Navodno, nije mi se dalo provjeravati

21 ožujak 2012

Srijeda je dan za Story.

Taman kad bi čovjek pomislio da je prestala sva ta strka oko Ive Majoli, ipak nije tako.
Uopće ne znam kako prepričati članak, pa evo prepiska: Odgovorno tvrdim da te večeri nikoga nisam ni taknula i da me policija nije kontaktirala. Previše sam ozbiljna osoba da bih komentirala sporni događaj i sve okolnosti vezane uz njega, ispričala nam je u kratkom telefonskom razgovoru Ivana Omazić, modna dizajnerica koja je slavu stekla radeći za modnu kuću Celine, a nakon što se gradom prolomila priča da je prošlog petka u jednom zagrebačkom restoranu verbalno i fizički napala Ivanu Bilan, suprugu Denisa Popovića, s kojim je Iva Majoli, navodno, nedavno započela ljubavnu romasu. Ako je vjerovati pričama, Ivana Omazić bivšu je suprugu Ivana Popovića vrijeđala, potom pljunula te naposljetku i ošamarila. Osoblje restorana je potom, navodno, uglednu dizajnericu udaljilo iz objekta, a ubrzo je na mjesto događaja stigla i policija, navodno na poziv supruge Denisa Popovića. Ivana Omazić, poslije se pročulo, navodno je ogorčena što supruga njezina prijatelja ne pristaje na sporazumni razvod. Ona je, pak, kako doznajemo, u vezi sa Žarkom Popovićem, starijim bratom Denisa Popovića. Obje su dame nakon spornog incidenta, navodno, zaradile prekršajne prijave.".

Istina, ne znam puno o novinarstvu, ali ovo je koma. Kao prvo, svako toliko porežem se na izraz "navodno", navodno ovo, navodno ono. Da li je išta od ovog doista provjereno? Novinar je cijelo vrijeme imenom i prezimenom prozivao posvađane sudionike, a na kraju uopće ne možeš skužiti koja je u vezi sa starijim bratom Denisa Popovića, Žarkom Popovićem? Pa to je bio najnapetiji dio u stilu "Krv nije voda", i onda novinar zajebe. "Ona je pak, kako doznajemo...", brate mili tko, koja?
Zatim, kao treće ili četvrto, šta je tolika mudrost otići na MUP i saznati što se doista dogodilo, a potom prošetati do suda i pogledati malo te prekršajne prijave?
Mislim.

Stranicu poslije, Sanja Doležal kao naslovno lice Story kulinarskog specijala.
Ahhhhh... Mislim, ono, volim Sanju Doležal i sve to, žena u slobodno vrijeme sluša Katolički radio i čita Bibliju, biciklira i ima psa, ali samo jedan pogled na njezin struk upozorava me da te recepte svakako moram izbjeći. Nisu mogli staviti Matu Jankovića? Tradicionalna sam: muškarcu se koji kilogram viška oprašta. Ili Anu Ugarković? Eto, ako su htjeli ženu zar se nisu mogli nje sjetiti?
Dobro da nisu stavili Adele ili Beth Ditto.

Eto ga: starnica poslije: Severina!
Već vidim kako tek sada nitko ne misli prestati, zapravo tek počinje. Naslov kaže: Nikad viđeno lice nježnosti i ljubavi.
Nakon toga slijedi tradicionalno uvlačenje Severini u dupe, spominje se bakar, sin, zaruke, ostala sranja. Brate, dosadilo, uvijek isto.
Podebljanim slovima najava glasi: Story ekskluzivno donosi najiščekivanije snimke godine: hrvatska pjevačka zvijezda s jednomjesečnim sinom u naručju ljpša je nego ikad, a njihova posebna veza razgalit će mnoge.

Ne znam. Ja na tim mutnim fotografijama vidim samo ženu s djetetom.
I puno biljki. Baš me zanima koju dohranu listu i korijenu koristi?
Zatim, to sa zarukama je totalno isfurano. Stari moj, ta je imala zaruka kao Zsa Zsa Gabor brakova.
Ne znam, mene nije razgalilo. Kako bi to rekli u Hrvatska traži zvijezdu :Lijepo je, ali znaš, nije me dotaknulo.

Nadam se da ovo neće biti proročanski, ali čim je Elin od Ivice dobila pet stranica, to neće dobro završiti. Mi smo jednostavno takav izopačen narod koji mrzi tuđu sreću i kad je žensko biće tako lijepo, kao što je to ova cura. Zatim, svako pitanje novinara može se doživjeti kao prcanje: Kako su tada reagirali vaši roditelji koji su godinama ulagali u vašu skijašku karijeru? Hoćete li i vi krenuti s njim u tu avanturu? ...Ponajprije ste se zaljubili u njega zbog izgleda, zar ne? Ili vas je fascinirao kao svjetski poznati skijaš? Čime se bave vaši roditelji na Islandu?
Stari moj, španjolska inkvizicija je nula za ovo. Strašno.
Mislim, koga briga čime joj se bave roditelji? Kako neukusno!

Malo me nervira i ovo logiranje na facebook. Ako pogriješim neku tipku, javi se ono iritantno: Nisi Mare?
Ne, nego tvoj čaća je!
Inače, baš bi bilo fora kada bi izašla knjiga o lozinkama, sigurno bi bilo zanimljivo, ali i da stoji fotografija i ime tko je ta osoba na fejsu. I onda, ako bi to bio netko koga znaš, pomislio bi: A znao sam!
Nešto kao Muzej prekinutih veza, samo bi se radilo o bivšim lozinkama.

Jedna od mojih prvih bila je: Konobarica Ima Dvadeset Života.
I, jesi li znao?

<< Arhiva >>