Alpha & Omega

nedjelja, 31.07.2005.

Put duše u inkarnaciju ide preko planetarnih konstelacija


Zbog odvajanja od Boga padom, tijekom zgušnjavanja, postanka čovjeka, nastalo je utjelovljenje duše, inkarnacija. Ako čisto duhovno biće koje živi u vječnome bitku, u božanskome makrokozmosu, Kraljevstvu Božjem, ide u gustoću u inkarnaciju, tada ono prelazi makrokozmos razina čišćenja i materijalni makrokozmos da bi potom, na Zemlji postalo čovjekom.

Ovi putevi prema inkarnaciji duhovnim bićima koja se inkarniraju, su putevi spoznaje. Spoznajama o tome što se izvršava u razinama čišćenja i kako reagiraju oba kozmosa, finiji kozmos i grublji kozmos, duhovno biće koje se inkarnira prekriva svoju božanstvenost. Ovi njegovi spoznajni koraci pohranjeni su u razinama čišćenja i u materijalnome kozmosu. To je prvi magnetizam, i to su prve komunikacije s kojima inkarnirano biće nakon toga stupa u vezu.

Za čisto biće vrijedi isto što i za opterećenu dušu koja ide u utjelovljenje iz razina čišćenja: Znanje o vlastitome porijeklu i razlog utjelovljenja je prekriven. Odakle duhovno biće ili opterećena duša dolaze, što se tamo događalo, tijekom zemaljskoga života ostaje prikriveno. Čisto duhovno biće koje dolazi s Neba i postaje čovjekom, sobom nosi božanski nalog za Zemlju. Opterećena duša koja iz razina čišćenja ide u inkarnaciju, sobom donosi svoje još neokajane uzroke, koje onda u zemaljskome opstanku treba očistiti.

Svejedno da li se duhovno biće ili se opterećena duša spušta u zemaljski život, oboje bivaju, prema svome unesenom potencijalu koji je ujedno komunikacijski potencijal, preko planetarne konstelacije razina čišćenja i preko planetarne konstelacije materijalnoga kozmosa, dovedeni na Zemlju. Obje konstelacije su u velikoj mjeri identične, dakle preko komunikacije usklađene jedna s drugom. Konstelacije ujedno komunikacije su putevi privlačenja kojima duhovna bića ili opterećene duše idu u utjelovljenje.



Jah

- 14:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>