Nitko nije svjestan Sanaderove veličine i da je on zapravo Oprah

18 ožujak 2012

Za početak, da se malo usredotočim na to koliko je ovaj blog proročanski: znala sam da ništa od tog Madonninog koncerta, ali sam se previše usredotočila na nekakvu katastrofu s puno mrtvih (načelno nemam ništa protiv većine živih ljudi, samo me počinje fascinirati smrt kao kraj svega i šta se onda dešava s nama i tako to), a na kraju je sve ispalo katastrofa za ljude koji su kupili karte jer je koncert otkazan. Osim toga, pisalo je u Storyju (kojeg i dalje uporno kupujem jer sam totalno glupa) o nekakvoj mogućnosti kupnje karte na rate i baš sam htjela pisati o tome kako recesija nikad nije bila intenzivnija i kako je to kraj glazbe, jer se sad fakat i velike zvijezde i njihove produkcije cigane, ali nisam stigla, a sad je sve to ionako nebitno.

Otkako imam prijelom ključne kosti s pomakom, dosta sam u autu, a vožnja predstavlja totalno mučenje. Ipak, primijetila sam da svi vozači u kombićima i kamionima i općenito svi prijevoznici mlijeka, sira, sokova, sladoleda i tako to imaju mobitel na uhu. Stari moj, mora da imaju neke jebene tarife.

Zato je vjerovatno labello doguralo do 28 kuna u ljekarni. Nemam pojma koliko inače košta jer po svijetu hodam sa nevenovom masti od 9 kn i ta mi mast traje već nekoliko godina, ali baš ću malo škicnuti u DM-u. Znači, za dva labella možeš kupiti jeftiniji toster, a za tri jeftinije kuhalo za vodu.
Za jedan možeš kupiti kokoš i najesti se.

Inače, znam da je ovo kraj svega jer je DM počeo naplaćivati vrećicu. Mislim, ok, ekologija i sve to, ono, baš su dosadni: ionako ulazimo u auto, gledamo televiziju, koristimo mobitel, kuhamo na teflonu, koristimo aluminijsku foliju, PVC foliju, imamo plastične kuhače... Mislim, zašto me sad jebete s tom posranom vrećicom? Kao da će to spasiti svijet? I zašto netko uopće misli da ja želim biti dio spašavanja svijeta?

Kao recimo Sanader.
Njemu u jednom trenutku mora da je bilo stresnije nego ovoj našoj recesiji i onima koji su kupili karte za Madonnin koncert. Potpuno sam bojkotirala prošle izbore i učinit ću to opet, ako poživim, naravno, jer sam svjesna njegove veličine. Dragi moji, koji čitate ovaj blog, a mislim da vas mogu prebrojati i da nemam prste, Sanader je veličina, a ovi drugi samo trkeljaju i bauljaju i nemaju pojma šta rade. Sanaderu se barem u jednom trenutku sve raspalo, a ovima se raspada govno u ruci i nisu sigurni treba li ga otrati ili oprati ruke.
Pa je imao vozača kojeg je privatno koristio, pa je sastančio u šumi, pa je primao koverte na javnom mjestu, pa je kupio neke bijesne satove, kćerki stan u New Yorku, poklanjao aute.... Vi niste svjesni da je Sanader kao Oprah: i ona je poznata po tome kako je široke ruke prema onima prema kojima je dobrohotno raspoložena. I ona je isplela svoju mrežu podanika.
Trebalo je držati pod nogama toliki broj ljudi, upravljati njima. Da je bio živ za vrijeme Hitlera, Hitler bi jedva izašao na kraj s njime i ovaj bi se, vjerujem, puno ranije ubio.

Sad svi opet kvocaju o gayevima, prema kojima naravno nemam ništa protiv. Eto, kako sam se sva polomila neke pokidane veze su se obnovile pa sam se opet zbližila sa neudatom sestričnom (koja je u drugoj državi) od 40 godina i ona je gay. I još jedna sestrična mi je gay. Mi smo u obitelji toliko disfunkcionalni da je ovo fakat u redu.
Mislim da Sanaderova obrana treba počivati na nečem dubljem, kao uspješan političar zatočen u ženskom tijelu, onda Story napravi editorijal kako su mu napravili makeover i onda ga šminkom i perikom totalno izvuku kao Oprah. E, a za veliko finale da neku izjavu za novinare, onako totalno američki u stilu: Znam da sam povrijedio svoju suprugu ( Mirjana recimo stoji iza njega i ne zna da li bi gledala u pod ili u njega ili u masu, ali zapravo joj se živo fućka) i kći (mislim da ima samo jednu, a ona je u onom stanu u New Yorku i Sanader je jedan zanimljiv otac). Šeks uzdiše, Kosorici je neugodno, lički ginekolog se meškolji.
To bi bila jedna od onih konferencija radi koje bih popila pivo i najela se kokica.

U međuvremenu, kaže Iva Majoli u jednom od Storyja da je odlučila progovoriti radi svoje kćerkice Mije o tome je li prevarila supruga ili ne. Kao, malena će uskoro naučiti čitati... Ok, a šta je s nama koji znamo čitati? Je l' ima šta drugo?

<< Arhiva >>