Triatlon i dugoprugaško trčanje

< rujan, 2007 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga
O trčanju i triatlonu plivanju i bicikliranju.
O zdravom načinu života, zdravoj prehrani i vitkoj liniji.
O načinu treninga, treninzima i utrkama.
Sve što vas zanima slobodno pitajte !

Moj osobni maill!
Službeni mail ZL!

Korisni tekstovi :

Tajne života i zdravlja
Srce od litre i pol
Najbolja investicija
Programi trčanja
Trčanje i ozljede
50.000 kilometara
Duhovnost i trčanje
Tablica hrane
Kako podesiti bicikl
Kalkulator trčanja

Forumi :

Atletski forum
Maraton na forumu

Strani linkovi :

IAAF
Triatlon savezi
Svjetski maratoni
Marathonguide
Runnersweb
Tekaški forum

Maratonac
(Časopis)

Linkovi
Moj osobni mail
Službeni mail ZL


Rezultati zimske lige


2.kolo 07/08. fotke

Blog.hr
Forum.hr

Moj drugi blog

Friške vijesti
Glas Istre
Novi list

Vrijeme danas
Vrijeme sutra
7 dana

Triatlon klubovi :
TK Rival
TK Zrinski
TK Zagreb
TK Split
Triatlon savez

Triatlonci :
Iva Tomić
Dejan Patrčević
Željka Šaban
Andrej Vištica
Matija Milovan
IRON ije
Tijardović
Lima
Ironmoon

Trkački klubovi :
KCBT Bribir 1288
AK Sljeme
AK Sinj
Marathon 95
Kastav maraton
MK Umag

Sportske stranice :
Utrke.net
Adventure sport
Hermes
Utrke
Trickeri
Erik Brec

Sportski blogeri :
Forrest Gump
Profesor
Kizo
Big river
Run to hills
TK Rival blog
Saša
MTB Planet
Welcome2
Zgubidanije
Gogo
Murinjo
HR atletika
Miško

Ostali blogeri :
engleska keramika
Matejac
Eurosmijeh
Nostalgični
Borut
Brod u boci

Planinari :
Sveti Ilija
Da_vinci
šumarKA

Radio maximumRadio maximum4. koloEkipe

Rezultati :
Duatlon liga

Od 15.12.2005.

Free Web Counter



Moje utrke
(arhiva postova)


6. Riječki polumaraton
Plivački maraton Rabac
Novigradski triatlon
Kastafski kros 2007.
22. Plitvički maraton
Rovinjski polumaraton
3. Zekina utrka
Turopoljska trka
Uljanik 2006.
Mošćenička draga
Ekipni triatlon Rabac
Triatlon Rovinj
Pazin Učka
Miting veterana
Aquatlon Pula
Rabac
Učka
Kastafski kros
Bribir
4.kolo duatlon lige
Mihanović kup

27.09.2007., četvrtak

Riječki polumaraton

Ove godine, točnije u nedjelju 07.10.2007. održat će se 6. po redu Riječki polumaraton u organizaciji Riječkog športskog saveza, a pod dirigentskom palicom velikog trkačkog entuzijaste Dr. Radovana Šoljage.

Zanimljivost ove utrke je, što se nikada nije trčala dva puta po istoj stazi. Prve godine, start je bio nekih pola kilometra od centra Lovrana prema Puli, a cilj na mostu Hrvatskih Branitelja. Staza je vodila potpuno istom cestom kojom vozi legendarna linija 32, izuzev dijela kroz Opatiju gdje su trkači išli donjom cestom, a autobus ide gornjom. U samom cilju, trkači su skretali desno, na most, a autobus skreće lijevo na polaznu stanicu.
Druge godine se start pomaknuo još kilometar dalje, kod pansiona Štanger, jer se staza kod stadiona Kantrida odvajala od ceste i vodila nešto kraćim putem kroz brodogradilište 3. maj i tvornicu Torpedo. Taj se dio do ove godine nije mijenjao, i bio je izuzetno atraktivan (bar meni) izuzev onih groznih kocki kroz Torpedo. Osim toga, cilj je bio na Rivi. Treće godine su nešto kopali u Lovranu, pa se start pomaknuo čak do Opatije. Da bi se dobila potrebna kilometraža, trkači su se, kod riječkog zavoja okretali, i ponavljali dio staze do Opatijskog zavoja. Ovo mi se jako svidjelo, jer sam dvaput susretao sve trkače, i one ispred, i one iza sebe. Upravo u tim trenutcima raspalio je pravi pljusak, tako da je doživljaj bio još bolji.Cilj je, ovaj put bio nasred Korza, što je, naravno pun pogodak, i to se više nije mijenjalo. Bilo bi dobro da tako i ostane, jer je Korzo uvijek prepuno ljudi, koji u takvim prilikama spontano postaju navijači. Četvrte put start je ponovo bio kod Štangera, i staza je bila gotovo ista kao druge godine, osim cilja. I konačno, prošle godine, opet su nekog vraga kopali, ovaj put u centru Opatije, tako da smo trčali gornjom cestom, i spuštali se u Opatiju u sami centar po jakoj nizbrdici. Naravno da je prethodila gadna uzbrdica i taj dio je mnoge trkače poprilično izbacio iz ritma. Još jedna posebnost svih dosadašnjih utrka, bila je u tome, da je trkače na start vozio autobus. Svi su na taj način mogli razgledati stazu koju će u povratku pretrčati. Osim toga, ona gužva u autobusu prepunom trkača, od kojih su mnogi bili obučeni i potpuno spremni za start bez ijedne stvari viška, bila je nezaboravan doživljaj. Oni pravi majstori, obično bi tražili od vozača da ih istrese negdje u Ičićima, kako bi dotrčali do starta i zagrijali se. Ni termini održavanja utrke nisu bili isti. Prve dvije godine bilo je to početkom lipnja, i oba puta ubila nas je velika sparina. Slijedeće tri utrke bile su u travnju, i to je, naravno, mnogo ugodnije što se tiče vremenskih uvjeta.
Ove godine je sve drugačije. Start i cilju su na korzu, a okretište na Preluku. Ne znam točno ide li se istim putem tamo i nazad, ili se natrag ide preko Panorame. Drugačiji je i termin, kao što vidite. Tome je razlog težnja da se jedna prava utrka, kao što je Ri polumaraton, spoji sa jednom velikom masovnom utrkom građana, poznatom po nazivu „Homo si teć“, što bi u prijevodu, za one koji nisu odavde a srame se pitati, značilo „Idemo svi trčati“. To je bez konkurencije, najmasovnija utrka u Hrvatskoj, jer se na startu okupi više od 4000 trkača. Jedina joj je mana što to nije prava utrka, osim onih najboljih, ostali niti nemaju brojeve, a mnogi skraćuju stazu jer to nitko ne kontrolira.
Osobno sam nastupio na svih pet dosadašnjih, i skupio svih pet učesničkih medalja, koje su pravi kolekcionarski raritet, jer je svaka drugačija i prikazuje neku od riječkih povijesnih znamenitosti. Još ne znam kako ću to izvesti ove godine, jer više od dva mjeseca nisam odradio ni jedan jedini trening. Možda uspijem, lagano trčkarajući i hodajući stići unutar limita, vidjet ćemo.
I još samo za kraj, ovako veliki događaj zahtijevat će i veliki broj volontera na stazi, pa ako netko želi pomoći, neka se javi Dinu Alberiniju, poznatijem pod nadimkom Roler, na mobitel: 091/790 11 93.

- 09:31 - Komentari (8) - Isprintaj - #

03.09.2007., ponedjeljak

Triatlon Kostrena (dan-dva poslije)...

Odradili smo i to čudo. Bilo je prilično naporno i puno teže nego što sam očekivao. No, ipak sam na kraju zadovoljan, jer smo u gotovo nemogućim uvjetima pohvatali skoro sva prolazna vremena i apsolutno sva konačna vremena u sekundu …

Ispričavam se onima koji su ostali bez svojih prolaznih vremena, ali gužva na izlasku iz vode bila je strašna, a brojevi na rukama, nogama i kapama kod nekih su natjecatelja bili jednostavno nevidljivi, što zbog brzine, što zbog slabo napisanih brojeva. Na drugoj kontrolnoj točki, trčanju, bilo je puno lakše, iako je i tu vodeća skupina od 8 biciklista uletjela gotovo u istoj sekundi. Imao sam dvije ekipe po dvoje sudaca, ali su se istovremeno odvijale dvije trke, kadeta i juniora/seniora/veterana, koje nisu startale u isto vrijeme, tako da je jedna ekipa morala pratiti kadete, a druga ostale. Da smo svi bili na istoj utrci, kao što sam planirao, sigurno bi bilo bolje. No, što je tu je, kao što sam već rekao, ispalo je odlično obzirom na uvjete. Sama utrka inače, bila je jako dobro organizirana, a nagradni fond prilično bogat, kao i popratni sadržaj. Za vrijeme utrke publiku i natjecatelje (a bogami i nas) zabavljao je MC Nele, legendarni voditelj svih utrka u hrvata koje iole drže do sebe, a poslije, ništa manje legendarni Šajeta, popularni pjevač, zabavljač, kolumnist i još koješta. Koliko sam uspio čuti, većina triatlonaca bila je zadovoljna konfiguracijom staze, jer nije ni prelagana ni preteška, jedino su se svi malo žalili na onih početnih 400 m uspona na trčanju. Ne znam točno tko bi trebao objaviti rezultate na netu, kad se pojave, stavit ću link. Do tada, samo za informaciju, apsolutni pobjednik bio je mladi (1991.god.) Vid Pucelj iz Slovenije, ispred sve boljih splićana Marina Koceića i Mije Bebića. Kod žena, najbrža je bila također juniorka, Monika Oražem, iz TK Ribnice, ispred naših Željke Šaban i Ive Tomić.
Zanimljivost ovog triatlona bila je činjenica, da su se prvi put u tom zahtjevnom sportu, okušali neki lokalni dečki i cure, i većinom vrlo uspješno svladali zahtjevnu dionicu. Izuzetak je bila simpatična gospođa iz Zagreba, koja je još plivala prvi krug dok su svi ostali već bili na bicikli, a kad je ona sišla sa bicikle, svi ostali su bili odavno gotovi. Prava je šteta što je tad odustala, jer bi s vremenom debelo preko 2 sata, sigurno postavila apsolutni (negativni) rekord za sprint triatlon …

- 09:55 - Komentari (12) - Isprintaj - #