Dragi Vatreni

Drago moji i naši Vatreni,

„Ima jedna zemlja mala, za nju sada svatko zna“ – vaša je zasluga. Pratili smo svaki vaš napor i igru, s nestrpljenjem iščekivali utakmice, nadajući se potajno finalu, vjerujući u vas. Pružili ste nam i dali puno više. Okupili ste nas u „kockastom“ izdanju u ruhu ponosa i vjere, priuštili nam veselja i užitka kako bismo lakše prebrodili sumorno sutra. Neki ljudi koji nas gledaju poprijeko vele : „Dajte im kruha i igara:“ Da, trebala nam je vaša injekcija, i vi ste trebali nas.

Postoje mnogi koji osporavaju sve što ste napravili pod krinkom velikih političkih igara. Ova vaša igra sve je bila osim politike. Niste dozvolili da vas itko ometa, pod palicom dragog čovjeka Dalića dali ste svoj maksimum, ne kalkulirajući s kojim bi protivnikom bilo lakše igrati. Svoje ruke ne trebate prati, svoje obraze ne trebate skrivati, narod vas voli jer ste pokazali da ste dio njih.

Igrajući svoju igru uz neopisivu sreću smo navijali zdušno za vas, za svoju Hrvatsku. Drago nam je što ste baš vi odabrani da branite boje domovine. Uz vas je bio cijeli svijet, cijela Hrvatska i naša predsjednica. Bila je prava navijačica, spontana i ponosna. Ja nisam pobornica njene stranke niti ijedne druge, al ovih dana, osim za vas, navijala sam i za nju. Pravi je „igrač“.

Na ovom portalu zaigrala sam za vas igru rata. Pokrenula sam navijački rat i uključili su se mnogi blogeri. Ništa čudno za mene, svako malo dižem revoluciju. A istina je sljedeća, da vam svima ne znam ni imena, da sam do sada bila za nogomet zainteresirana samo kada su bile važne utakmice, da sam antitalent za nogomet. Neki vrag me pokrenuo ove godine. Pod krinkom humora na blogerski način, bodrila sam vas onako kako najbolje znam. Kuhale su se šampionske juhe, izmišljale taktike igre, proricali rezultati, bilo je puno smijeha i zabave. Svaku utakmicu sam gledala i zdušno navijala. To je moj doprinos.

Danas objavljujem završetak rata na blogu. Mislim da ste nam pomogli da smo se napokon oslobodili od aveti naše prošlosti koje ne želim nabrajati i da od sada imamo o čemu pričati i pripovijedati desetljećima. Vaš uspjeh grlimo objeručke i svojatamo ga. Treba nam da nas grije, da nas tješi, da nam daje vjeru da će našu domovinu i na drugim poljima obasjati sunce.

Mnogi ovu euforiju slavlja podcjenjuju i nazivaju zasljepljivanjem i odmakom od stvarnosti. Kažu nam i da smo primitivni. Vaš uspjeh nam je bilo potreban, to nam je melem na ranu. Domovina nam krvari na sve strane. Vi ste nam dotakli zvijezde, vi ste nam pokazali put ,a to je žar, ponos i ljubav.

„Još Hrvatska ni propala dok mi živimo.“ Možda. Možda neka nova Mela stane s kockastim odijelom pred narod i povede ga u novi rat protiv lažljivaca, kradljivaca, korumpiranih i drskih… koji bezlično pod krinkom domoljublja i rodoljublja potkradaju i varaju ovaj narod. Možda se to dogodi vrlo skoro, jer narod zna i može, samo treba vođu, samo treba poticaj. Ne znam zašto, ali imam osjećaj, kao što sam imala i ludi predosjećaj o autogolu, da će taj lider ovaj put biti žena. Hoće li to ovaj put biti naša predsjednica? Hoće li ona lupiti šakom o stol i napokon reći: „Dosta!!!“ Živi bili pa vidjeli. Jedna je to napravila i ne čujemo više za nju.

Eto politiziram, a nije mi bila namjera. Neka ovo pismo ostane ovako kako je iz duše poteklo. Neka se ništa ne delita.

Želim vam mnogo uspjeha u vašim klubovima. Želim vam lijepe dočeke u vašim gradovima. Mir i blagostanje vašim obiteljima.

A ja ću, kao što sam počela prije 12 godina nastaviti odgajati „najbolje navijače“ koji neće rušiti, razbijati, omalovažavati i sramotiti našu domovinu. Koji će poštivati sve zastave i himne, njegovati fair play… i voljet će boje domovine i svoje Vatrene. Među mojim vatrenim „najboljim navijačima“ imala sam dva brata blizanca, jedan je navijao za Hajduk drugi za Dinamo. Oni su nas učili kako se poštuje protivnik.

Veseli i zdravi mi bili!

Voli vas Mela!


17.07.2018. u 00:31 | 17 Komentara | Print | # | ^

Viva, viva, Croatia

Danas kada zatvran folder rat
dajem časnu ratničku riječ:
Da ću bodriti Vatrene kamo god krenuli
poštovati njihov trud i rad
i bit ću vjerna i iskrena navijačica
koja drži datu riječ.

Da ću uvijek voljeti svoju domovinu
Republiku Hrvatsku
čuvati njene granice, običaje i ljepote
i da neću podržavati vandalske ispade navijača
koji ruše ugled i dostojanstvo moje domovine.

Danas kada zatvaram folder rat
kad se oglase zvona i sirene
bez obzira na ishod bitke
ja bit ću najsretnija ratnica
ponosna na svoje Vatrene.

Zahvaljujen se svim postrojbama diljem lijepe naše i u svijetu koji su podržavali naš rat. Zahvaljujen se svim blogobojovnicima i blogobojovnicama na podršci.

Odredom časti odlikujen:

- sve vatrene blogobojovnice i blogobojovnice koje su podržavale naš rat

- izbornicu Reginu na kauču koja je smirena, pametna, zgodna i jednostavno najbolja izbornica

- krizni stožer koji je vodio brigu da sve bude pod kontrolom

- Patka i Albija koji su promicali ratnički duh

- Punta koji svira i belnda

- sve naše glasnogovorniceUživajte i slavite danas!!!Ajmo Pačići, Mačići, Ježići i svi ostali maleni najbolji navijači!!! Go, go, go!!!

15.07.2018. u 11:08 | 15 Komentara | Print | # | ^

Finalna borba

Naša hladno - vatrena izbornica Regina na kauču je rekla: „U nedilju se vodi ljubav, u nedilju se vodi rat!!!“
Svi bojovnicu i bojovnice su razumili i viknuli: „Domovino u srcu te nosimo. Vodimo ljubav, vodimo rat! “

Strateški plan naši trupa je taktička varka…

Taktička varka, „varijacije na temu“ je zbuniti neprijatelja polagano i nježno samo onako kako to mi znamo uz vođenje ljubavi i rata na hrvatski način. Napast ćemo neprijatelja na mjestima nacionalnog ponosa. Neka vide kako Hrvati vode ljubav uz njihove najpoznatije skladbe.Arsenal našeg oružja, koji je strogo čuvan u kovčegu sa 7 katanaca još uvik je ispod kauča. Pretpostavlja se da je jači je od najubojitije atomske s lijeva. Zna se samo da su između ostaloga modernoga naoružanja u pitanju emocije, izdržljivost, ponos i polet. A pretpostavlja se da će ponovno biti i potres.

Postrojbe će biti raspoređene po cilome svitu. Više od pola svita priključilo se nama. Skoro svi su uz nas. Orit će se zemaljskon kuglon : „Viva Croatia! Izvještaj iz NASE kaže da nas prate i u Zvjezdanim stazama i vanzemaljci na satelitima.“


Plan A

Za početak paljbe puštamo naše postrojbe da zagriju srce vatreno uz neprijateljske ljubavne pisme. Nek sviraju, da vidimo kako plešu.
.

Plan B

Kad naše trupe budu opkoljavale neprijatelja nastupa solistica Sarah Be udarnim ljubavnim stihovima na francuskon jeziku uz glazbenu hrvatsku pratnju. Kad i ona izblesira mi krećemo u boj.Stil borbe: nježno-polako, vedro-zanosno.


Plan C

Žestoki udar na vratara hangara svim raspoloživim sredstvima.
Nek vide Francuzi kako se ljubi domovina.
Proglas zapovjednice oružanih blogosnaga

Zapovjednica zapovijeda svim svojim trupama da za nedilju pripreme najbolje ručkove, večere, najfinije kolače, delicije, pića… jer u nedilju je FEŠTA. IZGUBIT BITKU NE MOREMO NIKAKO!!!

Dvadeset godina čekali smo na taj dan. Naše trupe zadale su neprijeteljima velike gubitke. Već smo na tronu svijeta. Još nan je samo ostalo da se popnemo na Mont Gold.


Izvještaj kriznog stožera

Zbog bezobraznog pokušaja petljanja u strategiju ratovanja pokušavajući umiljavanjem dodvorit se zapovjednici Meli, Vranjo zvani Franjo je dobio crveni karton i deportiran je doma. Mela sumnja da je on bio tajni engleški agent James Bond prerušen u Vranju.

Ako Blog.hr ne poprati naše postrojbe najavljujemo OPĆI ŠTRAJK!!!


Proglas hrvatskog Sabora

U ponediljak je nacionalni praznik, a naredni 10 dana je skraćeno radno vrime kako bi proslavili ratne uspjehe naši trupa.

13.07.2018. u 17:02 | 13 Komentara | Print | # | ^

Vranjo čuvaj se, ha, ha, ha

Večeras je naša fešta.
12.07.2018. u 07:40 | 17 Komentara | Print | # | ^

Bojna

U Moskvi bojno polje, gore Vatreni
Heroj Freš teren brani, svojoj rodbini
Heroj Freš teren brani, svojoj rodbini

Puca Vranjo, Puca Mela, krilo sudbine
Oj Englezi čuvajte se naše postrojbe
Oj Englezi čuvajte se naše postrojbe

Bojovnici korak naprid, cure isprid nji
Branit ćemo našeg gola dok smo živi mi
Branit ćemo našeg gola dok smo živi mi

Oj uskoci, oj hajduci, branitelji svi
Za dom braćo danas ćemo svi navijati
Za dom braćo danas ćemo svi navijati

Udri buro, valjaj jugo, loptom zatresi
Svijetom danas našu pismu ti pronesi
Svijetom danas našu pismu ti pronesi

Oj Vatreni slavo naša mi smo uz vas svi
Ponos, dika, vjera, nada domovini
Ponos, dika, vjera, nada domovini
11.07.2018. u 16:40 | 13 Komentara | Print | # | ^

Bojna

U Moskvi bojno polje, gore Vatreni
Heroj Freš teren brani, svojoj rodbini
Heroj Freš teren brani, svojoj rodbini

Puca Vranjo, Puca Mela, krilo sudbine
Oj Englezi čuvajte se naše postrojbe
Oj Englezi čuvajte se naše postrojbe

Bojovnici korak naprid, cure isprid nji
Branit ćemo našeg gola dok smo živi mi
Branit ćemo našeg gola dok smo živi mi

Oj uskoci, oj hajduci, branitelji svi
Za dom braćo danas ćemo svi navijati
Za dom braćo danas ćemo svi navijati

Udri buro, valjaj jugo, loptom zatresi
Svijetom danas našu pismu ti pronesi
Svijetom danas našu pismu ti pronesi

Oj Vatreni slavo naša mi smo uz vas svi
Ponos, dika, vjera, nada domovini
Ponos, dika, vjera, nada domovini

11.07.2018. u 08:45 | 7 Komentara | Print | # | ^

Želje i pozdraviJames Bonda ću ja osobno sredit!!!

Ajmo cure, sad je ura da se kuje urota.
Danas došli rođaci iz Autralije. Mama Englezica, al dite navija za Hrvatsku!!! Sutra i Punton vodin u grad na tekmu. Poreč dobiva najveći ekran.

10.07.2018. u 16:58 | 14 Komentara | Print | # | ^

Do gola s Vranjon

Izbornica Regina je rekla za medije: „U sridu igramo "grubu" igru „u sridu na kauču“!!!“


Nogometna taktika – do gola

Strategija – invazija u svlačionice

Sustav igre – operacija bauštel

Varijante sustava – svi rasploživi resursi

Koncepcija igre – do kraja

Stil igre – gruba igra

Model igre – zabij gol

Taktički plan – svim atributima u navalu

Taktičke kombinacije – borbeno i žestokoObavještavan sve blogobojovnice i blogobojovnike da je jučer bija prvi dejt sa Vranjon bauštelcem. Kupija je Meli sokić, sladoled, častija večeron. Fino miriše, ima dobru zurku i nogometaško tijelo. Sve je pet osin šta mu fali 5-6 zubi. Bože moj niko nije savršen. Tija je Melu mazat kremon, tija ju je mazit, tija je grlit, svašta nešto. Nije se dala. Skoro ga je ošarafila. Danas mu je rekla:“Ako pobidimo Engleze, tvoja san! Za domovinu i Vatrene dajen sve.“

Operacija bauštel je riješena bez ispaljenog metka. Svi bauštelci prijavili su se za našu borbu prsa o prsa.


Molin sve bojovnice i bojovnike da se žrtvuju za našu borbu. Jedna bomba više-manje. Iz arsenala izvadite tange, ređipete, bokserice, miomirise, pomade i ulja za masiranje…

Triba smantat Ruse da navijaju za nas. Triba umorit i iscrpit Engleze!!!


Vi gejevi molin lipo da se isto tako potrudite. Nemojte se sramit. Mi vas volimo. Ne morete cilu borbu svalit na krhka pleća bojovnica.


A sad malo navijačkih.
09.07.2018. u 13:29 | 20 Komentara | Print | # | ^

Subine rukaviceU 24 sata glasala san za Luku Bulića. On zaslužuje Subine rukavice!!!

Luka! Luka!!!

09.07.2018. u 09:59 | 11 Komentara | Print | # | ^

O lijepa, o slatka, o draga pobjedo

Vrtila se u Istri baren 5-6 puta


Pa navijačke. Plesalo se, pivalo, trubilo!!!
NEOPISIVO!!!

08.07.2018. u 06:40 | 22 Komentara | Print | # | ^

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< srpanj, 2018  
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Srpanj 2018 (19)
Lipanj 2018 (20)
Svibanj 2018 (1)
Travanj 2018 (1)
Ožujak 2018 (1)
Veljača 2018 (1)
Siječanj 2018 (1)
Studeni 2017 (1)
Rujan 2017 (2)
Kolovoz 2017 (11)
Lipanj 2017 (7)
Svibanj 2017 (1)
Veljača 2017 (1)
Siječanj 2017 (2)
Prosinac 2016 (1)
Listopad 2016 (1)
Rujan 2016 (2)
Kolovoz 2016 (14)
Srpanj 2016 (4)
Svibanj 2016 (2)
Travanj 2016 (1)
Ožujak 2016 (3)
Veljača 2016 (2)
Siječanj 2016 (4)
Prosinac 2015 (3)
Studeni 2015 (1)
Listopad 2015 (20)
Rujan 2015 (36)

Opis bloga

VATRENI POZDRAVLJAJU SVOJE NAVIJAČE izvor fotografije Freš
samo za franju
najljepsezelje1@hotmail.com26.2.2014.

LET

note
me određuju
note me
razvedruju
note
me tješe
i vrištim
pjevajući
svoje ime
kao dijete
tu gdje se
galebovi gnijezde
kriještim
veselo
dok valovi
razbijaju
pjenu
u mjehuriće
malecke

E - DA
ja sam ta
što prkosi
i leti
visoko
visoko
iznad orlandina
Moja visina
je u krilima
mekim
i kad god te se
sjetim
poletim
još više
i tiho
najtiše
pjevušim
tvoje ime
xxx

a bilo vas je tu...