Kako očistiti madrac?

11.05.2017.

Na madracu provodimo (ili bi barem trebali provoditi) jednu trećinu svakog dana, stoga nije čudno da se na njemu nakuplja mnogo prljavštine. Tako se na madracu može pronaći prašina, grinje i drugi mikrobi, pa čak i plijesan. Osim ako se ne tuširate baš svaku večer prije spavanja, madrac nakuplja prljavštinu, tjelesne izlučevine, kemikalije iz raznih kozmetičkih proizvoda pa čak i pelud.





Stoga Vam u nastavku donosimo vodič iz kojeg ćete saznati kako pravilno očistiti madrac i produljiti njegov vijek trajanja. Prije nego započnete s čišćenjem madraca, skinite plahte J. Operite i osušite nadmadrac ( ukoliko ga imate), zatim plahte, prekrivače i navlake. Prije pranja svakako provjerite deklaraciju i operite sve proizvode na najvišoj dopuštenoj temeraturi budući da toplina uništava grinje. Dok vaša perilica radi svoj posao, vi se pobrinite o vašem madracu.


1. Usisavač


Mali nastavak usisavača koji služi za čišćenje tkanine vaš je najbolji saveznik u procesu čišćenja madraca. Počnite od vrha madraca, krenite prema dolje, a zatim na isti način očistite i bočne dijelove madraca. Još se ne brinite o drugoj strani madraca, doći ćemo i do toga.


2. Uklanjanje neugodnih mirisa


Iako obično ne primjećujemo mirise vlastitog tijela, madrac upija znoj koji se nakuplja tijekom vremena i to rezultira lako primjetnim neugodnim mirisom. Da bi se riješili ovog problema, dobro pospite madrac sa sodom bikarbonom i lagano utrljajte četkom kako bi se apsorbirala u tkaninu madraca, gdje će upiti mirise. Ostavite sodu bikarbonu 10 minuta, a zatim...


3. Ponovno iskoristite usisavač


Soda bikarbona djelovat će na način da će izvući vlagu i masnoću na površinu madraca. Ponovno uzmite usisavač kako biste uklonili vlagu sa površine, a uz nju i uzročnika neugodnih mirisa.


4. Uklonite mrlje


Na madracima obično postoji nekoliko vrsta mrlja: od hrane, kave i tjelesnih tekućina. Istina je da je najbolje mrlje odmah tretirati, ali ponekad je spavanje važnije. Ipak, ugodno je riješiti problem s mrljama prije ili kasnije. Meblo Trade Vam nudi rješenje! TED Home sredstvo za ukljanjanje mrlja za madrace i krevete pomoći će Vam ukloniti i najozbiljnije mrlje na madracu. Učinkovita formula deterdženta omogućuje joj korištenje bez ispiranja te je vrlo dobro rješenje za madrace bez skidive navlake. Čak i tvrdokorne mrlje od kave s lakoćom nestaju nakon prskanja te trljanja suhom krpom. Proizvod se također može koristiti za strojno pranje, jer se mrlje obrađuju unaprijed.





5. Okrenite madrac i ponovite korake 1-4


Preporuča se okretanje madraca svaka tri mjeseca. Ukoliko je vaš madrac jednostran, te ne dopušta okretanje, svejedno ga možete rotirati glava - noge.

Kad već imate sve materijale pri ruci, okrenite madrac te ponovite sve prije navedene korake.

Oznake: Meblo Trade, madraci, madrac, čišćenje, sredstvo za čišćenje, san, zdravo spavanje

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.