JOB, TASK, LEVEL

04.01.2015.

U ovom postu ću pokušati objasniti neke važne pojmove koji početnicima djeluju zbunjujuće. Dakle idemo redom.
Kada uđete u „igru“ nalazite se u testnoj fazi. Da bi dobili level 1 trebate uraditi 5 različitih job-ova i 100 taskova i vaš accuracy mora biti preko 70%. U suprotnom morate igrati još taskova dok vaš accuracy ne pređete ovu magičnu granicu. U testnoj fazi je jako bitno da ne odete prečesto u expelled mode, u suprotnom ćete morati mnogo više igrati da bi dostigli level 1. Pod pretpostavkom da vam je accuracy 70% ili veći dobićete neki od levela. Na slici ispod možete vidjeti koje uslove je potrebno ispuniti za određeni level.


Svaki level nosi više taskova u ponudi i naravno veću mogućnost za zaradu. Ponuda job-ova koji su na raspolaganju izgleda ovako:

Zadatke ćete naći na slijedećem linku: Neobux


a za Clixsense

Svaki job ima svoj jedinstveni ID broj. Ako ste igrali jedan job i otišli u expelled mode ili odigrali maksimalan broj taskova unutar njega, taj job više ne možete igrati. Primjetićete da se neki job-ovi ponavljaju, istog su imena, radi se isti posao, ali svaki taj novi job mora imati svoj novi jedinstveni ID broj da ga opet možete igrati.
U polju „Requirements“ vidite koji level morate imati da bi mogli raditi taj job. Dok ste u testnoj fazi moći ćete raditi samo jobove pored kojih ne stoji nikakav broj.
Polje „Reward“ prikazuje cijenu za jedan urađeni task.
Svaki job ima jedan ili više taskova. Vaša zarada se mjeri brojem urađenih taskova. Dakle, kliknete na neki job i ušli ste u prvi task. Tu će vas čekati jedno ili više pitanja. Ako ste task uspješno uradili odmah vam se otvara naredni. Ako u jednom trenutku poželite da izađete iz taska, kliknete na link „Give up“.
Kompletan pregled stanja možete vidjeti na dashboard-u. Dashboard ćete naći na slijedeći način, uđete u bilo koji task i onda kliknete u gornjem lijevom uglu na ikonu „Crowdflower Tasks“.
Moj dashboard izgleda ovako:


Dakle, vidi se koliko sam uradio taskova, koliko od njih tačno, koliki mi je ukupan accuracy i koji level trenutno imam (level 3).
Kada tek počinjete, da bi vidjeli svoj ukupan skor morate prvo otići na padajući meni kao na slici i odabrati opciju „edit account“, tu ćete unijeti svoje ime koje naravno ne mora biti vaše pravo ime.


Copyright © mikrozadatak
All right reserved.



Oznake: internet, zarada, mikro zadaci, neobux, clixsense, ptc, kliktanje, otvaranje reklama, zarada na internetu, paypal, garantovana isplata, bez ulaganja, crowdflower, rainforest

<< Arhiva >>