Mediji i kultura društva

utorak, 18.07.2006.

Opća kultura

Upis na studij Mediji i kultura društva privodi se kraju. Proveden je razredbeni ispit, intervju, objavljeni su rezultati. Od 81 pristupnika 45 ih je prešlo bodovni prag od 140 bodova, što se (gle slučajnosti!?) podudara s brojem slobodnih mjesta na studiju.

Na prijemnom ispitu najbolji pristupnik "zaradio" je 174 boda. Ne znamo što bi na to rekla kolegica Tina Barbarić, prošlogodišnja najbolja na upisnoj listi sa 210 bodova. Radi li se o zaista teškom prijemnom testu (iako se prema informacijama iz izvora bliskih sastavljačima pitanja ne čini tako) ili je riječ o pukom podbačaju uzrokovanim nervozom i dekoncentracijom. Nije na nama da sudimo. Na kraju, vidjet ćemo kakav će uspijeh postići novoupisana generacija. Prve dvije generacije postavile su vrlo visok standard i sigurni smo da će novopečeni brucoši odgovoriti ovom izazovu na pravi, mikudovski način.

Upis pristupnika koji su stekli uvijete studiranja na studiju Mediji i kultura društva održat će se u četvrtak 20. srpnja i to prema rasporedu: od 8 do 9 - redovni studenti na teret MZOŠ, od 9 do 11 - redovni studenti uz djelomičnu potporu i od 11 do 12 redovni studenti strani državljani.

I jedna preporuka. Brucoši će vjerojatno od pročelnika studija Mediji i kultura društva dr.Kiperaša dobiti svojevrsno "pismo namjere" o tome koliko im je slaba opća kultura, koji su "biseri" bili najčešći na pismenom, te da tijekom ljeta "ojačaju" po tom pitanju kako bi lakše riješavali zadaće koje će pred njih stavljati profesori I. godine. Stoga se i uredništvo mikud.blog.hr-a pridružuje toj inicijativi pa sve brucoše, ali i studente druge i treće godine, poziva da posjete web-stranicu na kojoj mogu ojačati svoje znanje opće kulture, i to kroz tri jakosne razine. Potrebno je samo registrirati se i vaše "širenje općekulturnih horizonata" može početi. Na web-stranici postoji i TOP-lista, tako da će se moći utvrditi koji Mikudovac/Mikudovka najbolje barata znanjem iz opće kulture.

Uredništvo ovom prilikom čestita budućim kolegicama i kolegama na upisu našeg studija i veseli se skorašnjoj suradnji.

18.07.2006. u 10:34 • 8 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

  srpanj, 2006 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Blog studenata Medija i kulture društva

Image Hosted by ImageShack.us





Free Web Counter

Free Web

Uredništvo mikud.blog.hr-a poziva sve kolegice i kolege studente Mikud-a da se pridruže u izradi ovog bloga. Šaljite svoje prijedloge, ali i skraćene skripte, pitanja za ispite, seminarske radove, projekte godine, prezentacije... Buduće generacije Mikudovaca bit će Vam beskrajno zahvalni!

Svoje konstruktivne prijedloge možete nam poslati na e-mail mikud@net.hr

Zanimljivi linkovi

Web-izdanja
Vjesnik
Slobodna Dalmacija
Večernji list
Jutarnji list
24 sata
Nacional
Globus
Feral Tribune
Dubrovački vjesnik

Portali
Blog.hr
Iskon
Index.hr
Monitor
Dubrovnik Portal
T-portal
VIP Portal
Sportnet

Forumi
Forum.hr
Dubrovački forum

Ostalo
Wikipedia - web-enciklopedija
U.M.O. Bolnica
Hrvatskih 500 linkova