mimikolog

29.08.2005., ponedjeljak

nove nemani i stari manekeni

http://img383.imageshack.us/img383/5803/ja7hn.jpg -zanimljiva slicica koja je varka za oko.Na ovoj se slici nalazim i ja, gdje sam?

http://img383.imageshack.us/img383/8360/kukuljica1vk.jpg -kukuljica theriadea pauka

http://img383.imageshack.us/img383/5959/muzizenka5ly.jpg -muz i zenka kod rucka.

http://img383.imageshack.us/img383/3883/nocnamneman5bi.jpg -nocna neman

21.08.2005., nedjelja

ID pauka, ovaj maleckani dole i ovaj desno

Na zadnjem linku u prijasnjem postu vidite jednog malog pauka u borbi sa muhom, on spada u pauke skakace ili wolf pauke(vuk pauke)nisam jos 100% siguran koja je vrsta, dosad sam mislio da je skakac ali ovu muhu je zgrabio kao pravi vuk, potrazit cu njegov ID i kasniej u ovom psotu napisat.
A ova druga vrsta, veca i relativno zivahna i brza vrsta pauka je vrtni pauk.
Ovo su laicki nazivi, strucne procitajte dolje.

Ipak ovaj mali lovac je jumping spider i to:Salticidae,Aelurillus v-insignitus?, kazem upitnik jer ih je tesko razabrat.
No sto je karakteristicno za sve skakace je to da su jedna od najzanimljivijih vrsta medju paucima, ne pletu mrezu da ulove plijen, nego to rade tako da se lagano priblize plijenu na 20-40 cm i sa svojim ocima koje su jedne od najboljih ociju na svijetu zoomiraju plijen i to u boji.
Jos neke zanimljive sposobnosti ovih pauka su sto mogu zavarat oko, odnosno mogu skocit sa vertikalnog zida i ako promase plijen vracaju se na vertikalni zid a ne padaju na tlo, to im omogucuje paucina koju ostave za sobom kao konop.
Isto je zanimljivo da mogu napast plijen sa 20cm, odnosno da mogu letjet 20 cm a njigova velicina je 5-7milimetara.
Jos je zanimljivo da opasan plijen i otrovan plijen izbjegavaju i jos se nezna kako to uspjevaju.
A isto ej zanimljivo da mogu svladat plijen 2-3 puta veci od njih.

VRTNI PAUK, mozete ga pogledat na slici ljevo:
Nazalost vidite kak je tesko to identificirat, ovaj pauk spada ipak u skupinu Philodromidae.Genus Tegenaria.
Veliki su 6-10milimetara, ali imaju velike noge koje im omogucuju brzinu.
Ovi pauci pletu mrezu i jedu muhe i druge kukce.

Spider Attack

Evo ovdje cu pobacat linkove kako je jedan mali ali hrabri pauk ubio muhu.
Buduci da se ovdje radi o slikama te ja nisam imao kameru da snimim samu pripremu i skok na zrtvu, da dobro ste procitali skok na zrtvu jer ovdje se ne radi o pauku koji plete mrezu nego o "pauku skakacu", on spada u skupinu pauka koji se krecu zemljom i svoje zrtve naskacu i ubijaju vrlo brzo pa predpostavljam da imaju jak otrov.

glavna slika prikazuje kako je napad poceo, no ako vas zanima sto se sve dogadjalo mozete kliknuti na ove dolje linkove, obavezno pogledajte zadnji, tamo cete upoznat jos jednu vrstu iz mog trerarija.

http://img371.imageshack.us/img371/2880/26ob.jpg

http://img371.imageshack.us/img371/1660/31hz.jpg

http://img371.imageshack.us/img371/6586/44bx.jpg
Ovdje mozete usporediti velicinu buba, ovo stakkleno je epruveta obicna.

http://img371.imageshack.us/img371/8867/56or.jpg

http://img371.imageshack.us/img371/5528/69ku.jpg

http://img371.imageshack.us/img371/2500/74zo.jpg

http://img371.imageshack.us/img371/2425/87mn.jpg

16.08.2005., utorak

Theridiae, Enoplognatha ovata

Evo to je vrsta mog novog/starog ljubimca u trerariju s mravima.Kazem starog jer sam ovaj post vec jednom napisao ali ej nestao.
Theridiae je porodica u koju spadaju najopasniji pauci na svjetu odnosno Crne Udovice.
Kao i Crne Udovice i ova vrsta je otrovna kao gotovo i svi pauci no ovaj pauk nije otrovan za ljude.
Na slici vidite kako pauk priprema kuglicu u kojoj ce se izvalit mali pauci.
Evo vec 3 dana je ta kukuljica u trerariju i jos nema traga o mladima.
Obavezno kliknite sliku da je uvecate.

blog problemi

Mislim da ima nekih problema s blogom i da su nestali neki postovi i slike....

11.08.2005., četvrtak

mladi pauci ipak

Da tako je ona sicusna stvorenja su mladi pauci a ne mladi mravi.
Ima ih oko 10 i kao stari pauk kojeg mozete pogledat dolje na slici vole se zadrzavat an staklu.
Evo sad sam bacio oko na trerarij i vidio da nema zive duse na povrsini a isto tako i sa strane, neznam sto se dogadja no poceo sam se brinut, jedina matica(ona sa slike)koja je vidljiva od preostalih 5 je nestala, valjda je otisla u jedan dublji tunel.
Primjetio sam da mravi vole vlagu i vodu te sam stoga ubacio par vatenih kuglica natopljenih slatkom vodom, mozda h to ozivi.
Ali odlucio sam otic sad kad se mimikolog broj 2 vrati kuci s posla u 16h, u sumu/livadu za potragom novih matica i kukaca koji ne lete.
Ali evo kako sad ovo pisem pocela je kisa, to je i dobro i lose, no vjerujem da ce bit lose, jer ako poslje kise dodje jako sunce onda ce bit odlicno a ako ne onda jako lose, te necemo ni ic u potragu jer bi bilo uzalud.

konacno fantasticna slika kraljice

Evo ovo je kraljica, ona je sefica svega, od nje sve pocinje, ubijes li kraljicu ubio si koloniju, bez kraljice mravlji zivot je besmislen.
Oni su tu da rade i stuju nju, a ona izgleda ko "ugly bitch jovanka", valjda i zato muskarac koji je oplodi umre.
Evo na ovoj slici kao sto i vidimo ova kraljica jos uvjek ima krila pa se ona jos uvjek nemoze zvat kraljica nego samo zenka, kad odbaci krila zanci da ne sluti nikamo odletjet odnosno da je pronasla mjesto gdje ce zapocet novu koloniju.
Znaci kraljica se jos moze nazvat majkom svih majki, hehe.

10.08.2005., srijeda

mrav i pauk

evo ovdje cu bacit manju sliku mrava, a ostalo ce bit linkovi tak da nemam 100 postova sa slikama.
http://img85.imageshack.us/img85/9498/p80900267bg.jpg -trerarij iz pticje perspektive
http://img159.imageshack.us/img159/2504/mladi0cn.jpg -mladi pauci ili mravi, slika mozda izgleda malo mutno i nevidi se dobro al to je zbog toga sto su ovi obiljezeni kucki velicine 1-2 milimetra, mjerilo na slici moze posluzit pjesak na dnu slike koji vise izgleda ko suder ali to je ipak pjesak.

http://img85.imageshack.us/img85/852/paukbest6uu.jpg-dosad po meni najbolje ispala slika(pauk)

slike

Evo sad cu pastat par super snimki ovdje iz mog akvarija, evo recimo 3-4 najbolje snimke.
evo prva nek bude pauk.
kliknite da ga povecate.

09.08.2005., utorak

3.dan(javljanje)

Preimenovat cu ove dane u ajvljanje jer se ne dogadja bas puno toga zanimljivog.
Kako nisam bio siguran dali je matica ziva i unutra otisao sam u prirodu da vidim svadbene letove, u biti trazio sam neke druge kukce da stavim unutra, no naletio sam na roj matica koje su se spremale za let, te sam uzeo oko 8 matica, neznam tocno nisam brojio ali mislim da ih je bilo 8.
Kako se nezelim mjesat u zivot buba, tako sam pustio da u trerariju rade sto zele, tako se 2 matice utopile odmah, jedna je zeljela poletjet pa se drzala na mrezi, htio sam je puhnut na tlo no nesrecom je zavrila nabodena na kaktus, to su 3 manje, cetvrta matica je u vodi i sumnjam da ce se izvuc, peta je pokraj vode i nemam pojma sto radi/ceka, sesta je bila u jednom tunelu no vise nije, sedma i osma su aduti koji se nadam se nalaze u tunelima ispod zemlje i da ce izrodit pravu malu/veliku koloniju mrava.
Sad cu pokusat napravit par snimki mrava no tesko mi snimat aparatom po trerariju jer je okolo namazan vazelinom a i bube nisu na povrsini trenutno zbog hladnog vremena(jedino da upalim grijanje u 8 mjesecu,LOL)

<< Arhiva >>

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se