body Dnevnik Melanie Hunter body

Melissa zadaje bolan udarac

Sljedećih nekoliko dana bezuspješno sam pokušavala doći do profesora Lupina da ga pitam kada će mi održati instrukcije. Odmah nakon predavanja bi se zatvorio u svoju sobu, a u Velikoj dvorani se uopće nije pojavljivao. Tako sam prvu ovogodišnju nedjelju u Hogwartsu dočekala zavaljeno sjedeći u naslonjaču pokraj kamina i dok su se svi ostali (osim Amelie i Melisse, naravno) mučili s hrpetinom zadaće od prošlog tjedna, ja sam svoje riješila još jučer.

˝Ovo će izgleda biti najteža godina do sada˝, primijetila je Amelie gledajući Irmu kako ljutito baca pergament poprskan tintom.
˝Naravno, ovo je godina u kojoj polažemo ČAS-ove, što si očekivala?˝ upita je Melissa pomalo grubim glasom.
˝Ajmo pričati o nekoj veselijoj temi˝, predložim.
˝A o čemu bi ti pričala, tvom dragom Williamu?˝ izleti Melissi i ona isti čas prekrije usta rukom. Ali bilo je prekasno. Amelie je već shvatila o čemu se radi.
˝Melanie, nije to neka takva novost, još sam prošle godine primijetila da ga drugačije gledaš˝, rekla je Amelie da me umiri, kao da će to pomoći.
˝Misliš da su primijetili i ostali?˝ upitala sam bojažljivo.
˝Sigurna sam da Will nije, a mislim da nisu ni Annabelle ni Irma˝ odgovorila je Amelie.

To me donekle smirilo, no još uvijek sam bila ljuta na Melissu. Kako joj je to moglo izletjeti? Mislila sam da će ona moći čuvati moju tajnu. Ali ako Amelie zna još od prošle godine i nije nikome rekla znači njoj mogu vjerovati.

Dani su tako prolazili u napornim metlobojskim treninzima, predavanjima koja su bila teža nego ikad (čak su i predavanja profesorice Trelawney postala više nego zahtjevna) i dosadnim sjedenjima u knjižnici u potrazi za podacima za domaće zadaće kojih je bilo više nego inače. Jedino su predavanja profesora Lupina ostala zanimljiva i nikome se nije bilo teško potruditi da poneku čaroliju izvede više puta prije nego je usvoji. Jedino nije bilo nikakvih pomaka u instrukcijama. Do Lupina je bilo jednostavno nemoguće doći izvan satova iz Obrane od mračnih sila.

Ni s Michaelom nije bilo nikakvih pomaka. Nekoliko puta me zamolio da mu posudim pergament (posudim? kao da će mi ga vratiti) ili da mu dodam sok od bundeve za ručkom, ali nije bilo nikakvih naznaka da on planira dovršiti onaj razgovor u kojem mi je htio nešto važno reći. Tako je prošao sunčani rujan i došao prohladni listopad. Jedne takve prohladne večeri dok sam sjedila u Društvenoj prostoriji i razmišljala koju je zadaću bolje prvo riješiti do mene je došla Irma. Imala je crvene oči i izgledala je kao da je upravo plakala. Bila sam u pravu.

˝Will je prekinuo sa mnom˝, rekla je plačnim glasom prije nego sam je uspjela pitati što se dogodilo.
˝Zašto? Jeste se posvađali?˝ upitala sam. Bilo mi je iskreno žao Irme.
˝Ne, sve je bilo super i onda mi je on danas došao i rekao da mu se sviđa neka cura iz Ravenclawa i da je najbolje da prekinemo.˝

Nakon toga nisam uspjela više ništa izvući iz nje jer je na svaki spomen njegova imena ponovo briznula u plač. Nisam mogla vjerovati da je Will to učinio. A činilo mi se da je stvarno zaljubljen u Irmu. Odlučila sam to istog časa riješiti s njim. Ljutito sam ušla u mušku spavaonicu i, ne obazirući se ne prosvjedovanja dečkiju od kojih su neki već bili u piđamama, bijesno se okomila na Willa.

Rekla sam mu da ne zna što propušta time što je ostavio Irmu i da nisam mislila da je on tako bezosjećajan da ostavi curu bez pravog objašnjenja i istrčala iz spavaonice prije nego što je on uopće mogao doći do riječi.

˝Melanie, čekaj!˝ viknuo je i potrčao za mnom. Uspio me zaustaviti tek u podnožju stepenica kad sam se već spremila izaći nazad u Društvenu prostoriju.
˝Daj da ti barem objasnim˝, rekao je.
˝Nemaš što objaš...˝
˝To između Irme i mene te se uopće te tiče. Ona jako dobro zna zašto sam je ostavio i molio bi tebe da se ne miješaš u naše stvari˝, upao mi je Will u riječ ne dajući mi da završim.
˝A zašto si je ostavio ako smijem pitati?˝
˝Ne smiješ pitati, to nije tvoja stvar. Ako ti Melissa hoće reći, neka slobodno izvoli.˝
˝Melissa?˝ upitala sam iznenađeno.
˝Da, pitaj svoju sestru zašto ti nije rekla da smo zajedno.˝


Evo ga, novi postić. Nadam se da vam se sviđa. Poosa...

31.08.2007. | 12:52 | | 17 | Komentiraj |

Will, Michael i zbunjena ja

Odmah nakon što sam čula što je pomislio poželjela sam van iz njegovih sjećanja. Sve se zacrnilo i ja sam se opet našla na metlobojskom igralištu. Iako sam bila u sjećanju bar 10 minuta zapravo nije prošla ni sekunda od onog trenutka kad sam ušla u sjećanje. Annabelle je upravo uhvatila zvrčku i svi su joj pljeskali dok je Chaterine napravila ljutitu grimasu na licu. Izgleda da je Annabelle uspjela uhvatiti zvrčku brže od nje

Odlučila sam se vratiti nazad na tribine umjesto da ovdje sama stojim, a onda sam se sjetila da se još uvijek ljutim da Melissu. Ipak sam se vratila i to baš u trenutku kad je Will pozivao one koji žele biti vratari da se približe. Pogledala sam dečka crne kose i odlučila da moram biti bolja od njega. Nije valjda i ona ovdje. Neće on tako razmišljati o meni tko god da bio!

˝Svako će imati pet pokušaja da obrani obruče, tko bude bolji, postaje novi vratar˝, rekao je Will.
˝Neću vam pucati prejako˝, kroz šalu je rekla Anna kad je vidjela moje prestrašeno lice.
˝Melanie, ti ćeš biti prva˝, najavio je Will, a ja sam ga prostrijelila ubojitim pogledom.

Uzela sam jednu kvrgavu školsku metlu, otisnula se od tla i vinula se prema obručima. Nisam baš bila najbolji letač, a budući da je puhao lagani vjetar, metla mi se zanosila u stranu. U što sam se uvalila, pomislila sam. Anna je već bila spremna. Iako sam se jako trudila, uspjela sam obraniti samo tri od pet njenih udaraca. Razočarano sam sjela nazad na tribine da vidim kako će ON obraniti

˝Nisi bila tako loša˝, odmah je Amelie sjela pokraj mene.
˝Da, Michael će sigurno biti lošiji od tebe. Kaže da nema pojma braniti˝, pridružila nam se i Irma.
˝Tko je Michael?¨ upitala sam.
˝Tvoj zgodni protivnik˝, odgovorila mi je Amelie.
˝Ne znaš ni kako se zove dečko zbog kojeg si se javila za vratara˝, zezala me Irma.
˝Nisam se javila zbog njega. Uostalom zašto se on javio ako ne zna braniti?˝ promijenila sam temu.
˝Kaže zbog neke oklade.˝

Irma je imala pravo, Michael je obranio samo dva udarca što je značilo da sam ja novi vratar Gryffindora. Nisam znala što da osjećam jer nisam bila sigurna mogu li ja to. Will mi je iskreno rekao da nisam baš najbolji vratar, ali bi uz malo vježbe mogla postati puno bolja. Annabelle je postala tragačica, a Irma lovica što je bilo dovoljno za slavlje u društvenoj prostoriji. Netko je prokrijumčario hranu i pivoslace iz kuhinje i uskoro smo svi opušteno sjedili u naslonjačima i zabavljali se. Upravo mi se Melissa ispričavala što me nije podržala kada nam je prišao Michael.

˝Možemo li, molim te, razgovarati?˝ upitao me.
˝Naravno˝, odgovorila sam. Čula sam jedan ˝Uuuuuu˝ od cura dok smo odlazili malo dalje. Podsjetite me da im poslije zahvalim na tome. Baš.

˝Ovaj, mislim, čestitam ti što si postala vratar˝, počeo je Michael kada smo se udaljili od buke. O Bože, imao je tako prekrasne oči.
˝Hvala˝, odgovorila sam. Nije me valjda samo zbog toga zvao.
˝Htio sam te pitati bi li možda...˝ u tom se trenutku pored njega stvorio njegov prijatelj i prekinuo ga.
˝Michael, one dvije nas zovu da se odemo prošetati s njima po perivoju.˝ rekao je i pokazao na dvije zgodne cure sa sedme godine.
˝Ovaj, možemo razgovarati kasnije?˝ upitao me Michael.
˝Naravno˝, odgovorila sam.

Dok se udaljavao s prijateljem osjetila sam kako mi je srce potonulo.

Kasnije dok sam budna ležala u spavaonici razmišljala sam o svemu što se danas dogodilo. Sve to s Michaelom me zbunilo. Prvo ne želi da budem tamo na kvalifikacijama, onda želi nasamo razgovarati sa mnom, a onda opet odlazi s prijateljem iako nije dovršio razgovor sa mnom. I stvari s Willom su me zbunjivale. Kao da mi se manje sviđa otkako je s Irmom. Više mi nije srce poskakivalo kada bi mi se obratio. No nisam bila sigurna sviđa li mi se i Michael. Sve je tako zbunjujuće.

26.08.2007. | 16:03 | | 36 | Komentiraj |

Evo me nazad...

Vratila sam seeee! Napokon. Sada mi još treba samo vremena da pročitam sve vaše nove postove i komentare i bacam se na posao oko pisanja mog novog posta. Nemam sad vremena odgovarati svima na komentare i javiti za novi post. Valjda ću uskoro biti ponovo u tijeku svega. E da, dana sam gledala film Harry Potter 5. dio i nije mi baš nešto. Knjiga je bolja. Samo mi je Luna super. I Tonks. Idem ja sad. Pozz...

23.08.2007. | 20:59 | | 5 | Komentiraj |

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.



dizajn :
patka dizajn

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Glasaj za moj blog na www.blogeri.hr

Voldemort je napokon ubijen, no njegova moć još nije uništena. Prije smrti svu svoju moć stavio je u jedan predmet – kamen. Kamen je pronađen i mnogi čarobnjaci su ga probali uništiti, ali ga je Voldemort zaštitio tako da je to nemoguće. U isto vrijeme Školu vještičarenja i čarobnjaštva pohađa jedna djevojčica Melanie. Ona još ne zna za svoje posebne moći. Ona može pročitati tuđa sjećanja pa čak i sjećanja neživih stvari i tako može saznati kojom čarolijom je Voldemort zaštitio kamen. Jer kamen isto ima sjećanja. Melanie ima važnu zadaću, ali netko drugi se želi dokopati moći kako bi vladao svijetom. Hoće li Melanie uspjeti uništiti kamen?

+Kad nekoga ubacim u priču onda očekujem da me posjećuje i ostavlja komentare kako mu se sviđaju postovi, inače ću ga izbaciti iz priče. Ovo nije nikakva prijetnja ili tako nešto nego samo napomena.

+Ne primam više likova u priču. Ja želim u svačiju priču i ako me netko želi ubaciti neka samo ostavi komentar i ja ću mu ostaviti opis.

+Ako vam se ne sviđa slika koju imam na blogu za sebe, možete staviti neku drugu od Mandy Moore.

+Molim vas nemojte mi ostavljati dugačke komentare bez razmaka jer mi to skroz raširi blog, a žao mi ih je izbrisati.












Koliko znate o meni-test
link


Najbolje priče na svijetu:
Brigita Aurora Lunaris
Corvus Corax
Donna Laura Davidson
May Stox
Pia Poulain

Nadam se da će se vratiti:
Della Cecilly Tandemn
Irma/Joy Delacour

Likovi

Gryffindor

Melanie Hunter (5. godina)

Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us



Melissa Alisson (5. godina)

Image Hosted by ImageShack.us



Michael Jakobs (6. godina)

Image Hosted by ImageShack.us



William Rodgers (5. godina)

Image Hosted by ImageShack.us



Andrew Summer (5.godina)

Image Hosted by ImageShack.us



Amelie Delacour Austen (5. godina)

Image Hosted by ImageShack.us



Irma Delacour (5. godina)

Image Hosted by ImageShack.us



Annabelle Granger (5. godina)

Image Hosted by ImageShack.us




Ravenclaw


May Stox (5. godina)

Image Hosted by ImageShack.us



Halle James (5. godina)

Image Hosted by ImageShack.us




Slytherin


Ella Evans (5. godina)

Image Hosted by ImageShack.us



Corvus Corax (7. godina)

Image Hosted by ImageShack.us

Copyright

Ovu priču sam ja izmislila i time je ona moj copyright. Ovdje neću sad pisati bezvezna upozorenja tipa ako primjetim da me netko kopira posljedice će biti gadne ili svaki pokušaj kopiranja prijavit ću blog administratoru. Mislim da kopiraju oni ljudi koji nemaju vlastite ideje ni mašte, a onda ih ja žalim i nema smisla da ih prijavljujem tko zna kome.