< kolovoz, 2011 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Travanj 2012 (1)
Ožujak 2012 (1)
Veljača 2012 (2)
Siječanj 2012 (3)
Prosinac 2011 (1)
Studeni 2011 (2)
Listopad 2011 (2)
Rujan 2011 (3)
Kolovoz 2011 (2)
Travanj 2010 (1)
Siječanj 2010 (3)
Prosinac 2009 (2)
Studeni 2009 (2)
Listopad 2009 (3)
Rujan 2009 (3)
Srpanj 2009 (2)
Lipanj 2009 (4)
Svibanj 2009 (5)
Travanj 2009 (4)
Ožujak 2009 (6)
Veljača 2009 (7)
Siječanj 2009 (8)
Prosinac 2008 (14)
Studeni 2008 (15)
Listopad 2008 (16)
Rujan 2008 (9)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari da/ne?

free counter

Opis bloga

Miš-maš svega: uglavnom moje umotvorine u obliku glasnih razmišljanja, kritika i samokritika, osvrta, eseja, kontemplacija, filozofiranja o svakodnevnici... sve začinjeno barem s malo pozitive i idealizma.


Linkovi


kinky

fanny

izvorni život

catwoman

Zona

čistilište

suzette

sunokretaica

blade 777

ziki























klarisshvalospjev gluposti

tičerica

anita

Big Blue

ista kao prije

žubor vode

Samuraj

kizzy

lund
koo

gajo

kengur

nf

kinky

fanny

vierziger

Živjeti svoj život

nisam ja odavde

izvorni život

catwoman

Nihon

primakka


















Tko je Bastet?

Bastet je zadovoljna i sretna, supruga i majka, emotivna račica, fan dobre glazbe i dobrog filma, voli pisati i još više čitati. Uiva u brzim šetnjama, obožava životinje (osobito mačke i slonove), šume, mirisa mora, zvuka vode koji teče, sunca, jutra, boja jeseni, tišine, novih okusa, mirisa skuhane kave,... Zna kako biti sama, ali bogme i uživatii u društvu dragih ljudi. Katkad je impulsivna, katkad promišljena. Lako zaplače. Vjeruje ljudima. Vjeruje u čuda. Okorjeli idealist. Ljuti je licemjerje. Mrzi rat i sve oblike nasilja. Zna oprostiti i sebi i drugima. Divi se neustrašivim ljudima poput: Nelsonu Mandele, Majke Tereze, Hellen Keller, Fride Kahlo... Želi učiti, razvijati se, mijenjati. Uživa voziti bicikl i rolati. Tolerantna je. Premda obožava upoznati nova mjesta, mrzi duga putovanja. Očarana je kulturom drevnog Egipta, Kine i Japana. Ima uvijek uredan radni stol. S godinama sve više zna kako se opustiti i uživati u životu. Izbjegava autobuse, liftove i sve druge uske i/ili bučne prostore. Nije opterećena prošlošću. Pokušava dobro planirati budućnost. Misao vodilja: Carpe diem!

Bajka o lošem kolesterolu

Prof. dr. med. Walter Hartenbach autor je doista intrigantne knjige DIE CHOLESTERIN-LOGE, Das Marchen vom bosen Cholesterin. Knjigu je moguće naći i na policama naših knjižara i to pod naslovom LAŽ O KOLESTEROLU, Bajka o lošem kolesterolu“ (EruditA Zagreb, 2004.).
Anyway, ova bajka posvećena je, kako tvrdi dr Hartenbach, jednoj od najvećih prijevara u području suvremene medicine koja se temelji na neistinitim tvrdnjama o kolesterolu, tvrdnjama proizašlih iz usta lakome farmaceutske industrije.
Svoju tezu autor je potkrijepio sažetim prikazom radova priznatih američkih i europskih stručnjaka za kolesterol, kao i s više stotina osobnih istraživačkih radova na temu kolesterola. Poimence navedene farmaceutske tvrke, prema tvrdnjama autora, izdvajaju goleme svote novca za dijaboliziranje kolesterola, te manipuliranjem statističkim podatcima i širenjem netočnih podataka, otvaraju mogućnost liječnicima da velik broj korisnika njihovih usluga učine njihovim trajnim pacijentima.
Hartenbach navodi brojke od 50 do 75 milijuna eura po statistici, koje se prosječno izdvajaju radi prikrivanja i lažiranja svih negativnih rezultata i posljedica nasilnog snižavanja kolesterola i pokušaja da ga se proglasi odgovornim za pojavu srčanog infarkta (činjenica koja se, međutim, ne može potvrditi niti jednom znanstveno-medicinskom studijom)
Hartenbach dalje navodi konkretna imena znanstvenih studija koje su dokazale da statističke studije ne prolaze na ispitu znanstvenih provjera.
Zaključak studije Simvastatin (4-S)u kojoj su ispitane 4444 osobe, glasi: "Povišena razina kolesterola ne utječe na razvitak ateroskleroze niti na srčani infarkt. Snižavanje kolesterola nema smisla i stoga nije indicirano." Finska multifaktoralna studija (više od 2000 ispitanih osoba) pokazuje „trostruko veći postotak srčanog infarkta i trećinu više smrtnih slučajeva kod osoba liječenih lijekovima za snižavanje kolesterola nego u skupini koja nije liječena“. Helsinška srčana studija I. (1987.) sa 700 ispitanih osoba pokazala je 40% više smrtonosnih nuspojava zbog snižavanja kolesterola u odnosu na kontrolnu skupinu. K tome je zabilježen i porast smrtnih slučajeva od raka izazvanog snižavanjem kolesterola. Framinghamova studija (4500 osoba), pak, je bezuspješno pokušala dokazati korisnost lijekova za snižavanje kolesterola. Suprotne tome, studija je zabilježila značajno povećanje umrlih od raka izazvanog lijekovima za snižavanjem kolesterola.
Rezultati tih znanstvenih studija mogu se svesti na nekoliko jednakih zaključaka:
1) Kolesterol ne utječe na razvitak ateroskleroze ili srčanog infarkta.
2) Visoke vrijednosti kolesterola povezane su s očekivanim dugim životnim vijekom i s niskom učestalošću obolijevanja od raka.
3) Snižavanje razine kolesterola povezano je s mnogobrojnim smrtnim slučajevima i učestalom pojavom malignih bolesti.

Unatoč svemu, orijentacijske tablice o visini kolesterola i dalje se usklađuju prema financijskim interesima farmaceuta, tako da sel jestvica „normalne“ vrijednost kolesterola spušta sve niže i niže. Obzirom da prosječna vrijednost za odrasle širom svijeta iznosi 6,5 mmol/l, dok kod 20% stanovništva ona iznosi 7,8 mmol/l do 9,1 mmol/l (što je znak povišene vitalnosti), tim se tablicama veći dio odraslog stanovništva proglašava bolesnim i upućuje na liječenje.
Ono što „oni“ ne žele da shvatimo je da je kolesterol osnovni sastojak steroidnih hormona, pa tako i kortizola, dominantnog hormona stresa. Snižavanjem kolesterola dolazi do smanjenja proizvodnje hormona, a time i do snižavanja duševnih i tjelesnih sposobnosti. Daljnje kontraindikacije snižavanja kolesterola mogu biti impotencija muškaraca, neplodnost žena, smetnje u izgradnji muskulature
i koštanog sustava te poremećena ravnoteže elektrolita sa smrtonosnim srčanim i cirkulacijskim smetnjama, osobito zbog snižavanja glukoze i nedostatka kalija. Kolesterol sudjeluje u cjelokupnom procesu izmjene tvari, u uspostavljanju ravnoteže bjelančevina, hormona, elektrolita i vitamina te u oslobađanju svih energetskih supstancija. Nema niti jedne jedine situacije koja bi mogla opravdati snižavanje razine kolesterola. Naprotiv, svako je snižavanje opasno, često, nažalost, i smrtonosno. (pri tome navodeći literaturu: Apfelbaum, Berger, Hartenbach, Holtmeier, Immich, Kaltenbach, Newman, Skrabanek, VVorm, Stehbens).
Svoje znanstvene spoznaje i rezultate istraživanja naposljetku je sročio u okružnicu koju je dostavio na adrese više od 100 medicinskih sveučilišnih ustanova, političara i medija, dogodilo. I dok su se političari i javni mediji bez zadrške i bez imalo znanja glasno uključivali u raspravu, stručni medicinski krugovi su, barem simbolično, zapljeskali pokušaju da se znanosti dade prednost pred poslovnim interesima.


31.08.2011. u 11:31 sati | 9 Komentara | Print | Link | Na vrh

Bastet is back!

Bastet is back!
Alive and kicking!
I sretna što vam opet napokon ima nešto za reći.
Međutim, ovaj puta je impuls za pisanjem bitno drugčiji. Prvobitno me nadahnjivao moj unutarnji svijet misli i osjećaja, a sada me pokreću informacije iz vanjskog svijeta i mahnita želja da ih što prije podijelim s vama. Dakle, s relativno sigurne, intimno-dnevničke, subjektivne ceste skrećem oštro u desno, na puteljke neutabane i izazovne. A kad čovjek putuje takvim opskurnim cestama, ne može a da iza sebe ne digne prašinu. I puno buke jer se takvim putevima ne može tiho, neprimjetno putovati. Računam s tim. Na puno prašine i puno buke!
Pa ipak ne mogu, a da se ne uputim na tu avanturu i ne pozovem i vas na zajedničko istraživanje. Od vas ne tražim puno, osim da zadržite otvoren um i pustite intuiciju da vas vodi u procjenama o tome što je za vas dobro. To u posljednje vrijeme i sama nastojim činiti. Naime, procesuiram informacije kroz sito intuicije i zdrave logike.
Valjda mi je zbog toga sve teže prihvaćati njihove istine. Više im ne vjerujem pa kad mi kažu da slijedim njihove putokaze u sigurno, ja se odmah ukočim. U želucu mi nešto zamigolji ili me probije hladni znoj. Od tih njihovih istina u koje žele da povjerujem.
Zato već neko vrijeme putujem u tajnosti, bez putovnice i službenih papira. Provlačim se iza njihovih leđa i švercam u nepoznato. Pri tome se grozničavo pokušavam prisjetiti bakinih savjeta i recepata (nismo li posljednja generacija koja bi se još mogla sjećati?), listam po požutjelim knjigama, njuškam po netu, čitam "kontroverzne, " autore ... I eto me sada toliko ispunjenom sumnjom u bjelodane dokaze i nepobitne istine da se pitam: " Što? Što ako nam lažu?"
No i sumnja je već dovoljna da me probudi iz ove umjetno stvorene hibernacije. Sa mnom više neće biti lako. Više im nisam sigurna lovina za odstrel. Da stvar bude ljepša, sumnjičavih, ljubopitljivih njuškala je sve više i više. Ti odmetnici ne vjeruju umjetno stvorenim panikama od zaraznih bolesti za koje se nude "sigurna" cjepiva, ne posežu tek tako za patentiranim, sintetičkim antibioticima i lijekovima koji nas truju i razaraju nam imunitet i nastoje što manje jesti aditivima kontaminiranu hranu. Ti "zabludjeli" više ne posežu tako lako za kremama za sunačanje, losionima za tijelo i dezodoransima jer itekako znaju da su prepuni opasnih otrova koji se kroz kožu apsorbiraju u krvotok, limfne čvorove i cijelo tijelo. Takvim buntovnicima se pale crvene lampice svaki put kad naiđu na članke ovakvih i sličnih naslova:
A new study by the U.S. Centers for Disease Control (CDC) reveals that 97% of Americans are contaminated with a widely-used sunscreen ingredient called oxybenzone that has been linked to allergies, hormone disruption, and cell damage. (Nova istraživačka studija Američkog centra za kontrolu bolesti otkriva da je 97% Amerikanaca zatrovano na veliko korištenim sastojkom krema za sunčanje, oxybenzonom koji se pšovezuje s alergijama, hormonalnim problemima i oštećenjima stanica)
Reduce Your Risk of Cancer With Sunlight Exposure (Smanjite sunačnjem rizik od karcinoma) Ma zamisli?!
Cholesterol Myth (Mit o kolesterolu)
Tamiflu: Shocking discovery (Šokantno otkriće o Tamiflu lijeku protiv gripe)
Safe and Effective Remedies for People and Pets (Sigurni i učinkoviti lijekovi za ljude i kućne ljubimce)
Why the Myth of the Sun Causing Skin Cancer Can Hurt Your Health (Zašto mit o suncu koje uzrokuje rak kože može naškoditi vašem zdravlju)
Chemicals and Toxins Are The Primary Cause of Illness, Disease and Obesity (Kemikalije i otrovi su glavni uzročnici bolesti, oboljenja i pretilosti)
The Silent Epidemic of Vitamin D Deficiency of which Sunlight is man's primary source (Tiha epidemija nedostatka vitamina D kojeg je sunce glavni izvor)
I tako dalje i tako dalje....
Već ste dobili predodžbu o tome kakve to informacije želim s vama dijeliti.
Pri svemu tome ne želim vam ništa sugerirati ili prijedlagati. Ne zaboravite da je moj jedini i osnovni cilj s vama podijeliti informacije. O vama i jedino o vama ovisi to kako ćete i da li uopće te informacije koristiti u svom daljnjem životu.
Iz istog razloga vam unaprijed govorim da ne želim komentirati blogere koji bi eventualno mogli osuđivati ili kritizirati moje postove. Svakome bianco dajem to pravo.
Ako ipak ovim i svojim sljedećim postovima uspijem u vama probuditi i malo sumnje, ako vas uspijem potaknuti da kritički razmislite o svemu što nam se u medijima (i od strane profesionalaca) servira kao nepobitna istina, ako o svemu samo logički razmislite i već i samo dopustite mogućnost da bi ta istina mogla biti potpuno drugčija, onda je ovaj blog ostvario svoju svrhu.
Želim vam, dakle, da budete selektivni, kritični i intuitivni. I da uvijek, baš uvijek sačuvate svoj zdrav razum i barem zrnce intuicije o tome što je za vas najbolje.
Od sljedećeg posta čitate me u člancima koje ću za vas prevoditi iz različitih kompetentnih izvora ( koje ću uvijek navoditi kako bi sačuvala autorsko pravo te doprinijela kredibilnosti teza koje se u njima navode)
Živi i zdravi bili.



30.08.2011. u 11:15 sati | 9 Komentara | Print | Link | Na vrh

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.