Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Međugorski glas

31.07.2008., četvrtak

Tajna mira

pjeva Ana Bilić
Get this widget | Track details | eSnips Social DNA

Image and video hosting by TinyPic

Isprosi nam, Gospe draga,
radost svjetla, čiste zjene,
neka odu mrak i ljaga,
umor, sumnja, strah i sjene.

Šapni srcu neka bira
snagom vjere svjetlost danju,
privedi nas tajni mira,
međugorskom obećanju.

Tajna mira, tajna mira,
svijetom ide, blage dira;
u srcima ljubav gradi,
duše vodi snu i nadi.


U nama je tajna mira,
Isusovo obećanje,
što nas budi, što nas dira
nježno kao krotko janje.

Tjera od nas noćne more
što se oko srca jate,
dariva nam zlatne zore
da nas ljube, da nas prate.



Mir vam ostavljam, mir vam svoj dajem. Dajem vam ga, ali ne kao što svijet daje. Neka se ne uznemiruje vaše srce i neka se na straši (Iv 14,27).

Ovo je Isusova poruka apostolima i učenicima i svima koji su prihvatili njegov nauk, svima koji slijede riječi Spasiteljeve. Daje nam mir kojim je prolazio putovima zemaljskim, slijedeći volju Očevu, ostavlja nam mir kojim je pobijedio grijeh i smrt, daruje nam mir kojim nam je hoditi kroz svakodnevlje, kroz dobro i zlo, mir koji je popudbina našem putovanju prema vječnosti. Ali nam ga ne daje na način kakvim nam ga svijet može dati. Jer ne stvara se mir lažima i praznim obećanjima, ne čuva se mir oružjem i bedemima, ne brani se mir nemirom, tlapnjama i nesanicama. Ne donose nam mir i sigurnost zakoni svijeta, već oslonac i povjerenje na snagu, ljubav i mudrost onoga čije riječi nikada neće proći.
A mir je čovjek izgubio u trenutku kad je lažac praroditeljima u srce unio sjeme razdora, kad ih je odvukao od Božje blizine i uveo ih u svijet sumnje, nemira i straha. A Isus nam poslije uskrsnuća poručuje da je on pobijedio grijeh i da se ničega ne plašimo, da se ne uznemirujemo i da živimo u njemu. Ali slabi čovjek i dalje radije sluša zavodnikovu slatkorječivost i udaljuje se od Božjeg milosrđa. Zato i Gospa, Kraljica mira, u prvim danima ukazanja u Međugorju uzvikuje: „Mir, mir i samo mir!. Mir mora zavladati između čovjeka i Boga i među ljudima!"
Što je mir? U prvom redu bezgranično povjerenje u Božju riječ, to je plod vjere koji se temelji na Otkupiteljevoj žrtvi, to je ozračje ljubavi, praštanja i dobrote, to je potpuna predanost volji Stvoriteljevoj. Mir ne poznaje koristoljublje, pohlepu i požudu, ne klanja se kumirima svijeta i ne prezire bližnjega.
Mir je put kojim nas vodi ruka Božja, radost u kojoj praštamo sebi i drugima. Mir je nasljedovanje Krista jer sve kletve, laži, zlobe, podmuklosti mržnje i razaranja ne mogu nas odvojiti od njegove ljubavi, ne mogu promijeniti stalnost i puninu njegova nauka. Ni sve paklene sile, niti najgušći mrakovi, ne mogu ugušiti ni najtanju zraku istine što se rađa iz ljubavi, a kamoli zaustaviti svjetlosnu rijeku što teče iz Isusovih obnoviteljskih riječi.
A Gospa s Brda ukazanja doziva, maše, preklinje i moli da joj se pridružimo, da je poslušamo, da joj konačno postanemo vjerna dječica, da slijedimo njezine upute, da se odazovemo njezinu pozivu, da budemo nositelji mira u ovom nemirnom svijetu, da se molimo za one koji ne upoznaše ljubav Božju, da uzljubimo njezina Sina, da častimo križ Otkupiteljev, raspelo iz kojeg nam milosti teku, da se klanjamo pred Presvetim Oltarskim Sakramentom, da se čistimo u svetoj ispovijedi, da idemo na svetu misu, da se hranimo Kruhom nebeskim, da se odričemo ponuda svijeta i pronađemo mir u raskajanim i skrušenom srcima.


- 08:55 - Komentari (10) - Isprintaj - #

26.07.2008., subota

Brižnost

pjeva Sretan Bogdan
Get this widget | Track details | eSnips Social DNA

Image and video hosting by TinyPic

Počujte vode, osluhnite brda,
blaženim glasom Gospa djecu tješi,
milosnim zovom mekša srca tvrda,
nebeskim mirom s Podbrda se smiješi.


U odori radnoj, u haljini sivoj,
dolazi nam Gospa iz rajske ljepote,
malodušnu djecu vodi vjeri živoj,
sjaj i radost vraća u naše živote.

Prašinu nam briše sa prozora duše,
ozdravlja sljepoću, tami lance kida,
otklanja taštine koje srca guše,
predaje nas Sinu da nam rane vida.

Zalutale zove, zavedene liječi,
u njezinu glasu milosrđe cvjeta,
ponavlja nam vječne Isusove riječi:
Ja sam, djeco, s vama do svršetka svijeta!


Neumorno tješi, preklinje i moli,
darežljivim glasom k nama milost nosi,

otkriva nam nježno koliko nas voli,
utjehom i nadom žedna srca rosi.

Pokazuje pute koji Bogu vode,
savjetuje blago, nudi nauk jasni,
otvara nam vrata mira i slobode,
priprema nas brižno za odlazak časni.

- 22:07 - Komentari (1) - Isprintaj - #

Gospina mjesečna poruka vidjelici Mariji, 25. srpnja 2008.

Image and video hosting by TinyPic

Pravi je odmor jedino u Stvoritelju

Jer blještavilo opačine zasjenjuje dobro i vihor požude izopačuje dobru dušu (Mudr 4,12).

Čovjekova sklonost propadljivom ne poznaje granice. Tama na rani čovjekovog pada i izraslice na ožiljku istočnoga grijeha razbile su, razlomile i podijelile cjelinu duhovnog, duševnog i tjelesnog, razorile sklad triju temeljnih kamenova na kojima počiva hram Duha Svetoga. Rascijepila se punina i zajedništvo sa Stvoriteljem, prekinula se komunikacija, prisnost i prožimanje, zahrđale antene, zakržljali osjetljivi senzori koji su nam pomagali da razgovjetnije čujemo glas Božji, da jasnije prepoznamo njegovu blizinu.
Uvukao se knez tame u tjelesna osjetila, pritišće nas težinom opipljivog, dodirljivog i vidljivog, zarobljuje nas propadljivim ispraznostima i lukavo veže uz prolaznost zemaljsku. Smicalicama, sumnjama i spletkama poigrava se s našom nestalnošću i lakovjernošću, koristi našu navezanost na trulo i propadljivo, varkama odvlači našu pozornost od neprolaznih vrijednosti, zasljepljuje nas blještavilom lažnoga sjaja, imitacijom istinske svjetlosti što tinja u dubinama srdaca, koja nas, pohranjena u sjećanju duše, poziva na let i usmjeruje prema kraljevstvu mira i slobode. Ali svaki naš iskorak prema punini, svaki pokušaj da se domognemo razdijeljene cjeline, ostaje neuspješan jer se očajničkim trzanjem još više zaplićemo u laščevu mrežu.
Ne može tijelo, koje je pristalo na dragovoljno sužanjstvo, spoznati svijet duha i duše, a niti umrtvljeni duh razlučiti laž od istine i to upravo zato što je, opkoljen maglom mrakova i strahova, prihvatio nemoralne i nepravedne zakone svijeta, što se povukao pred svjedočkim životom i odgovornošću. Bježeći od jasnoće i istine, duh još dublje upada u zamke opsjenarstva, privida i fantazmagorija i potaje žrtva oca laži, tvorca i majstora iluzija, imitatora istine i oponašatelja nebeske stvarnosti. A njegov nauk, na kojem se temelji izokrenuta duhovnost, uvijek čovjeka navodi na neposlušnost i sebeljublje. I danas, kao i nekoć u edenskom vrtu, u čovjekovoj nutrini gradi babilonsku kulu uznositosti, neumorno nastavlja lagati i nesmiljeno zavoditi. Sva trabunjanja o miru, sreći, ekstazi, nirvani i samootkupljenju pozivaju na oholost, na izravno suprostavljanje Stvoritelju, na negiranje onoga u kojem je sva ljubav, ljepota i punina, onoga koji nam je dao slobodnu volju i koji do kraja poštuje našu osobnost, ali bez kojega ne možemo ništa. Bez njega smo tek prah i pepeo, a s njim smo djeca Božja, u njemu nam se otkriva dostojanstvo ljudske osobe, po njemu spoznajemo radost, dobrotu i milosrđe.
Slabi smo, ranjivi i nesposobni da se vlastitom snagom odupremo prevrtljivim, lukavim i očaravajućim zamkama kneza svijeta, ali zajedno s Isusom možemo puno, s Gospodinom možemo sve. Tek njegovom milošću i snagom vjere uspjet ćemo raskinuti savez s ocem propasti, tek u sjaju njegovih gromkih, jasnih i istinitih riječi, prepoznat ćemo sjene koje nas okružuju. Samo u punini Onoga koji je pobijedio sotonu, smrt i grijeh, možemo otkriti i oživjeti vlastitu cjelinu, prepoznati se onakvima kakve nas je Bog stvorio na svoju sliku. A ravnotežu između tijela i duha, duha i duše, vidljivoga i nevidljivoga, prolaznog i vječnog, uspostavit ćemo u onom trenutku kad počnemo slijediti i živjeti Isusov nauk, kad u obraćeničkom svjetlu spoznamo istinu, put i život, kada pronađemo mir u volji Božjoj i u njoj otkrijemo snagu molitve.
A sada, tko ima uši, neka čuje Gospinu zamolbu koju nam je uputila u srpanjskoj poruci: „Dječice, u ovom vremenu, dok mislite na tjelesni odmor, ja vas pozivam na obraćenje“. A ovo vrijeme, to je bar svima jasno, ljetni su mjeseci kad većina hrli na prepune plaže, kad se na svakom koraku nudi urnebesna zabava, kad nam na svakom uglu oči bodu golemi plakati koji nas obavještavaju o bezbrojnim mogućnostima provoda i užitaka. Oko nas se umnažaju ponude koje aludiraju na alkohol, drogu i putenost, koje nam nude razuzdane noćne zabave, koje nas na velika vrata uvode u svijet raskalašenosti, koji nas čine još većim zarobljenicima tijela, koji još dublje i temeljitije truju duh i onečišćuju dušu.

Image and video hosting by TinyPic
Gospa dobro pozna snagu svog neprijatelja i upropastitelja dječice. Zato nas i odvraća od zavodljivog, ali ispraznog sjaja. Možda će nekome, kome su uši oglušile od buke svijeta, Djevičine riječi tvrdo zazvučati, možda će u njima naći prividnu protivnost i nelogičnost i zaključiti da nas Gospa odvraća od zasluženog odmora. Naprotiv, Prečista nas opominje da nismo samo tijelo i da se ne priklanjamo novovjekom poganstvu koje nam nudi teretane, joginge, bildinge, estetske operacije, liposukcije, liftinge i ina čuda koja uzdižu i veličaju propadljivost. Nema Gospa ništa protiv naše tjelesnosti, ali se bori protiv zloporabe tijela u kojem počiva Duh Sveti. Dobro zna da put kojim smo krenuli vodi na stranputice, da jurimo za zovom koji diktira moda, za provodima koje nam nameću zavodnikovi sljedbenici. Koliki se samo poslije tjelesnog odmora vraćaju kući iscrpljeni, umorni i razočarani, da bi se zatim mjesecima odmarali od godišnjeg odmora. Zato nas i poziva na obraćenje, moli nas da se ne priklanjamo mijenama vremena i ne postanemo zarobljenici tijela.
Majka nam poručuje da naša molitva i rad budu čežnja za Bogom, koji je pravi odmor za naše duše i tijela. A preduvjet svega je dobra i skrušena ispovijed, u kojoj nam Gospodin vraća snagu, radost i zdravlje, u kojoj nas ispunja poletom i svježinom, u kojoj nas miri sa sobom i bližnjima.
Gospa nas svojim savjetom upućuje na odmor, a ne na provod, ne preporučuje nam bančenje i raspojasanost, već na poziva na obnovu duhovne i tjelesne snage. Toliko puta nam je preporučila da odemo u prirodu, gdje ćemo u raskoši i ljepoti boja i oblika upoznati Stvoritelja, gdje ćemo naći mir, gdje ćemo se osloboditi navezanosti koje nam nudi suvremena tehnologija, gdje ćemo apstinirati od buke i slatkorječivosti medija, gdje ćemo naći zaboravljenu tišinu i gdje će nas liječiti cvrkut ptica i žubor potočića.
Ja bih osobno preporučio mladima koji imaju kakvo vozilo, što nikako nije uvjet, da krenu u unutrašnjost jednog od naših prekrasnih i jedva napučenih otoka, ili pak u dolinu Gacke, da uživaju u ljepoti skladnih kapelica kraj puta, što nam ih namijeniše vrijedne vjerničke ruke naših predaka, da se nadišu mirisa bilja i srca ispune krasotom još uvijek djevičanskih krajobraza. A zanoćiti se može pod šatorom ili u kakvoj poljskoj kućici, te se družiti sa srebrnom svjetlošću zvijezda i uranjati u san s pjesmom zrikavaca. Krasota, skladnost i mir, što zrače iz dobrote Stvoriteljeve, rodit će neizmjernu radost u srcu i probuditi zahvalnu molitvu na usnama.
Bit će to cjelovit odmor, bez nemira i nervoze, bez žurbe i preznojavanja, bez nenaspavanosti i loših pića i bez prevelikih novčanih izdataka. Bit će to trenutak u kojem će nam, u mirisu pokošene trave i plamenoj boji cvjetova, Bog otkriti svoje lice, unijeti mir u rastreseni duh i očistiti tijelo od balasta otrova i žudnje. Bit će to sretni čas u kojem ćemo razgovijetno, u istini i punini, čuti blaženi glas Gospe Međugorske.



- 22:01 - Komentari (2) - Isprintaj - #

25.07.2008., petak

Monolog

Image and video hosting by TinyPic

Sveti Jakove,
Božji sljedbeniče,
putniče,
hodočasniče,
imenjače;
reci mi,
onako
u povjerenju,
kako to
da si se skrasio
baš ovdje,
u Međugorju.

- 07:45 - Komentari (1) - Isprintaj - #

Dobro jutro, Gospe Međugorska

pjeva Nera Mijačević
Get this widget | Track details | eSnips Social DNA

Image and video hosting by TinyPic

Rađa se zora iz modre košulje noći, a Jutarnja se zvijezda predano utapa u slap naviruće svjetlosti. U rumenoj boji praskozorja jasno se ocrtavaju hodočasnički likovi što se uspinju prema vrhu Križevca.
Umiva rosa zjenice jutra u kojima lepršaju tek probuđene ptice. Uzduh se ispunja mirisima ruža i ljiljana, opojnim okusom vječnosti što dopire s Gospina brda, a žamor molitava kao bistri potočić teče kroz kamenjar i vinograde, stapa se s melodijom zvona i utapa u čistoću novoga dana.
Vrijeme je Božje milosti, obećanja i nade, trenutak u kojem nebo zbori čistoćom Marijina glasa, sretni čas ispunjen ljubavlju, dobrotom i praštanjem.
Naviješta blijesak međugorske zore sjaj novoga neba i zemlje, otkriva preslik Bezgrješnog srca koje nas mazi, ziba i grije. Daruje nam radost kojoj nema kraja, radost preplavljenu mirom, radost u kojoj duša kliče: Dobro jutro, Gospe Međugorska, dobro jutro, Kraljice ljepote!


Dobro jutro, blažena i sveta,
oko tebe mrakovi se ruše,
svrni pogled na dolinu svijeta,
blagoslovom okrijepi nam duše.

Dobro jutro, milosna i blaga,
riječi tvoje kao melem teku,
oprosti nam, Majko naša draga.
što ti srce grijesi djece peku.

Dobro jutro, Gospe Međugorska,
vraćaš radost u naše živote,
svjetlost tvoja krasi njedra gorska,
dobro jutro, Kraljice ljepote.


Dobro jutro, utjeho i nado,
snaga vjere Podbrdom se pruža,
plamen zore boji nebo mlado,
budi miris ljiljana i ruža.

Dobro jutro, premila i čista,
klanja ti se i kamen i travka,
pozdravi nam u kraljevstvu Krista
naše drage, našega fra Slavka.

- 06:52 - Komentari (1) - Isprintaj - #

21.07.2008., ponedjeljak

Gospin glas

pjeva Teo Brajčić
Get this widget | Track details | eSnips Social DNA

Image and video hosting by TinyPic

Gospa djeci vjeru nudi,
glas joj s Brda u svijet kreće,
uspavana srca budi,
u dušama pali svijeće.


Sve što cvjeta, sve što raste,
neven žuti, breza nježna,
Gospinim se glasom časte
kao suncem jutra snježna.

Sve što Božjom voljom traje,
Što je u Riječ je vječnu stalo,
Gospinom se glasu daje
kao majci čedo malo.

Šapat vjetra, jele vite,
bistri potok, vrela gorska,
Gospinim se glasom kite
kao brda međugorska.

Miris bilja, plodne njive,
sneni mjesec, voda morska,
Gospinom se glasu dive
kao brda međugorska.


Sve što leti, sve što pase,
zlatne pčele, bijela stada,
Gospinim se glasom krase
kao rosom trava mlada.

Sve što diše, sve što sanja,
sve što pjeva, sve što zbori,
Gospinom se glasu klanja
kao zvijezde novoj zori.

- 05:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Gospina mjesečna poruka vidjelici Mariji, 25. lipnja 2008.

Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Budimo nositelji mira i ljubavi

Preplavila Gospina dječica međugorska brda, s vjerom u srcima i molitvama na usnama, sjatila se sa svih strana svijeta. Prepuštaju se Majčinu zaštitničkom zagrljaju, privijaju se na Gospino krilo, dohode tješiteljici siromašnih i poniženih, razočaranih i prevarenih, utječu se ozdraviteljici bolesnih i umornih, prijanjaju uz skute pomoćnici i zagovarateljici grješnika, osluškuju glas iz kojeg se razliježe nebeska glazba, hrane se toplinom i nježnošću savjetodavnih riječi što dopiru iz rajske punine.
Nanizalo se dvadeset sedam međugorskih lipanja pred vratima ispovjedaonica, dočekujući Gospodina koji nas milosrđem oslobađa grijeha u sakramentu pomirenja, zgusnula se svjetlost milosnog vremena i pročišćujućim sjajem prelijeva se preko vanjskog oltara, titravo se širi travnjacima i vinogradima, penje se utabanim puteljcima uz križevački kamenjar i hrli u zagrljaj križu, da bi se zatim srebrenkastim odbljescima vinula u nebesko plavetnilo. Iz obraćenih srdaca izlijevaju se molitve i teku kao žubor nebrojenih potočića u beskrajnu rijeku međugorskih hodočasnika, što žuri krasoti podbrdskog znaka, što hrli na gozbu Marijinih riječi, što se ulijeva u beskraj svjetlosnog oceana.
Radosna je Gospa dok gleda dječicu koja su poslušala njezine savjete, vesela je jer joj trud nije bio uzaludan, jer se uvelike vidljivi plodovi njezinih poruka. Zato nam i poručuje da ustrajemo, da i dalje pozorno slušamo njezine majčiske pouke, da budemo radosni nositelji mira i ljubavi u ovom nemirnom svijeta. Uči nas da ustrajemo u ljubavi prema bližnjima, nadahnjujući i krijepeći se ljubavlju Onoga koji se za nas dao, koji nas čisti i produhovljuje, koji nas bodri, hrabri i oslobađa, koji nas liječi i grije, koji nas vodi i spašava. A Marijino nam srce pokazuje put koji će nas izvući iz nemirnog labirinta svijeta, iz uzničke mreže u koju nas je ulovio knez propasti. Tek nam sveta misa, molitva i post mogu otvoriti oči, tek nas sveta ispovijed može osloboditi zaslijepljenosti koja nas vodi u ralje zvijeri, tek nas prožimanje s biblijskim tekstovima, sa živom Božjom riječju, može obasjati svjetlom istine, tek nam nesebična žrtva i darivanje mogu osloboditi od pohlepe i požude.
Kako vojevati protiv protivština svijeta, kako pobijediti laži i podmetanja, kao se suprostaviti objedama i izmišljotinama koje se obrušavaju na Kristovu Crkvu, a pogotovu na Međugorje? Kako razlučiti svjetovno od duhovnoga, kako razlikovati privid od istine? Pa ponajprije ispitom savjesti, zakonom istine koji je sažet u Dekalogu. A da bi umrtvljena savjest uopće oživjela, potrebno se je napiti riječi i duha s blagodatnog izvora na koji nas upućuje Gospa, potreban nam je iskorak iz blatne kolotečine svakidašnjih navada, potreban nam je odmak iz buke i zavodljivosti svijeta, potrebno nam je zatvoriti oči pred propadljivim sjajem babilonske kule, začepiti uši pred zavodničkim zovom poganskih nimfi i prikoniti se ljepoti milosnog vremenu koje nas obilno kiti Stvoriteljevim darovima, koje nas prožima glasom Kraljice naših srdaca, koje nas nuka neraspadljivom istinom, koje nas hrani nebeskim jelom i pićem. Zar bi se i Gospa trebala prikloniti mudrosti i slavi svijeta, zar bi nas trebala obasipati veleumnim i dugačkim filozofskim i teološkim traktatima, zar bi nas trebala opterećivati propadljivim znanstvenim teorijama. Marija dolazi iz rajske ljepote i punine i govori nam jednostavnim jezikom u kojem bije vrelo vječne istine. Do iznemoglosti nam ponavlja abecedu nebeskog jezika, uči nas sricati slova s kojima ćemo stvarati riječi, s kojima ćemo graditi rečenice ispunjene svjetlosnom snagom Duha Svetoga, prožete žarom nezaustavljivog plamena koji pred sobom tjera laži i tamu svijeta. Već su odavno vidljiva djela onih koji su slijedili i slušali poruke, koji su ovladali abecedom ljubavi, koji su svijetom posijali međugorsko zrnje.

Image and video hosting by TinyPic
Oni koji su Gospin nauk sačuvali u dubini srca, urodili su bogatim plodovima, a one koji se oglušiše na Majčine riječi, Marija i dalje poziva. Drugi su tek na početku, a treći na popravnom ispitu, jer im je istinu pomutila naopaka abeceda kneza svijeta. Umjesto da se upitamo komu i zašto Gospa neumorno ponavlja poruke i savjete, mi s prepotentnom ohološću karikiramo i omalovažavamo jadnostavnost, mudrost i puninu nebeskog glasa. Često su našoj duhovnoj gladi bliže newegovske fantazmagorije negoli jednostavni i jasni Isusov nauk. Uzaludna su sva ljudska znanja, sve tisućljetne spoznaje, ako s poniznošću ne prihvatimo svjetlost Radosne vijesti, ako se ne predamo snazi svetih sakramenata, ako duboko ne uronimo u raskoš objavljene Božje istine.
Ponavlja Gospa mudrost Evanđelja, vraća u ozebla srca toplinu zaboravljenih Sinovih riječi, obnavlja u nama snagu i bogatim slapom zalijeva poluosušena i zakržljala stabla vjere. Dječice, ponavlja Gospa, zaboravili ste molitvu, zanemarili svetu ispovijed, ne idete na svetu misu i ne klanjate se Isusu u Prevetom Oltarskom sakramentu. Neskloni ste odricanju, ne čitate Sveto pismo i ne častite križ Gospodinov. Zato i ne možete biti nositelji mira i ljubavi, zato vas i odvlači nemir svijeta. Da, tako govori Kraljica neba i zemlje i već dvadeset sedam godina neumorno i strpljivo ponavlja iste rečenice, a ponavljat će ih toliko dugo dok se i gluhima ne otvore uši. O čemu bi nam drugom Gospa trebala govoriti? Možda o modi, politici, pjesništvu, prirodnim znanostima i ezoteriji, možda o sebeljublju i neposlušnosti. Godilo bi to mnogim ušima, ali iza svega ne bi stajale Marijine riječi, već lukavost lašca od početka.
Po Gospi i onome što za nas čini, Bog nam u Međugorju pokazuje svoju ljubav, strpljivost i milosrđe, iskazuje nam svoju neizmjernu dobrotu, nudi nam recept za spasenje svijeta, poziva nas da budemo sudionici njegova velikog plana, da budemo Marijina vojska u bici Velikog dana. Zove nas na otrježnjenje, odvraća nas od zavodnikovih opijata koji zagađuju srca i truju duše, zasipa nas darovima i milostima, preplavljuje nas nebeskom glazbom i svjetlošću što teku iz Gospina glasa. Ovija nas ozdravljujućim sjajem što se širi s Gospina brda sve do nakraj svijeta, časti nas radošču što struji iz rajskoga vrta, predaje nas u ruke najponiznije, najčistije i najsvetije među ženama, poklanja nam Međugorje, koje je na poseban, nama nedokučiv način, izabrano mjestu u povijesti spasenja.


- 04:53 - Komentari (1) - Isprintaj - #

20.07.2008., nedjelja

Međugorski glas

Pjevaju: Marija Bošnjak i Vedran Vegar
Get this widget | Track details | eSnips Social DNA

Image and video hosting by TinyPic

S molitvom će radost doći,
otvorit će srce vrata,
pa će kroz njih svjetlo proći,
puno sunca, puno zlata.

Dodirnut će hladne kutke
pod kojima teče lava,
probudit će smrzle vrutke
u kojima glazba spava.

Moli, moli, samo moli,
molitvom se srca čiste,
moli, moli, uvijek moli,
molitvom se misli bistre.


Molitva je pjesma duše,
tiha jeka Božjeg glasa,
zidovi se pred njom ruše,
molitva je tajna spasa.

Molitva je put do Krista,
do istine i života,
iz nje raste mudrost čista,
ljubav, spokoj i ljepota.

- 16:07 - Komentari (1) - Isprintaj - #

Nebeske riječi

Jednoga lipanjskoga predvečerje, davne 1981. godine, pred začuđenim očima svijeta, dogodilo se Međugorje. Odonda do dana današnjega zbivanja u malom hercegovačkom mjestu prožeta su protivštinama. S jedne strane ushit, zanos i svjedočki život, temeljen na Gospinim porukama, a s druge sumnja, nevjerica i neprihvaćanje Marijinih ukazanja. No, ako se po plodovima stablo poznaje, onda se može reći da je međugorsko urodilo bogatim, zdravim i sočnim voćem.
O čemu nam Gospa, koja se predstavila imenom Kraljice mira, u Međugorju govori? Već je na početku ukazanja obavijestila uzoholjeni svijet, izmanipuliran smicalicama zloga, da Bog postoji i da nas puno ljubi. Rekla nam je da ne potcjenjujemo snagu ljudskoga neprijatelja od početka, da ne nasjedamo njegovim spletkama i lukavštinama, da se okrenemo Putu i tako izbjegnemo mamce kojima nas zavarava i mreže kojima nas lovi. Zar i sami ne vidimo i ne osjećamo mračnu plimu koja je pohlepom, požudom i lažju zavladala insitucijama država, koja se uvukla u pore vlasti, koja slijedi pakleni plan zvijeri, zmijin projekt koji se izravno suprotstavlja velikom međugorskom Božjem planu. Govori nam Gospa o eshatološkoj bici, priprema nas za skori izravni sraz svjetla i tame, upućuje nas na znakove koji se množe oko nas i koji su nevidljivi tek premrenjenim očima, zabljesnutim medijskim sjajem što ga neumorno šire zavedeni lukavčevi sljedbenici. Bitka koja se bije od prvog čovjekovog pada uskoro će dosegnuti vrhunac i zato Gospa neumorno poziva dječicu da se odreknu kneza propasti i da prihvate Isusove riječi. Jer samo Otkupitelj može sotoni oduzeti vlast nad onima koji slijede istinu, put i život, dakle, puninu Radosne vijesti.


Image and video hosting by TinyPic

Gospi je prijeko potrebna naša suradnja, naše oprjedjeljenje za Boga, naš dragovoljni pristanak na zajedništvo u ljubavi i molitvi, potrebna joj je vjernička vojska, s kojom će protjerati zvijer i slavodobitno satrti glavu edenskoj zmiji. Marija će, kako nas je jednom obavijestila preko vidjelaca, u Međugorju dovršiti ono što je započela u Fatimi. Zato bismo mogli zaključiti da je sadržaj deset međugorskih tajni tek temeljitija, detaljnija i razgovjetnija objava treće fatimske tajne, jasniji redoslijed onoga što će se događati u svjetlu velikog Božjeg plana, koji će prethoditi početku Velikog dana. Recept za okrjepljujuću pripravu je molitva, a ozdravljujući lijek su sveti sakramenti Katoličke crkve, uzor su nam nauk i djela Isusa Krista, našega brata, Gospodina i Otkupitelj, sina Očeva i Marijina.
Nama je poslušati Gospine riječi, ozbiljno i neodgodivo prihvatiti njezine savjete, nastaniti se u Bezgrješnom srcu, da bi nas ponovno rodilo pročišćene, obraćene i preporođene, da bi nam iznova darovalo spokojno srce, oči i uši oslobođene straha, nevjere i nesanice, da bi nas dovelo volji Onoga koji nas je stvorio na svoju sliku. Nama je prekinuti suradnju s propadljivošću prolaznog i otkazati poslušnost duhu svijeta, otvoriti se radosti i misliti na vječnost o kojoj nam govori Gospa te se prikloniti milozvučnosti njezina preklinjućega glasa.


- 11:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

  srpanj, 2008 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Prosinac 2015 (1)
Listopad 2015 (2)
Lipanj 2015 (2)
Siječanj 2015 (1)
Kolovoz 2014 (2)
Srpanj 2014 (2)
Lipanj 2014 (3)
Svibanj 2014 (3)
Travanj 2014 (3)
Ožujak 2014 (4)
Veljača 2014 (2)
Siječanj 2014 (2)
Prosinac 2013 (3)
Studeni 2013 (3)
Listopad 2013 (3)
Rujan 2013 (3)
Kolovoz 2013 (3)
Srpanj 2013 (4)
Lipanj 2013 (3)
Svibanj 2013 (3)
Travanj 2013 (3)
Ožujak 2013 (4)
Veljača 2013 (3)
Siječanj 2013 (3)
Prosinac 2012 (5)
Studeni 2012 (3)
Listopad 2012 (3)
Rujan 2012 (3)
Kolovoz 2012 (3)
Srpanj 2012 (3)
Lipanj 2012 (4)
Svibanj 2012 (3)
Travanj 2012 (2)
Ožujak 2012 (5)
Veljača 2012 (3)
Siječanj 2012 (4)
Prosinac 2011 (6)
Studeni 2011 (4)
Listopad 2011 (3)
Rujan 2011 (4)
Kolovoz 2011 (3)
Srpanj 2011 (3)
Lipanj 2011 (5)
Svibanj 2011 (4)
Travanj 2011 (5)
Ožujak 2011 (4)
Veljača 2011 (4)
Siječanj 2011 (4)
Opis bloga
Komentari, tekstovi, pjesme, fotografije, audio i video zapisi o MeđugorjuImage and video hosting by TinyPic

Elektronička adresa:
medjugorskiglas@net.hr

Broj posjeta:
free hit counter



Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic


Molitva Duhu Svetom

Molim ti se Duše Sveti,
nositelju svih darova,
smiluj mi se i posveti
ove riječi, ova slova.

Očuvaj me ljudske mjere
da me sumnje ne odnesu,
daj mi plamen žive vjere
da me strasti ne zanesu.

Nek mi tvoja svjetlost jaka
dadne ljubav i dobrotu,
i otkloni zastor mraka,
uroni me u Ljepotu.

Svojim sjajem zlo prokaži
sve privide i neznanja,
izbavi me svake laži,
oholosti, mudrovanja.

Istini mi duh prikloni
da mi srce ne zaluta,
probudi me i zazvoni
ako versi skrenu s puta.

Promaknu li teške riječi,
nek ih splave vode morske,
s pokajanjem sve ću reći
Srcu Gospe Međugorske.