Evropski trg

nedjelja, 21.09.2014.

Sam ti rekel da ja ovo tu na tem Evropskom trgu skorom vsaki dan gledim.. tu bedastoču.. sivu.. staklenu.. Nemrem se na to nafčit i .. šlus..Neg veli gdo kaj hoče..al to je jeno velko sivo srajne.. Najrajši bi zel kamena i hitil v te velke šajbe .. Jee. al tu navek blizu stoji pandur.. bi ja nadrapal kaj nemrem više bežati kak negda.. A pandur tu mora biti i čuvati tu skupocenu hižu.. ta košta kak da je z zlatom porublena.. Al ipak su v njoj vse prodali.. i to još dok se je podrum delal.. Pa stalno ja pripovedam da smo mi Horvati.. poglavito Zagrepčanci bogat narod .. No.. sam štel nekaj drugeg povedat..



Tu na tem mestu gde je ta nova staklena čudotvorina su tam z kraja pedesetih let bile takaj stare pohabane hiže.. zapuščeno dvorišče i nekolko dreva kostajna.. A mam tam pozadi Gradcke Kavane je bil restaurant..Zagrebački Plavi.. se zval.. I tu je imel bašču.. se veli vrtnu restavraciju.. Eee.. taj del je bil lepo vređen.. su čak imeli i one palme kaj inače rasteju dole pri velki bari .. I je taj restoran delal do pred dvajset let i onda je i to poduzeče propalo..a taj restoran je stajal zapuščen .. Onda je negdo mam z početka šezdesetih let naredil da se one stare hiže porušiju.. mi se čini da je gradonačelnik bil oni Holjevac.. narafski.. partizan.. valjda diverzant .. I na tem mestu su zplanirali da buju delali još jen neboder onaki kakšni je i na početku Ilice .. Pa je plan zbog nečeg propal ..a ono zemlište je ostalo zapuščeno i blatno.. Onda su to malo potravnali i naredili dječji park z ljuljačkami i toboganom.. Pa ni dugo trajal jer su mesto dječice tu parkirali poštanske kamijone.. Posle su i drugi Zagrebački prevozniki parkirali svoje kamijone.. Znaš.. gda bi negdo trebal tereta prepelati ..al selidbu delat.. došel bi sim ..zabral kamijon.. i tak .. Je došel konec i kamijonima.. I jenog dana su tu začeli zdigati drvene barake i v njih dopelali nekakšne radnike.. Eeee.. to je bilo nekaj za videt.. V centru Grada su ti.. Bosanci i Šiptari kuhali obeda v kotlovima nasred vulice.. štriki z opranim vešom su viseli na vse strane… i tak … Narafski da su Zagrepčanci fest gundrali na vse to i iskali da se tu nekaj drugega naredi.. I poslušali su njih Gradcki glavonje ..
Maknuli su te barake.. zemlište posipali z šoderom i tu su naredili pol od dreva ..pol od stekla nekakšni štacun.. Bile su to one Rukotvorine.. pa vse ono kaj su slepci delali od šiba.. Košare.. fotelje.. stolce.. i slično… Na drugem kraju teg zemlišta su metnuli jen kiosk z novinami i .. dalje ništ.. Stajalo je to tak puno leta.. Oni drveni štacun je davno prestal delati..a kiosk je negdo z avtomobilom zrušil i tak je vse to dugo stajalo.. I onda se negdo dosetil.. pa je vse počistil i zravnal.. navlekel asfalta i naredil .. parkirališče.. narafski ..se plačalo … I to je parkirališče bilo vse dok nisu začeli tu staklenu blamažu delat ..



I zdaj pemo malo na drugu stran.. tu ravno gde je ova malo stareša hiža.. Na tem mestu je takaj bila jena stara pohabana hižica i malo dvorišče.. Pa su to pedesetih leta zrušili i naredili tu hižu kaj na stupima stoji.. A su se Zagrepčanci zrugivali z tega.. su rekli da se to bu zrušilo čim durhcug povleče čez Staru Vlašku.. Al je hiža zdržala i još denes stoji.. Sam štel tu kazat da su Zagrepčanci fest jamrali i gundrali gda se je ta hiža zidala.. Su rekli da je ta hiža nagrdila celi taj kraj i da se nikak ne poklapa z starim hižama v Vlaški vulici.. Pa je.. v ono vreme je to bila moderna hiža i baš ni pasala tu.. Zakaj ja to pripovedam.. Pa stoga kaj i denes Zagrepčanci jamraju da je ova nova staklena hiža takaj nagrdila taj del Grada.. Viš.. zapraf ljudima nigdar nekaj ne paše al odgovara.. Vse v svoje vreme ima svoja nekakšna razmišlanja.. Je točno da ta hiža onda ni tu pasala .. kak nit denes ova staklena tu ne paše.. Vrag bi ga znal kaj bu sledeće tu na redu.. gda porušiju još te preostale stare hiže .. Z tim bu zapraf i nestala Stara Vlaška na svojem samom početku … A Zagrepčanci.. kolko ih još bu..a bu ih fest malo.. i dalše buju jamrali i gundrali.. al kolko bu ih manjše tolko buju i manjše prigovarali.. Al.. v to vreme mene več nebu na ovem svetu.. hmmm.. gdo zna.. morti bum vse to gledel odzgor z Raja.. z balkona .. Al je moguče da bum gledel i odzdola čez oni veliju tome… periskop… ha ….

… Bok …………

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.