KAKO ZARADITI NA CLIXSENS-u I NEOBUX-u

19.02.2015.

Ovdje ću pokušati objasniti suštinu ove "igre" i dati kratke upute koje će vam biti veoma korisne, naročito u samom početku.
Da najprije raščistimo jedno, ne ulažete ništa, niti jednog centa. Nekad kasnije, ako budete htjeli možete kupiti Premium članstvo, ali ako ne želite, ne morate uložiti ništa.

Sama igra se sastoji u slijedećem. Možete gledati reklame koje ne donose gotovo nikakvu zaradu, ali dobijate poene koji se mogu koristiti za produžavanje rentanog referala, ili ako ih skupite baš mnogo da kupite godišnje Golden članstvo na Neobuxu. Također, za svaku odgledanu reklamu dobijate 3 pokušaja da na AdPrize osvojite neku nagradu (u poenima, novcu ili također Golden članstvo. Dakle, radi svega nabrojanog gledajte reklame i klikćite na AdPrize.

Prava zarada je od mini job-ova.
Mini jobove radi firma Crowdflower, distribuira ih na Neobux i Clixsense. Dakle, trebate se registrovati na Neobux, Clixsense i kada krenete sa rješavanjem jobova, od vas će se tražiti da se registrujete na Crowdflower. Jedna registracija na Crowdflower vrijedi za oba sajta.

U početku morate proći kroz testnu fazu koja je jako dosadna i traje od 5-15 dana. Zarada je jako mala, dobijate malo zadataka, uz minornu, gotovo nikakvu zaradu. Ovdje je ključno kako ćete uraditi prvih 100 taskova.
Ako vam nakon 5 urađenih jobova i 100 taskova ukupan accuracy bude veći od 70% dobijate Level 1, ako je veći od 80% Level 2, a preko 85% Level 3. Naravno, svaki Level nosi veći broj zadataka odnosno veću mogućnost za zaradu.

Dakle, zaradićete onoliko koliko zadataka uradite.
Moj savjet je da u početku ne žurite, sami početak, prvih stotinjak taskova će vam u mnogome odrediti dalji put i brzinu zarade. Uz svaki zadatak imate uputstvo, polako ga pročitate. Ako niste sigurni da ćete proći, kliknete na “give up”. Izađete iz zadatka i ponovo uđete
(ne računa se da ste pogriješili). Svaki job traži određenu tačnost. Npr. ako vam u prvom jobu kažu da vam je potrebno da uradite 4 od 5, onog trenutka kada odete ispod 80% više nećete moći raditi taj job. Naravno, kasnije će se pojaviti novi jobovi, možda i istog naziva, ali s drugim ID brojem koji ćete opet moći igrati.

Dakle moja preporuka svima:
1. Svakako probajte. Ne košta vas ništa, nećete ništa uložiti. Dakle, ne možete ništa izgubiti osim vremena. Nekad sam znao satima igrati one igrice na fejsbuku. Više ih ne igram, rješavam mikrozadatke i još zarađujem. Ovo mi je postao hobi, moram reći unosan hobi.

2. Prvih 5-15 dana morate biti strpljivi. Biće jako malo zadataka, dok ne dobijete neki od Level-a. U ovoj fazi puno ljudi odustane, a šteta je, jer nisu ni vidjeli o čemu se zapravo radi. Prava igra počinje kad dobijete level 1, 2,3. Dakle, budite strpljivi isplatiće se.

3. Ovdje nećete zaraditi hiljade maraka, ali nešto hoćete. Od vas, vašeg rada i mojih savjeta i preporuka ovisi koliko.

4. Igrajte na 2 sajta, u poglavlju "strategija" sam objasnio zašto. Dakle, registrujete se na Neobux, Clixsense, Paypal (opcije su još Neteller, Payza, isplata čekom). Ako se odlučite na Paypal morat ćete verifikovat account za isplatu.
5. Igrajte uvijek s istog računara (ili dva). Clixsense dozvoljava samo jedan account iz domaćinstva pa igram samo ja, ali dozvoljava da se uloguješ gdje god da si. Neobux dozvoljava dva accounta u domaćinstvu, ali samo pod uslovom da svako igra sa svog racunara. Neobux dozvoljava korištenje maksimalno tri različita računara u 10 dana.

Jako važno:
Kad uradite task i dobijete poruku „thank you for your feedback“ ili nešto kao „uradili ste max broj taskova“, nemojte ići na Submit. Udarajte refresh nekoliko puta, jako često zna otvoriti još taskova.Ovo dobro zapamtite kao i savjet za "give up", dakle odustajanje od zadatka u slučaju kada niste sigurni das ste tačno odgovorili.

Šta još reći ... pokušajte. Ako imate vremena, ako ga trošite na igranje igrica, radije probajte nešto novo. Probajte zaraditi na internetu. Ovdje ne govorim o hiljadama ili o milionima, ali stotina ili par stotina US$ su itekako na dohvat ruke.
Jednostavno, kad mi je dosadno, umjesto igranja igrica rješavam mikrozadatke, vidite i sami da je to bolji izbor.


Copyright © mikrozadatak
All right reserved.



Oznake: internet, zarada, mikro zadaci, neobux, clixsense, ptc, kliktanje, otvaranje reklama, zarada na internetu, paypal, garantovana isplata, bez ulaganja, crowdflower, rainforest

KAKO ZARADITI NA TRAFFIC MONSOON-u

31.01.2015.

Traffic monsoone je novi program za razmjenu prometa (traffic exchange) koji vam omogućava da zaradite provodeći na internetu bukvalno 5 minuta dnevno.
Svaki dan možete zaraditi od $0,10 - $0,15 gledajući reklame. Izgleda malo, strpite se vidjećete da i nije baš tako.

Šta je to što me nagnalo da vam preporučim baš ovaj program u moru traffic exchange programa, šta je to što ga čini jedinstvenim?
Samo traffic monsoone, jedini od svih daje 100% bonuse od direktnih referala. Ovo nećete naći više nigdje. Zato pozovite prijatelje da se učlane.
Dakle, kada vaš prijatelj pogleda npr. 5 reklama po 2 centa, istog trena i vi dobijate 10 centi.
Teoretski vaš prijatelj će za mjesec dana, ako je svaki dan pogledao reklame zaraditi 3$-4$. Vaši bonusi će izgledati ovako:
1 prijatelj 3$
10 prijatelja 30$
100 prijatelja 300$

Ovo više nije mala zarada. radi ovoga vrijedi provesti 5 minuta dnevno za računarom.

Da bi dobili zaradu od prijatelja morate ispuniti jedan uslov, samo jedan. Morate u toku 24h (tajmer će vam odbrojavati koliko vam je vremena ostalo) pogledati 10 reklama klikom na "Start Surf 2:1 20 sec".



Ponudu reklama i njihovu vrijednost možete vidjeti na slici ispod:


Dakle, kliknete na zelenu ikonicu "Claim", pustite da prođe predviđeno vrijeme, ukucate zadati kod i to je to. Želim napomenuti da se reklame ne moraju gledati, samo je pokrenete, možete surfati ili raditi bilo šta, kasnije se vratite se da ukucate kod.

Samo kretanje po stranici možete vidjeti na slijedećem video klipu.




Oznake: internet, zarada, mikro zadaci, neobux, clixsense, ptc, kliktanje, otvaranje reklama, zarada na internetu, paypal, garantovana isplata, bez ulaganja, crowdflower, rainforest

JOB, TASK, LEVEL

04.01.2015.

U ovom postu ću pokušati objasniti neke važne pojmove koji početnicima djeluju zbunjujuće. Dakle idemo redom.
Kada uđete u „igru“ nalazite se u testnoj fazi. Da bi dobili level 1 trebate uraditi 5 različitih job-ova i 100 taskova i vaš accuracy mora biti preko 70%. U suprotnom morate igrati još taskova dok vaš accuracy ne pređete ovu magičnu granicu. U testnoj fazi je jako bitno da ne odete prečesto u expelled mode, u suprotnom ćete morati mnogo više igrati da bi dostigli level 1. Pod pretpostavkom da vam je accuracy 70% ili veći dobićete neki od levela. Na slici ispod možete vidjeti koje uslove je potrebno ispuniti za određeni level.


Svaki level nosi više taskova u ponudi i naravno veću mogućnost za zaradu. Ponuda job-ova koji su na raspolaganju izgleda ovako:

Zadatke ćete naći na slijedećem linku: Neobux


a za Clixsense

Svaki job ima svoj jedinstveni ID broj. Ako ste igrali jedan job i otišli u expelled mode ili odigrali maksimalan broj taskova unutar njega, taj job više ne možete igrati. Primjetićete da se neki job-ovi ponavljaju, istog su imena, radi se isti posao, ali svaki taj novi job mora imati svoj novi jedinstveni ID broj da ga opet možete igrati.
U polju „Requirements“ vidite koji level morate imati da bi mogli raditi taj job. Dok ste u testnoj fazi moći ćete raditi samo jobove pored kojih ne stoji nikakav broj.
Polje „Reward“ prikazuje cijenu za jedan urađeni task.
Svaki job ima jedan ili više taskova. Vaša zarada se mjeri brojem urađenih taskova. Dakle, kliknete na neki job i ušli ste u prvi task. Tu će vas čekati jedno ili više pitanja. Ako ste task uspješno uradili odmah vam se otvara naredni. Ako u jednom trenutku poželite da izađete iz taska, kliknete na link „Give up“.
Kompletan pregled stanja možete vidjeti na dashboard-u. Dashboard ćete naći na slijedeći način, uđete u bilo koji task i onda kliknete u gornjem lijevom uglu na ikonu „Crowdflower Tasks“.
Moj dashboard izgleda ovako:


Dakle, vidi se koliko sam uradio taskova, koliko od njih tačno, koliki mi je ukupan accuracy i koji level trenutno imam (level 3).
Kada tek počinjete, da bi vidjeli svoj ukupan skor morate prvo otići na padajući meni kao na slici i odabrati opciju „edit account“, tu ćete unijeti svoje ime koje naravno ne mora biti vaše pravo ime.


Copyright © mikrozadatak
All right reserved.



Oznake: internet, zarada, mikro zadaci, neobux, clixsense, ptc, kliktanje, otvaranje reklama, zarada na internetu, paypal, garantovana isplata, bez ulaganja, crowdflower, rainforest

IGNORING THE YEAR, COMPARE WINE LABEL IMAGES

02.01.2015.

Ovo je veoma lijep job. Vrijedi 3 centa, uradi se za 30-tak sekundi. Također, odličan je da se popravi ukupan accuracy.
Dakle, uporede se dvije etikete vina i ako su svi detalji jednaki, ne uzimajući u obzir godinu vina, označite "SAME".
Ako se etikete razlikuju označite "DIFFERENT".
U slučaju ako je jedna etiketa zamagljena ili se ne može tačno izvršiti upoređivanje, označite "CAN'T TELL".

Svakih 3-4 dana izlazi nova serija ovog joba, s novim ID brojem. Ja u svakoj seriji uradim više od 150. Ispod možete pogledati neke od primjera ovog taska.








Ovo je bila jako uspješna serija. Za 3 dana samo na ovom tasku zaradio sam oko 10$ s bonusima. Također, možete vidjeti da mi je procenat tačnosti 99% što je značajno uticalo da se popravi ukupan accuracy.
Već je počela nova serija ...


Copyright © mikrozadatak
All right reserved.

Oznake: internet, zarada, mikro zadaci, neobux, clixsense, ptc, kliktanje, otvaranje reklama, zarada na internetu, paypal, garantovana isplata, bez ulaganja, crowdflower, rainforest

KAKO ZARADITI NA CLIXSENS-u I NEOBUX-u

01.11.2014.

Ovdje ću pokušati objasniti suštinu ove "igre" i dati kratke upute koje će vam biti veoma korisne, naročito u samom početku.
Da najprije raščistimo jedno, ne ulažete ništa, niti jednog centa. Nekad kasnije, ako budete htjeli možete kupiti Premium članstvo, ali ako ne želite, ne morate uložiti ništa.

Sama igra se sastoji u slijedećem. Možete gledati reklame koje ne donose gotovo nikakvu zaradu, ali dobijate poene koji se mogu koristiti za produžavanje rentanog referala, ili ako ih skupite baš mnogo da kupite godišnje Golden članstvo na Neobuxu. Također, za svaku odgledanu reklamu dobijate 3 pokušaja da na AdPrize osvojite neku nagradu (u poenima, novcu ili također Golden članstvo. Dakle, radi svega nabrojanog gledajte reklame i klikćite na AdPrize.

Prava zarada je od mini job-ova.
Mini jobove radi firma Crowdflower, distribuira ih na Neobux i Clixsense. Dakle, trebate se registrovati na Neobux, Clixsense i kada krenete sa rješavanjem jobova, od vas će se tražiti da se registrujete na Crowdflower. Jedna registracija na Crowdflower vrijedi za oba sajta.

U početku morate proći kroz testnu fazu koja je jako dosadna i traje od 5-15 dana. Zarada je jako mala, dobijate malo zadataka, uz minornu, gotovo nikakvu zaradu. Ovdje je ključno kako ćete uraditi prvih 100 taskova.
Ako vam nakon 5 urađenih jobova i 100 taskova ukupan accuracy bude veći od 70% dobijate Level 1, ako je veći od 80% Level 2, a preko 85% Level 3. Naravno, svaki Level nosi veći broj zadataka odnosno veću mogućnost za zaradu.

Dakle, zaradićete onoliko koliko zadataka uradite.
Moj savjet je da u početku ne žurite, sami početak, prvih stotinjak taskova će vam u mnogome odrediti dalji put i brzinu zarade. Uz svaki zadatak imate uputstvo, polako ga pročitate. Ako niste sigurni da ćete proći, kliknete na “give up”. Izađete iz zadatka i ponovo uđete
(ne računa se da ste pogriješili). Svaki job traži određenu tačnost. Npr. ako vam u prvom jobu kažu da vam je potrebno da uradite 4 od 5, onog trenutka kada odete ispod 80% više nećete moći raditi taj job. Naravno, kasnije će se pojaviti novi jobovi, možda i istog naziva, ali s drugim ID brojem koji ćete opet moći igrati.

Dakle moja preporuka svima:
1. Svakako probajte. Ne košta vas ništa, nećete ništa uložiti. Dakle, ne možete ništa izgubiti osim vremena. Nekad sam znao satima igrati one igrice na fejsbuku. Više ih ne igram, rješavam mikrozadatke i još zarađujem. Ovo mi je postao hobi, moram reći unosan hobi.

2. Prvih 5-15 dana morate biti strpljivi. Biće jako malo zadataka, dok ne dobijete neki od Level-a. U ovoj fazi puno ljudi odustane, a šteta je, jer nisu ni vidjeli o čemu se zapravo radi. Prava igra počinje kad dobijete level 1, 2,3. Dakle, budite strpljivi isplatiće se.

3. Ovdje nećete zaraditi hiljade maraka, ali nešto hoćete. Od vas, vašeg rada i mojih savjeta i preporuka ovisi koliko.

4. Igrajte na 2 sajta, u poglavlju "strategija" sam objasnio zašto. Dakle, registrujete se na Neobux, Clixsense, Paypal (opcije su još Neteller, Payza, isplata čekom). Ako se odlučite na Paypal morat ćete verifikovat account za isplatu.
5. Igrajte uvijek s istog računara (ili dva). Clixsense dozvoljava samo jedan account iz domaćinstva pa igram samo ja, ali dozvoljava da se uloguješ gdje god da si. Neobux dozvoljava dva accounta u domaćinstvu, ali samo pod uslovom da svako igra sa svog racunara. Neobux dozvoljava korištenje maksimalno tri različita računara u 10 dana.

Jako važno:
Kad uradite task i dobijete poruku „thank you for your feedback“ ili nešto kao „uradili ste max broj taskova“, nemojte ići na Submit. Udarajte refresh nekoliko puta, jako često zna otvoriti još taskova.Ovo dobro zapamtite kao i savjet za "give up", dakle odustajanje od zadatka u slučaju kada niste sigurni das ste tačno odgovorili.

Šta još reći ... pokušajte. Ako imate vremena, ako ga trošite na igranje igrica, radije probajte nešto novo. Probajte zaraditi na internetu. Ovdje ne govorim o hiljadama ili o milionima, ali stotina ili par stotina US$ su itekako na dohvat ruke.
Jednostavno, kad mi je dosadno, umjesto igranja igrica rješavam mikrozadatke, vidite i sami da je to bolji izbor.


Copyright © mikrozadatak
All right reserved.




Oznake: internet, zarada, mikro zadaci, neobux, clixsense, ptc, kliktanje, otvaranje reklama, zarada na internetu, paypal, garantovana isplata, bez ulaganja, crowdflower, rainforest

STRATEGIJA IGRANJA NA CLIXSENS-u I NEOBUX-u

30.09.2014.

Moja strategija zasniva se na rješavanju mikrozadataka na dva sajta. Ovo je ključ uspjeha, objasniću i zašto. Ja rješavam taskove na Neobuxu i Clixsense. U ovom postu posebno ću se osvrnuti prednosti svakog ponaosob, a sve u cilju maksimiziranja zarade.

NEOBUX
Taskovi vrijede oko 13% više nego na Clixsense. Na svaki zarađeni dolar od taskova imate bonus 12 centi (dakle 12%). Godišnje Golden članstvo košta 90$. Prilično je skupo i iz tog razloga ne razmišljam da ga uzmem. Na Neobuxu postoji opcija rentanja referala. Dobra strana je što i moja supruga može igrati na svom laptopu, dakle možete imati 2 account-a u jednom domaćinstvu, ali morate dobro paziti da svako igra samo sa svog računara.

CLIXSENSE
Dakle, taskovi vrijede manje nego na Neobuxu. Za obično članstvo bonus na urađene taskove je maksimalno 8%, a Premium članstvo 16% (obavezno instalirajte Addon). Da bi imali ove bonuse morate ispuniti određene uslove svaki dan (pogledati 7 reklama, 20 clixgrids, posjetiti jednu stranicu foruma i rješiti 10 taskova). Također, bez obzira na vrstu članstva, na svakih 50$ zarađenih od taskova dobićete 5$ bonusa (dakle još 10%). Godišnje premium članstvo košta 17$ i preporučio bih svakome da ga uzme čim zaradi te pare na Clixsense. Računica je jasna, svaki dan dobijate 4 reklame od po 1 cent (sa običnim članstvom dobijete jednu), dakle za godinu to je oko 14$ (uložili ste 17$) i plus što su vam bonusi veći za 8%. Loša strana je što dozvoljavaju samo jedan account u domaćinstvu.

Uporno ponavljam da je igranje na ova dva sajta sjajna strategija, a evo i zašto. Dakle, polazimo od pretpostavke da na Neobuxu nemate godišnje Golden članstvo. Košta 90$, omogućava da se renta više referala. Ali, ja ga nisam uzeo, polazimo od pretpostavke da ćete rješavati taskove, da nećete ništa ulagati.
Na Neobuxu taskovi vrijede više, i imate bonus od 12%. Ja na Clixsensu imam Premium članstvo, dakle bonus od 16% na svaki urađeni task. Neki taskovi vrijede isto na oba sajta (obično 3 centa). U tom slučaju ove taskove radite na Clixsensu. Da izračunamo na primjeru taska koji jednako vrijedi na oba sajta (3 centa):
- Neobux
3c + 0,36c (12%)=3,36c
- Clixsense
3c+0,24c (8%) + 0,3=3,54c za obično članstvo odnosno
3c+0,48c (16%) + 0,3=3,78c za Premium članstvo

Međutim u velikom broju slučajeva ovakav task na Neobuxu vrijedi barem jedan cent više. U tom slučaju, da izračunamo, 4c + 0,48c (12%)=4,48c.

Dakle, bez obzira na članstvo koje imate, zadatke koji vrijede jednako na oba sajta radite na Clixsense. U svakom drugom slučaju više ćete zaraditi ako taskove rješavate na Neobuxu.


Copyright © mikrozadatak
All right reserved.

Oznake: internet, zarada, mikro zadaci, neobux, clixsense, ptc, kliktanje, otvaranje reklama, zarada na internetu, paypal, garantovana isplata, bez ulaganja, crowdflower, rainforest

MALA POMOĆ ZA TASK "What is the format of this event?"

15.09.2014.

Ovo je prilično dosadan task i nisam ga volio igrati dok nisam skontao par caka. Inače, na Neobuxu vrijedi 6 centi, na ClixSensu 5.
O čemu se radi, kliknete na link i kada vam se otvori stranica gdje bi trebali da odredite o kojem se događaju radi, vi samo skrolajte pri dnu stranice. Sa desne strane ćete naći link "View organizer profile". Kliknete na njega i otvorit će vam se nova stranica gdje će u velikoj većini slučajeva tačno pisati o kojem formatu događaja se radi.



Dakle, kada kliknete na link "View organizer profile" često ćete moći tačno vidjeti o kojem događaju je riječ.U ovom slučaju je u pitanju "Tradeshow, Consumer Show or Expo".


Ovaj zadatak se često ponavlja i ovo uputstvo će vam biti od velike pomoći.


Copyright © mikrozadatak
All right reserved.

Oznake: internet, zarada, mikro zadaci, neobux, clixsense, ptc, kliktanje, otvaranje reklama, zarada na internetu, paypal, garantovana isplata, bez ulaganja, crowdflower, rainforest

USPJEŠNO URAĐENI TASKOVI

12.09.2014.

Ovdje ću objavljivati scren shot-ove sa usješno urađenim taskovima. Dakle, ovdje ćete moći vidjeti neke taskove koje sam uradio sa velikom preciznošći ili one koji su mi donijeli dobru zaradu.

What is the format of an event?



Deal Search Relevance


Find the error on the page


What recreational ...


Find the error on the page





Copyright © mikrozadatak
All right reserved.

Oznake: internet, zarada, mikro zadaci, neobux, clixsense, ptc, kliktanje, otvaranje reklama, zarada na internetu, paypal, garantovana isplata, bez ulaganja, crowdflower, rainforest

REFERALI

08.09.2014.

Inače priča o referalima je precijenjena i prenapuhana. Ovako stoje stvari. Svi koji se registruju na ove sajtove će biti nečiji referali. To treba da je jasno. Bit ćete nečiji referali i moći ćete imati svoje referale. Tako ovaj sistem funkcioniše. E sad možete ući na ove sajtove preko mene, preko nekoga drugoga ili možete ući sami neovisno o bilo kome. U tom slučaju možda će vas rentati neko iz Indije, Pakistana, Bangladeša... Mislim da je bolja opcije da znate čiji ste referal, uvijek se možete obratiti emailom i zatražiti pomoć, savjet, neko objašnjenje. Jednom rječju imat ćete nekoga ko će vas voditi do prve zarade, pomoći da izbjegnete neke zamke, da povećate zaradu. Nakon prve isplate moći ćete i sami. Ali u samom početku dobar savjet je zlata vrijedan.

Da se razumijemo to što ste nečiji referal ne umanjuje vašu zaradu ni za jedan jedini cent. Ti novci se ne uzimaju od referala, već
Neobux i ClixSense nagrađuju što ste uveli novog člana u igru.
Ja sam prije skoro mjesec dana rentao 25 referala (Bog zna odakle su, moguće iz Indije), platio ih 5$ (svaki po 20c) za mjesec dana. To su ljudi koji su ušli npr. na
Neobux surfajući preko net-a. Dakle, ušli su sami, nisu ničiji referali. Ali, ja sam ih rentao, a oni to i ne znaju. To naravno ne umanjuje njihovu zaradu.

Rentanje referala je donekle rizično. Nikad ne znate hoće li tamo neki ljudi zaista kliktati, raditi, gledati reklme. Ja sam za mjesec dana od ovih 25 u plusu oko 1$ (uložio sam 5$, a zaradio 6$). Postoje ljudi koij se orjentišu samo na rentanje referala, bez rješavanja taskova. Rentaju 2000 – 3000 referala, ako im se posreći mogu dobro zaraditi, ali mislim da je rizik prevelik, ne bih preporučio. Nakon što su mi istekli, nisam produžavao rentane referale, dalje nastavljam bez njih.


Copyright © mikrozadatak
All right reserved.


Oznake: internet, zarada, mikro zadaci, neobux, clixsense, ptc, kliktanje, otvaranje reklama, zarada na internetu, paypal, garantovana isplata, bez ulaganja, crowdflower, rainforest

MOJI PRVI KORACI ZARAĐIVANJA NA INTERNETU

26.07.2014.

U posljednja dva mjeseca rješavanjem mikro zadataka na internetu zaradio sam više od 100$, ispod ću postaviti i slike koje to potvrđuju. Jednostavno, umjesto igranja igrica u trenucima dosade, rješavam mikro zadatke na internetu. I vjerujte, isplati se. Prošlog mjeseca rješavanjem ovih zadataka pokrio sam troškove goriva (svaki dan idem autom na posao).

Znam, znam da ste skeptični. Zbog toga ću vam odmah pokazati koliko sam tačno zaradio i kad su vršene isplate. Samo da napomenem da sam se na obje web stranice registrovao 27.05.2014. godine.
Preporučujem da se registrujete i na Neobux i na Clixsense, time povećavate svoju zaradu, sve je detaljno objašnjeno u poglavlju "strategija".




Kada zaradite novac, prebacite ga na paypal (otvorite račun vrlo jednostavno, ako ga već nemate) i onda to izgleda ovako:

Mikro zadatke rješavam na dvije web stranice:
www.neobux.com
www.clixsense.com

Dakle, o čemu se radi. Navedeni linkovi će vas odvesti na stranice na kojima ćete moći zaraditi nešto novca. Koliko, to ovisi samo o vama.
Za početak, potrebno se registrovati, tj. otvoriti account.
Prvih 4-5 dana imat ćete na raspolaganju samo otvaranje reklama (njih 20-tak dnevno). Kliknete na link, sačekate par sekundi (ako od vas zahtjeva kliknete na sliku mace) i to je to. Od otvaranje reklama definitivno se nećete obogatiti, ali to je preduslov koji morate ispuniti da biste prošli, hajmo reći, prvi test prije nego vam se ponude zadaci za rješavanje.
Ovako izgledaju reklame na koje trebate kliknuti:


Ovo je prijelomni trenutak gdje mnogi odustanu, misleći kako je na ovaj način nemoguće zaraditi.
Ali nakon što ste par dana otvarali reklame, počinju vam se nuditi i prvi zadaci. Tu tek počinje prava zarada. Od vas će se zahtjevati da se registrujete na stranicu https://tasks.crowdflower.com .... i vaše prvo zarađivanje na internetu može početi. Zadaci su raznovrsni i uglavnom nisu puno teški (nađi nečiji profil na linkedinu, twiteru, nađi kontakt informacije na nekom web sajtu ....). U početku će ih biti manje, ali svakim danom njihov broj će se povećavati.
Punuda zadataka za rješavanje izgleda ovako:


Zadatke ćete naći na slijedećem linku: Neobux

a za Clixsense

Pogledajte listu rješenih zadataka prvih dana (napominjem da sam se registrovao 27.05.2014.)

Uglavnom se nude zadaci vrijednosti od 1-8 centi, s tim što znaju naletiti zadaci od 35 ili 70 centi. Također, s vremena na vrijeme ponude se zadaci (nešto kao bonus) koji se rješe vrlo brzo, a vrijede 7-8 centi, tako da za 30 minuta možete zaraditi 4, 5, ili čak 8 US dolara, pa čak i više. Postaviću samo par slika, kad pogledate istoriju rješenih zadataka i vrijeme koje je bilo potrebno za njihovo rješavanje, nećete biti tako skeptični kao na početku teksta.


Napomenuo sam na početku teksta da ćete vejrovatno biti skeptični, čuj zarada na internetu, kakvi mikro zadaci, ne vjerujem u ovo. Bio sam isti takav. Veoma sumnjičav. Kada sam se registrovao i prvih dana samo klikao na reklame, još više sam sumnjao. Ali nako što sam otvorio prve zadatke sve se promjenilo. Rješavanjem mikro zadataka u junu sam zaradio 35 US$, a u julu 75 US$.
Zaboravio sam istaći da morate paziti da što tačnije radite zadatke (koji uglavnom nisu teški), jer vam od procenta tačnosti ovisi koji ćete nivo biti. Ja sam još uvijek na prvom nivou (od tri, a svaki nivo nosi veći broj zadataka), ali svakako sam prezadovoljan zaradom. Zaista, mislio sam da je ovo još jedna prevara na internetu.
Tako sam mislio prije dva mjeseca, a sad točim gorivo na tuđi račun.

Šta još reći ... pokušajte. Ako imate vremena, ako ga trošite na igranje igrica, radije probajte nešto novo. Nešto što će vas zaista iznenaditi. Probajte zaraditi na internetu. Ovdje ne govorim o hiljadama ili o milionima, ali stotina ili par stotina US$ su itekako na dohvat ruke.
Natočite pun rezervoar na tuđi račun, ja već jesam.


Copyright © mikrozadatak
All right reserved.

Oznake: internet, zarada, mikro zadaci, neobux, clixsense, ptc, kliktanje, otvaranje reklama, zarada na internetu, paypal, garantovana isplata, bez ulaganja, crowdflower, rainforest