Građenje kuće

21.04.2010., srijeda

Papirologija

U petak 4. 04. sam bio u uredu za izdavanje dozvola i saznao što sve trebam nabaviti od papira te datum konferencije na kojoj će biti pozvani svi susjedi te predstavnici davatelja komunalnih usluga (struja, plin, telefon) da se izjasne oko primjedbi na idejno rješenje. Konferncija je zakazana za 06. 05. te će dozvola biti izdana 15 dana nakon toga. Što znači da moram detaljno razraditi glavni projekt kako ne bi morali naknadno raditi izmjene. Koristio sam program Novolit za izračun toplinskih koeficijenata te smo još uvijek u dilemi koje vrste zidova staviti, ako gledamo po toplinskim koeficijentima onda kombinacija Winerberger Poroterm 38 S P+E + 5 cm EPS-a (plus žbuka od 2 cm) daje koeficijent od 0.299 uz debljinu zida od 45 cm, a kombinacija šuplji blok 29 cm + 10 cm EPS-a (plus žbuka 2 cm) daje koeficijent od 0,264 uz debljinu zida od 41 cm, ali mi se čini najpovoljniji Wienerberger Poroterm 9 (šuplji blok 29 cm) + 10 cm EPS-a daje koeficijent od 0,255. Winerberger 38 košta po nekim cjenicima oko 220 Kn/m2 (s izolacijom), a šuplji blok (s izolacijom) oko 130 Kn/m2, razlika je cca 40% što nije mala stvar kada se gradi kuća. Cijene su samo materijal bez rada.
- 00:10 - Komentari (3) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< travanj, 2010 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Lipanj 2012 (1)
Veljača 2012 (1)
Listopad 2011 (1)
Kolovoz 2011 (1)
Srpanj 2011 (1)
Lipanj 2011 (2)
Svibanj 2011 (3)
Travanj 2011 (1)
Ožujak 2011 (1)
Veljača 2011 (1)
Siječanj 2011 (2)
Prosinac 2010 (4)
Studeni 2010 (2)
Listopad 2010 (4)
Rujan 2010 (3)
Kolovoz 2010 (2)
Srpanj 2010 (2)
Lipanj 2010 (1)
Svibanj 2010 (1)
Travanj 2010 (1)
Ožujak 2010 (1)

Opis bloga

Troškovnik (nepotpuni)

Kolege od kojih puno učim

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se