< listopad, 2008 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Travanj 2012 (1)
Ožujak 2012 (1)
Veljača 2012 (2)
Siječanj 2012 (3)
Prosinac 2011 (1)
Studeni 2011 (2)
Listopad 2011 (2)
Rujan 2011 (3)
Kolovoz 2011 (2)
Travanj 2010 (1)
Siječanj 2010 (3)
Prosinac 2009 (2)
Studeni 2009 (2)
Listopad 2009 (3)
Rujan 2009 (3)
Srpanj 2009 (2)
Lipanj 2009 (4)
Svibanj 2009 (5)
Travanj 2009 (4)
Ožujak 2009 (6)
Veljača 2009 (7)
Siječanj 2009 (8)
Prosinac 2008 (14)
Studeni 2008 (15)
Listopad 2008 (16)
Rujan 2008 (9)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari da/ne?

free counter

Opis bloga

Miš-maš svega: uglavnom moje umotvorine u obliku glasnih razmišljanja, kritika i samokritika, osvrta, eseja, kontemplacija, filozofiranja o svakodnevnici... sve začinjeno barem s malo pozitive i idealizma.


Linkovi


kinky

fanny

izvorni život

catwoman

Zona

čistilište

suzette

sunokretaica

blade 777

ziki























klarisshvalospjev gluposti

tičerica

anita

Big Blue

ista kao prije

žubor vode

Samuraj

kizzy

lund
koo

gajo

kengur

nf

kinky

fanny

vierziger

Živjeti svoj život

nisam ja odavde

izvorni život

catwoman

Nihon

primakka


















Tko je Bastet?

Bastet je zadovoljna i sretna, supruga i majka, emotivna račica, fan dobre glazbe i dobrog filma, voli pisati i još više čitati. Uiva u brzim šetnjama, obožava životinje (osobito mačke i slonove), šume, mirisa mora, zvuka vode koji teče, sunca, jutra, boja jeseni, tišine, novih okusa, mirisa skuhane kave,... Zna kako biti sama, ali bogme i uživatii u društvu dragih ljudi. Katkad je impulsivna, katkad promišljena. Lako zaplače. Vjeruje ljudima. Vjeruje u čuda. Okorjeli idealist. Ljuti je licemjerje. Mrzi rat i sve oblike nasilja. Zna oprostiti i sebi i drugima. Divi se neustrašivim ljudima poput: Nelsonu Mandele, Majke Tereze, Hellen Keller, Fride Kahlo... Želi učiti, razvijati se, mijenjati. Uživa voziti bicikl i rolati. Tolerantna je. Premda obožava upoznati nova mjesta, mrzi duga putovanja. Očarana je kulturom drevnog Egipta, Kine i Japana. Ima uvijek uredan radni stol. S godinama sve više zna kako se opustiti i uživati u životu. Izbjegava autobuse, liftove i sve druge uske i/ili bučne prostore. Nije opterećena prošlošću. Pokušava dobro planirati budućnost. Misao vodilja: Carpe diem!

Stari dobri Coelho

Mislim da Coelhov "Alkemičar" ima nekakvu tajnovitu moć, moć kojom dopire do najskrivenijih kutaka duše kako bi u njoj ostavio dubok trag. Što se mene tiče, bila je to ljubav na prvi pogled kiss! Knjiga me odmah osvojila, ne samo ljepotom svojih riječi, nego i jednostavnošću, ali i dubinom, i mudrošću svojih poruka. Prvi puta sam je držala u rukama prije nekih šest godina, a nakon toga sam Bog zna koliko još puta!
Anyway, Coelho nam ispreda priču o mladiću Santiagu koji u jednom trentuku svog života odluči napustiti sve što poznaje i otisnuti se u svijet u potrazi za blagom. Njegov ga daleki put, međutim, na kraju dovodi do spoznaje da se blago za kojim traga nalazi u njegovu srcu i da ga tamo može pronaći gdjegod ga sudbina odnese, pa tako i u podnožju smokve od koje je nekoć započeo svoje dugo putovanje. No, najljepše je što mladić shvaća da njegova potraga nije bila uzaludna. Naprotiv, on spoznaje da je svaki trenutak traženja, bio ujedno i trenutak nalaženja. Da je na putu otkrio sve što mu je bilo potrebno da dosegne mudrost, što nikada ne bi ostvario da nije imao hrabrosti pokušati ono što je običnim pastirima nemoguće. Coleho poručuje da samo jedno priječi čovjeka da ostvari svoju Osobnu legendu, a to je strah od neuspjeha.

Slijedi nekoliko predivnih rečenica iz ovog priručnika o mudrosti:

Uroni u pustinju. Jednako će ti dobro poslužiti da shvatiš svijet kao i bilo što drugo na površini zemaljske kugle. Ne moraš čak ni razumijeti pustinju. Dovljno je da promatraš obično zrnce pijeska i u njemu ćeš vidjeti sva čudesa stvaranja. Osluhni svoje srce. Ono zna sve jer je došlo iz Duše Svijeta i jednog dana će se u nju vratiti.

Čak i ako ti se s vremena na vrijeme srce i požali, to je zato što su čovječja srca takva. Boje se ostvariti svoje najveće snove jer misle da ih ne zaslužuju ili da im to neće uspjeti. Srca umiru od straha kad samo pomisle na ljubavi koje su zauvijek otišle, na trenutke koje su mogli biti dobri, a nisu bili, na blaga koja su mogla biti otkrivena, a ostala su zauvijek skrivena. Jer kad se to dogodi, srca strašno pate.

Kad su svi dani isti, to je zato što je netko prestao zamijećivato dobre stvari koje se javljaju u njihovim životima sa svakim izlaskom sunca.

Bog je u svijetu zapisao put koji svako čovjek mora slijediti. Stoga slijedi znamenje i čitaj to što je zapisao tebi.

Moramo iskoristiti trenutke dok je sudbina uz nas i učiniti sve da joj pomognemo isto onako kako i ona nama pomaže.

Svaki blagoslov koji se ne prihvaća pretvara se u prokletstvo. Ne želim od života više. A ti me siliš da vidim bogatstva i obzore koje nikad nisam poznavao. Sad kad ih poznajem i kad poznajem svoje neizmjerne mogućnosti, osjećat ću selošije, no što sam se osjećao ranije. Jer znam da mogu imati sve, a neću.

Stvari ne podučavaju, mi smo ti koji učimo.

Ntiko neka ne strahuje od nepoznatog jer svatko može osvojiti sve što hoće o treba. Bojimo se izgubiti ono što imamo, bili to naši životi i nasadi. No, taj strah mine kad razumijemo da je našu povijest i povijest Svijeta zapisala ista Ruka.

Možda je Bog stvorio pustinju zato da se ljudi nasmiješe palmama.

u Sadašnjosti je tajna. Ako obratiš pažnju na sadašnjost, lako ćeš je poboljšati. A ako poboljšaš sadašnjost, ono što će se tek dogoditi, također će biti bolje. Zaboravi na budućnost i živi svaki dan svog života prema poukama Zakona. Svaki dan sobom donosi Vječnost.


sretan


12.10.2008. u 11:45 sati | 2 Komentara | Print | Link | Na vrh

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.