Magic Hogwarts diary

01.08.2006., utorak

Snape o turniru

Vijest da George i ja hodamo vrlo se brzo proširila po svim domovima. Gotovo se mogla mjeriti s popularnošću Međudomskog turnira. Ja se nisam obazirala na zajedljive poglede «određenih» Slytherina, niti sam padala na glupe komentare nekih omanjih Hufflepuffa; bilo mi je svejedno što drugi misle. Danas smo imali blok sat Čarobnih napitaka s Gryffindorima. Snape je uobičajeno zamračio učionicu i započeo sat uzvikom
«Tišina!»
To ionako nije bilo potrebno, jer su svi zašutjeli čim su ga vidjeli na vratima. Sjedila sam s Mary, Harryem i Ronom. Hermiona se sjela kod Keere, Irme i Amande. Ovaj puta Snape nije odmah zadao zadatak, već je sat počeo tihim govorom.
«Profesor Dumbledore me zamolio da vam kažem što više pojedinosti o Međudomskom turniru i Slytherinovom balu.»
Zvučao je kao da smatra kako to uopće nije potrebno govoriti.
«Dakle, kao što je profesor Dumbledore najavio na gozbi, ove godine se održava Međudomski turnir. Taj turnir nemojte shvaćati kao šalu, pogotovo kod onog dijela sa godinama!» mračno se obratio.
Malfoy je zakolutao očima, a njegov primjer je slijedilo još nekoliko petaša.
«Ozbiljno mislim.» reče Snape pogledavajući Malfoya i Pansy koja je, kao i uvijek, radila sve što i Draco.
«Ako ste mislili da ćete se moći na neki način prošvercati, neće ići. Profesor Dumbledore strogo provjerava sve učenike koji su se prijavili i nema apsolutno nikakve šanse da upadnete ako niste dovoljno stari. A sada o turniru. Pošto su na ovom satu samo učenici s četvrte i pete godine, ne trebam vam govoriti pojedinosti oko prijavljivanja, ali ću vam dati neku općenitu sliku o turniru. U Međudomskom turniru uvijek sudjeluje šesnaest učenika, iz svakog doma po četiri. Oni se međusobno sukobljavaju na razne načine i po raznim pravilima, koji su uvijek drukčiji, da bi na kraju ostala samo dva najbolja učenika. Oni moraju uspješno izvršiti jedan ekstremno težak i opasan zadatak da bi se vidjelo tko je pobjednik. Ako oboje zadatak izvrše uspješno, tada se međusobno suočavaju. Ako nitko zadatak ne izvrši uspješno, pobijeđuje onaj koji je prije pobijedio najviše protivnika. Pobjednik cijelog turnira dobiva pedeset tisuća galeona i trofej pobjednika.»
Svi su u razredu zadivljeno šutjeli. Sada su tek shvatili koliko je to zapravo opasno.
«Da dovršim», nastavi Snape koji je očito bio zadovoljan sobom zbog ostavljenog dojma, «ovo je jako opasno i bolje da se ne prijavljujete. Što se tiče Slytherinovog bala morate biti lijepo sređeni i kako to već ide. Svi sudjeluju u balu, bez iznimaka (pogledao je Malfoya i još neke koji su mrzovoljno uzdahnuli). Bilo bi lijepo kada bi imali partnera jer je to, kao što je već rekla profesorica McGonagall, prvenstveno ples.»
Kiselo se nasmiješio, pričekao još koji trenutak i zatim rekao:
«A sada, na posao! Otvorite stranicu 67. treće poglavlje i pokušajte spraviti napitak protiv poremećaja u kašljucanju.»
To me podsjetilo na nešto, a očito su Mary, Harry i Ron isto razmišljali jer su jedva suzprezali smijeh. Ja sam se potiho počela smijati, tako da me Snape nije primjetio. Ako već niste skužili, podsjetilo nas je na Umbridgeino kh, kh. Poslije sata smo imali Čarolije i Preobrazbu. Kada je konačno sve završilo, našla sam se s Georgeom. Išli smo do jezera. Nakon pričanja o današnjem danu i par poljubaca nešto mi je rekao što mi se baš i nije svidjelo. On bi se prijavio na turnir! Bojim se da ga ne izgubim. To je ipak jako opasno. No, on kaže da se svejedno hoće prijaviti. Čak i nakon Snapeovog govora sa sedmašima.
«Nemoj se prijaviti! Što ako te izgubim?» upitala sam suznih očiju.no
«Nećeš. Vidjet ćeš da ću preživjeti. Ako ništa drugo, onda zbog tebe!»
Nasmijao se. Ja sam ispustila kiseli smiješak, a zatim me utješno zagrlio. Još sam neko vrijeme ostala s njim, dok nije došlo vrijeme za san.
Image Hosted by ImageShack.us
Nastavlja se...
PS. komentirajte! Svi oni koji su u mojoj priči ili će biti ubačeni (piše na kraju boxa) ako su dovoljno stari neka mi kažu ako se žele prijaviti na ovaj turnir tako da vas znam metnuti prije nego što turnir počne. Isto tako mi recite s kim ćete ići na bal (osim s Georgeomsmijeh) i pazite da ne kažete nekog ko' je zauzet! Od sada me rijeđe zovite Sunny Angel, više me zovite Di, jer ste ionako vi izmislili taj nadimak, hehe...wink Ja sam se vratila iz Francuske, još sad idem na more pa me neć biti tjedan dana. Onda kad se vratim ću ponovno redovito pisati! Isprike svima što sam malo u zaostatku, kad se vratim s mora ću sve vaše nove postove pročitati kako ne bih bila u zaostatku. Sve vas još uvijek čitam, samo vas nisam stigla komentirati jer se moram brzo pakirati!
Za Morganu: bilo bi mi jako drago ako bi napravila dizajn za armiju, ali molim te bez slikovne pozadine da bude čitljivo!
Svima velika pusa i čujemo se kad se vratim!wave
Diana
18:01 - Your magic (65) - Save magic - #

19.07.2006., srijeda

Dreams come true

«Čistokrvnost.» izrecitirala sam stigavši do ulaza u Slytherinski dom. Ušla sam u društvenu i sjela u naslonjač. Agatha, Keira i Irma su mi se pridružile i pritom sjele na kauč ispred kamina.
«I što mislite, kakav će biti taj turnir?» upita Irma.
«I mene to strašno zanima!» nadopuni Agatha.
«Ja se ipak najviše veselim balu.» romantično će Keira.
«Blago vama, ti i Agatha se smijete prijaviti! Meni i Irmi fali još jedna godina.» rekla sam razmišljajući kako bi to izgledalo da se ja prošvercam na turnir.
«Hoće li se koja od vas prijaviti?» upita Irma.
«Pa, ja ne znam baš koliko je to sigurno, ali bih svakako voljela iskušati nešto takvo.» zamišljeno će Agatha.
«Ja ne znam. Vjerojatno se neću prijaviti. Premalo znam o tome. Možda razmislim ako nešto više saznam.» reče Keira.
I ja sam razmišljala tko će se sve prijaviti. Heh, Leonardo samo što nije odjurio predati svoje ime. Draco je bio smrknut jer je još premlad za turnir. Većinom su petaši bili smrknuti jer im fali toliko malo da se i oni prijave. Polako mi se spavalo.
«Cure, ja idem na spavanje. Ne mogu više izdržati budna. Laku noć!»
Sve su kimnule glavama i ja sam ih napustila. Čim sam legla u krevet, utonula sam u san.
Sljedeće jutro me probudila Agatha.
«Ajde, sad će doručak!»
Presvukla sam se i pojurila u predvorje gdje sam ugledala Mary, Harrya, Lunu, Kiaru i Ami kako već spremno čekaju moje i Irmino društvo. Ostali su već doručkovali. Nakon svih današnjih satova i koji su većinom dobro prošli, pošla sam van kod klupica u dvorištu pronaći Michaela kako bih konačno s njim sve riješila. Pročistila sam grlo i pošla do našeg uobičajenog nalazišta. I imala sam što vidjeti! Da, Michael je tamo, sjedi i ljubi se s Lindsay!burninmad
«Michael!!!!!!» zaderala sam se iz petnih žila.
Sve mi se okrenulo, sav mi se bijes nakupio. Skoro sam pregorjela! Michael se naglo odvojio od Lindsay i pokušao srediti situaciju.
«Diana, nije ništa, samo smo...!»
«Znam ja dobro što ste vi pokvareni jedni...!»
Okrenula sam se na peti i potrčala koliko su me noge nosile. Michael je jurio za mnom, ali ja se nisam obazirala. Prošla sam kraj zbunjene Mary i odjurila do predvorja gdje su Fred i George naveliko pričali s Ronom i Harryem o njihovoj zabušantskoj zbirci.
«Diana stani, daj da ti objasnim!!!» pokušavao me odobrovoljiti Michael.
No, ja se uopće nisam dala smesti. Toliko sam bila bijesna što mi je to učinio i to još s najgorom curom svih vremena (osim možda Pansy). Mržnja prema svemu što sam imala s njim zahuktala je i pretvorila se u lavinu slijevajući se niz moje srce i utrobu. Harry i Ron su upravo odlazili prema Gryffindorskoj kuli znatiželjno gledajući prema nama, a ja sam dojurila do Georgea, snažno ga zagrlila i poljubila naočigled zapanjenog Michaela koji je dojurio i stao par metara dalje. Fred je također stajao ukipljen nekoliko sekundi bez ikakvog traga smijeha na licu. George je prvo djelovao zatečeno, a zatim je uzvratio istom mjerom. Dam se kladiti da sam iznad Michaelove glave vidjela nekoliko žutih munja. Nakon, otprilike, jedne minute, George i ja smo se razdvojili. Još je uvijek izgledao zatečeno. Dobacila sam Michaelu zajdeljiv pogled, prije nego što je stigao išta reći. Primila sam Georgea za ruku i povukla ga prema izlazu iz dvorca, dobacujući Michaelu još jedan prkosan pogled. Fred je ostao stajati na mjestu zblenuto gledajući u mene. Michael nije dopustio da tako završi, pa je potrčao za nama. Zapuhano je stigao do nas i bijesno rekao:
«Možeš li ti meni sad objasniti o čemu se radi???!»
Pogledala sam ga još jednom i odlučila mu sve reći.
«Slušaj me, ovo ti govorim prvi i zadnji put; ne želim imati ikakvog posla s tobom više, jel' ti to jasno?!»
«Ti njega samo iskorištavaš jer si ljubomorna na mene i Lindsay, ali to je bilo samo...khm ništa.» uzrujano je rekao.
«Ništa???! Pokušao si joj izvaditi krajnike i ti na to veliš ništa?! Ja znam što sam vidjela i vjeruj mi, ono malo ljubavi što sam imala prema tebi je splasnulo!»
«Malo ljubavi?»
«Da Michael, MALO! Uvidjela sam da ti nisi onako dobra osoba kako si se činio. Preko praznika sam se zaljubila u Georgea!» odbrusila sam.
George se naglo trznuo. Michael je izgledao zatečeno.
«Pa dobro ako ti je Weasley draži...»
To me tako razljutilo da sam jednostavno učinila ono što sam još prije trebala. Izvukla sam štapić i svom snagom zavikala:
«Furnuculus!»
Michael je pokušao uzmaknuti, ali isto bezuspješno kao što sam ja nedavno pokušala izmaknuti Georgeu. Izbili su mu čirevi i gnojni prištevi svuda po tijelu. Zadovoljna svojim postupkom, namignula sam Georgeu i zajedno s njim otišla do jezera ostavljajući bijesnog Michaela iza sebe. Sjela sam uz vodu. George me upitno pogledao.
«Vidjela sam Michaela i Lindsay kako se ljube na klupici i ...hmh. Ma, išla sam k njemu, da mu objasnim kako mi se više ne sviđa on, već ti! I tako sam imala dodatan razlog da te poljubim!» nasmijala sam se.
George je odjednom izgledao strašno samozadovoljno.
«Onda, hoćeš da hodamo? Mislim ti se meni sviđaš od ovog ljeta, pa....»
«To je izvrsna ideja!» nsamiješila sam se i još jednom ga poljubila.cerek
Nastavlja se...
PS. komentirajte! Riješite kviz o meni! I molim vas odite OVDJE, to mi puno znači!
10:53 - Your magic (53) - Save magic - #

16.07.2006., nedjelja

Novost u Hogwartsu

Naravno da gitara nije ručala. Samo je «sjedila» i, po tetinim riječima, «pravila nam društvo». Mary i ja smo se jedva suzdržavale od smijeha da se ovaj puta Sandy stvarno ne bi onesvijestila. Morate znati da je moja teta takva samo kada je u pitanju njezina Gitty (moram je tako zvati), pa je još donekle podnošljiva. Poslije ručka koji je, začudo, bio fin, otišla sam se kupati u bazen. Mary se nije dalo pa si je obukla badić i legla a ležaljku čitajući novi udžbenik iz Preobrazbe. Podsjećala me na Hermionu. Kasnije je Sandy svirala gitaru i pjevušila nešto tipa:
«Mlada sam, srce mi kuca, lijepa sam, glava mi puca.»
Meni je to bilo tako smiješno da me cijelu noć bolilo lice od smijanja. Ujutro nam je Sandy složila prepečenac i neki njezin namaz. Bio je zelenkaste boje i izgledao je kao da je otrovan.
«Sandy, smijem te pitati kaj je to?» rekla je Mary držeći se kao da će povratiti.
«To ti je, drago dijete, namaz od zelenih pufnica! Jako je zdrav i ukusan!» odvrati Sandy.
«Od zelenih pufnica?» zgroženo sam upitala.
«Da. No, nemoj da te ime zbuni, to ti je kao najobičniji sirni namaz!» zacvokće Sandy i zagrize svoj tost.
«I nije otvrovan!» doda punih ustiju uočivši moj gnusan pogled.
Mary je izgledala kao da se premišlja da li da kaže da nije gladna ili da zagrize i potajno pljune zalogaj u salvetu. Ja sam odlučila probati. Pa ne bi me vlastita teta otrovala! Zagrizla sam komad prepečenca s namazom i osjetila nekakav čudan osjećaj blaženosti. To je bilo tako ukusno da jednostavno nisam mogla vjerovati. Pogledala sam tetu koja mi je uzvratila istim blaženim osmjehom.
«Mary, ovo je odlično!» coknula sam i nastavila jesti.
Na kraju je i ona probala pa smo cijelo jutro jedna drugu častile blaženim osmjesima i uzdasima. Legla sam na svoj krevet i otvorila udžbenik za Skrb. Počela sam čitati odlomak o zmajevima. Mislila sam kako bi bilo lijepo da ja imam zmaja. Oduvijek sam željela to prekrasno biće, a tu želju sam dijelila s Keirom. Zamišljale smo kako bi nam zmajići izgledali...
Tjedan je došao i prošao te je bilo vrijeme za polazak. Arthur je došao po nas i otpratio nas do kolodvora. Tamo su Harry, Hermiona, Ron, Ginny, Fred i Georgecerek već ulazili u Hogwarts express. Vožnja je bila ugodna. Ron i Hermiona su Gryffindorski prefekti pa su otišli u prefetsku kabinu. Mary i ja smo se smijestile sa Harryem i Ginny. Fred i George su imali važnijeg posla sa nekim Leeom Jordanom. Michaela još nisam vidjela. Nisam ni namjeravala s njim razgovarati prvi dan. Pokušat ću neki drugi. Harry i Ginny su se previjali od smijeha kad smo im ja i Mary pričale doživljaje kod Sandy. Bližila se večer. Sunce je zašlo i svijetom je zavladala noć. Topla ljetna noć. Vlak je zapiskutao i naglo stao. Stampedo učenika hrlilo je na izlaze. Mi smo malo pričekali da se sve to smiri. Vani nas je obuzeo topli ljetni povjetarac. Sjeli smo u kočije i krenuli prema Hogwartsu.
«Napokon!» uzdahnula sam kada mi se pred očima ukazao veliki dvorac obasjan kristalnom noći.
Jedva sam čekala da stignem u svoj najljepši dom Hogwarts i spustim se u Slytherinsku društvenu prostoriju. Na večeri su se svrstavali novi učenici, a poslije nas je omamila ukusna gozba. Sjela sam kraj svojih prijateljica Irme, Keire i Agathe koje su također uživale za Slytherinskim stolom. Keira nam se pohvalila kako ima zmaja. Oči su joj se tako sjajile kao da će svaki čas iz njih izaći sunce. Mislila sam da se šali.
«Ajde, nemoraš me tak zezat!» osmijehnula sam se između zalogaja pečenog krumpira.
«Ma šta bih se zezala!» nagoruši se Keira.
«Je je, istina je!» potvrdi Agatha.
Podigla sam pogled i istovremeno streljala Agathu i Keiru pokušavajući registrirati ono što su upravo rekle.
«Ajme, ja bih zmaja! Ja sam uvijek htje...» nisam mogla dovršiti.
Priželjkivala sam to preslatko biće od kada sam prohodala. U meni se javio onaj pritisak koji nije imao veze s jelom. Taj pritisak inače zovemo ljubomora.
«Da znaš kako je medeni!» zapiskuta Keira.
«Aha...» zustila sam.
«Zove se Puff i mješanac je između švedskog kratkonosog i rumunjskog dugonogog!»
Keiri je to puno značilo. Još mi je objasnila kako je zmaj trenutačno u Rumunjskoj kod Seamusovog brata koji se o njemu brine dok je ona u Hogwartsu. Sama sebi sam objasnila da nemam razloga za ljubomoru. Na kraju sam s Keirom podijelila njezinu sreću i razgovor o Puffu. Zar ću postati kao Malfoy? Naravno da ne. Moje riječi je prekinuo sitan zvuk lupkanja žlice po čaši. Dumbledore se spremao održati uobičajen govor.
«Evo, drago mi je što ste tako ukusno jeli! Svima onima koji su ponovo u Hogwartsu, sretan povratak! Onima koji su prvi put, dobrodošli!» tu se malo nakašljao.
«Ove godine imamo novu profesoricu obrane od mračnih sila, profesoricu Dolores Jane Umbridge!»
Umbridgeica je ustala na tihi pljesak nekoliko zbunjenih prvaša. Zatim je ona održala govor prekinuvši Dumbledorea sitnim iritantim kašljucanjem (kh, kh). Nakon dosadnog Umbridgeicinog govora Dumbledore je nastavio:
«Htio sam vam reći da će se ove godine nešto održati. Naime, Hogwarts slavi 1005. obljetnicu svog postojanja, pa će se u čast osnivačima prirediti turnir imenom «Međudomski turnir». Prijaviti se mogu svi koji imaju šesnaest ili sedamnaest godina. Iz svakog doma bit će izabrana četiri učenika, dva dečka i dvije cure sposobni za turnir. Uz turnir održat će se i Slytherinov bal na kojem ćete morati biti najbolje sređeni i svi ćete sudjelovati. To vam je prvenstveno ples i očekujem izvanredno druženje! Više informacija reći će vam nadstojnici vaših domova i moći ćete pročitati na oglasnim pločama! A sada, laka vam noć!»
U dvorani je izbilo glasno mrmljanje. Svi su željeli sudjelovati u turniru, a pritom ne ići na bal. Putem do Slytherinskog doma, razmišljala sam kako će to sve izgledati i tko će se sve prijaviti. To je ipak glavna novost.
Nastavlja se...
PS. komentirajte! Sorryte zbog dugog posta!smijeh
10:09 - Your magic (24) - Save magic - #

09.07.2006., nedjelja

Gitty

Kada je konačno Mary spakirala i zadnju čarapu (a ima ih na tone) bile smo spremne za polazak. Arthur se ponudio da nas odveze do Sandyne kuće. Bila sam uzbuđena. Jedva sam čekala opet doći k mojoj najnajdražoj teti (ludjakuši). Gospođa Weasley je opet pretjerivala. Rekla je da moramo puno jesti, da se ne smijemo razboliti, blabla... Najgore i najneugodnije je bilo kada je inzistirala da svakog člana obitelji zagrlim i poljubim u obraz za oproštaj. Ja sam joj lijepo rekla da to nije potrebno, ali znate vi nju... Još jedna neugodnost u mom životu. I tako su se svi poredali u vrstu, a onda smo Mary i ja svakog poljubile u obraz i zagrlile jer je tako zahtijevala gospođa Weasley. I to ne bi bilo tako neugodno da nije bilo Georgea. Prvi je bio Harry, pa Ron, pa Ginny, pa Hermiona koja se smijala od uha do uha, zatim Luna, Fred i naravno George. Čovječe, stresla sam se od glave do pete. Nakon Freda koji se, da bude još gore, cijelo vrijeme jedva suzdržavao da ne pukne od smijeha (znate zašto) na red je došao George. Ah, što se mora mora se. Odlučila sam se držati normalno kako nitko ne bi ništa posumnjao. I to sam obavila. Možete misliti kako mi je bilo neugodno, a kamoli njemu...

Arthur nas je dovezao do lijepe upadljivo lila kuće s velikim bazenom u stražnjem dvorištu. Teta Sandy bila je poznata po svojoj ljubavi prema mačkama, pa se veoma razveselila Regini koja se požurila igrati sa ženkom Guny i mužjakom Fummynom . Znam da su imena čudna, pa to je ipak moja teta. Izašla je iz kuće u bordocrvenoj pelerini pretjerano nakićenoj raznim ogrlicama, šalovima i drugim. Sigurno se pitate zašto ja ipak volim svoju tetu kada se ponaša gotovo kao profesorica Trelawney? Pa, moja teta je uvijek mrzila proricanje sudbine, gatanje i te gluposti. U ruci je držala zdjelu s nekakvom smeđom smjesom. Očito je posrijedi jedno od njezinih takozvanih «specijaliteta». Obje nas je zagrlila i izljubila, a Arthur nas je sa smiješkom pozdravio i odvezao se.
«Uđite!» reče Sandy.
Priredila nam je zajedničku sobu i uredila je onako kako mi volimo. Trudila se staviti rockerske slike i postere iako se baš previše ne kuži u to. No, ja cijenim njezin trud. Kreveti su uvijek strašno mekani i iznad kreveta je obješen crveni baldahin. Ja inače mrzim baldahine i ta sranja, ali moja teta je jednostavno takva. Mary je namrgođeno sjela na svoj krevet i otvorila kovčeg. Ja sam slijedila njezin primjer. Sandy nam je pomogla oko raspakiravanja (upotrijebila je magiju), a zatim otišla dovršiti ručak. Mary i ja smo sjedile na krevetu i pričale o svemu i svačemu. Još nikome nisam rekla za ono s Georgeom niti sam namjeravala, ali Mary mi je potpora i jedna od best frendica, pa sam joj se odlučila povjeriti.
«Mary?» prekinula sam ugodnu tišinu.
«Ha?» zamišljeno će ona.
«Gle, nekaj bi ti rekla, ali to je tajna, pa nemoj nikome reći, bar dok se to ne sredi!» zamolila sam.
«Naravno da mi možeš reć'! Don't worry, sigurna si kod mene!» nasmiješi se Mary rijetkim smiješkom.
«Hmmmmmmmmmmh, ajde reći ću ti!»
Ispričala sam joj sve o mom otkrivenju, mojim pravim osjećajima i onom šašavom snu. Nisam stvarno znala kako će reagirati. Gledala me neko vrijeme, a zatim se ponovo nasmiješila:
«Sviđa ti se George, zar ne?»
«Pa sve više, da!» odgovorila sam.
«E stara moja! Znaš kaj? Ti prvo moraš izgladiti stvari s Michaelom i reći mu što stvarno osjećaš, a onda nešto početi s Georgeom.»
Imala je pravo. Michael i ja ne možemo biti ništa više, nego prijatelji.
«Imaš pravo. Kada dođemo natrag u Hogwarts, riješit ću to! Sada se želim samo malo odmoriti od svih dečkiju i dobro se nasmijati Sandynom sviranju gitare!» dahnula sam i legla.
«Mary, Diana! Dođite na jelo!» zapjevušila je Sandy.
Kada smo se spustile dolje ugledale smo tetu Sandy kako sjeda za stol. Primjetila sam da su postavljena četiri mjesta za jelo, umjesto tri.
«Što će ti četvrto mjesto? Zar nam netko dolazi?» upitala sam.
Teta Sandy me pogledala. Izgledala je jako uvrijeđeno.
«Što sam rekla?» bojažljivo sam rekla.
Teta me još neko vrijeme ljutito gledala, a zatim je uvrijeđeno rekla:
«Četvrto mjesto je za moju Gitty!»
«Tko je Gitty?» zapita Mary.
«Tko je Gitty? TKO JE GITTY?!» zadere se Sandy.
«Oprosti, ja...» počne Mary.
«Gitty je moja gitara!» reče Sandy i «posjedne» gitaru na četvrti stolac, onaj do nje.lud
Mary i ja smo se pogledale i obje prasnule u nezaustavljiv smijeh.smijeh Teta Sandy se strašno uvrijedila i skoro se onesvijestila. Jedva smo se izvukle izlikom da smo se sjetile nečeg smješnog što se dogodilo u školi.
Image Hosted by ImageShack.us
Ovo smo ja i moja (luda) teta Sandy
Nastavlja se...
PS. komentirajte! Ko' bi reko, možda budem s Georgeom, posebice nakon vaših prijetnja smrću!smijeh Usput: rekla sam vam da je moja teta freak!nut
17:46 - Your magic (49) - Save magic - #

08.07.2006., subota

Ugodan razgovor u voćnjaku

Ručak je bila zadnja misao koja bi mi pala napamet u ovom trenutku. Trebala sam malo svog mira, malo slobode i tišine gdje ću moći o svemu razmisliti. Brzo sam spremila produžne uši u džep i požurila u sobu koju sam dijelila s Mary i Hermionom. Legla sam na svoj krevet dok mi je sunce kroz prozor upadalo u oči. Zažmirila sam i prvo promislila. Promislila o svojim istinskim i pravim osjećajima. Hodam s Michaelom, to je činjenica, ali što zapravo osjećam? Naravno da mi je laskalo to što se sviđam Georgeu i to što je Fred rekao da sam «dobar izbor», ali jesam li spremna povrijediti Michaela? Ako ste prije čitali moj dnevnik, znat ćete kako sam u početku prema Michaelu osjećala više prijateljske osjećaje, no s vremenom sam ga zavoljela. No, je li to dovoljno? O Dracu nisam uopće htjela razmišljati. Njega, nakon svega, ne bih mogla voljeti ni u ludilu. Znala sam da će mi George pokušavati prići na malo «drugačije» načine od drugih dečkiju s obzirom da mu je glavni «savjetnik» Fred, ali nisam spremna povrijediti Michaela. Moram vam priznati da sam kroz ovo kratko vrijeme provedeno u Jazbini zavoljela Georgea, ali samo kao prijatelja jer nikad nisam pomišljala da bi tu moglo biti nešto više, s obzirom na to da George nikad ne govori o svojim simpatijama. Sve mi se pobrkalo u glavi. Što da, kvragu, radim? Ne bih htjela niti Georgeu slomiti srce jer mi je ipak jedan od najboljih frendova. Tako sam još neko vrijeme razbijala glavu emocijama dok nisam zaspala.
Trgnula sam se iz sna tako snažno, da sam skoro pala s kreveta. Bilo je rano jutro. Na satu je pisalo 06:58. Hermiona i Mary su čvrsto spavale. Očito me gospođa Weasley pustila da spavam jer je valjda shvatila da sam iscrpljena. Upravo sam sanjala nešto grozno čudno i vjerujte mi, bolje je da ne znate jer postoji opasnost da doslovno puknete od smijeha. Ma, u jarac! Ako sam dosad sve ovo podijelila s vama, zašto ne bih i jednu bezveznu sitnicu kao što je glupi san. Dakle.... Shvatila sam da sam upravo sanjala sebe i Georgea pred oltarom! Moj Bože! Skoro sam se onesvijestila kada sam shvatila da su to moje misli i da sam to ja kao nekakva roza mladenka! A uopće ne volim rozu boju! Bojala sam se opet zaspati da ovaj puta ne bih sanjala Draca i sebe! Arghhhhh! Odlučila sam se jednostavno dignuti iz kreveta i malo prošetati na dvorištu po ovom sparnom jutru. Ogrnula sam kućni ogrtač i pošla u voćnjak. I baš kada sam pomislila da ću imati malo svojeg mira, srce mi je sišlo u pete.zaliven Ugledala sam, nikog drugog, nego Georgea kako sjedi na panju u voćnjaku posve sam. Da, bez Freda koji se uz njega drži kao priljepak. Bilo mi je previše neugodno biti s njim nasamo, pa sam pokušala uzmaknuti bez da me George primjeti. Na moju nesreću, George me već spazio u mom suvišnom pokušaju bijega od daljnih neugodnosti, posebice nakon onog sna. Pomno sam razmišljala što bih rekla jer očito George nije ništa namjeravao reći.
«Ah, mislila sam da svi spavaju.» rekla sam nakon onog: «Ispeci pa reci.»
«Ne bih htjela smetati!» dodala sam nakon kratke stanke, jer sam se mogla zakleti da sam u jednom trenutku primjetila crvenilo na Georgeovim obrazima.
«Ne ne, ne smetaš!» odvrati George nesigurnim tonom.
Sjela sam na panj prekoputa njegovog i odlučila započeti razgovor o metloboju. Na koncu, George ipak ne zna da ja znam o njemu i njegovoj skrivenoj «ljubavi».
«Pa, što misliš, hoćemo li danas srediti Rona, Harrya, Lunu i Ginny u metlobojskom okršaju stoljeća?» pokušala sam se nasmiješiti.rolleyes
«Naravno, i prijašnje dane smo pobjeđivali!» reče George sada već sigurnijim tonom. Očito mu je bilo drago što sam započela razgovor o metloboju.
Razgovarali smo, i tako usput proanalizirali i sve školske predmete, profesore da bi na kraju zaključili da su Povijest magije i Proricanje sudbine te njihovi profesori nešto najgore u što je u ovom svemiru ikad izmišljeno. Zaključila sam da je George dosta otvoren. Imamo mnogo toga zajedničkog i u mnogo se stvari slažemo. Poslije smo samo otišli natrag u krevet još malo odspavati prije jutra. Da vam priznam, mislim da se polako zaljubljujem u njega (Nemojte reći Michaelu!). Imat ću vremena o tome razmisliti i kod moje (lude) tete Sandy kod koje danas idem zajedno s Mary. Tamo ćemo ostati do kraja praznika, pa ću vas izvjestiti kako je to živjeti u domu sličnom profesorici Trelawney.
Image Hosted by ImageShack.us
Nastavlja se...
PS. komentirajte! Znam da u zadnje vrijeme često pišem postove, ali moram ih malo nakupiti radi duljine boxeva, tako da bih vas sve mogla postepeno ubacivati!
20:11 - Your magic (28) - Save magic - #

07.07.2006., petak

Georgeova skrivena ljubav...


Subota

Ovih dana sam s frendovima u Jazbini. Mogu vam reći da se odlično zabavljamo. Osim Ginny, Rona, Freda i Georgea sa mnom su Harry, Luna, Hermiona i Mary. Igramo metloboj u voćnjaku. Hermiona neće igrati jer je to po njenom mišljenju «gubljenje vremena» pa ona radije otiđe u sobu, izvali se na krevet i čita nove udžbenike. I tako mi igramo četiri na četiri. Ja, Fred, George i Mary protiv Ginny, Harrya, Rona i Lune. Da se malo pohvalim, mi pobijeđujemo i to većinom s razlikom od sto pedeset prema šezdeset. Stvarno nam je super i uopće nam ne nedostaje škola.
Gospođa Weasley mi je donijela doručak u krevet. Ja joj uporno govorim da mogu sići dolje i jesti, ali ona na to kaže:
«Diana, molim te. Jedi u krevetu, meni nije teško nositi vam hranu, stvarno ja sam brižna i ne želim...» i tako dalje.bang
Nakon jaja i slanine, presvukla sam se i otišla dolje pokupiti neke stvari jer ćemo se već polako početi pakirati. Upravo je zazvonilo i požurila sam otvoriti vrata, jer nije bilo nikoga u blizini. Otvorila sam vrata i imala što vidjeti. Muškarac duge plave, zalizane kose u crnoj pelerini bezobrazno se smješkao. Pogađate? Pred menom je stajao Lucius Malfoy jedan od najodvratnijih ljudi koje sam ikad upoznala.
«Dobar dan, gospođice Matthews!» rekao je idiotski tankim glasićem.
«Što je?» upitala sam istim bezobraznim tonom.
«Pa prvo, Draco vas pozdravlja.»
«E pa ja ne pozdravljam njega i zato mu lijepo recite da odjeb...»
«No, no, no Diana! Nećemo prostačiti!» čuo se glas gospodina Weasleya koji je upravo hodao prema nama, a tik iza njega je hodalo društvo.
«Vidim da ste svi na okupu.» uzvratio je Lucius zanemarujući moje posljednje riječi.
«Mda, dakle što trebaš?» upita gospodin Weasley.
«Oh, htio sam koju riječ progovoriti s gospođicom Dianom nasamo, ali kad ste već ovdje...» odgovori mu Lucius.
«Kaj hoćete od mene?!» upitala sam.
«Ah, htio sam vas nešto pitati, na Dracov zahtjev.»
Gledala sam u njega očiju punih mržnje. Bolila me ona stvar za Draca i njegove planove, ali ovo se činilo važnije jer inače njegov dobri tatica ne bi osobno došao zbog toga.
«Pa, htjeli smo vas pozvati u našu raskošnu kuću, prije početka škole. Ali samo gospođica Diana,» dodao je kad je ugledao Maryn zbunjen pogled.
Niti moj nije bio ništa razumniji. Buljila sam u njegovo drsko lice ne vjerujući svojim ušima. Draco je od oca zahtjevao da dođe ovamo i pita me želim li otići k njima? To mi je bilo nepojmljivo, s obzirom na Dracovu «dobrotu».
«Molim?» nisam se mogla suzdržati.
«Dobro ste čuli, moj poziv je jasan. Ako želite zadnjih tjedan dana provesti u raskošnom, posebno je naglasio tu riječ, domu, bit će nam drago prihvatiti vas.»
Ovo je nešto što sam najmanje očekivala od njega. Jasno mi je da Lucius ispunjava svaku Dracovu želju, ali ovo...
Luna je zurila u mene kao da sam otrovna, Ron je izgledao kao da će povraćati, Mary je namrgođeno gledala u Malfoya, Harryu su munje sijevale iz očiju, Fred se blesavo cerio, George je, nemam pojma zašto, gledao u pod, Hermiona je glasno kihnula, a Ginny je izgledala kao da bi najrađe pretukla Luciusa. Pitala sam se kako ja izgledam u tom trenutku.
U prvom mahu sam mislila da se šali, ali nakon njegovog ozbiljnog pogleda shvatila sam da misli ozbiljno. Šutila sam još neko vrijeme, jer stvarno nisam znala što bih rekla. Tu mi je nešto strahovito smrdilo. Uvijek sam se s Malfoyevima svađala i nisam nikada pomišljala zakopati ratnu sjekiru. Moja prva reakcija bi bilo odbijanje, naravno, ali me strašno zaintigrirala Malfoyeva želja da odjednom dođem k njima. Mislila sam, ako dođem k njima, da ću moći špijunirati što radi Dracov tata i to kasnije javiti Redu. To bi bilo korisno, ali nisam spremna na takvu žrtvu. Ali onda mi se učinilo da u jednu ruku znam zašto su me pozvali. Pa od svih svojih prijatelja ovdje, ja sam jedina Slytherinka. No, sumnjam da je to jedini i glavni razlog. Dosta mi je razbijanja glave o tome. Znam da ću odbiti jer bih djelovala bolesno da pristanem, a možda bi me i nakon toga Draco smatrao dijelom svog društva, što nikako nisam željela.
«U tom slučaju, recite Dracu da je jaaaaako ljubazan, ali ja još uvijek nemam tumor na mozgu da bih prihvatila takvo što!» rekla sam puna zadovoljstva što sam mu odbrusila, no Lucius se nije dao smesti:
«Šteta... Mislio sam da ste vi bolji od ovih ovdje (pokazao je prstom na društvo), ali očito sam se prevario!»
Slatkasto se nasmiješio i zalupio vrata za sobom.
«Pa, djeco, idite se pakirati!» reče zbunjeni gospodin Weasley i potjera nas gore.
«Čovječe, taj čovjek je fakat čudan!» reče Ron, kada smo svi sjeli na svoje krevete i počeli vaditi kovčege za pakiranje.
«Ja mislim da znam zašto su te pozvali!» doda Luna.
Sjela sam malo uspravnije.
«Što misliš, zašto?» rekla sam razmišljajući što će reći.
«Pa, zar nije očito???»
«Očito? Što?»
«Očito je da se sviđaš Dracu!» nasmije se Luna.eek
Očekivala sam bilo kakav odgovor, samo ne taj. No, tada sam shvatila da nikome, osim Georgeu koji je mrzovoljno gledao u pod, nije čudna ta zamisao. Sad sam već mislila da se šale.
«Ha, ha, jako smiješno! A sad reci što si namjeravala.»
«Ozbiljno mislim! Diana, pa kako ne shvaćaš?» upita Luna gledajući me kao da sam poludjela.
«A što to?» rekla sam pokušavajući oponašati Luciusov ton.
«Gle, prvo ti Draco pošalje razglednicu, zatim te pozdravi preko tate i istovremeno ga zamoli da te pozove u svoju kuću! Nema druge, nego da mu se sviđaš!» dahne Luna.
«Ma, to ti izmišljaš!» nasmijala sam se prisjećajući se one šašave razglednice koju mi je Draco poslao s mora.
Nastavila sam se pakirati ignorirajući zajedljive Ronove i Harryeve poglede.
«Misli što hoćeš, ali ja se slažem s Lunom» javi se Hermiona.
Bezvoljno sam puhnula, pokušavajući se uvjeriti da je to samo nekakav Dracov ludi plan. Fred i George su povikali «Pakiraj!» i stvari su im odmah bile uredno složene u kovčegu. Zavidila sam im. Punoljetni su i smiju koristiti magiju. Poželjela sam leći u krevet i malo odrijemati jer smo cijeli dan čistili kuću i strašno sam umorna.
«Hej dečki, možete li molim vas i meni spakirati stvari?» bojažljivo sam upitala, nadajući se pozitivnom odgovoru.
Fred i George su se pogledali, nešto si šapnuli i zatim je George izrecitirao:
«Naravno! Pakiraj!»
Sve su se moje stvari uredno posložile u kovčeg.
«Joj puno vam hvala!» poviknula sam, na što su se Fred i George još jednom tajanstveno pogledali i kimnuli glavama.
«Hej, onda i meni spakirajte!» javi se ljubomorni Ron.
«Oho, naš braco hoće da mu pakiramo stvari!» naceri se Fred.
«Ali mi ne pakiramo na zapovijed, zato pakiraj si sam. To ti je odlična vježba za jačanje karaktera. Tako učimo kako je bezjacima i hrkanima!» isto tako se naceri George.
Ron je pokušao blizance pogoditi urokom, ali su se oni aparatirali u drugu sobu, smijući se.
«Krelci!» zavidno je pogledao prema meni žalosno puhnuo.
Ja sam se samo nasmješila i počela pomagati Mary oko traženja izgubljene čarape.


Nedjelja

Nakon mukotrpnog pakiranja, osim mene i blizanaca, prošao je još jedan dan igranja metloboja u voćnjaku i Hermioninog kolutanja očima zbog dobro poznatog «gubitka vremena». Gospođa Weasley je inzistirala da mi odnese doručak u krevet, tako da moji pokušaji odlaska za stol nisu uspjeli.
Osim čišćenja blagavaonice i prekopavanja voćnjaka, danas se nije ništa posebno dogodilo. No, ima jedna stvar koja je meni nešto značila, pa ću vam ispričati.
Nakon čišćenja blagavaonice, gospođa Weasley nas je poslala na pola sata odmora prije ručka. Oprala sam ruke od sapunice i sjela u fotelju. Nedugo nakon toga sam se sjetila da su se Fred i George iskrali iz blagavaonice prije nego što smo bili gotovi. Gospođa Weasley to nije primjetila jer je s punim zanimanjem bodrila Mary i Rona kako čiste regal. U slatkoj želji da otkrijem što skrivaju, uzela sam plašt nevidljivosti i krenula ih tražiti. Znam da su u kući, jer gospođa Weasley ne dopušta izlaske prije ručka. Prvo sam ih išla potražiti u njihovoj sobi. To mi je prvo palo napamet. Kada sam stigla, kroz ključanicu sam čula glasove koji su sasvim sigurno pripadali Fredu i Georgeu. Pošto sam pri ruci imala par produžnih uši, odlučila sam malo zaviriti u njihov život. Čudilo me to što na vrata nije bačena čarolija neprobojnosti jer su produžne uši njihov izum. Sada sam jasno čula svaku Fredovu riječ:
«Mda, ona hoda s Michaelom, ali to ne znači da jednog dana neće biti sama.»
George je ispustio neki čudan zvuk sličan onom «Grrrrrrrr». Onda su neko vrijeme obojca šutjeli. Zatim je Fred nadodao:
«Gledaj brate, moraš se truditi! Zar misliš da je meni Irma samo skočila u ruke? Budi joj najbolji frend! Diana je dobar izbor. Ako ti se sviđa, moraš raditi na tome. Ja ti mogu pomoći i dati neke savjete, ali sve ovisi o tebi!»
«Ručak!!!» začuo se glas gospođe Weasley.
«Nepotrebno...» pomislila sam, jer sam ionako izgubila apetit.
Image Hosted by ImageShack.us
Nastavlja se.....cerek
PS. komentirajte! Znam da je malo dug post, ali cijenim ako ste ga u cijelosti pročitali!smijeh
21:24 - Your magic (26) - Save magic - #

05.07.2006., srijeda

Malo o meni

Malo o meni, prije svega...
Pošto bi mi boxevi bili predugački da stavljam opis i sliku, malo ću pričekati! Da se predstavim: ime mi je Diana Matthews i kao što već znate obožavam sve vrste magičnih bića, posebice jednoroge i zmajeve. Htjela bih osnovati erelu jednoroga svih vrsta. Želim biti aurorica. Na 5. sam godini u Slytherinu (i to je promjena!). Obožavam metloboj i igram ga na mjestu lovice (napadačice, goniča ili kako već hoćete!). Najdraži predmeti su mi Skrb za magična stvorenja i Obrana od mračnih sila. Imam mačku Reginu, pauka Grumpya koje mi je kupio moj dečko Michael, jednoroginju Dorothey koja je trenutno u Zabranjenoj šumi zajeno s Keirinom jednoroginjom Moonlight koja joj je sestra. Imam i sovca Cuppya. Naprosto obožavam jahati jednoroge. Metamorfomagus sam kao i moja sestrična Mary. Patronus mi je jednorog, a bauk dementor ili Voldemort. Imam vizije koje ne slute na dobro, ali su stvarne. Njima me opsjeda Voldemort. Uglavnom sam dobra učenica, a prijatelji me zovu Sunny Angel jer sam često vedra i nasmijana.

Evo, ima malih promjena, pa bih molila sve koji me imaju u priči i sve koji me misle ubaciti da to promijene. Slika ostaje ista! Znam da sam dosadna već s tim promjenama ali sada je konačno kraj. Možda će vam biti teško promijeniti ovo sa Slytherinom, ali bih vas molila da to nekako ukomponirate, pa makar da su me premijestili u Slytherin, ako ništa drugo. Najbolje frendice su mi Zara, Irma te Mary, a ima vas još super frendova. Dakle, sve ću s vremenom ubaciti, a ja vas molim i preklinjem da promijenite ovo s opisom i moju adresu u linkovima koja glasi: http://metallicgirl13.blog.hr
Hvala na razumijevanju!!!!!!!!!smijehsmijehsmijeh
13:11 - Your magic (24) - Save magic - #

04.07.2006., utorak

Moj post

Dakle ovo je moj novi blog. Ako neš ne razumijete u mojoj priči odite na moj stari blog ali vas upozoravam da će priča biti malo promijenjena. Više o tome u mom zadnjem postu na starom blogu! Tamo više neću pisati, ali će biti otvoren tako da ga možete čitati ako ste u zaostatku. Boxevi su u izradi, a svi oni koji su bili u priči, bit će ponovno ubačeni, zajedno s novim ljudima. Ako nešto trebate, pitajte!
Vaša Diana Matthews
12:35 - Your magic (12) - Save magic - #

<< Arhiva >>

< kolovoz, 2006  
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Magic links

Likovi:

Moja obitelj

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se