AnaM

nedjelja, 23.04.2017.

Blogo-Znanstvenik...


Znanstvenici proučavaju svakakve stvari.
Nije im lako.
Od odluke da li je pobuna buha na Himelajima bila uspješna ili ne jer je monarhiju naslijedio vlastodržac, pa do rješenja na pitanje zašto se na blog ne može.
Za buhe se ne može naći odgovor, jer se još istražuje, a i blogo-pitanje je još u istraživačkoj fazi.
Da, da sirotani znastvenici.
Mjesecima, pa čak i godinama skupljaju podatke, uspoređuju, ocjenjuju dogadjaje i na kraju poslije zrelog razmišljanja, objave do čega su došli.
Evo na primjer, meterolozi, znanstveno pristupaju svojem poslu. Mjere temperaturu zraka, mora, kretanje vjetrova, padavine u milimetar. Nakon dužeg vremena donesu odluku kakvo će vrijeme biti, Jučer rekoše kiša, ali bilo vedro. Omaklo se nešto.
Prost narod to drugačije radi, jer za bolje ne zna, nije znanstveni radnik. Ako te trga u kostima kiša će, ako su vjetrovi bilo je graha za ručak. Padavine po glavi stanovnika obično su po turu prekršitelja nekog zakona domaćeg (nenapisane zadaće, ili bijeg iz škole). Na Kvarneru je još bolje. Ako Učka ima kapu, kiša će. Nema promašaja.
Znanstvenici su dokazali da dijete ne smije se nikako tući kad nešto pogriješi.
Sad se to zove zlostavljanje. Ako se dogodi nešto tako strašno, onda idu i dijete i roditelj kod psihologa. Pri tom razgovoru dijete se drži za tur, a roditelj za novčanik. Mene nisu tukli, ali me ja mama znala pogledati strogo i reći, doćiće tata kući, videćeš već. Kod psihologa me nisu vodili, ali na sladoled sa predavanjem da se to ne radi tako nego ovako, jesu. Lizuckala sam sladoled razmišljajući o sledećem znanstvenom poduhvatu koji će mi doneti krem šnite. Koliko im je to uspjelo, pokazala je budućnost.
Nakon višegodišnjeg proučavanja, znanstvenici su došli do zaključka da se nakon uzimanja hrane ne smije ući u vodu. Na mene su se nepedagoški derali da se ne smije u vodu poslije obeda, nego moraš mirno ležati i čekati 1 sat koji nikako da prodje.
Najnovija proučavanja su oko onih mnogobrojnih valova koji prolaze kroz nas, kao zrače nas.
Znam da su mi govorili da ne smem proći ispod dalekovoda jer ću promijeniti spol. Kad sam se naljutila na ženski spol, ustvari samo na jednu ženskicu koja se uplela u moje interesne zone, prošla sam ispod tog famoznog dalekovoda nadajući se da ću postati muško i pokazati joj njenog Boška Boškovića. Ništa se nije dogodilo.
Mobitel ne nosim sa sobom na opštu žalost svih poznanika. Čekam da me čipuju.
Sad se proučava učinak interneta na psihu čovjeka.
Ne znam dokle su znanstvenici došli, ali primijećeno je da je jutros povećana potrošnja sedativa po glavi blogera jer nije se moglo učantrati na blog. Ako si se i učantarao, badava ti, tvoja remek djela komentara i posta nema...
Sad tko preživi, preživi, tko ne preživi neka šeta po kiši ...
Sunce gvirnulo i...
Nešto se promjenilo i pokvari mi post, jer sve na blogu radi…
Nije lako biti znanstvenik.

Sad treba pogoditi da li je najpopularnija sporedna stvar na svijetu balet ili nogomet?? Hm??

- 14:12 - Komentari (48) - Isprintaj - #

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se