Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

O Pinacoladi

Slušam, a možete i vi
Sufjan Stevens-The Man of Metropolis Steals Our Hearts

Linkovi
URLanje
zle jetrve
The Last Broadcast
Filologanoga
Domaćica iz pakla

07.07.2005., četvrtak

Jet Set Lara

Da, da i prostitutke imaju blogove. Sjetite se Belle de Jour i mnoštva upitnika oko njezinog identiteta. Sunday Times objavio je intervju «My life as a Courtesan» s autoricom bloga Jet Set Lara.
She’s young, smart, attractive, middle class — and a call girl. Jet Set Lara gives her version of why she loves her profession, and why men pay Ł5,000 a day to be with her

Nije sve u novcu, ima nešto i u iskustvu:
Being a courtesan is not really about the money and the sex, though — it’s about the excitement and the experiences.

Enivej, blog je zanimljiv. Recenzira egzotična i luksuzna mjesta, hotele, restorane, opere, fina vina i sve ostalo što voli hedonistički svijet. Lara spominje i krstarenje po Dalmaciji. iPod i Sinclaire ZX Spectrum. Ma, da. Jet Set Lie.

Pinacolada u 10:31 - Komentari (7) - Isprintaj - #

05.07.2005., utorak

White Stripes

Moju mamu u vezi White Stripesa muče dvije stvari. Tko će nam čuvati dijete i kakva je to grupa? Odakle su? Ne sviđa joj se klaonica, niti sotona u nazivu albuma. Pravim se da je dobro ne čujem a i mali mi pokušava iščupati prsten s ruke. «Ajde njemu» kaže ona, «pazi da ga ne proguta».

Pinacolada u 12:26 - Komentari (7) - Isprintaj - #

25.06.2005., subota

Život s tapetom


Živjeti s nekim nije uvijek jednostavno. Cimeri vas izluđuju, a ljubavnik/dečko/muž da ne spominjem. Ostavljaju mrvice po stanu, prljaju kuhinju i gledaju krivi tv program. No nitko ne voli gledati prazne zidove, niti odgovarati na pitanja zašto-si-još-uvijek-sama. Ok, s cigaretom nikad nisi sam, ali život je ljepši uz austrijske tapete za samce. Junaci foto-tapeta ne piju, ne puše i ne razbacuju prljave čarape. Dobro izgledaju i ne gunđaju. A ni dvjestotinjak ojra neće vas ubiti.

Pinacolada u 23:08 - Komentari (5) - Isprintaj - #

22.06.2005., srijeda

Putuju li glupani?

Nakon što sam se vratila iz Berlina pronašla sam u nekom starom časopisu zrnce mudrosti dizajnera Phillipea Starcka:
Samo glupi ljudi putuju. Kad sam u inozemstvu i napustim sobu, sve je isto, pa smatram da će turizam nestati u slijedećih petnaest godina.

Malo sam proguglala i pronašla intervju koji je dao Independentu. Čovjek dosta putuje za nekog tko prezire turizam: ima privatni avion i šesnaest kuća diljem svijeta. Ipak mrzi putovanja i činjenicu da u drugim gradovima nailazi na iste dućane kao što ih ima doma. Razočarao ga je čak i Sjeverni pol, skoro je umro od hladnoće i dosade. Trebalo bi ga kazniti sedmodnevnim ljetovanjem u željezničarskom odmaralištu Janko Gredelj.

Pinacolada u 21:00 - Komentari (6) - Isprintaj - #

03.06.2005., petak

Galerija apsurda


Gallery of the Absurd - umjetnost inspirirana tračevima. Svi su tu: Paris Hilton, blizanke Olsen, nekad-bio-sam-faca-a-sad-podbuhli-pijanac Mickey Rourke, naduvanko P. Diddy i Beckham. A kad smo kod Beckhama, ne mogu izbjeći ono na m, pojam kojim nam se svakodnevno ispire mozak. Oke, što fali staro-seljačkom pojmu šminker? Što to metroseksualc imade a šminker nema?
Pinacolada u 23:11 - Komentari (6) - Isprintaj - #

01.06.2005., srijeda

Kofein štetan za tipkovnicu













Koliko košta jedan Nescafe? 427 kuna, ako ga pijete pred laptopom sa djetetom u krilu.

Pinacolada u 17:14 - Komentari (9) - Isprintaj - #

25.05.2005., srijeda

Nekad ili sad


Među najljepšim ženama 20. stoljeća očekivano vodi Marilyn Monroe. Na drugom i trećem mjestu su moje favoritkinje Lauren Bacall i Ursula Andress. Ljepotice 90-ih slabo mi prolaze pored njih. Vjerojatno se radi o prezasićenosti. Čini mi se da je ljepota celebritiesa obrnuto proporcionalna broju paparazza. Manje je bilo fotografija, pa su i postojeće bile bolje. Pomno isplanirane sa našminkanim zvijezdama, koje znaju da ih se snima. Danas smo preplavljeni fotografijama na kojima bauljaju podbuhle i pijane glumice. Ili pjevačice u razvaljenim trenirkama lunjaju supermarketima. Snimaju porniće. Pa zaborave da su ih snimile, dok im netko ne osvježi pamćenje. Pih.
Pinacolada u 10:29 - Komentari (9) - Isprintaj - #

23.05.2005., ponedjeljak

Boy bendovi sedamdesetih


Briljantno. Ne znam koja mi je slika bolja. Svi su jednako odjeveni, tako da se nitko od članova benda ne bi isticao. Osim po ekstremnim tjelesnim karakteristikama i razoružavajućoj ljepoti. Skandinavska socijaldemokracija na djelu.
Pinacolada u 21:02 - Komentari (8) - Isprintaj - #

22.05.2005., nedjelja

Crying while eating

Jesti i plakati u isto vrijeme ne zvuči mi nimalo zabavno. Čak mi i ne djeluje jednostavno izvedivo. Mnogi čudaci ne dijele moje mišljenje nego ih ovo oduševljava. Web je doista utočište pervertita. Hvala, Kolumbo.
Pinacolada u 23:05 - Komentari (9) - Isprintaj - #

18.05.2005., srijeda

Boris Spojenaobrva Novcovic

Pravi ljubitelji trasha znaju da je uskoro natjecanje za pjesmu Eurovizije i da Hrvatsku predstavlja jedan od njezinih najznačajnijih pop skladatelja Boris Novcovic. I da bi njegova pjesma "Vukovi umiru sami" mogla izazvati mnoge neželjene posljedice. Govorka se čak i o masovnom samoubojstvu.
Croatia (pop. 4,496,869; a crescent-shaped country in Europe bordering the Mediterranean, Central Europe and the Balkans)
The Croatian entry is Boris Novcovic, who is billed as "one of Croatia's greatest pop composers", though in reality he's a slightly confused-looking monobrowed gentleman. His song is Wolves Die Alone, a song which makes No Surprises look like Shiny Happy People. "Silence chains darkness like an anchor", it goes, "I am like leaves carried by the wind". Possibly an attempt to initiate a mass suicide. Current odds - 89/1

Pinacolada u 21:58 - Komentari (10) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>