutu i mladom luku ... 490 kcal
* Gusta juha od kelja i vrhnja s gorgonzolom ... 320 kcal
* Greška: Fešte s naglaskom na hranu
* Pileća prsa sa žara i umak od brokule i vrhnja ... 510 kcal

2013/11
* Sir i vrhnje s koprom, dimljeni laks kare i kukuruzni kruh ... 530 kcal
* Puretina na bijelo sa šampinjonima i zelenim rezancima ... 540 kcal
* Tamna piletina, krumpir i rikola ... 690 kcal
* Rebrica, mlinci i zelena salata ... 450 kcal
* Pureća prsa, bob i cvjetača na maslacu uz matovilac ... 490 kcal
* Carsko meso i zapečeni grah sa šampinjonima i mladim lukom... 540 kcal
* Dimljeni sir i salata od sipe, mladog luka i paprike ... 530 kcal
* Sipa sa žara uz bob i cvjetaču na maslacu ... 530 kcal
* Teletina, krumpir, kelj i paradajz ... 570 kcal
* Morski pas i patlidžan sa "žara", uz slanutak i krastavce ... 460 kcal
* Pureća prsa, krumpir i patlidžani ispod "peke" ... 490 kcal
* Naručene lignje sa žara uz tar-tar i somun ... 1000 kcal
* Riblji namaz, tost, miješano povrće i jogurt ... 470 kcal
* Mini lokarde, kus-kus i rikula ... 650 kcal
* Lešo lungić, kelj i kukuruz ... 460 kcal
* Gulaš od buta i mrkve s tjesteninom ... 540 kcal
* Krvavice, kiselo zelje i restani krumpir, uz Portugizac ... 620 kcal
* Mladi špinat, pire krumpir i svinjski but na naglo ... 590 kcal
* Čvarci, sir, vrhnje, mladi luk i bučino ulje ... 580 kcal
* Brudet od bakalara ... 580 kcal
* Odmak
* Tjedni raspored - 07.11.2013

2013/10
* Namaz od puretine, graška i rajčice sa svježim peršinom, kruh i paprika ... 500 kcal
* But na roštilju i salata (zelena salata, grah, rajčica, mladi luk, bučino ulje) ... 490 kcal
* Paprika šuta (puretina, luk, rajčica) ... 490 kcal
* Gablec: laks kare, grašak, kukuruz i paprika na salatu ... 490 kcal
* Laks kare, mrkva, grašak, kukuruz i paprika ... 470 kcal
* Rižoto s dagnjama ... 490 kcal
* Francuski krumpir (jaja, krumpir, luk, vrhnje) sa šunkom ... 560 kcal
* Tamna piletina, komorač i krumpir pod "pekom" ... 440 kcal
* Pileća juha s grincajgom i rezancima ... 250 kcal
* Namazi: (losos ... 500 i pileća srca ... 510 kcal) & Jetrica u pikantnom umaku ... 500 kcal
* Varivo od kelja, krumpira i paradajza ... 460 kcal
* Morski pas i povrće: mrkva, paprika, paradajz ... 370 kcal - pečena paprika ... 310 kcal
* Teletina, grašak, brokula, cvjetača, mrkva i ribani sir ... 470 kcal
* Namaz od tune, graha i rajčica na tostu i pečena paprika ... 490 kcal
* Teleći ragu (povrće za bosanski lonac, krem juha od vrganja) ... 410 kcal
* Losos sa "žara" i miješano povrće na maslacu ... 560 kcal
* Špageti s umakom od tune, graha i rajčice ... 420 kcal
* Francuski namaz, kruh, paradajz i bučino ... 490 kcal

2013/09
* Kavijar i šampanjac ... 500 kcal
* Jušni namaz, kruh i ajvar ... 390 kcal
* Puretina i riža u bijelom umaku ... 690 kcal
* Vijetnamski som, krumpiri i šampinjoni ... 570 kcal
* Riblji namaz na tostu, dimljeni sir i krastavci ... 510 kcal
* Morski pas, makaroni, dimljeni sir, paradajz i masline ... 550 kcal
* Tamna piletina na "žaru" i njoki s mrkvom na maslacu ... 580 kcal
* Domaća pašteta, dimljeni sir, kruh i cikla ... 360 kcal
* Morski pas sa "žara" uz grah i tikvice ... 510 kcal
* But na roštilju i pomfrit ... 550 kcal
* Namaz od crnih maslina na pecivu uz mini rajčice ... 370 kcal
* Namaz od lososa na pecivu uz papriku i paradajz ... 540 kcal
* Njoki šuta: mljevena puretina, paradajz, luk i njoki ... 450 kcal
* Pureća pljeskavica i riža s povrćem ... 580 kcal
* Losos na "žaru" i tikvice ... 550 kcal
* Lungić na "žaru" i kupus flekice ... 450 kcal
* Piletina, tikvice i kruh na roštilju ... 430 kcal
* Vratina i piletina na roštilju uz grah salatu ... 760 kcal
* Pureći odrezak na roštilju i francuska salata ... 560 kcal
* Pekmez od smokva, šljiva, breskvi i kruška na pecivu i maslacu ... 490 kcal
* Komorač i leća na maslacu s feta sirom ... 540 kcal
* Wok: Paprika, kukuruz i dimljena pureća šunka ... 490 kcal
* Njoki u umaku od tikvica s kimom i Grana Padano sirom ... 500 kcal
* Pureća pljeskavica s kajmakom i riža s paprikom ... 620 kcal

2013/08
* Namaz od puretine s hrenom na kruhu uz dimljeni sir i papriku ... 540 kcal
* Pureći zabatak, krumpir i šampinjoni iz pećnice ... 500 kcal
* Maneštra od mladog bijelog graha, svinjetine, mrkve i paradajza ... 470 kcal
* Sir, špek i mladi luk s tjesteninom ... 690 kcal
* Pizza ... 770 kcal
* Špageti u umaku od teletine s povrćem ... 530 kcal
* Marinirane srdele i kruh ... 490 kcal
* Pašteta od teletine, tost, tartar i povrće ... 500 kcal
* Panirani sir i patlidžani ... 450 kcal
* Teletina pod "pekom", mlinci i povrtna salata ... 640 kcal
* Namaz od inčuna, tost, paradajz, paprika i grčki jogurt ... 450 kcal
* Namaz od maslina na tostu i paprike ... 290 kcal
* Skuša, krumpir i tikvice pod "pekom" ... 550 kcal
* Frigana patarača, salata od paradajza i paprike, uz teran ... 630 kcal
* Proso na mlijeku s aronijom, Marinirani som i povrće, Salata od sira i povrća ... 1470 kcal
* Namaz od patlidžana, Rižoto s teletinom i Špageti s haringom ... 1530 kcal
* Vepar na grilu i riža s mahunama ... 510
* Mliječni namaz sa slanim srdelama na kukuruznom kruhu i masline ... 500 kcal
* Lungić, krumpir i tikvice pod „pekom“ ... 500 kcal

2013/07
* Sečuanski čili umak od rajčice s integralnim špagetima i feta sirom ... 490 kcal
* Lungić i zlatni šampinjoni s graškom i paradajzom ... 470 kcal
* Pijani škampi s koprom ... 570 kcal
* Buzara od kozica, paradajz i vino ... 770 kcal
* Sendvič od kulena i krastavci s bučinim uljem ... 470 kcal
* Wok: slanutak, paprika i paradajz sa slanim srdelama ... 500 kcal
* Namaz od bakalara, kruh i paradajz ... 520 kcal
* Sendvič, puretina i proso, makaroni, tikvice i mozzarela ... 1510 kcal
* Teletina u povrtnom varivu ... 490 kcal
* Teletina i zlatni šampinjoni sa makaronima ... 580 kcal – voćna salata ... 460 kcal
* Papaline, kruh, salata, vino i borovnice sa šlagom ... 1060 kcal
* Namaz od maslina, kruh, masline i mini rajčice ... 430 kcal
* Varivo od kelja i krumpira sa puretinom i paradajzom ... 520 kcal
* Miješano meso: ćevapi, šiš. kobasica, ražnjić i lepinja ... min. 1000 kcal
* Putar i borovnice, rižoto od lungića sa šafranom i puretina na tostu ... meni 09.07.2013
* Pureći ćevapi, kukuruz i tikvice ... 500 kcal
* Šunka, kruh u jaju, sir i krastavci ... 570 kcal
* Puretina, makaroni, grašak, paradajz, luk ... 550 kcal
* Pureći odrezak, riža, grašak, kukuruz, paradajz i luk ... 680 kcal
* Laks kare i sataraš ... 580 kcal
* Wok: Piletina, krumpir, paradajz i paprika ... 550 kcal
* 02.07.2013: Med i ribizli, grah sa kobasicom i tijesto sa dagnjama
* 01.07.2013: Pahuljice, piletina i kroketi, povrtno varivo

2013/06
* Otvoren je virtualni KALORIJSKI RESTORAN minus40kg - Dobrodošli!
* Mljevena plećka, žganci i paradajz sos sa koprom ... 520 kcal
* Lignje, krumpir, luk, krastavci, vrhnje, kopar i crno ... 700 kcal
* Mesni sir, tikvice i paradajz ... 480 kcal
* Rižoto od ječma, korabe i plećke ... 560 kcal
* Plećka u varivu od krumpira, komorača i korabe sa vrhnjem i koprom ... 640 kcal
* Pečenica od plećke, tjestenina, zelje ... 770 kcal
* Šiš ćevapi, krumpir i špinat sa koprom i češnjakom 640 kcal
* Sendvič, kava, grejp i šiš ćevapi sa rižom, mrkvom i krastavcima ... 1300 kcal
* Sir, jogurt, paradajz i kopar ... 354 kcal
* Juneća pisanica, krumpir, mrkva i poriluk ... 500 kcal
* Sendvič od pečenih pilećih prsa na Bobotie afrički način ... 690 kcal
* Puretina, riža i mladi špinat ... 570 kcal
* Gorgonzola, komorač, koraba i krumpir u gustoj juhi ... 520 kcal
* But, komorač i mladi češnjak na divlje ... 630 kcal
* Panirani oslić i pomfrit ... 810 kcal
* Gozba: Orada, krumpir i vino, uz salatu od komorača, rikole i maslina ... 950 kcal
* Ovčji sir, slane srdele, paprika, rajčice i mladi češnjak na tostu ... 510 kcal
Varivo od graška, korabe i vrhnja sa koprom i ovčjim sirom ... 540 kcal

2013/05
* Trobojni kotači sa dagnjama i šampinjonima na maslacu i češnjaku ... 480 kcal
* Tjedni raspored obroka (1700 kcal dnevno): 27.05. - 02.06.2013. - bez mesa
* Mladi kozji sir, bob i tikvice na maslacu i češnjaku sa koprom ... 510 kcal
* But, bob i blitva ... 500 kcal
* Sir, vrhnje, mladi luk, bučino ulje i svježi kopar ... 510 kcal
* Dnevni meni 2: Pahuljice i voće, bakalar pod pekom i tikvice sa ovčjim sirom ... 1690 kcal
* Dnevni meni 1: Sendvič, grah s kobasicom i povrće sa mozzarellom ... 1650 kcal
* Pileća prsa, njoki i povrće na maslacu ... 470 kcal
* Teletina, krumpir, paprika i mladi luk pod pekom ... 480 kcal
* Šunka, grah i špinat ... 470 kcal
* Lungić, njoki i mahune na maslacu ... 500 kcal
* Šunka, grah, mladi luk i rajčica na salatu ... 490 kcal
* Losos i paprika ... 550 kcal
* Grah sa kobasicom ... 560 kcal

2013/04
* Šlag i šumsko voće ... 260 kcal
* Mozzarella, slane srdele, makaroni i tikvice ... 490 kcal
* Srca, grah i mladi luk ... 500 kcal
* Pečenica, mrkva i tikvice ... 490 kcal
* Lignje, batat i kelj ... 510 kcal
* Pureća prsa i francuska salata ... 510 kcal
Pileća prsa, kroketi i ajvar ... 500 kcal
* Laks kare, ječam i kelj sa vlascem ... 490 kcal
* Namaz od bakalara, tost, masline i rotkvice ... 430 kcal
* Dagnje, makaroni i blitva ... 420 kcal
* Purica, mlinci i mladi luk na masti, uz ekstragon ... 450 kcal
* Pureća prsa, mozzarella, kukuruz, brokula i cvjetača ... 520 kcal
* Hrenovke, leća, i mahune na češnjaku i maslacu ... 500 kcal
* Pečenica, krumpir, šampinjoni i pelati ... 530 kcal
* Pečenica, šampinjoni. mladi luk i pire od korabe ... 450 kcal
* Kobasica, kruh, grah, luk i bučino ulje ... 540 kcal
* Gorgonzola, riža, grašak i vrhnje ... 530 kcal
* Špageti sa ajvarom i kajmakom ... 460 kcal
* Bakalar, kroketi, ajvar i krastavci ... 500 kcal
* Jaja, batat i mladi luk ... 500 kcal
* Gusta juha od šampinjona sa gorgonzolom i koprom ... 250 kcal
* Juha od šampinjona i vrhnja ... 180 kcal

2013/03
* Janjetina sa raštikom, mrkvom i krumpirom ... 520 kcal
* Janjetina na luku i njoki ... 580 kcal
* Janjetina, grah i mladi luk ... 570 kcal
* Zaključci o mršavljenju
* Purica i mlinci sa umakom od brusnica ... 590 kcal
* Laks kare sa graškom, kiselim zeljem i paradajzom ... 450 kcal
* Riblja juha ... 200 kcal
* Svinjski but i miješano povrće u "varivu" ... 500 kcal
* Tost i dimljena pileća prsa ... 500 kcal
* Tagliatelle s vrganjima ... 480 kcal
* But, tjestenina i brokula ... 450 kcal
* Jaja na povrću ... 480 kcal
* Kaša od kiselog zelja sa kukuruzom, vrhnjem i kimom ... 220 kcal
* Desert od banane i tamne čokolade ... 200 kcal
* Gorgonzola, špageti i šampinjoni na maslacu ... 470 kcal
* Kiselo zelje i kukuruz sa češnjakom i bučinim uljem ... 220 kcal
* Pršut, šampinjoni i pomfrit sa estragonom ... 500 kcal
* Juha od kiselog zelja i vrhnja sa kimom ... 200 kcal
* Lungić i pomfrit na ulju ... 670 kcal
* Zelena salata sa grahom i bučinim uljem ... 190 kcal
* Kremšnita ... 470 kcal
* Bajadere ... 210 kcal
* Laks kare, šurlice i kiselo zelje ... 460 kcal
* Laks kare, riža i zelje ... 460 kcal
* Voćna salata od jagoda, kivija i mandarina sa medom ... 200 kcal

2013/02
* Trapist, špinat i mrkva u gustoj juhi ... 200 kcal
* Jagode i med ... 170 kcal
* Lignje, krumpir i luk iz pećnice ... 500 kcal
* Mahune i gorgonzola u gustoj juhi ... 190 kcal
* Bravo blog.hr!
* Losos, leća i blitva ... 540 kcal
* Povrtna juha sa integralnim rezancima ... 200 kcal
* Tuna i meksička mješavina povrća ... 560 kcal
* Istarski sir, prokulice i batat na maslinovom ... 520 kcal
* Bistra juha sa rezancima ... 200 kcal
* Tuna, batat i mladi luk ... 510 kcal
* Gusta juha od prokulica ... 200 kcal
* Torte iz Cukeraja ... 500 kcal
* Tamna piletina, špageti i paradajz na maslinovom ulju ... 420 kcal
* Špageti od kukuruza i riže sa piletinom i šampinjonima ... 430 kcal
* Pirovi špageti sa špinatom i sirom ... 550 kcal
* Safalada, kruh i poriluk ... 590 kcal
* Piletina, prokulice i tjestenina ... 470 kcal
* Pileća prsa, kruh i paradajz na maslinovom ulju ... 510 kcal
* Lungić i njoki u saftu od šampinjona i vrhnja ... 510 kcal
* Pureći medaljoni i njoki sa umakom od blitve i vrhnja ... 490 kcal
* Pahuljice, suho voće, orašasti plodovi, sjemenke i jogurt ... 490 kcal
* Nedjeljna povrtno-pileća juha ... cca 250 kcal
* Physalis - peruanska jagoda (divlja trešnja) ... 80 kcal
* Som, tjestenina sa mrkvom i umak od repe ... 470 kcal

2013/01
* Laks kare, krumpir i šampinjoni pod pekom ... 500 kcal
* Tuna i povrće za francusku ... 440 kcal
* Tuna, tost i krastavci ... 450 kcal
* Šunka i sir na tostu sa kiselim krastavcima ... 580 kcal
GREŠKA * Manje dnevnih obroka, ali jačih
GREŠKA * Svjesno zavaravanje
* Kozice na maslacu u juhi od graška i mahuna ... 460 kcal
* 5. Povrtno varivo (mozzarella, bob, prokulice, vrhnje) + grejp ... 500 kcal
* Frittata (jaja, feta sir, krumpir, paprika, luk) ... 480 kcal
* Pizza (šunka, sir, rajčica) ... 800 kcal
* Savijača sa tunom i prokulicama ... 530 kcal
* Piletina, riža i šampinjoni na bijelo ... 700 kcal
* Škarpina u vinu i riža sa mrkvom ... 510 kcal
* 4. Piletina, proso, paradajz i maslinovo ulje + jabuka ... 410 kcal
* Tuna, mladi grašak, blitva i luk ... 470 kcal
* 3. Lignje, špageti i tikvice na maslacu + naranča ... 370 kcal
* Burek od mesa ... 500 kcal
* Pašta šuta (mljeveno meso, tijesto i rajčica) ... 550 kcal
* Pureća šunka, batat, blitva i laneno ulje ... 410 kcal
* 2. Škarpina, batat, blitva, bučino ulje + mandarine ... 420 kcal
* 1. Juneća pisanica, soja, mahune, ulje + kruška ... 450 kcal
* Gulaš od srnetine ... 500 kcal
* Srnetina, šurlice sa špinatom i mrkva na maslacu sa đumbirom ... 530 kcal
* Jaja, poriluk i kruh ... 490 kcal
* Krvavice, grah i repa ... 500 kcal
* Novogodišnji odojak i francuska

2012/12
* Panona salama, svježi sir, pecivo i rotkvice ... 490 kcal
* Laks kare i žganci u umaku od luka i rajčice ... 490 kcal
* Hrenovke, tortelini i povrće na maslacu ... 480 kcal
* Lungić, ječam i povrće za đuveč ... 500 kcal
* Ovčji sir, masline i šurlice sa špinatom ... 500 kcal
* Žitne pahuljice sa tamnom čokoladom, banana i jogurt vanilija ... 474 kcal
* Dimljeni losos, kruh, masline i majoneza ... 480 kcal
* Grgeč, krumpir i luk na salatu ... 370 kcal
* Grgeč, špageti i luk na kiselo + grejp ... 390 kcal
* Tuna, proso i prokulice iz pećnice + naranča ... 480 kcal
* Grgeč, palenta, rajčica, ulje i jabuka ... 380 kcal
* Grgeč, kroketi i kisela paprika ... 500 kcal
* Tuna, grašak, krumpir i mrkva sa đumbirom ... 490 kcal
* Bakalar, njoki i kiselo zelje ispod "peke" ... 460 kcal
* Sirni namaz na kruhu i jogurt ... 520 kcal
* Plodovi mora, grašak i mrkva ... 490 kcal
* Krvavice, krumpir i zelje iz pećnice ... 500 kcal
* Šenon i batat u umaku od šenona, batata i vrhnja ... 560 kcal
* Salama od jelena i Francuska salata sa kruhom ... 620 kcal
* Morski pas, kruh i mahune ... 440 kcal
* Losos, kruh i mahune ... 700 kcal
* Pljeskavica od svinjetine i šampinjona sa batatom u umaku od brusnica ... 580 kcal
* Puretina i njoki u umaku od povrća ... 490 kcal

2012/11
* POST
* Oslić i krumpir u vinu ... 490 kcal
* Zobene pahuljice, sušene brusnice i jogurt ... 640 kcal
* Trapist i špageti sa grahom u umaku od paradajza sa čilijem ... 650 kcal
* Riblji štapići, grah i povrtnica sa đumbirom ... 470 kcal
* Dimljena puretina, grah i povrtnica na salatu sa bučinim uljem ... 420 kcal
* Pureći medaljoni sa graškom i cvjetačom na maslacu ... 510 kcal
* Pureći medaljoni sa cvjetačom i prezlima ... 470 kcal
* Juha od puretine, prosa i cvjetače ... 460 kcal
* Morski pas i zlevanka od cvjetače i kukuruzne krupice ... 500 kcal
* Ugotica, krumpir i žute mahune u pećnici ... 470 kcal
* Puretina na maslacu sa špagetima u umaku od cvjetače ... 490 kcal
* Palačinka sa pekmezom uz probiotik ... 490 kcal
* Pogača sa paradajzom i dimljenom slaninom ... 490 kcal
* Prokulice, paradajz i krumpir pod "pekom" sa dimljenim sirom ... 500 kcal
* Zobene pahuljice, čips od kokosa, rogač i med sa probiotikom ... 480 kcal
* Prokulice i tjestenina sa dimljenom slaninom ... 510 kcal
* Tjestenina sa blitvom i kimom ... 500 kcal
* Špageti u šugu od paradajza i rikule sa paškim tvrdim ovčjim sirom ... 490 kcal
* Janjetina i mafini od riže i ajvara ... 480 kcal
* Musaka od riže i mahuna sa jajima i jalapeno papričicama ... 500 kcal
* Riža na mlijeku sa pekmezom od grožđa ... 490 kcal
* Rižoto od janjetine i repe ... 500 kcal

2012/10
* Sendvič od palamide i cikla ... 430 kcal
* Fileti haringe u umaku od hrena i vrhnja sa ječmom ... 580 kcal
* Panirani riblji štapići, krumpir i ajvar ... 500 kcal
* Bakalar, krumpir, grah i zelje pod "pekom" ... 450 kcal
* Pljeskavica od jetra i povrća sa kruhom ... 470 kcal
* Rižoto od jetra i špinata ... 440 kcal
* Jetra, žganci, vrhnje i šampinjoni ... 470 kcal
* Morski pas i proso u umaku od paradajza ... 430 kcal
* Losos, krumpir i mahune iz pećnice ... 470 kcal
* Pizza od tortilje sa sirom (i dimljenom sojinom kobasicom) ... 500 kcal
* Pire od korabe i krumpira sa dimljenom sojinom kobasicom ... 480 kcal
* Smokve punjene ekstra masnim mekim sirom ... 200 kcal
* Pahuljice, rogač i grožđice sa jogurtom ... 470 kcal
* Smotana puretina i blitva na krumpiru ... 450 kcal
* Sendvič sa dimljenom kobasicom od soje i krastavcima ... 440 kcal
* Špageti sa haringom u umaku od crnoga vina ...580 kcal
* Tortilja sa sirom i blitvom ... 480 kcal
* Tortilja sa filetima haringe u umaku od paprike ... 520 kcal
* Pršut, kruh, masline i paradajz ... 470 kcal
* Pršut, domaći kukuruzni kruh i friško zelje ... 480 kcal
* Pršut, domaći kukuruzni kruh i friško zelje ... 480 kcal
* Pršut na riži i ajvaru ... 500 kcal
* Fishburger ... 330 kcal
* Jaja u paprici na tostu ... 490 kcal
* Puretina, patlidžani i tikvice na pari ... 490 kcal
* Kupus flekice i pureći odresci ... 450 kcal
* Salata od jaja, maslina i paprike sa graham pecivom ... 470 kcal

2012/09
GREŠKA * Danas ću si još priuštiti, a od sutra ...
GREŠKA * Puno masnoće
* Girice i luk na graham kruhu ... 450 kcal
* Pureća dimljena prsa i paprika na tostu ... 500 kcal
* Azijske nudle, bambusovi izdanci i slatko-kiseli umak ... 420 kcal
* Piletina i paprika na maslacu sa špagetima ... 490 kcal
* Piletina, raštika i grah u woku ... 490 kcal
* Žganci na mlijeku sa grožđem ... 440 kcal
* Paški ovčji sir, paradajz i tost ... 450 kcal
* Istarska kobasica, paprika i masline na maslinovom ulju ... 460 kcal
* Pravilo zlatne jabuke
* Ribani krumpir i tikvice sa domaćim dimljenim sirom u woku ... 490 kcal
* Girice, i blitva u žgancima ... 490 kcal
* Gablec: Tuna, masline i paradajz sa maslinovim uljem i vlascem ... 480 kcal
* Wok: Patlidžan, grah i tvrdi sir ... 470 kcal
* Čips od lungića, špageti i tikvice sa češnjakom ... 460 kcal

2012/08
* Paprika punjena lungićem i rižom pod "pekom" ... 450 kcal
* Salata od bakalara, krumpira, luka i vrhnja ... 480 kcal
* Burek od pureće šunke, blitve i mlinaca sa vrhnjem ... 460 kcal
* Brudet od šaruna, paradajza i vlasca sa žgancima ... 480 kcal
* Srdele, krumpirov kruh i zelena salata ... 480 kcal
* Njoki od sira i kukuruzne krupice, sa patlidžanima i jabukom ... 440 kcal
* Skuša, slanutak i pikolo rajčica ... 470 kcal
* Bakalar, krumpir i luk ispod "peke" ... 490 kcal
* Lungić, grah i paprike pod "pekom" ... 450 kcal
* Lungić, suhe šljive, vrhnje i tjestenina ... 480 kcal
* Ricotta, blitva i kus-kus ... 450 kcal
* Mozzarella sa paradajzom, zelenom salatom, radićem i raženim kruhom ... 500 kcal
* Špageti, ljetni povrtni šug i ribani ovčji sir ... 400 kcal
* Tjestenina sa umakom od avokada i mozzarellom ... 520 kcal
* Krekeri, namaz od tune i paprika ... 480 kcal
* Pršut, kukuruzna krupica i mini rajčice ... 490 kcal
* Rižoto sa teletinom i patišonima ... 470 kcal
* Pureća dimljena prsa, paprika i paradajz sa bosiljkom ... 430 kcal
* Piletina, kus-kus, pesto genovese i mini rajčice ... 500 kcal
* Tost, namaz od patlidžana i vrhnja uz krastavce ... 430 kcal
* Paprike punjene morskim psom i patlidžanima ... 440 kcal
* Filana paprika i pire krumpir ... cca 750 kcal
* Tost, namaz sa tartufima, paradajz i masline ... 470 kcal
* Pureća prsa sa posnim sirom i paradajzom ... 470 kcal
* Pureća prsa. krumpir i mahune sa koprom u pećnici ... 440 kcal
* Pileći ražnjići, riža i sataraš od paprike i paradajza ... 490 kcal
* Proso na mlijeku sa medom i aronijom ... 480 kcal
* Lungić (svinjski file), kukuruzni kruh, mini paradajz i pečene masline ... 500 kcal
* Pileća prsa i tikvice na maslinovom ulju ... 500 kcal
* Pileća prsa, proso i tikvice u woku ... 490 kcal

2012/07
* Losos, blitva i vrhnje ... 460 kcal
* Složenac od piletine, krumpira i patlidžana ... 460 kcal
* Integralni tost, med i kupine, uz jogurt ... 480 kcal
* Lungić, krumpir i tikvice iz pećnice ... 430 kcal
* Banana, tamna čokolada i jogurt ... 490 kcal
* Salata od feta sira, maslina i paradajza ... 460 kcal
* Feta sir, kuhana leća i kisela repa ... 450 kcal
* Marinirana skuša, zagorski krumpir i mahune na pari ... 480 kcal
Zobene pahuljice, sušena papaja, svježe borovnice i jogurt ... 480 kcal
* Pureće pljeskavice, integralni tost, paradajz i masline ... 440 kcal
* Orada, krumpir i mahune iz pećnice ... 470 (630) kcal
* Lignje, crni kruh i paprika ... 420 kcal
* Feta sir, kukuruz i kisela repa ... 480 kcal
* Kruh, putar, džem, borovnice i mlijeko ... 500 kcal
* Marinirani oslić, krastavci i vrhnje sa kruhom prosenica ... 450 kcal
* Tjestenina sa paprikom, paradajzom i slanim inčunima ... 430 kcal
* Lungić i proso u umaku od mahuna i maslaca sa koprom ... 490 kcal
* Rižoto: Patišon i ribani tvrdi ovčji sir ... 480 kcal
* Varivo: Piletina, krumpir, mahune i vrhnje ... 480 kcal
* Pureća prsa na integralnom tostu , paprika i mini paradajz ... 410 kcal
GREŠKA * Presložena jela sa puno namirnica
GREŠKA * Naknadni obračun kalorija
* Tuna, pire od grašaka i pasirana rajčica ... 460 kcal
* Grašak i zlatne bukovače na maslacu sa ribanim ovčjim sirom ... 510 kcal
* Mladi kravlji sir, bob i paradajz na salatu ... 410 kcal
* Skuša, bob i zlatne bukovače ... 460 kcal
* Tikvice na maslinovom ulju sa ribanim tvrdim ovčjim sirom ... 430 kcal
* Mahune i tikvice na maslacu sa ribanim tvrdim ovčjim sirom ... 430 kcal
* Marinirani som i grašak ... 460 kcal
* Marinirani som, krumpir i mahune ... 450 kcal
* Kruh u jajima i cikla ... 430 kcal

2012/06
* Kajgana sa graškom, paradajzom i slanim inćunima ... 470 kcal
* Rižoto od lungića (svinjski file) i graška sa šafranom ... 470 kcal
* Tolstolobik, kus-kus i paradajz ... 450 kcal
* Lungić (svinjski file), patišon i ajvar ... 430 kcal
* Dimljena pureća prsa, mahune i vrhnje na salatu ... 500 kcal
* Pureći medaljoni, tikvice i mahune na maslacu ... 450 kcal
* Pureća srca i meksičko povrće ... 430 kcal
* Integralni tost, pureća prsa, grejp i kefir ... 400 kcal
* Salata od puretine, krastavaca i vrhnja ... 430 kcal
* Pureća prsa, grašak i koraba na pari ... 450 kcal
* Skuša, kruh i paradajz ... 480 kcal
* Skuša i mahune na pari ... 460 kcal
* Pileća prsa i koraba na pari ... 450 kcal
* Svinjski but i mrkva na pari ... 460 kcal
* Pureća prsa, bob i repa na pari ... 490 kcal
* Losos i tikvice na pari ... 450 kcal
* Pileća prsa, krumpir i cvjetača ... 470 kcal
* Morski pas, grašak i mrkva ... 450 kcal
* Piletina i grašak na pari ... 490 kcal
* Brudet od ugora
* Umak: Pileća prsa, njoki i šampinjoni ... 480 kcal
* Slatko: Tost, med i ribizli ... 500 kcal
* Wok: Aljaška kolja i blitva sa krumpirom ... 480 kcal
* Salata: Mladi posni sir, masline i rajčica ... 470 kcal
* Crni rižoto sa repovima kozica ... 470 kcal
* Palačinke sa sladoledom u umaku od šumskog voća
* Varivo: Krumpir, grašak i mrkva sa vrhnjem ... 460 kcal

2012/05
* Wok: Bakalar i bob na maslinovom ulju ... 490 kcal
* Wok: Puretina, grašak i kukuruz na maslacu ... 490 kcal
* Salata: puretina, grašak i krastavci sa koprom ... 450 kcal
* Teletina, krumpir i šampinjoni iz pećnice ... 510 kcal
* Puretina u umaku od vrhnja i kopra ... 500 kcal
* Salata: feta, masline, paradajz i rukola … 500 kcal
* Pileći file sa mladim graškom i mrkvom na maslacu ... 500 kcal
* Junetina na saft sa pire krumpirom ... 500 kcal
* Pureća srca sa kruhom i ajvarom ... 460 kcal
* Rižoto od plodova mora ... 450 kcal
* Panirani riblji štapići, krumpir i vlasac ... 490 kcal
* Feta sir, masline, mini rajčice i slane srdele ... 480 kcal
* Srdele, krumpir i brokula ... 470 kcal
* Svinjski but na naglo, salata od graha i feferona ... 480 kcal
* Salata od kozjeg svježeg sira, šparoga i rajčice ... 440 kcal
* Salata od fete, špinata i mini rajčica ... 470 kcal
* Nedjeljni oproštajni ručak br. x ... xxx kcal
* Naručeni zapečeni grah i mljeveno meso
* Pureća dimljena šunka, grah i krastavci ... 470 kcal
* Špageti, paprika i parmezan ... 460 kcal
* Piletina, krumpir i tikvice ... 460 kcal
* Salata: Pršut, cherry rajčice i mladi luk ... 480 kcal
* Špageti, špinat i parmezan ... 500 kcal
* Salata: Svježi sir, mladi špinat, cherry rajčice i kopar ... 480 kcal
* Grah trešnjevac sa kranjskom kobasicom ... 490 kcal
* Sabljarka, grah, cherry rajčice i zelena salata ... 470 kcal
* Losos, riža, zelena salata i radić ... 490 kcal

2012/04
* Roštilj kobasica, šampinjoni i zelena salata ... 500 kcal
* Pureća prsa, krumpir, špinat i vrhnje ... 470 kcal
* Pizza: Lisnato tijesto, mozzarella i sjeckana rajčica ... 450 kcal
* Blitva i pršut u lisnatom tijestu ... 500 kcal
* Kranjska kobasica, grah i pelati u salsa umaku ... 410 kcal
* Odrezak tune, integralni špageti i blitva ... 490 kcal
* Cipal i špinat ... 490 kcal
* Tost, sirni namaz sa vlascem i koprom, mladi luk i masline ... 490 kcal
* Lungić, grah i poriluk ... 450 kcal
* Puretina, riža i tikvice ... 470 kcal
* Tjestenina u crvenom umaku ... 420 kcal
* Obrok za ured: Tuna, grašak i kiseli krastavci ... 460 kcal
GREŠKA * Loša narudžba
* Piletina, mlinci i matovilac ... 500 kcal
* Zobene pahuljice, grožđice i jogurt ... 490 kcal
* Namaz od kuhanih jaja i majoneze sa mladim lukom ... 490 kcal
* Kruh, namaz od patlidžana, masline i krastavci ... 460 kcal
* Mljevena puretina, cvjetača i zeleni rezanci ... 460 kcal
* Rižoto od šunke i mladog luka ... 480 kcal
* Kako jedem na feštama?
Hvala
* Namaz od bakalara na bijelo sa kruhom i rotkvicama ... 480 kcal
* Orada i tikvice ... 630 kcal
* Bruschette s tunom ... 500 kcal
* Dimljeni sir, patlidžani i tjestenina ... 490 kcal
* Igle, kruh i divlji radić ... 490 kcal
* Šparoge i gorgonzola sa zelenim rezancima ... 460 kcal
* Salata od fete, kukuruza i cikle ... 500 kcal

2012/03
* Jetrica, krumpir i luk iz pećnice ... 460 kcal
* Kalorijske tablice - RIBA
* Kako jedem u restoranima?
* Ždrebetibna sa porilukom i šampinjonima ... 430
* Pita od špinata i sira ... 490 kcal
* Purica s mlincima i zelena salata ... 480 kcal
* Soja, grašak i mrkva na maslacu ... 480 kcal
* Zeleni rezanci sa pršutom ... 500 kcal
* Rižoto od poriluka ... 440 kcal
* Rižoto od blitve ... 460 kcal
* Feta, mladi luk i rotkvice na salatu ... 420 kcal
* Kare, mladi krumpir i zlatni šampinjoni
* Šarun, krumpir i tikvice iz pećnice ... 450 kcal
* Pire krumpir, špinat i jaje na oko ... 470 kcal
* Sir, vrhnje, graham pecivo i mladi luk ... 490 kcal
* Teleći but, grah i šampinjoni
* Srnetina sa njokima ... 460 kcal

2012/02
* Salata od leće, boba i fete
* Pileća prsa i rizi-bizi s kukuruzom
* Salata od šaruna, graška i šampinjona
* Kozice na buzaru
* Praktični kontinentalni brudet
* Tjestenina sa dimljenim lososom
* Som sa kineskim povrćem u woku
* Dimljena pastrva sa bobom i mozzarellom
* Marinada od srdela i krumpir salata
* Laks kare, krumpir i šampinjoni iz pećnice
* Frigani molići, krumpir i blitva
* Pašta šuta
* Losos i krumpir iz pećnice
* Papaline, krumpir i šampinjoni iz pećnice
* Puretina, poriluk i kukuruz
* Som, grašak, mrkva i cvjetača na maslacu
* Vratina, grah i rajčica
* Pileća prsa, kukuruz i mahune na maslacu
* Kobasica, krumpir i kiselo zelje u pećnici
Ručak iz dnevnika jedne dadilje
Puretina, kukuruz, šampinjoni, rajčica, kruh
File soma i cvjetača sa mozzarellom

2012/01
* Puretina u povrtnom saftu i njoki ... 460 kcal
* Puretina, špinat i njoki ... 440 kcal
* Osnovni principi mog mršavljenja
* Pileća jetra sa povrćem ... 490 kcal
* Blitva, kukuruz i piletina ... 440 kcal
* Kalorijske tablice - MESO
* Grah, zelje i dimljena vratina ... 500 kcal
* Špek i svježi sir sa tjesteninom ... 500 kcal
* Šampinjoni i piletina na bijelo ... 550 kcal
* Brokula i bijela piletina na maslacu ... 490 kcal
* Šampinjoni i piletina sa vrhnjem ... 470 kcal
* Vinski gulaš ... 460 kcal
* Šenon, krumpir i juneći faširanac ... 460 kcal
* Pikantni odrezak ... 530 kcal
* Pohani lažni juneći biftek ... 500 kcal
* Pastrva sa grah salatom ... 550 kcal
* Pureći ražnjići uz rižu i prokulice ... 410 kcal
* Gulaš od divljači ... 500 kcal
* Bruschette s pršutom ... 500 kcal
* Pileća juha ... 400 kcal
* Francuska i odojak ... 500 kcal
* Sarma i krumpir ... 500 kcal

2011/12
* Jednostavne ćufte ... 450 kcal
* Dnevni jelovnik SkVV 1300 kcal
* Božićni kolači
* Badnji posni ručak ... 250 kcal
* Peka - teletina i povrće ... 450 kcal
* Arturov poriluk ... 460 kcal
* Bijela riba i blitva na lešo ... 430 kcal
* Povrće i piletina na maslacu ... 400 kcal
* Dijabetička dijeta KBD 1300 kcal
* Kupus flekice i bijela piletina na naglo ... 400 kcal
* Varivo - Poriluk i junetina ... 460 kcal
* Musli sa mlijekom - standardni doručak ... 400 kcal

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se