Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Međugorski glas

25.09.2012., utorak

Gospina mjesečna poruka vidjelici Mariji, 25. rujna 2012. godine

Image and video hosting by TinyPic

Zahvalnost

Ulijeva se jesen u oči vinograda, svjetlošću puni zlatno zrnje i rubinskom bojom resi okrajke lozina lišća. Iz nebeske modrine sipe mirisi jeseni, prelijevaju se koloriti preko vrtača i proplanaka, koračaju kroz voćnjake i ljepotom boja grle dozrele plodove. Netom probuđeni planinski vjetar češlja guste krošnje brončanih i smaragdnih šuma, ulijeće u rumenilo vrtova što se zagrljeni nebeskim sjajem raskošno ljeskaju među nitima sunčanih zraka. Igra raslinja i svjetlosti donose radost duši, očišćuju srca zavedena ponudama svijeta, donosi mir i unosi spokoj u rastresenost duha. Život u prirodi i s prirodom te stapanje s njezinom krasotom rasterećuje ljudsko biće, oslobađa ga grča i napetosti, ozdravlja ga od samonametnutih i nepotrbnih briga, približava ga Stvoriteljevoj dobroti i uvodi u tajnu jednostavnosti u kojoj prebiva jasnoća neprolazne mudrosti. Radost koja se u skladnoj nijansiranosti boja nenametljivo i tiho ulijeva u odškrinuta vrata srdaca, otkriva nam istinitost jednog drukčijeg svijeta, stvarnosti kroz koju često prohodimo zatvorenih očiju, pritješnjeni teretom kojekakvih obveza, izgubljeni u vrtlogu zakona i paragrafa, okovani propisima i izranjeni podvalama zloduhovih učenika.
Dok nas proljetne boje pozivaju na buđenje i razigranost, dotle nam jesenji koloriti nude smirenost i postojanu radost, ovijenu mudrošću i obogaćenu raskošjem plodova, izraslu iz gustih preljeva svjetlosti, urešenu blagoslovom rada i ispunjeni milošću Božjeg darivanja. Jer svako srce, ukoliko nije do kraja ogrezlo u tami jada i opačina, prepoznat će u prirodi ljepotu stvaranja, otkriti snagu koja iz nje zrači, napojiti dušu fluidom koji liječi preobražava, udahnuti miris s izvora punine i okupati se u šapatu čistoće. Dok se oslobađamo zatvorenosti, dok iza sebe ostavljamo ljušturu gorčine, duh nam se puni nepomućenim veseljem i raste čežnja za vječnošću. Prepuštamo se milovanju Duha Svetoga, nestaje sebičnost, cvjetaju spone zajedništva i ljubav prohodi kroz usplamtjelo srce, a tijelo, duh i duša postaju jedno. Molitva spontano poteče s usana i riječi duboke zahvalnosti kao lahor zalepršaju nad krajobrazom ljepote. Srcu odjednom postane jasno da je stvoreno za vječnost, da mu je tuđe sve ono što ga zasljepljuje uskoćom i hrani truležom prolaznosti.


Image and video hosting by TinyPic

Puno smo se puta, boraveći u prirodi, mogli posvjedočiti da nas Bog neizmjerno ljubi, da nam se objavljuje u šarenilu lišća, u laticama propule ruže, u miomirisnim valovima osušenog bilja, u procvjetalom obzoru nagnutom nad tjeme modrih planina. Vjerujem da su mnogi i prije Gospina savjeta bili zapljusnuti izljevom zahvalnosti i da su iz dubine srdaca veličali slavu Gospodinovu, kupajući se u istini što im je donosila okus neba. Majčine riječi potvrđuju nam naša osobna iskustva i govore nam da nismo tek fantazirali i bježali u svijet mašte, da je stvarnost nebeska iza tanke linije koje nismo ni svjesni, ali je čežnja često prekoračuje. Božja nazočnost u Duhu istine uvijek je s nama, ali je potrebno djetinje srce da bismo u njoj boravili. Potrebna je otvorenost, povjerenje, vjera i nada da bismo pobjegli iz zavorenosti, da bismo potjerali iluzije straha i razbili čahuru nepovjerenja. Potrebna nam je ljubav koja nadvisuje osjećaje i mudrost koja nadjačava znanje.
Da ne bismo tumarali u bespućima svijeta, Bog nam je dao Majku, voditeljicu i zagovornicu, odvjetnicu i tješiteljicu, liječnicu i njegovateljicu, Onu koju je tijelom i dušom uznio u nebo, uzoritu po čijem se životu trebamo ravnati, savjetnicu koju trebamo slušati, kraljicu koju trebamo slijediti. Jer Gospa ne samo da se ukazuje, već je stalno nazočna među nama. Njezina uloga i poslanje nije završila slavnim odlaskom u rajske vrtove, već s nama živi do svršetka svijeta. Uči nas i priprema za odlučnu bitku u kojoj će zgaziti glavu zavodniku od početka, okovati zlo i dječicu vratiti u Očevo naručje. Poučava nas Prečista da nam je sve uzaludno ako ne upoznamo, prihvatimo i uzljubimo Isusa, ako ne krenemo putem kojim je i On išao, ako se ne priklonimo istini i beskompromisno ne razotkrivamo laži svijeta, ako ne prestanemo služiti dvojici gospodara. Jer uzaludna su nam sva nastojanja ako ne odbacimo sumnju, ako polovično prihvatimo nauk Evanđelja, ako ne ljubimo Boga iznad svega, ako u nedostatku molitva utonemo u suhoću koja će zatvoriti srce jeci Otkupiteljeva glasa, samilosnog glasa koji odzvanja u raskoši jesenjih boja, u bogatstvu svega onoga što je stvorio iz ljubavi. Budimo zahvalni za život koji nema kraja!


- 19:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Evo me u Međugorju


- 10:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

02.09.2012., nedjelja

Gospina mjesečna poruka vidjelici Mirjani, 2. rujna 2012. godine

Image and video hosting by TinyPic

Budimo Gospini misionari

Ne proklinjite i ne sudite! Ne bojte se križeva koji vode istini, ne povijajte se pod poteškoćama i ne koračajte stazama probitaka! Ne oslanjajte se na lažna obećanja i ne uznosite se materijalnim dobrima! Ne upadajte u zamku zavisti i ne hvastajte se znanjem i umijećima! Ne nasjedajte zavodničkoj laži oca propasti, neprijatelju čovjekovu, rušitelju Božjih zapovijedi i podrivatelju ljubavi! Ne slijedite Evino lakovjerje, već se priklonite mome Bezgrješnom srcu! To nam govori Majka Gospodinova, pastirica Sinova stada i čuvarica naših duša, koja nas poziva na zajedništvo i jednotu s Isusom, na svjedočki put kojim koračaju sveci i mučenici.
Preklinjući glas duše Marijine, iz kojeg se izlijeva rijeka zagovornih molitava, doziva one koji ga žele čuti, kojima zavodnička glazba svijeta nije začepila uši, kojima bilo savjesti još uvijek otkucava u dubinama srdaca. Obraća se Gospa smušenoj dječici i prepoznaje one koji su voljni, ali još uvijek nedovoljno spremni krenuti u pustolovinu vjere, koji još uvijek ne mogu prebroditi ljudske slabosti i odlučno rastrgnuti tanku koprenu malodušnosti koja zasjenjuje Majčine riječi i zamućuje blagodatni sjaj molitava. Jer molitva je snaga u kojoj se događaju čuda, kojom se mrtvi na život bude, koja može brda pokrenuti i ratove zaustaviti. I fatimskoj vidjelici LucijiPrečista je jednom rekla kako se molitvom krunice od Boga može sve isprositi.
Gospa u Međugorju poziva da, zajedno s njom, molimo za one koji još ne upoznaše ljubav Stvoriteljevu, da tako pomognemo sebi i drugima kako bi se ojačali u vjeri i učvrstili se u obraćeničkoj ustrajnosti. Što nas više bude na Gospinoj strani, to će se brže i bezbolnije ostvarivati naum Velikog Božjeg plana kojim su prožete međugorske tajne. Unatoč milosrđu i svemogućnosti Gospodinovoj, svatko od nas treba dati svoj doprinos u dugoj i nepoštednoj bici za spas svijeta. Mora djelima, riječju i mišlju svjedočiti da pripada Kristu, da ne šuruje s dvoličnošću i ne služi naopakom nauku kneza svijeta, da ne povlađuje nemoralnim zakonima i ne hrani se lukavstvom i sebeljubljem. Molitva je prvi koeak prema preobrazbi ljudskoga srca, put prema radosti i poslušnosti, ona je snaga koja liječi i jača, spona koja nas veže s Gospinim srcem koje je izvor svih molitava, Srcem u kojem se začelo otkupiteljsko svjetlo i koje je probodeno mačevima naših grijeha.


Image and video hosting by TinyPic

Poziva nas Gospa da svatko od nas, uronjen u tajnu njezina Bezgrješnog srca, prihvati vlastitu svjedočku misiju, da se molitvom otvori svjetlosti Duha Svetoga koji će nas voditi putovima Božje volje i pokazati što nam je činiti. Naša navezanost na zemaljsko rađa strahove i nesigurnosti te guši plamen vjere i zamagljuje istinu. Plašeći se za zemaljski ćivot, odričemo se nade i sami sebi zatvaramo put koji vodi do života vječnog. Ravnajući se po zakonima propadljivog, okrenuti probitačnosti i koristoljublju, zatvaramo se u vlastitu ljušturu i sve dublje tonemo u blato samoljubivosti gdje ne dopre svjetlost ozdravljujuća i ne dohodi blažena jeka Božjega glasa.
Odbacimo ispraznosti svijeta, koji ne samo da manipulira duhovnošću, već izvrće opipljive činjenice i izokreće vidljivu stvarnost. Utječimo se Onoj koja nam dolazi iz rajske ljepote i koja nam ne propovijeda bajke, već nas suočava s tamom zloga i nudi put koji vodi preko Kalvarije do nebeskih vrata, preko sizne doline do radosti vječne, preko jednostavnosti i odricanja do raskoši i bogatstva kraljevstva Božjeg. Ako se priklonimo Isusovu nauku i prihvatimo postojanost istine, Gospa obećaje da će nas zaštititi od zlih sila, da će nas osnažiti svojom nazočnošću i ispuniti svojim milostima, da će nas tješiti u teškim trenucima i biti s nama u svim kušnjama.
Marija nas poziva da molimo za svećenike jer ako oni uzmaknu pred naletima zloga i pokleknu pred perfidnim nagovorima svijeta, tko će nam dijeliti svete sakramente, tko će nas predvoditi u bici protiv vojske nečastivoga. Zato zajedno s njima ustrajmo na putu istine, ne povlađujmo lažima i postanimo istinski Gospini misionari.


- 13:32 - Komentari (2) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< rujan, 2012 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Prosinac 2015 (1)
Listopad 2015 (2)
Lipanj 2015 (2)
Siječanj 2015 (1)
Kolovoz 2014 (2)
Srpanj 2014 (2)
Lipanj 2014 (3)
Svibanj 2014 (3)
Travanj 2014 (3)
Ožujak 2014 (4)
Veljača 2014 (2)
Siječanj 2014 (2)
Prosinac 2013 (3)
Studeni 2013 (3)
Listopad 2013 (3)
Rujan 2013 (3)
Kolovoz 2013 (3)
Srpanj 2013 (4)
Lipanj 2013 (3)
Svibanj 2013 (3)
Travanj 2013 (3)
Ožujak 2013 (4)
Veljača 2013 (3)
Siječanj 2013 (3)
Prosinac 2012 (5)
Studeni 2012 (3)
Listopad 2012 (3)
Rujan 2012 (3)
Kolovoz 2012 (3)
Srpanj 2012 (3)
Lipanj 2012 (4)
Svibanj 2012 (3)
Travanj 2012 (2)
Ožujak 2012 (5)
Veljača 2012 (3)
Siječanj 2012 (4)
Prosinac 2011 (6)
Studeni 2011 (4)
Listopad 2011 (3)
Rujan 2011 (4)
Kolovoz 2011 (3)
Srpanj 2011 (3)
Lipanj 2011 (5)
Svibanj 2011 (4)
Travanj 2011 (5)
Ožujak 2011 (4)
Veljača 2011 (4)
Siječanj 2011 (4)
Opis bloga
Komentari, tekstovi, pjesme, fotografije, audio i video zapisi o MeđugorjuImage and video hosting by TinyPic

Elektronička adresa:
medjugorskiglas@net.hr

Broj posjeta:
free hit counter



Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic


Molitva Duhu Svetom

Molim ti se Duše Sveti,
nositelju svih darova,
smiluj mi se i posveti
ove riječi, ova slova.

Očuvaj me ljudske mjere
da me sumnje ne odnesu,
daj mi plamen žive vjere
da me strasti ne zanesu.

Nek mi tvoja svjetlost jaka
dadne ljubav i dobrotu,
i otkloni zastor mraka,
uroni me u Ljepotu.

Svojim sjajem zlo prokaži
sve privide i neznanja,
izbavi me svake laži,
oholosti, mudrovanja.

Istini mi duh prikloni
da mi srce ne zaluta,
probudi me i zazvoni
ako versi skrenu s puta.

Promaknu li teške riječi,
nek ih splave vode morske,
s pokajanjem sve ću reći
Srcu Gospe Međugorske.