Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Međugorski glas

25.08.2013., nedjelja

Gospina mjesečna poruka vidjelici Mariji, 25, kolovoza 2013. godine


Sjeme koje rađa stostruko

U ovom milosnom vremenu što se milosrđem izlijeva iz Marijina srca, što rosom blagosti škropi tvrdoću svijeta, što istinom odzvanja nad utvrdama laži, postajemo svjedoci i sudionici bitke koja se rasplamsava nad obzorjem Povijesti, koja eskalira među suprotstavljenim duhovima, koja kulminira u srazu svjetla i tame, u kojoj se odvaja jasnoća od zamućenosti. Dok knez svijeta u pokornosti drži zavedene, mlake i uplašene, dok posrnule pritišće ucjenama, dok pale vuče u beznađe i odvaja ih od Kristove ljubavi, dotle Prečista poziva dječicu na buđenje, hrabri ih i jača, savjetuje i nuka na pomirenje sa samima sobom i Svevišnjim, s Bogom koji strpljivo čeka, koji je pun praštanja i koji nas poziva na obraćenje, na pokajnički čin koji preobražava srca, ozdravlja sljepoću i liječi gluhoću.
Zasipa nas Gospodin čistoćom Majčina glasa u kojem je pohranjeno sjeme istine, sjeme koje Djevica prosipa na oranice srdaca, kako na one zapuštene, tako i na one koje su uzorane plugom Isusovih riječi. Jedne zagrljene mekoćom molitvenog treseta i očišćene od korova, a druge obrubljene kamenom tvrdoćom nevjere i obrasle trnjem. Gospa sjemenom istine zasipa svako srce, ali su različite podloge na koje pada. Na kamenom terenu zrnje istrune ili ga Božjom providnošću odnesu vjetrovi na njive rodonosne, onima kojima će se dati još više; u trnju nakratko proklija, ali brzo usahne, zagušeno tamom i bodljikama. Ali zato na polju koje je preorano obraćeničkim sjajem rađa stostruko, plodovima bogato puneći riznicu Marijina srca, riznicu iz koje će Gospa ponovno nesebično prosipati darove svoj svojoj djeci. Oni koji se otvore i odazovu njezinu pozivu, koji molitvom i odricanjem istjeraju nametnike i očiste oranice srdaca, upoznat će mir i sigurnost, živjeti nepokolebljivo u vjeri i ustrajno ostati u ufanju, a svjetlom ljubavi hranit će one koji su gladni istine i koji čeznućem traže plodove nebeske. Iz sjemena što ga Gospa sije svijetom već izrastaju bujni klasovi, a vjerni u mlinicama ljubavi melju brašno od kojeg njezino srce mijesi Kruh nebeski te ga dijeli dječici da nikada ne ogladnu, da nikada ne požele propadljivu hranu koja ne poziva na život, već odvodi u vječnu smrt.



Oslobodimo se natruha svijeta i prihvatimo Majčinu jednostavnost, prionimo uz riječi koje donose Dobrotu, odazovimo se melodiji njezina glasa, stopimo se s jasnošću rajske ljepote koja u nama prebiva, koju smo je nebrigom i površnošću zatvorili u krletku nevjere. Otkrijmo zakopano blago u dubinama duša i molitvenim ključem otvorimo rajska vrata. Napravimo odlučan iskorak i odvojimo se od sumnje, uronimo u svenazočnu svjetlost Duha Svetoga. I ne bojmo se nikoga i ničega jer smo Božja djeca. Sve naše pripada Njemu osim grijeha, a njh ćemo se skrušenim priznanjem osloboditi u sakramentu ispovijedi.
Jer uzaludan i jalov bit će naš put ako prije toga s njega ne odstranimo barikade poroka, ako uprljani obraz ne umijemo u zdencu milosrđa, ako zjene ne isperemo živom vodom, ako srca ne očistimo u vrutku ljubavi.
Pogledajmo u sebe i oko sebe pa ćemo vidjeti svu bijedu i golotinju raskošno odjevene laži, svu frivolnost i siromaštvo oholosti. I dok zamantani i rastrojeni ulijećemo u mrežu zavodljivosti, dok se, uronjeni u privid i magluštinu, raslojavamo u vremenu i prostoru, pored nas promiču krhotine cjeline i razbijaju koheziju darovanih dana koje tračimo uzaludno, koji su ispunjeni borbom za samopotvrđivanjem, nerealnim planovima i nesuvislim trabunjanjima. Okupirani rastrganom prošlošću i opijeni nevidljivom budućnošću, postajemo izgubljeni u sadašnjosti, nekorisno tračeći poklonjene sate i minute, bježeći od odgovornosti prema sebi i drugima, prema svemu dobrom što smo mogli učiniti, a nismo ni znali ni htjeli jer smo bili preokupirani tlapnjama i ispraznostima. Kad se odbroje naši dani i kada i zazvoni zadnji otkucaj srca na putu zemaljskom, kad istinu ugledamo u punini, bit će kasno za sve ono što ne napravismo u pravom trenutku, kad se oglušismo o zov Duha Svetoga. Ostat će nam tek kajanje i pouzdanje u Božje milosrđe, tek okus gorčine u srcu i nedovršene riječi na usnama. Zato nas Gospa i poziva de se prenemo iz učmalosti, da se okrenemo njezinu Bezgrješnom srcu, da budemo znak drugima, da postanemo njezine ispružene ruke, da nas ispuni ljepota življenja i radost pomaganja i da upravo danas, umjesto jednoga, napravimo dva koraka na obraćeničkom putu.


- 19:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

15.08.2013., četvrtak

Velika Gospa



- 06:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

02.08.2013., petak

Gospina mjesečna poruka vidjelici Mirjani, 2. kolovoza 2013. godine


Ljubav je jedina istina

Gospa nas uči ljubavi, jedinoj istini iz koje je sve poteklo i u koju se sve vraća, jedinoj radosti koja nas čini djecom Božjom, jedinoj svjetlosti što svijetli u tami prolaznosti i jedinoj mjeri kojom će se mjeriti naša djela. Jer ljubavi ne pripadaju ni probitci ni lukavštine, ne jačaju je isprazna hvastanja, niti je grade materijalna bogatstva, ne resi je egoizam ni pohlepa, ne prati je uskogrudnost i zatvorenost. Ona se očituje u darivanju, u malim znakovima pažnje iz kojih raste cvijet zajedništva, iz kojih cvjeta blaženost dobrote. U njoj nikada nismo napušteni i odbačeni, s njom uspješno prebrođujemo sve napade tmina, s njom se odupremo navalama zloga, s njom nam nijedan križ nije nepodnošljiv jer znamo da nismo sami, da nam je utjeha i snaga Onaj koji nas poziva u život vječni i koji je smrt i tamu pobijedio na Golgoti.
Kad bismo Gospi, Majci i posrednici između vječnog i vremenitog, otvorili svoja srca i zagledali se u istinu, brzo bismo shvatili da je ljubav jedini melem koji otklanja posljedice grijeha, koji hrani i okrjepljuje duše, koji čisti i ozdravlja srca, koji nas veže i spaja s puninom. Shvatili bismo da će sve osim ljubavi jednom biti zaboravljeno, da će sve rane i žalci biti prebrisani, da će sve bolesti i patnje, nepravde i podmetanja biti protjerani, da će izblijedjeti iz sjećanja sve muke što ih pretrpjesmo u dolini suza, ishlapjeti sve gorčine i iskopnuti ovisnosti koje su nas vezale uz prevrtljivost svijeta. Shvatit ćemo koliko smo veliki u osudi, a mali u praštanju, koliko smo puta veličali zablude i proganjali istinu.
Poziva nas Gospa da u ovom teškom vremenu pomahnitale izokrenutosti, kad knez svijeta nemilosrdno juriša na Božje zapovijedi, kad se ruga svetosti i kad čovječanstvo zasipa lascivnim slikama i zavodi pogubnim obećanjima, ostanemo čvrsto pripijeni uz njezine skute, da se otvorimo zrakama istine što milosrdno teku iz Bezgrješnoga srca, da se okupamo u sjaju dobrote i da se mijenjamo, živeći u skladu s Isusovim naukom, da uronimo u mir i sigurnost koja rađa radošću i nagrađuje životom vječnim. Jer samo ljubavlju možemo Bogu odgovoriti na njegove zahtjeve, samo čistim srcem možemo ganuti njegovo milosrđe, samo poniznošću možemo zadobiti nebeske darove.



Gospa nas uči da ne treba očajavati i dvojiti, da će nam sve biti nadoknađeno, da će svatko primiti plaću po zaslugama, a nagradu po svjedočkim djelima, da Gospodin nikoga tko mu se klanja i slijedi njegov glas, neće zaboraviti niti odbaciti, da neće biti prestrogi sudac, već Kralj milosrđa. Neće nam suditi po našim slabostima, već po našoj vjeri, po našem pouzdanju u njegovu dobrotu. Zato je i poslao Mariju, da nas probudi iz mlakosti, da nas izvuče iz paučine učmalosti, da nam osvijetli zdenac vjere, prekriven zavodnikom velovima laži i opkoljen glasovima lažnih proroka, navjestitelja kojekakvih istina, premreženih varkama i zamkama, koje se busaju u prsa znanosti i trabunjaju o ustroju novoga svijeta, o budućnosti bez Boga i vladanju samoustoličenih bogova, koji veličaju čovjeka, srozavajući ga na nivo životinje, na stvorenje bez savjesti i duše, na biće bez moralnih kodeksa, na propadljivu materiju koja se hrani prolaznošću, u njoj traje i nestaje. U takvim svjetonazorima vrijednost čovječjeg života manje je vrijedna od života najmanjeg insekta, a ljudsko dostojanstvo srozano ispod razine gotovo beskorisnih domaćih životinja, koje umiljato nazivamo kućnim ljubimcima.
Sjeti se, čovječe, da si dijete Božje, stvoren na sliku njegovu, da ti je sve stvoreno dano i podloženo, da se u ljubavi brineš za Zemlju, da se diviš svemirskim prostranstvima i veličaš Stvoriteljevu mudrost, da pomažeš bližnjemu i da njeguješ slabe i nemoćne. A ti, čovječe, odbacuješ ljubav, ljepotu i žrtvu, surađuješ sa sotonom, proizvodiš otrove i truješ tijela i duše, onečišćuješ prirodu i kaljaš srca, slobodna Božja stvorenja pretvaraš u robove, manipuliraš istinom i sve čega se dotakneš pretvaraš u profit, u koristoljublje kojim se premrežio sve zakutke vidljivoga svijeta. Zaustavi se, čovječe, pogledaj u svoju nutrinu i vidjet ćeš bezdan ispunjen hladnoćom i mrakom. Klekni na zemlju i traži oprost, otkrij u sebi obraćenički put koji vodi u život i ne trati uzaludno zemaljske dane, ne skupljaj blaga kojima se moljac hrani i ne slijedi zavodnikove smicalice, ne prihvaćaj izokrenutost koja ti se na svakom koraku podmulo i agresivno nudi, ne troši što nemaš i ne prisvajaj ono što ti ne pripada.
Zaboravimo potrebu da se uznosimo pred drugima, već poniznošću pomažimo onima koji Gospodina nisu upoznali, koji se s njim nisu pomirili i koji ga ne slijede, kojima je sljepoća nevjere izokrenula pamet i zaslijepila istinu. Molimo, molimo, molimo za dar ljubavi!


- 12:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< kolovoz, 2013 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Prosinac 2015 (1)
Listopad 2015 (2)
Lipanj 2015 (2)
Siječanj 2015 (1)
Kolovoz 2014 (2)
Srpanj 2014 (2)
Lipanj 2014 (3)
Svibanj 2014 (3)
Travanj 2014 (3)
Ožujak 2014 (4)
Veljača 2014 (2)
Siječanj 2014 (2)
Prosinac 2013 (3)
Studeni 2013 (3)
Listopad 2013 (3)
Rujan 2013 (3)
Kolovoz 2013 (3)
Srpanj 2013 (4)
Lipanj 2013 (3)
Svibanj 2013 (3)
Travanj 2013 (3)
Ožujak 2013 (4)
Veljača 2013 (3)
Siječanj 2013 (3)
Prosinac 2012 (5)
Studeni 2012 (3)
Listopad 2012 (3)
Rujan 2012 (3)
Kolovoz 2012 (3)
Srpanj 2012 (3)
Lipanj 2012 (4)
Svibanj 2012 (3)
Travanj 2012 (2)
Ožujak 2012 (5)
Veljača 2012 (3)
Siječanj 2012 (4)
Prosinac 2011 (6)
Studeni 2011 (4)
Listopad 2011 (3)
Rujan 2011 (4)
Kolovoz 2011 (3)
Srpanj 2011 (3)
Lipanj 2011 (5)
Svibanj 2011 (4)
Travanj 2011 (5)
Ožujak 2011 (4)
Veljača 2011 (4)
Siječanj 2011 (4)
Opis bloga
Komentari, tekstovi, pjesme, fotografije, audio i video zapisi o MeđugorjuImage and video hosting by TinyPic

Elektronička adresa:
medjugorskiglas@net.hr

Broj posjeta:
free hit counter



Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic


Molitva Duhu Svetom

Molim ti se Duše Sveti,
nositelju svih darova,
smiluj mi se i posveti
ove riječi, ova slova.

Očuvaj me ljudske mjere
da me sumnje ne odnesu,
daj mi plamen žive vjere
da me strasti ne zanesu.

Nek mi tvoja svjetlost jaka
dadne ljubav i dobrotu,
i otkloni zastor mraka,
uroni me u Ljepotu.

Svojim sjajem zlo prokaži
sve privide i neznanja,
izbavi me svake laži,
oholosti, mudrovanja.

Istini mi duh prikloni
da mi srce ne zaluta,
probudi me i zazvoni
ako versi skrenu s puta.

Promaknu li teške riječi,
nek ih splave vode morske,
s pokajanjem sve ću reći
Srcu Gospe Međugorske.