Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Međugorski glas

25.06.2012., ponedjeljak

Gospina obljetnička poruka vidjelici Mariji, 25. lipnja 2012. godine

Image and video hosting by TinyPic

Molitva je radost i začin duše

Bljesnula je još jedna obljetnica Gospina dolaska u Međugorje, potvrđena njezinom stalnom nazočnošću na Brdu spasenja, obogaćena trideset prvim zrnom ružina sjemena iz kojeg izrastaju blagoslovljeni dani, koji nas obujmljuju glazbom molitava i liječe otpjevanim Zdravomarijama. Popunjava se Majčina niza miomirisom propupalih ruža, svjetlošću prohujalih godina što u riznici nade čuvaju nepropadljivi plamen vjere i skladište zdrava zrnja iz kojeg će u onaj dan proklijati plodovi zavjeta i vjernosti, procvjetati šiblje odricanja i prolistati nasadi darivanja.
Dok hodočasnička rijeka teče svome izvoru, vraćajući se u zagrljaj Onome iz kojeg je i potekla, ostavljajući za sobom kaljuže grijeha i zamućenost širokog korita, brižna Gospa raširenim plaštem čuva živu vodu vjere i usmjerava je prema uskom prolazu čistoće kroz koji se ulazi u kraljevstvo ljepote. Odvraća nas od psovke i proklinjanja i poziva da zažuborimo molitvom, da se preporodimo u sjaju njezina Bezgrješnog srca koje dječicu čuva od nasrtaja tame i štiti od podmuklosti svijeta, Srca koje nas uči da nam ne može nauditi težina križa, već površnost, lagodnost i malodušje kojimna nas inficira njezin i naš protivnik. Uči nas Kraljica da ne nasjedamo spletkama koje istinu odjijevaju u sotoninu logiku, izraslu na stablu laži, odnjegovanu u rasadniku oholosti i nahranjenu otrovom neposlušnosti, da ne prihvaćamo poroke i perverzije, da se ne mirimo s nametnutim zlom i naopakošću, da se odmaknemo od duha svijeta i ne slijedimo zov zlatnog teleta, da se, misleći na vječnost, žrtvujemo za slobodu zavedenih i utamničenih duša. Ponovno nas poziva na dugu i ustrajnu molitvu koja obnavlja i jača snagu vjere, koja nas veže uz njezino srce, što nam, uronjeno u volju Božju osvjetljava pute i pokazuje smjer prema kraljevstvu nebeskome. Tek u svjetlosti Djevičine ljepote, prepoznat ćemo vlastitu bijedu, ali isto tako otkriti i dubinu Gospodinova milosrđa. Jer svaka duša koja se nepogovorno preda Majčinu srcu, traje u volji Isusovoj i postaje bliski suradnik Očevog spasenjskog plana. Molitva nas veže u zajedništvo s anđelima i arkanđelima, u njoj je i vatra općinstva svetih, ozdravljujuća snaga Duha Svetoga i svenazočni žubor Marijina glasa.


Image and video hosting by TinyPic

Gospa nam govori da ćemo tek življenjem molitve postati otvoreni za stvarnost neprolaznu, da ćemo s molitvom i u molitvi uspjeti preobraziti sebe i odmaknuti se od raspadljivih ponuda svijeta. Tek kad nam molitva prožme misli i osjećaje, kad postane sastavnica naših svajodnevnih djelatnosti, kad nam bude hrana duši i radost srcu, prepoznat ćemo vlastitu narav i razumjeti dobrotu Onoga koji nas je stvorio na svoju sliku. U nama će narasti pouzdanje, ojačat će sigurnost i umnožit se vjera u snagu Boga živih. Jer bez molitve postajemo lak plijen ričućem lavu, u naš se duh nastanjuju demeni nečistoće i neposlušnosti, valjamo se u sjenama straha i prijanjamo uz pipke mraka. Bez molitve brzo zalutamo na bespućima svijeta, odvajamo se od sebe samih i svojim mlakošću zamračujemo radost duše, koja bez svjetla postaje bljutava i slijepa, troma i zarobljena pričinima tvorca iluzija. Njezina dubina, ako je čista, trebala bi biti radost iz koje izniču molitvene zahvale Stvoritelju, koji je preko molitve ispunja još većom radošću i u njoj gradi gnijezdo ljubavi i mira. Molitva je, dakle, kako nam govori Gospa, začin duše, ispunjena okusom vječnosti i ljepote. Molitva je ujedno i melem duši jer Gospodin preko nje obnavlja vrelo vjere i uspostavlja narušeni mir.
Prava i duboka molitva uvijek je povezana s Božjom voljom io ne odvlači čovjeka na stranputice, već mu pomaže da uspravno kroči kroz trnje kušnja, da olako ne donosi brzoplete odluke i da se slijepo ne prepušta zovu vremena. Pomaže mu da oprašta svijetu sazdanom od zlobe, zavisti, ogovaranja, ljubomore i podmetanja, da se temeljitije pripremi za odlazak časni i da iza sebe ne ostavi ruševine, već tračak svjetlosti koja će tješiti bližnje. Plodove koje pri odlasku s ovoga svijeta iza sebe ostavljamo bit će nam ujedno i potputbina u život vječni, a sve boli i trpnje koje pretrpjesmo radi svjedočenja istine, bit će nam u kraljevstvu nebeskome nagrađene satostruko većom radošću. Jer oni koji su živjeli u tami i dalje će u njoj ostati, a oni koji su za vremenitog življenja činili djela ljubavi, ogrijat će se glazbom svjetlosti i prepoznati u osmijehu Djevičina lica. Jer oni koji mole, ostaju u Gospinu srcu koje je molitveni hram, tabernakul žive riječi i riznica istine. Zato svi koji su dušom i srcem povezani s Marijom, traju u Božjoj volji, preobražavaju oholost u poniznost, samoljublje u ljubav, klanjaju se i zahvaljuju, svjesni vlastite grješnosti, ali dokraja ispunjeni toplinom Stvoriteljevih blagoslova.



- 20:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Gospina godišnja poruka vidjelici Ivanki

Image and video hosting by TinyPic

Ivankinu ukazanju nazočila je samo njezina obitelj. Gospa
joj je govorila o petoj međugorskoj tajni, završivši riječima:
"Dajem vam svoj majčinski blagoslov. Molite za
mir, mir, mir!"

- 19:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

20.06.2012., srijeda

Lipanjsko jutro, godine u nizu...


- 06:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

02.06.2012., subota

Gospina mjesečna poruka vidjelici Mirjani, 2. lipnja 2012. godine

Image and video hosting by TinyPic

Od ropstva ispraznosti do radosti slobode

Oni koji pohađaju Gospinu školu i pozorno slušaju njezine riječi, dobro znaju da je nauk svijeta tek magla i opsjenarstvo, tuga nestalnosti i jad propadljivosti, odjeveni u pričine lažnoga sjaja kojim se hrani glad oholosti i neuspješno gasi suhoća žednih srdaca. Čovjekov bijeg od samog sebe vodi bespuću ispraznih užitaka gdje se čaše meda obvezno zalijevaju peharima gorčine, gdje nekorisna znanja i animalni porivi vode ošamućene duše u ralje zvijeri, gdje prkos prema Stvoritelju pogađa bližne, a ponajviše one iz čijeg duha izlazi jer vrjeđajući Boga, čovjek vrijeđa samoga sebe zato što je stvoren na sliku njegovu, na nepomućenu i čistu Ljubav koja nas hrani dobrotom i zasipa milosrđem. Svevišnji nam šalje Ženu koja je svijetu rodila Spasitelja da nam neprestano pokazuje na otkupiteljsko Svjetlo, da nas trgne iz letargije i omamljenosti, da rasprši mrakove i strahove, da nas dovede do rajskih vrata, da nas suobliči Sinu koji je Bog i čovjek, da nas uvede u otajstvo svetosti, da da nas izvuče iz gliba stranputica i istrgne iz pipaka zavodnika od početka, oca propasti i neprijatelja čovjekova. Zna Gospa da se umnožavaju sotonini sljedbenici, da svijetom vladaju oni koji su mu prodali dušu i koji će zajedno s demonima završiti u paklenom grotlu, ali je boli lakovjernost malenih i zavedenih, koje prevariše slatkorječiva obećanja i s puta istine odvedoše krivotvorine žive svjetlosti. U buci laži koja nemilosrdno melje glas savjesti, koja se oglušuje na krik zdravog razuma, bodre nas i hrabre Marijine riječi, pozivajući djecu da ustraju i istini, da se olako i brzopleto ne zalijeću pod kotače zahuktale lokomotive koja mrvi sve pred sobom, a iza sebe, prema rubu brzdana, vuče prepune vagone mlakih i zavedenih. Nemiran je duh propasti, nasrtljiv i nepredvidiv, nervozan jer mu istječe vrijeme pa zato želi što više duše povući za sobom. Izokreće Božje djelo i ljepotu stvorenoga, iz skladišta vadi zaboravljena poganska vjerovanja, umnožava lažne proroke i širi strahove, potkopava nadu i negirajući Božju objavu, trabunja o budućnosti koja će pripasti klanu odabranih. Sve jače nas, oko umornih srdaca, stišće bodljikavim obručom, a onima koji mu se poklone obećava blago zemaljsko i vlast nad porobljenim i iscijeđenim životima malenih i vjernih, koji se, unatoč sve jačim i nemilosrdnijim razapinjanjima, još uvijek drže Božjih zapovijedi.




Na one koje ne uspije zavesti, knez svijeta će primjeniti silu. Onima koji se ne priklone porocima, bit će oduzeta sloboda govora i mišljenja, bit će podvrgnuti lažnim osudama i progonjeni iz vlastitog doma. Zahuktala se sila koja je već prigrabila gotovo svu moć i ovladala bogatstvom kugle zemaljske, zaposjela medije, razorila kulturu i zarobila tašta srca političara. Ušuljala se u estradu i profesionalni šport, potkupljujući propadljive zvijezde velikim sumama novaca za koje je netko drugi svojim mukotrpnim radom prolijevao teški znoj. Eto, pred nama je skoro Europsko nogometno prvenstvo pa možemo očekivati namještaljke i nemoralne ponude, pune alkohola i droge, lascivnih scena i srcedrapateljskih melodrama, kako od onih koji aktivno sudjeluju u zabavama, tako i od onih koji sve prate iz gledališta. Dobro pripremljenom promidžbom povlače se za nos očarane mase, potpiruju se nacionalni osjećaji i cvjeta manipulacija s onima koji će tek kad se probude uvidjeti da su na igrama uzaludno protračili dragocjeno vrijeme i unaprijed potrošili još nazarađeni novac. A onima pored malih ekrana ostat će tek okus gorčine pomiješan s krhotinama iznevjerene nade. Jer poslije svega ulazimo u stvarnost u kojoj nam se kao bumerang vraćaju neposvršeni poslovi i neriješeni problemi. A narodi su već odavno izmiješani i izdrobljeni, države se raspadaju i gube suverenitet, a timove zemalja natjecateljica uglavnom predstavljaju igrači što se sjatiše iz bijeloga svijeta. Eto, bitno je da se igra i banči, pa poslije jedne zabave slijedi druga, treća i tako u nedogled. Glavno je da se zanesemo, da pobjegnemo iz vlastite kože i da zaboravimo tko smo, odakle smo došli i kamo idemo.
Gospa nam govori da je nju Sin izabrao po spasenjeskoj ljubavi i Duhu Svetom, a ona, zajedno s njim izabire nas da bismo bili apostoli Božje volje i njegove neizmjerne ljubavi, da bismo, gledajući stvarnost, pronicali u istinu i po njoj živjeli u odricanju i dobroti te tako primjerom obogatili siromašne duše te ih vratili u Majčino naručje. Hoćemo li biti ikomu uzor, ako se i sami priklonimo buci svijeta, ako prihvatimo igračke što nam ih nudi knez propasti? Iz zaroljeništva iluzija možemo se izvući samo molitvom, jednostavnošću življenja, gosteći se Kruhom nebeskim, čvrsto se držeći za križ Gospodinov. A kada posrnemo, čekaju nas raskriljene ruke Isusovih službenika da bi nam u svetoj ispovijedi, vlašću što je dobiše od Krista, otpuštali grijehe. Jer samo nam Spasitelj po Duhu Svetom može obnoviti snagu, protjerati strahove i ojačati nas u vjeri koja i brda premješta. Hvala Ti Isuse!


- 15:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< lipanj, 2012 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Prosinac 2015 (1)
Listopad 2015 (2)
Lipanj 2015 (2)
Siječanj 2015 (1)
Kolovoz 2014 (2)
Srpanj 2014 (2)
Lipanj 2014 (3)
Svibanj 2014 (3)
Travanj 2014 (3)
Ožujak 2014 (4)
Veljača 2014 (2)
Siječanj 2014 (2)
Prosinac 2013 (3)
Studeni 2013 (3)
Listopad 2013 (3)
Rujan 2013 (3)
Kolovoz 2013 (3)
Srpanj 2013 (4)
Lipanj 2013 (3)
Svibanj 2013 (3)
Travanj 2013 (3)
Ožujak 2013 (4)
Veljača 2013 (3)
Siječanj 2013 (3)
Prosinac 2012 (5)
Studeni 2012 (3)
Listopad 2012 (3)
Rujan 2012 (3)
Kolovoz 2012 (3)
Srpanj 2012 (3)
Lipanj 2012 (4)
Svibanj 2012 (3)
Travanj 2012 (2)
Ožujak 2012 (5)
Veljača 2012 (3)
Siječanj 2012 (4)
Prosinac 2011 (6)
Studeni 2011 (4)
Listopad 2011 (3)
Rujan 2011 (4)
Kolovoz 2011 (3)
Srpanj 2011 (3)
Lipanj 2011 (5)
Svibanj 2011 (4)
Travanj 2011 (5)
Ožujak 2011 (4)
Veljača 2011 (4)
Siječanj 2011 (4)
Opis bloga
Komentari, tekstovi, pjesme, fotografije, audio i video zapisi o MeđugorjuImage and video hosting by TinyPic

Elektronička adresa:
medjugorskiglas@net.hr

Broj posjeta:
free hit counter



Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic


Molitva Duhu Svetom

Molim ti se Duše Sveti,
nositelju svih darova,
smiluj mi se i posveti
ove riječi, ova slova.

Očuvaj me ljudske mjere
da me sumnje ne odnesu,
daj mi plamen žive vjere
da me strasti ne zanesu.

Nek mi tvoja svjetlost jaka
dadne ljubav i dobrotu,
i otkloni zastor mraka,
uroni me u Ljepotu.

Svojim sjajem zlo prokaži
sve privide i neznanja,
izbavi me svake laži,
oholosti, mudrovanja.

Istini mi duh prikloni
da mi srce ne zaluta,
probudi me i zazvoni
ako versi skrenu s puta.

Promaknu li teške riječi,
nek ih splave vode morske,
s pokajanjem sve ću reći
Srcu Gospe Međugorske.