* Salata od leće, boba i fete5 dag feta kravljeg sira
20 dag crvene meksičke leće
20 dag boba
0,1 dl bućinog ulja
sol, papar, češnjak

... 560 kcal


    1. Leća se probrala i nakon 2 sata namakanja u hladnoj vodi krenula se kuhati. 5 minuta nakon što je voda proključala bacila se i stavila nova hladna koja se posolila. Kada je zakipjela kuhalo se još 15 minuta. Nakon cijeđena leća je ostavljena da se ohladi.    2. Smrznuti bob se ubacio u slanu hladnu vodu. Nakon što je zakipjela kuhao se 8 minuta prema uputi proizvođača (nije kod svih navedeno isto vrijeme). Kuhani bob se ocijedio i lagano isprao hladnom vodom.    3. Narezana je feta i nasjeckan češnjak, te su se na sobnu temperaturu ohlađeni bob, leća i feta promiješali uz dodavanje začina i bučinog ulja.Zanimljiv obrok, iako praktički potpuno neuspio. Crvena meksička leća je izgubila originalnu boju i nekako se raskuhala tako da uopće nije izgledala lijepo kako sam očekivao. Cijelo jelo je bilo previše zasitno, a i količina se činila nekako veća. Naknadno sam išao malo provjeravati kalorije i ispalo je da bi bob ipak trebalo računati bar 80, a ne 40 kcal. Isti proizvođač na jednom mjestu navodi preciznih 38,7 kcal, a na drugom čak 88. Na netu sam našao više vrijednosti između navedenih. Dodatno, to znači da su zapravo i leća i bob namirnice iste grupe koje po šabloni iz preporuke dijabetičkih dijeta ne bi trebalo miješati u tim količinama. Uz 20 dag nekog jačeg povrća, u smislu priloga koji dolazi iz grupe "kruh i zamjene" (tu uz kruh, tijesto, rižu, ... ulaze krumpir, kukuruz, grah, grašak, slanutak, leća, ...), ono drugo bi kalorijski trebalo biti otprilike duplo lakše (paradajz, paprika, kupus, brokula, cvjetača, luk, poriluk, zelena salata, šampinjoni, ...). To je i razlog da su kalorije nenamjerno prešle zadanu granicu od 500. Završno, sveukupan estetski dojam i sam ukus nisu dobili prolaznu ocjenu i ovaj obrok ne bi preporučio, niti ću ga ponoviti ;)

Update 03.03.2012 - na portalu coolinarka objavljen recept:
* Kupus flekice sa bijelom piletinom na naglo ... 440 kcal

Komentari (7) - # srijeda, 29.02.2012. - 18:02


* Pileća prsa i rizi-bizi s kukuruzom10 dag fileta pilećih prsa
5 dag riže
5 dag graška
5 dag kukuruza
0,1 dl ulja
sol, peršin, čili

... 480 kcal

Pileća prsa su posoljena i ispečena na gril tavici bez masnoće. Riža se skuhala u slanoj vodi, ocijedila, pa lagano zapekla na ulju. Dodalo se kuhani grašak i kukuruz iz konzerve. Kod serviranja se dodao sjeckani peršin u prilog, a meso se začinilo svježe mljevenim čilijem


Ovo je zapravo bio dobar spoj dva različita ručka uz tek neznatne dorade. Moj jučerašnji kuhinjski gril i današnji prilog sinova ručka. Da se radilo u isto vrijeme, meso je komotno moglo biti prženo na ulju, na kojem bi se kasnije zgotovio i prilog, i sve bi se jelo toplo. Ovako, meso je bilo hladno i začinjeno čilijem, a na mlačni prilog je išlo puno peršina. Mogao bi reći da bar u nečem volim pretjerivati. Da sam bar i prije to činio sa namirnicama sličnima peršinu, ali dobro, što je tu je, a kao što rekoh, dobro je, barem ovaj obrok. Razmišljam da idući puta kao masnoća ide maslac umjesto ulja.

Komentari (1) - # utorak, 28.02.2012. - 09:11


* Salata od šaruna, graška i šampinjona10 dag očišćenog skuhanog šaruna
20 dag graška
20 dag šampinjona
0,1 dl maslinovog ulja
peršin, češnjak, đumbir, papar, sol

... 450 kcal

Šarun se kuhao u slanoj vodi začinjenoj paprom, lovorovim listom i vinskim octom. Očišćen je kada se ohladio i kroz nekoliko sati potpuno ocijedio. Grašak i šampinjoni su bili iz konzerve. Na kraju je došlo ulje i začini.


Obzirom da sam ja ovo pripremio, bilo je dosta češnjaka i peršina, i to slabo ili skroz nenasjeckanog. Bilo je i đumbira čiji me čaj oduševio neki dan ;)

P.S. Moram priznati da sam zadovoljan mršavljenjem. Prvenstveno me veseli što i koliko jedem, te ću to i dalje prezentirati na ovim stranicama. Atmosfera bloga me jednim dijelom povukla u pravcu druženja i po malo udaljila od ideje koju sam si inicijalno zadao, a to je složiti osobnu kuharicu koju ću imati na raspolaganju kao pomoć u planiranju i pripremi svakodnevnih obroka. Na to vezano, druga okosnica cijele ove web prezentacije je trebalo biti samo svjedočanstvo na koji sam način skinuo sve te kile. Taj se dio zapravo sažeo u osnovne principe koje sam opisao u jednom jedinom postu, a i oni se svode na krajnje jednostavnu konstataciju: "Manje sam jeo!". Došao sam u poziciju da veću pažnju poklanjam fotografiji i popratnom tekstu, a sve u očekivanju posjete, posredno i komentara. U istu svrhu sam i sam povremeno ostavljao cijeli niz komentara na blogovima od kojih neki nisu niti tematski vezani, a u mnogim slučajevima se čak radilo o brzopletom komentiranju tek površno pročitanih postova samo zato da bi ostavio link i tako privukao posjetitelje na vlastiti blog. Takav me način druženja uopće ne ispunjava, dapače, osjećam se kao jedna vrsta najobičnijeg prevaranta, a to jednostavno rečeno ne želim biti. Godila mi je i dodatna pažnja koju sam dobio odabirom i objavljivanjem nekih postova na naslovnicama portala blog.hr i zadovoljna.hr. Kako su ti postovi po malo nestali sa naslovnica, ubrzo je izostala i ta dodatna "popularnost". Jedino su ostala moja očekivanja, koja me, kako upravo iznosim, odvlače od realizacije onoga što sam si zacrtao. Ovo je zadnji tekst za jedno vrijeme koji odskače od deklarirane inicijalne intencije kojoj ću se pokušati u potpunosti vratiti i posvetiti. Ne zamjerite, tj. oprostite na neplaniranom odmaku, te na težnji povratku u planirane okvire koji ne podrazumijevaju standardnu blog komunikaciju. Hvala vam na komentarima i podršci. Sretno svima, i onima koji mršave, i onima koji se debljaju, osobito svima onima koji uživaju u hrani i životu općenito, a onima koji nisu te sreće još i više ;)

Ovo pod P.S. je post koji sam na kratko objavio 05.02.2012, ali sam ga ubrzao maknuo. Stjecajem određenih okolnosti, ali i kontinuiranom prisutnošću istih problema, ponovno je i više nego aktualan, stoga ga danas još jednom aktiviram, s naglaskom na odluke koje slijede.

Komentari (0) - # ponedjeljak, 27.02.2012. - 11:43


* Kozice na buzaru20 dag kozica (30 dag svježih)
0,2 dl maslinovog ulja
0,5 dl bijelog vina
1 dag krušnih mrvica
češnjak, peršin, sol, papar
3 dag kukuruznog kruha

... 490 kcal

Na maslinovom ulju se pirja češnjak i peršin, pa kozice. Posoli se i popapri, i dalje se pirja. Pod kraj se dodaju vino i krušne mrvice.


Još jedna prava morska delicija ;)

Komentari (6) - # subota, 25.02.2012. - 23:48


* Praktični kontinentalni brudet15 dag fileta vjetnamskog soma
5 dag luka
20 dag sjeckane rajčice
5 dag tjestenine
0,1 dl maslinovog ulja
vinski ocat, češnjak, kapare, papar, peršin, sol

... 470 kcal

Naglo pržite ribu na ulju s obje strane i izvadite ju na tanjur. Na istom ulju svijetlo popržite nasjeckani luk, dodajte oguljene i nasjeckane rajčice, usitnjeni češnjak i sve pirjajte. Dodajte nasjeckani peršin, papar, kapare i vinski ocat. U posudu dodajte prženu ribu i na laganoj vatri kuhajte, a povremeno samo protresite posudu bez miješanja. Servirajte uz kuhanu tjesteninu.


Nije ovo pravi brudet, već neka kontinentalno priručna izvedenica, ali eto, ja sam baš uživao u ovom jednostavnom i ukusnom jelu, a moram priznati da je filetirana riba praktična kada se radi ovako. Dodatno malo objašnjenje zašto je vijetnamski som češće na jelovniku. Zato što ga jedu svi ukućani.

Žena mi pomalo posustaje sa voljom za pripremu jela kakva sam do sada prezentirao, pa ću se morati i ja malo prilagoditi situaciji. Zadnjih dana su obroci malo kasnili, a dešavalo se da ja sam nešto na brzinu složim i to nije bilo nešto čime bi mogao biti zadovoljan, posebno stoga što je bilo i nevaganih obroka sa većim ili manjim prekoračenjem onoga što sam postavio kao poželjnu, tj. prihvatljivu kalorijsku granicu. To se poglavito odnosi na večere. Dakle, slijedi bolje planiranje, što pretpostavlja jednostavnost i pravovremenost. U to mi se najbolje uklapaju salate, tj. hladne varijante klasičnih jela, sa što više što manje obrađenih namirnica.

Obzirom da kile idu sve teže i teže, povećati ću i tjelesnu aktivnost ;)

Komentari (4) - # četvrtak, 23.02.2012. - 22:51


* Tjestenina sa dimljenim lososom5 dag dimljenog lososa
5 dag lista peršina
0,5 dl vrhnja za kuhanje
1 dag parmezana
0,1 dl ulja
5 dag tjestenine (reginette napoletane)
sol, papar, češnjak

... 500 kcal

Na vrućem ulju lagano prodinstati isjeckani peršin i češnjak. Dodati lososa izrezanog na male komadiće (odstraniti kožu) i dinstati na laganoj vatri još 3-4 minute. Uliti vrhnje za kuhanje, promiješati i kuhati 10-15 minuta povremeno miješajući. Po želji posoliti i popariti. Kada je gotovo dodati parmezan i promiješati. Skuhati tjesteninu i po njoj preliti umak.


Preporučam ;)

P.S. Bio je ovo dobar niz. Zadovoljan sam, a iako baš vrlo polako otišla je i još jedna kila. Slijedi objavljivanje (kontinentalnog) brudeta, a onda bi mogao malo ohladiti, tj. preći na sljedeći nivo na svom putu prema minus40kg, ali i stjecanju navika za koje vjerujem da su zdravstveno prihvatljive, naravno, koliko to već dozvoljavaju vremenski i prostorni uvjeti.

Komentari (3) - # srijeda, 22.02.2012. - 22:20


* Som sa kineskim povrćem u woku20 dag fileta vijetnamskog soma
20 dag mješavine kineskog povrća
0,1 dl ulja
sol

... 400 kcal

U woku, na malo ulja, isprženi su som i kinesko povrće.


Smrznuta kineska mješavina sadrži kupus, crvenu i zelenu papriku, poriluk, ploške luka i bambusa, prutiće mrkve, crne gljive i mahune mladog graška. Jednostavno, lagano i brzo jelo, mada, okus mi je ipak bio malo neobičan, tj. kao da je još nešto falilo, ili bilo viška ;)

Komentari (2) - # utorak, 21.02.2012. - 23:39


* Dimljena pastrva sa bobom i mozzarellom4 dag dimljene pastrve
5 dag mozzarelle
20 dag boba
10 dag kukuruza
0,1 dl maslinovog ulja
sol, papar, češnjak i peršin

... 440 kcal


Smrznuti bob je skuhan u slanoj vodi. Jedna od ideja je bila da se ohladi i sve napravi kao hladna salata. Druga je bila da se na vrućem, tj. tek ocijeđenom bobu pokuša malo otopiti mozzarella. Nisam se mogao strpjeti pa je išlo na toplo. Sir se svejedno nije gotovo ništa rastopio, ali se zato sve skupa pomiješano više-manje ugodno ohladilo. Bob je namirnica koja me baš zanimala, a dimljenu pastrvu oduvijek jako volim, pa nisam dvojio da će ispasti jelo po mom guštu, i nisam se prevario. Ovo je malo skuplji obrok, ali vrijedi svaku kunu ;)

Komentari (2) - # ponedjeljak, 20.02.2012. - 23:42


* Marinada od srdela i krumpir salata15 dag mariniranih srdela
20 dag krumpira
10 dag luka
0,1 dl maslinovog ulja
sol, papar, vinski ocat

... 460 kcal


Marinada: Srdele se očiste (ljuske, utroba i glava), posole, uvaljaju u oštro brašno i peku na ulju. Odvojeno, na ulju se isprži luk, pa se doda voda, vinski ocat, lovorov list, ružmarin i papar. Kada se marinada ohladi prelije se riba. Na hladnom bez problema stoji i tjedan dana.

Ovako marinirane ribe upiju tekućinu. Važući i prebrajajući ih kod čišćenja i na kraju, ispada da bi oko 15 dag mariniranih srdela bilo oko 10 dag čiste ribe. Uz to, kod završnog vaganja uđe tu i nešto tekućine i luka. Sa druge strane, nemoguće je procijeniti koliko je riba točno upila ulja kod prženja i koliko ga je ostalo u samoj tekućini koja neće biti iskorištena. Kada se sve zbroji i oduzme zaključujem da je u redu računati ribu baš kao što bi i svježu. Ovakva jela definitivno nisu idealna za kalorijski kontroliranu prehranu, ali ipak, bilo bi šteta ne priuštiti si ovu deliciju, a sudeći po osjećaju sitosti, sasvim sam siguran da su kalorije prihvatljivo dobro procijenjene.

Salata je od ohlađenog kuhanog krumpira (u ljusci) i dosta luka, začinjena solju, paprom, vinskim octom i maslinovim uljem. Odlično ide uz marinadu kao kompletno hladan obrok ;)

Komentari (8) - # nedjelja, 19.02.2012. - 12:09


* Laks kare, krumpir i šampinjoni iz pećnice5 dag laks karea (svinjski kare bez kosti)
20 dag krumpira
20 dag šampinjona
0,1 dl ulja
sol

... 480 kcal

Složio se krumpir, meso, pa šampinjoni. Sve se lagano posolilo i nauljilo. Peklo se u pećnici oko 40 minuta. Na pola se promiješalo povrće, a meso se okrenulo na drugu stranu.


Nezgodno je kod svinjetine procjenjivati kalorije. U tom je smislu baš nezahvalna, pa kada se obračuna po onim najstrožim tablicama mora je biti malo. To je razlog zašto je u većini dijeta uopće nema, ali eto, ovo što ovdje prezentiram i nije klasična dijeta nego svakodnevno pripremanje obroka sa svim mogućim namirnicama, samo kalorijski kontrolirano ;)

Komentari (0) - # subota, 18.02.2012. - 20:19


* Frigani molići, krumpir i blitva15 dag molića (mali oslići)
1 dag oštrog brašna
20 dag krumpira
20 dag blitve
0,1 dl ulja
sol, češnjak

... 460 kcal

Očišćeni i posoljeni molićići su uvaljani u brašno i isprženi na malo ulja. Krumpir i blitva su skuhani u slanoj vodi i kod serviranja začinjeni češnjakom.


Nije baš najbolje pržiti na ulju, ali ako se pripazi na količine može proći, iako valja biti svjestan da nije isto ako se prži u malo ili puno ulja. Naravno, ono što pamtim kao vrhunsku poslasticu je prženje u dubokom ulju, ali eto, iz tih vremena nosim i sav taj nesretni višak kila sa kojima se toliko borim zadnjih mjeseci. Nije ni brašno nužno, ali bolje se peče, tj. ne pršti i ne prima se. Kada malo razmislim, mogao bi ja sasvim lako odustati od pametovanja o načinu pripreme obzirom da samo virim u kuhinju ;)

Komentari (2) - # petak, 17.02.2012. - 18:17


* Pašta šuta5 dag miješanog mljevenog mesa (junetina, svinjetina)
5 dag luka
15 dag sjeckane rajčice
5 dag špageta (integralni)
0,1 dl ulja
sol, papar, češnjak, peršin

... 450 kcal

Na ulju pirjajte luk. Dodajte faširano meso. Posolite. Pirjajte uz dodavanje malih količina vode oko 15 minuta. Dodajte nasjeckani češnjak, svježi list peršina i sjeckanu rajčicu. Pirjajte još 15 minuta. Pod kraj začinite svježe mljevenim paprom. Špagete skuhajte u slanoj vodi.


Ovo je moje omiljeno jelo ;)

Komentari (3) - # srijeda, 15.02.2012. - 17:31


* Losos i krumpir iz pećnice10 dag odreska lososa
20 dag krumpira
10 dag salate i radića
0,1 dl ulja
sol, papar, češnjak, aceto balsamico

... 470 kcal

U pećnicu su stavljeni posoljeni i nauljeni krumpir i losos. Peklo se oko 40 minuta.


Salata je bila začinjena bez ulja, jer nije bilo kalorijskog lufta. Aceto balsamico je dao dodatni kiselkasti i osebujan okus koji je, uz češnjak, bio protuteža nešto masnijoj ribi. Naravno, mrvica ulja u salati kao standard ne bi srušila cijelu koncepciju, ali ako se odustane od osnovnih principa vrlo brzo se vrate stare nekontrolirane navike, a to je ono što si ne želim više priuštiti. Inače, u ovo jelo bi se još bolje uklopili kiseli krastavci, ali eto, trebalo je riješiti baš salatu ;)

Komentari (1) - # ponedjeljak, 13.02.2012. - 20:46


* Papaline, krumpir i šampinjoni iz pećnice15 dag papalina
20 dag krumpira
20 dag šampinjona
0,1 dl ulja
sol, češnjak

... 490 kcal

U pećnicu se stavio krumpir i pekao oko 20 minuta. Onda su dodani šampinjoni i papaline. Peklo se još 20 minuta. Sve se prije pečenja lagano posolilo i nauljilo. Na kraju se dodao češnjak.


Meni je sve bilo taman pečeno i ukusno. Žena veli da bi njoj bilo bolje da su se i šampinjoni i riba pekli od počeka zajedno sa krumpirom. Probati ćemo drugi puta, mada, ona ima snažan otpor prema kombinaciji pećnice i ribe, a da o kuhanju i ne govorim. Eto, danas nam radi moliće, ali u brašnu pa na tavici sa uljem. Nije da i ja ne volim tako, dapače, ali kako pošteno obračunati koliko je ulja upijeno. Ne znam baš kako riješiti to riblje nesuglasje, ali nešto ću smisliti. Malo se gubim kada ovako prezentiram jedan obrok, a dodajem opis situacije oko drugoga, ali tako to ide, jer sve je zapravo itekako povezano ;)

Komentari (1) - # subota, 11.02.2012. - 16:31


* Puretina, poriluk i kukuruz10 dag mljevene puretine
10 dag kukuruza
30 dag poriluka
0,1 dl ulja
sol, papar, senf dijon

... 430 kcal

Mljevena puretina je začinjena solju i paprom, te oblikovana u pljeskavicu i ispečena na naglo u teflonskoj tavici bez dodatne masnoće. Meso je kod serviranja namazano dijon senfom. Poriluk se pirjao na malo ulja oko pola sata. Pod kraj je dodan kukuruz iz konzerve.


Danas sam bio na tržnici i mogu reći da izbor povrća i nije baš neki. Hoću reći, konzerve i smrznuto ostaje za dalje gotovo kao nužnost. Ponuda ribe je nešto bolja, ali ona privlačnija mi je nekako skupa. Imam par neobjavljenih jela, a htio bi i te kalorijske tablice napokon složiti, pa ću morati ubrzati. I dalje muku mučim sa kupljenim količinama. Nisam htio da se pašta šuta "za slikanje" radi od puretine pa smo neki dan uzeli pola kile miješanog faširanog. U tu pašta šutu, koju ću objaviti za koji dan, je išlo samo 10 dag za ženu i mene. Morati će uslijediti neke pljeskavice ili ćevapčići da efikasno riješimo ostatak koji čeka svoj red ;)

Komentari (4) - # petak, 10.02.2012. - 16:00


* Som, grašak, mrkva i cvjetača na maslacu20 dag fileta soma
10 dag graška
10 dag mrkve
10 dag cvjetače
1 dag maslaca
sol, češnjak

... 460 kcal

Na naglo bez masnoće se ispekao som. Mrkva i cvjetača su skuhane u slanoj vodi. Koristio se grašak iz konzerve. Sve zajedno je uz češnjak malo poprženo na maslacu.


Znam, bilo bi bolje pratiti sezonu i koristiti svježe i domaće namirnice, ali eto, i vijetnamski som i konzerve ili smrznuto povrće, današnja su realnost kuhinje većine gradskih ljudi, a uostalom, zima je, pa sada povrće ionako slabije rodi ;)

Komentari (0) - # četvrtak, 09.02.2012. - 05:05


* Vratina, grah i rajčica10 dag vratine (kuhana i dimljena)
20 dag graha (kuhanog)
20 dag sjeckane rajčice
sol, papar, češnjak, metvica

... 500 kcal


Grah je bio kuhan dan ranije. Koristila se sjeckana rajčica iz konzerve. Vratina ima više kalorija, ali za ovo jelo nije bila potrebna dodatna masnoća čime se postigao balans. Metvica smanjuje nadutost koju grah prirodno potiče. Ovo je mogao biti i hladan obrok, ali nije ;)

Komentari (2) - # srijeda, 08.02.2012. - 09:49


* Pileća prsa, kukuruz i mahune na maslacu10 dag pilećih prsa bez kožice
10 dag kukuruza
20 dag mahuna
2 dag maslaca
sol, češnjak, curry

Piletina i mahune se posole i peku u tavici na maslacu oko 15 minuta. Pod kraj se doda se kukuruz, češnjak i curry.


Korištenjem konzerviranog kukuruza i zaleđenih mahuna gubi se dio nutritivnih vrijednosti, ali se ubrzava priprema, a može se uživati u ovom laganom i ukusnom jelu neovisno o sezoni i ponudi na tržnici ;)

Komentari (4) - # ponedjeljak, 06.02.2012. - 16:37


* Kobasica, krumpir i kiselo zelje u pećnici5 dag kobasice
20 dag krumpira
20 dag kiselog zelja
0,1 dl ulja
sol, papar, češnjak
... 480 kcal

U lagano nauljenu zemljanu posudu se stavi kiselo zelje i kobasica unutar njega. Okolo se poslaže na ploške narezani i posoljeni krumpir. Sve se još malo prelije uljem. Peče se poklopljeno oko 40 minuta na 180-200 stupnjeva. Prije serviranja se zelje začini češnjakom i svježe samljevenim paprom.


Pravo zimsko jelo. Zamiriši kuća, a pećnica još dodatno zagrije ;)

Komentari (6) - # subota, 04.02.2012. - 16:23


Ručak iz dnevnika jedne dadilje8 dag bijele piletine
2 dag mesnatog špeka
10 dag graška
5 dag luka
15 dag mrkve
10 dag sjeckanog paradajza
0,1 dl ulja
sol, bosiljak

... 470 kcal


Dadilja je uistinu lijepa, ali voli svašta pisati, pa sam bio oprezan, i nisam previše virio. Recept je išao kao nešto ribaš, nešto pečeš, a pod kraj začiniš bosiljkom. Ma tko pita za recept, glavno da je sve bilo za prste polizati ;)

Komentari (0) - # petak, 03.02.2012. - 21:03


Puretina, kukuruz, šampinjoni, rajčica, kruh10 dag mljevene puretine
10 dag kukuruza šečerca
10 dag šampinjona
10 dag sjeckane rajčice
0,1 dl ulja
4 dag kukuruznog kruha
sol, papar, senf dijon

... 500 kcal


Na ulju se pirjalo povrće, tj. šampinjoni i sjeckana rajčica, a kukuruz iz konzerve je dodan na kraju. Mljevena puretina je začinjena solju i paprom, te oblikovana u pljeskavicu i ispečena na naglo u teflonskoj tavici bez dodatne masnoće. Meso je kod serviranja namazano dijon senfom. Kruh je uzet da bi se obrok nadopunio kalorijski, a nije bilo loše imati čime pomacati ukusan saft ;)

Komentari (2) - # četvrtak, 02.02.2012. - 16:07


File soma i cvjetača sa mozzarellom15 dag fileta soma
1 dag brašna
0,1 dl ulja
25 dag karfiola
5 dag mozzarelle
sol, timijan

... 480 kcal

Na ulju se ispeku fileti soma koji su prethodno posoljeni i uvaljani u oštro brašno. Cvjetača se skuha u slanoj vodi. Mozzarela se nareže na kockice i malo rastopi na ulju na kojem se pekla riba. Začini se timijanom.


Som prolazi i kada se ispeče na tavici bez ulja, ali ipak, ulje je ulje. Brašno ga još nekako upotpuni, a i ljepše se peče, te na kraju dobije i malo "zdrave" boje. Mozzarella daje poseban okus, baš kao i timijan, ali naravno, tu bi se dalo dosta kombinirati ;)

Komentari (1) - # srijeda, 01.02.2012. - 00:09


<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se