AnaM

srijeda, 18.04.2018.

Aleksis i Albi...

Aleksis i Albi
Maci se dopalo ime Aleksis koje joj je dao kum VladKrvoglad. I odmah joj krenulo.


Aleksis je dobila vrlo primamljivu ponudu za put u inozemstvo. Nije daleko, Frankfurt. Pozvana je da se zajedno sa Albijem preseli i da se bace na proizvodnju angorskih potomaka za izložbu. Zgranula sam se na tu perveznu ponudu, a Albi je samo zamjaukao i tri dana nije dolazio kući. Mora da je frktao
- Ljudi, oni će meni komandovati kad ću i sa kime ću…
Druga ponuda je bila iz jedne malo severnije zemlje. Albi nije pozvan, a Aleksis će dobiti sve što poželi, samo neka dodje. Uslov je bio, sitan po mišljenju pozivara. Treba da se odrekne nekih svojih ženskih atributa. Mora da je Aleksis povukla na mene, jer na sam pomen operacije za bolji i duži život pobegla je na tavan i nije se dala dole ni kad se u zdelici našla iseckana jetra.

Treća ponuda je na prvi pogled bila simpatična, tužna, zavisi kako ko gleda. Curica od nepune tri godine ušetala u dvorište, počela vući Aleksis i vikati da je to njena Ava. Ava je pas koji se izgubio, neki bratić od Jina. Pokušali smo objasniti da je Aleksis mačka, a ne pas.
Nije vredilo.
Čak je i Aleksis zamjaukala da se ne oseća kao pas.
Ništa.
Roditelji su svojoj nežnoj jedinici sve priuštili, pa su hteli i Avu kao psa. Ustrajno su tvrdili da mačka ne zna, kad tako izgleda, iznutra je pas.Bolje će joj biti kod njih, to jest u štenari.
Ne znam šta će na kraju biti.
Velika je to odluka.
Albi kao otac, neće da se meša.
Kaže opasno je ogrepsti svoje dete, mogu te u zatvor strpati.

- 08:36 - Komentari (35) - Isprintaj - #