Planiranje i opremanje kuhinje najsloženiji je segment uređenja doma

18.11.2017.

U odnosu na druge prostorije kuhinja je najzahtjevnija, najsloženija, a vrlo često i najskuplja investicija čije planiranje zahtjeva prilično dugo vremena. Najbitnije je da kuhinja bude funkcionalna što se postiže odabirom odgovarajućih elemenata te njihovim kvalitetnim razmještajem unutar zadanog prostora. Dobro uređena kuhinja trebala bi imati dovoljno prostora za pripremu i konzumiranje hrane, skladištenje namirnica i posuđa, kao i za čišćenje. Stoga je planiranje kuhinje potrebno započeti sa odgovarajućom skicom prostora, uz detaljne podatke o smještaju priključnih instalacija za struju i vodu. Ukoliko radite potpuno novu kuhinju preporučljivo je ugraditi prozore kako bi u unutrašnjost kuhinje dolazilo što više prirodnog svjetla. Ukoliko nemate takvih mogućnosti potrebno je planirati adekvatnu rasvjetu koja neće stvarati sjene i ometati pri radu.Estetika je također vrlo bitan element pri planiranju kuhinje, jer kuhinja nije samo mjesto za spremanje hrane već služi i za druženje, razgovor i opuštanje. Posebno se to odnosi na prostore u kojima je kuhinja spojena sa blagovaonicom, ili pak dnevnim boravkom, što je u današnje vrijeme sve češći slučaj. Stoga kuhinju valja urediti na način da Vašim gostima ne bude dosadno dok čekaju da pripremite jelo. To se najbolje može postići postavljanjem šanka kao pregrade između kuhinjskog djela i onog za objedovanje. Na taj način moći ćete komunicirati sa svojim gostima čitavo vrijeme dok pripremate jelo te primiti eventalne sugestije koje će Vašim gostima omogućiti još veće uživanje u jelu.
Pravi izbor za trajno rješenje su ekskluzivne kuhinje Astra vrhunske kvalitete koje možete pronaći u svim Meblo Trade salonima i to uz akcijski popust do 20%. Program Astra nudi vrlo širok asortiman kuhinja suvremenog dizajna koje odlikuje visoka komponibilnost i prilagodljivost svačijim zahtjevima.Kao novost u ponudu Meblo Trade-a://www.meblo.hr/ target=_blank>Meblo Trade-a uvedene su nove kuhinje objedinjene pod imenom Sphera, koje dizajnom i kvalitetom nimalo ne zaostaju za Astrinim. Riječ je o kuhinjama domaće (hrvatske) proizvodnje, koje se izrađuju po mjeri i pri čijem se stvaranju velika pažnja posvećuje detaljima koji, zapravo, čine razliku. Učinkovit prostor, pametni okovi, izdržljive vodilice povećane nosivosti, zaštita od vlage i vode ili zahtjevnije obrađeni rubni elementi samo su neki od Sphera detalja na koje valja skrenuti pažnju.

Za planiranje kuhinja u Meblo Trade-u se koriste kompjuterski programi koji na vrlo brz i jednostavan način mogu simulirati željenu kuhinju u zadanom prostoru. Time je planiranje uvelike olakšano jer odmah možete vidjeti jeste li zadovoljni prikazanim rješenjem. Stručno osoblje u Meblo Trade-ovim salonima uvijek će Vam rado udijeliti savjet te složiti Vašu kuhinju iz snovaiz snova. U Meblo Trade-u možete i dekorativno opremiti Vašu novu kuhinju odabirom iz široke ponude zavjesa, podmetača, dekorativnog posuđa i ostalog kuhinjskog accessoara. Uz besplatnu dostavu (unutar prve zone dostave) i montažu Meblo Trade Vam pruža zaista kompletnu uslugu, pa se Vi možete bezbrižno prepustiti Vašim svakodnevnim aktivnostima.

Od 15. do 30. studenog pripremili smo za vas do 40% popusta na sve kuhinje te dodatnu pogodnost - GRATIS BOSCH perilicu posuđa SMV25AX00EV25AX00E.

Iskoristite ovu vrhunsku priliku, posjetite najbliži Meblo Trade salon i prepustite se našim savjetnicima koji će Vam pomoći urediti kuhinju iz snova.

Oznake: Meblo Trade, meblo, kuhinja, sphera, Astra, Nobilia, Alples, kuhinja iz snova, dizajn

Meblo Trade makeover

21.09.2016.

Napravili smo kompletni makover stana u Splitu. Pogledajte kako je stan izgledao prije, te kako izgleda sada. Sviđaju vam se promjene?


Stan prije renovacijeStan nakon renovacije


U renovaciji su korišteni slijedeći proizvodi iz Meblo trade asortimana:  • Kuhinja Astra Line

  • Stolice Calligaris Air

  • Polufotelja MIDJ Sonny

  • Stol Miotto Ivrea

  • Kompozicija dnevne sobe MAB Tender

  • Stakleni stol za računalo Pezzani Clear

  • Stolica Calligaris Parisiene

  • Garnitura Watch

  • Stolić Miniforms Curvo

  • Dječja soba Alples Planet
Za bilo kakve dodatne informacije kontaktirajte nas na info@meblo.hr ili na tel: 098/301 636.

Oznake: makeover, meblo, Meblo Trade, dnevni boravak, kuhinja, dječja soba, interijer, dizajn, dizajn interijera

Meblo Trade i fleksibilna rješenja za malene stanove

20.05.2016.

Space Saver - pametna i fleksibilna rješenja iz Meblo Trade-a

Meblo Trade u suradnji s arhitektonskim uredom Luma Art Vam predstavlja Space Saver koncept – prostor površine 53 m2 u salonu Meblo Trade-a, Maksimirska 112, Zagreb opremili smo funkcionalnim namještajem čime smo svaki kvadrat ovog malog prostora iskoristili na najbolji način.
Iako se na prvi pogled namještaj čini običnim, pokazat ćemo Vam što sve skriva i što ga čini izvrsnim rješenjem za ovaj ''stan'' površine 53 m2.
Stan je otvorenog tlocrta i kuhinja koju smo u njega smjestili dužine je 3,45 m. Iako se čini mala, njene police i ladice imaju i više nego dovoljno prostora za sve kuhinjske potrepštine, od velikih lonaca i tava, pa sve do bočica sa začinima, a sve to zahvaljujući skrivenim ladicama i policama.
Ovakva kuhinja može poslužiti i pri uređenju apartmana gdje bi naglasak trebao biti na udobnosti i prostorima za uživanje i opuštanje.Prelazimo na blagavaonicu u koju smo smjestili blagavaonski stol dimenzija 120 cm koji se jednostavno i u par poteza može razvući na dimenziju 200cm, tako da prostora u ovoj blagavaonici ima i za veći broj gostiju, a dodatno mjesto za sjedenje osigurali smo s dva sklopiva stolca obješena na zidni nosač. Konzola smještena kod samog ulaza sa svojih 45 cm izvrsno će poslužiti kao komoda za odlaganje stvari poput ključeva ili kao garderoba, dok se po potrebi može razvući i na 225 cm. Ne smeta u stanu, a kada Vam zatreba biti ćete jako sretni što je imate.Dnevnu sobu opremili smo garniturom na razvlačenje sa krevetom dimenzije 200x160 cm i tabureom koji se u samo nekoliko poteza pretvara u krevet 200x75 cm. Iako se čini običnim, ovaj dnevni boravak iznimno je funkcionalan i savršen za opuštanje i druženje. Klupski stolić smješten u sredini dnevnog boravka skriva i dvije manje, pokretne stranice.U prostor površine 53m2 smjestio se i balkon prozračnog i modernog dizajna. Sigurni smo da bi ovaj iako površinom mali balkon svima dobro došao u prekrasno proljetno i vruće ljetno doba.
U stan smo smjestili i dvije spavaće sobe, jednu dječju i jednu veliku spavaću sobu.Dječja je duga 2m, a namještaj u njoj biran je na način da dobijete dojam puno većeg prostora.. Krevet se nalazi na katu i jednostavno ga se može spustiti, dok je ispod njega radna jedinica. Radni stol i mnoštvo polica savršeno su se uklopili u ovaj Space Saver stan.


Velika spavaća soba u ovom stanu zasigurno ne može biti velika u pravom smislu, no kombinirajući funkcionalan namještaj kakav je korišten u cijelom stanu maksimalno smo iskoristili prostor, tako npr. krevet skriva spremište koje je idealno za odlaganje manje potrebnih stvari i za dobivanje više mjesta u Vašem ugradbenom ormaru maksimalne iskoristivosti.A za potpunu udobnost vašeg kreveta, tu je i madrac Solo Anatomic, jednostavan je i praktičan kao i naši ostali Space Saveri, dolazi u rolo pakiranju koje će Vam olakšati njegov transport ili spremanje, a njegova 7 zonska džepićasta jezgra osigurati će Vam miran i relaksirajući stan.
Zaigrajte nagradnu igru Meblo Trade-a i časopisa Global i možda baš vi budete sretnik koji će uživati u opuštajućim snovima na ovom praktičnom i udobnom madracu.

Posjetite Meblo Trade salon u Zagrebu, Maksimirska 112, pogledajte kako smo opremili ovaj prostor i pronađite nešto za sebe među modernim i funkcionalnim rješenjima.

Oznake: Space Saver, meblo, kuhinja, blagavaonica, dnevni boravak, spavaća soba

Odlučili ste obnoviti svoju kuhinju, ali ne znate odakle početi? Evo nekoliko savjeta koji će Vam pomoći da stvorite bolju, funkcionalniju i moderniju kuhinju.

09.11.2012.

Pronađite ideje za svoju kuhinju
Ukoliko planirate renoviranje svoje kuhinje, sigurno ste pregledali mnogo časopisa i internet portala kako biste pronašli fotografije koje će vas inspirirati prilikom uređenja vaše kuhinje. Pogledajte i MEBLO web site, te na našem portalu pronađite mnoštvo ideja koje će vam pomoći prilikom uređenja.
Da ste se zapitali zašto obnavljate svoju kuhinju? Da li je razlog postizanje veće cijene vašeg stana ili zato što želite prostraniju, moderniju i funkcionalniju kuhinju?


S koliko novca raspolažete
Kako se cjelokupan projekt preuređenja vaše kuhinje ne bi pretvorio u noćnu moru, pažljivo napravite financijsku konstrukciju. Također su bitni planovi za budućnost. Ako planirate živjeti u toj kući ili stanu minimalno još 5 godina, planirajte novu kuhinju tako da odgovara i vašoj obitelji. Da je multifunkcionalna. Nemojte biti sebični. Novac je potrebno potrošiti na stvari koje nećete ubrzo mijenjati, a dobra kuhinja je ipak jedna dugoročna investicija.

Raspored elemenata
Prilikom uređenja kuhinje, najvažniji je raspored elemenata. Pogledajte prostor i utvrdite koji model kuhinje bi najbolje odgovarao. Nemojte se usko držati dosadašnjeg rasporeda elemenata. Budite sigurni da možete elemente još bolje rasporediti kako bi vaša kuhinja izgledala modernije i postala još funkcionalnija.Imajte na umu kako sudoper mora biti postavljen pored ili nasuprot površine za kuhanje i frižidera, a sudoper, frižider i pećnica moraju biti blizu kako bi se olakšalo kretanje po kuhinji.Kako bi vaša kuhinja izgledala veselo, dodajte mnoštvo rasvjetnih elemenata. Biti će vam od velike pomoći prilikom spremanja večere za vaše goste i prijatelje.

Radna ploča
Od kakvog god materijala bila, radna ploča vrlo je bitan element vaše kuhinje. Kao materijal za radnu ploču, najčešće se koristi laminat koji postoji u raznim bojama i uzorcima. U ozbir još možete uzeti i drvene ili kamene površine koje se vrlo često koriste u zadnje vrijeme, iako su one dosta skuplje. Kod odabira radne ploče bolje je izabrati šarene uzorke, kako se ne bi svaka prljavština na njima vidjela. Bijela i crna boja dosta su nezahvalne jer se na njima svaki trag uočava.

I ako ste nakon svih ovih naputaka ostali s upitnikom iznad glave i ne znate odakle bi počeli, možda je ipak najbolje da se obratite u MEBLO gdje će vam njihovi ljubazni arhitekti i dizajneri svojim stručnim savjetima riješiti sve dileme.

Oznake: meblo, kuhinja, dizajn

Jučer sam mailom dobila upit za uređenje jedne kuhinje,pa u nastavku pogledajte kakvo sam riješenje predložila.

15.10.2012.

UPIT:

Poštovani,

Zanima nas kuhinja složena u obliku slova L dimenzija 3 m lijevi zid i 2,4 m desni zid. Htjeli bismo da su vratnice u obradi visokog sjaja bijele boje. U prilogu je slika našeg prostora.


ODGOVOR:

Poštovani,

Iz poslane fotografije i dimenzija vidi se da se radi o relativno malom prostoru, te je zato dobro da ste se odlučili za bijelu boju jer svijetle boje uvijek vizualno povećavaju i otvaraju prostor.

Predložila bih da se kuhinja organizira na način da na duži zid idu niski elementi s kuhalnom pločom, sudoperom i perilicom za suđe. Raspored treba biti takav da između svih ugradbenih elemenata uvijek ostane dostatno slobodne radne površine. Iznad kuhalne ploče dolazi napa od stakla vrlo efektnog dizajna i jakog kapaciteta usisa, što je od velike važnosti kako se ne bi širili mirisi od kuhanja jer sama kuhinja nema vlastiti prozor, a spojena je s dnevnim boravkom. Za desni, kraći zid predložila bih visoke ormare koji će poslužiti umjesto smočnice. U njih je ukomponirana i ugradbena pećnica koja je postavljena na veću visinu od uobičajene kako bi se domaćinima olakšalo rukovanje. Niz visokih elemenata završava s hladnjakom koji može biti ugradbeni ili samostojeći.


Kao materijal od kojeg bi fronte (vrata i ladice) kuhinje trebale biti izrađene predložila bih medijapan (MDF) površinski obrađen folijom u visokom sjaju. Ta je obrada, naime, znatno povoljnija od medijapana koji se lakira, a vizualno i dizajnerski djeluje isto.

MEBLO u svojoj ponudi ima kuhinje hrvatskog proizvođača SPHERA čiji model PLURANOVA SJAJ ima upravo sve te karakteristike.
Cijena prikazanog sastava u izvedbi MDF + folija visoki sjaj bila bi slijedeća:

21.690, 44 kn
-30%
15.183, 31 kn


Cijena se odnosi na drveni dio bez aparata, a popust je za plaćanje American karticom (jednokratno ili na rate do 12 mjeseci beskamatno).

I to bi bilo to. Nadam se da će gospodin biti zadovoljan mojim prijedlogom , a vi , ukoliko imate bilo kakvih komentara ili drugačijih prijedloga, slobodno javite.

Oznake: kuhinja, upit, meblo, sphera

Meblo kuhinje

05.09.2012.

Na prvi pogled sve nam kuhinje mogu izgledati slično. Međutim, promatramo li pažljivije, uočavamo da razliku čini pažnja koja se posvećuje detaljima. Meblove kuhinje Astra i Sphera u potpunosti su individualizirane, a plod su proizvodnje čijoj se svakoj fazi prilazi s posebnom pozornošću i vještinom. Velika pažnja pridaje se estetici oblika, upotrebi tonaliteta odabranih boja osnovica, funkcionalnosti strukturalnih linija te preciznosti detalja. Sve to kako bi se zadovoljile želje i potrebe različitih stilova života.Meblov program kuhinja je iznimno komponibilan: to znači da svaka kuhinja može biti realizirana u svim dimenzijskim varijantama. Stoga se svaki model iz kolekcije može prilagoditi bilo kojim zahtjevima prostora. Ukoliko želite u potpunosti iskoristiti dimenzije prostorije izbjegavajući prazne prostore najbolje se odlučiti za kupnju kuhinje po mjeri. To znači da će kuhinja, poput odijela koje šiva krojačica, biti realizirana u potpunosti prema dimenzijama Vašeg prostora.Jedan vrlo važan čimbenik procjene Vaše kuhinje je analiza ergonomičnosti: znanosti koja se bavi odnosom čovjeka sa predmetima koje koristi i prostorima u kojima živi i radi. Naime, kuhinja je prostor u kojem se događa veći dio dnevnih aktivnosti: tu se priprema hrana, kuha se i objeduje. Potreba za time da se ima sve na dohvat ruke i da se može slobodno i komotno kretati bez poteškoća, u mnogim slučajevima nije zadovoljena. Stoga u Meblu uvijek predlažemo da procjenite sve ponuđene mogućnosti različitih dimenzija elemenata i obrada, kako biste izabrali upravo onu opciju koja će se prilagoditi Vašim estetskim, ali i fizičkim potrebama.
U Meblovim salonima diljem Hrvatske u tijeku su akcijski popusti do 25% na kuhinje Astra i Sphera. Nudimo zaista sve - od jednostavnih linijskih kuhinja prikladnih za manje prostore i za apartmane do raskošnih sastava u različitim bojama i obradama sa pregršt različitih mogućnosti i kombinacija. Na osnovi mjera Vašeg prostora projektirat ćemo kuhinju te Vam kompjuterskom simulacijom vizualno približiti idejno rješenje.

Oznake: kuhinja, meblo, talijanska kuhinja

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.