STRATEGIJA IGRANJA NA CLIXSENS-u I NEOBUX-u

30.09.2014.

Moja strategija zasniva se na rješavanju mikrozadataka na dva sajta. Ovo je ključ uspjeha, objasniću i zašto. Ja rješavam taskove na Neobuxu i Clixsense. U ovom postu posebno ću se osvrnuti prednosti svakog ponaosob, a sve u cilju maksimiziranja zarade.

NEOBUX
Taskovi vrijede oko 13% više nego na Clixsense. Na svaki zarađeni dolar od taskova imate bonus 12 centi (dakle 12%). Godišnje Golden članstvo košta 90$. Prilično je skupo i iz tog razloga ne razmišljam da ga uzmem. Na Neobuxu postoji opcija rentanja referala. Dobra strana je što i moja supruga može igrati na svom laptopu, dakle možete imati 2 account-a u jednom domaćinstvu, ali morate dobro paziti da svako igra samo sa svog računara.

CLIXSENSE
Dakle, taskovi vrijede manje nego na Neobuxu. Za obično članstvo bonus na urađene taskove je maksimalno 8%, a Premium članstvo 16% (obavezno instalirajte Addon). Da bi imali ove bonuse morate ispuniti određene uslove svaki dan (pogledati 7 reklama, 20 clixgrids, posjetiti jednu stranicu foruma i rješiti 10 taskova). Također, bez obzira na vrstu članstva, na svakih 50$ zarađenih od taskova dobićete 5$ bonusa (dakle još 10%). Godišnje premium članstvo košta 17$ i preporučio bih svakome da ga uzme čim zaradi te pare na Clixsense. Računica je jasna, svaki dan dobijate 4 reklame od po 1 cent (sa običnim članstvom dobijete jednu), dakle za godinu to je oko 14$ (uložili ste 17$) i plus što su vam bonusi veći za 8%. Loša strana je što dozvoljavaju samo jedan account u domaćinstvu.

Uporno ponavljam da je igranje na ova dva sajta sjajna strategija, a evo i zašto. Dakle, polazimo od pretpostavke da na Neobuxu nemate godišnje Golden članstvo. Košta 90$, omogućava da se renta više referala. Ali, ja ga nisam uzeo, polazimo od pretpostavke da ćete rješavati taskove, da nećete ništa ulagati.
Na Neobuxu taskovi vrijede više, i imate bonus od 12%. Ja na Clixsensu imam Premium članstvo, dakle bonus od 16% na svaki urađeni task. Neki taskovi vrijede isto na oba sajta (obično 3 centa). U tom slučaju ove taskove radite na Clixsensu. Da izračunamo na primjeru taska koji jednako vrijedi na oba sajta (3 centa):
- Neobux
3c + 0,36c (12%)=3,36c
- Clixsense
3c+0,24c (8%) + 0,3=3,54c za obično članstvo odnosno
3c+0,48c (16%) + 0,3=3,78c za Premium članstvo

Međutim u velikom broju slučajeva ovakav task na Neobuxu vrijedi barem jedan cent više. U tom slučaju, da izračunamo, 4c + 0,48c (12%)=4,48c.

Dakle, bez obzira na članstvo koje imate, zadatke koji vrijede jednako na oba sajta radite na Clixsense. U svakom drugom slučaju više ćete zaraditi ako taskove rješavate na Neobuxu.


Copyright © mikrozadatak
All right reserved.

Oznake: internet, zarada, mikro zadaci, neobux, clixsense, ptc, kliktanje, otvaranje reklama, zarada na internetu, paypal, garantovana isplata, bez ulaganja, crowdflower, rainforest

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se