utorak, 31.03.2009.

Rijetko, toliko rijetko se naleti na ovako nešto.

Danas vam predstavljam film za koji mnogi mnogi nisu čuli. A ovaj film je toliko predivan na toliko puno načina.

Zove se THE FALL. Poprilično bezvezan naslov, i ne bi se ni osvrnula da na IMdB nisam ugledala zanimljiv poster. Malo Dalijevski. Nisam znala što očekivati.


Film koji bi vrlo jednostavno prošao kao fotografija u pokretu. S jednom razlikom. Ovo je film fantazije i nadrealizma. Sniman je u Indiji, Indijskom oceanu, Baliju, Argentini, Fiđiju, Kambođi, Južnoj Africi, Kini, Češkoj, Engleskoj, Egiptu, Turskoj, Nepalu, Kaliforniji, Maldivima, Francuskoj, Rumunjskoj, Boliviji, Namibiji i Italiji. Mislite da je to pretjerivanje? Niste još film vidjeli.

Radnja se događa 1915. u bolnici u Los Angelesu, gdje se nalazi mala Rumunjka Alexandria, koja je slomila ključnu kost dok je brala naranče. U bolnici susreće Roy Walkera, glumca, s kojim se brzo sprijatelji. On joj počinje pričati priču o šestorici junaka...

Prekrasna kolorativna bajka o fantastičnom, mitskom i magičnom susretu dva svijeta. O onom bolno realnom i onom koji se vidi kad se zatvore oči.

Boje i kostimi i gluma, sve zajedno je mala perfekcija. Vizualno je unikatan, a soundtrack je jednim dijelom, pazi ovo: Beethovenova 7 simfonija. Ma mislim, toliko mi se sviđa da ga ne mogu dovoljno nahvaliti. Ima određene elemente Panova labirinta, ali nije toliko groteskan, nije toliko težak, nije toliko mračan. Dragulj.


| 15:58 | Aj ti reci! (6) | Za print mašinu. | #


<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.


Komentari On/Off


''Sve ono što jesmo je rezultat onoga što smo mislili.''
Buddha

Svi tekstovi na minervariranje.blog.hr zaštićeni su Zakonom i zabranjeno je distribuiranje bez pristanka autorice. Minerva*Riranje © 2006-2012
eXTReMe Tracker