Proljeće u Meblu i okolici

30.03.2015.

Sa svakim proljećem dolaze i novi izazovi, a jedan od njih je kako se najbolje trgnuti iz zimske obamrlosti i krenuti u realizaciju svakojakih novih ideja koje nam dođu napamet s prvim ljepšim danima proljeća. Na koje sve načine možemo osvježiti prostor u kojem živimo, a da u isto vrijeme budu spremne i uskršnje dekoracije?

Kao prvu akciju, tzv. predradnju, trebalo bi napraviti veliko čišćenje prostora. Ne mislim samo na pranje i brisanje prašine, nego i na raščišćavanje prostora u smislu bacanja starih i nepotrebnih stvari koje samo zauzimaju prostor i skupljaju prašinu. Feng shui kaže da za svaku novu stvar koju unesemo u kuću, treba baciti jednu staru stvar.

Maksimalan učinak uz minimalan trošak


Dnevni boravak možemo osvježiti i bez nekih velikih ulaganja, dovoljno je promijeniti detalje poput zavjesa, tepiha, prekrivača ili ukrasnih jastučića na sjedećim garniturama ili promjene boje zidova. Poanta je u tome da je sve bez bilo kakvih građevinskih radova, što znači bez rušenja ili zidanja.


Kada su zidovi u pitanju, umjesto postojeće boje dovoljno je staviti nove tapete skroz drugih boja ili s nekim šašavim uzorkom. Uz cijenu od 99kn po roli, može se pokriti čak 5m2 zida, dok se na prozore mogu postaviti nove zavjese koje mogu propuštati već ili manju količinu svjetlosti, ovisno o vašem osobnom izboru. Cijena zavjesa se kreće od minimalnih 80 kn/kom.

Za manje prostore obično predlažem da se tapetama s uzorkom presvuče samo jedan zid, kako se ne bi dodatno zagušio prostor.
U prostorije s nižim stropom uvijek je bolje staviti svjetlije zavjese koje mogu imati vertikalne pruge čime će se stvoriti dojam viših zidova.
Umjesto kupnje novog trosjeda ili pretapeciranja staroga, biti će dovoljno da preko stare sjedeće garniture prebacite novi prekrivač stilski usklađen s novim zavjesama.

Spavaćoj ćete sobi udahnuti novi život ako krevet prekrijete prekrivačem u pastelnim tonovima, dodate koji jastučić, a prozore zaštitite zavjesama od prirodnih materijala u istom tonu.
Ovo proljeće u trendu su žute i zelene nijanse koje se vrlo lijepo mogu i međusobno kombinirati. Ako u tu sve ubacite koji touch narančaste, uspjeh je zagarnitiran! A sve potrebno za proljetno obnavljanje možete pronaći u svim Meblo salonima gdje su u tijeku i velike proljetne akcije sa super popustima!


Oznake: meblo, proljeće, zavjese, prekrivači, dizajn, oprema doma, namještaj, trosjed, dizajn interijera

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.