Ljetnja pravila

18 srpanj 2006

Mislim da bi trebalo donijeti neku zakonsku odredbu po kojoj bi kršioci sledećih zakona bili doživotno protjerani na neki drugi kontinent:

  • Zakon o dobrom izgledu
    Trebalo bi zabraniti onima koji imaju zgodno, zmijsko & nabildano tijelo da nosaju ultra uske i kratke odjevne predmete - štetno je po oči!
  • Zakon o ljubnjenju na javnom mjestu
    Mislim da bi neki zakon trebao da ovo tretira kao seksualni odnos na javnom mjestu, jednostavno em što moraš gledati ljetnju mesnicu kako se šeta, em što moraš gledati kako se neko ljubaka na javnom mjestu pa sve škripi i sve se topi kilometrima uokolo.
  • Zakon o zabrani operisanosti od mozga
    Ovaj zakon bi trebao da se odnosi na one koji nisu kompletni kreteni da spriječe totalne kretene da čine gluposti kao što su nošenje jednomjesečnog djeteta na kupanje u javni bazen, oblačenje blizanaca u identičnu odječu ili zabrana da svaka šuša ne može pisati po(j)eziju!

Just keep swimming

10 srpanj 2006

Da, sreća ubija kreativu pisanja, ali i taj problem je sad prevaziđen... Nekad davno biješe Red, a ne baš tako davno - štaviše juče, Red proslavi rođendan... naravno, bio sam na listi, ali ne baš zvanica - prije nepoželjnih individua koje egzistiraju na istim prostranstvima, pa za slučaj da ne navrate slučajno - informacije o događaju se zataškavaju baš kao i Karadžićeva lokacija... Glupo poređenje? Pa, šta onda!?

Ali, nije poenta ni u tome... moj izostanak s iz Škole bloganja je bio prvenstveno opravdan sa skoro devetomjesečnom vezom koja je danas kolabirala i "izdigla" se na novi nivo. Moram priznati da sam u svakom momentu veze uživao, ali činjenica je da nismo imali ni najmanje slične poglede na svijet (nešto kao "Mile voli disco, a ja..." malo više Nightwish), ali koegzistencija u releciji krevet-alkohol-hemija je bila super. Razumjevanje i sve slično, pa postojali su ali u nekim neodređenim oblicima... To što je nisam razumio potrebu za dva i pol časovno gledanje Granda (jedna predivna emisija na Pink televiziji, obavezno propustite), bilo je kompenzirano s tim da druga strana nije razumjela moju potrebu za četvero-časovnim sjednjem za laptopom...

Razlog za raskid? Strah od nečeg višeg i značajnijeg koji se iskanalisao u nepovjerenje uslijed razvoja događaja... ma ko će ga znati... ne razumijem ja te ljubavne dileme. Mislim, tuđe apsolutno dobro razumijem i riješavam ali mi moje nekako djeluju suviše apstraktno i glupo da bih se sad i pokušao braniti, napadati i boriti... Ma jednostavno to dosadi nekad i u stilu Dori kažem: "Just keep swimming, just keep swimming..."

A da li smo raskinuli? Ne znam, u mojim vezama se to rijetko iz prve zna :)

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>