Kapa glavu čuva, a dobar madrac vaše zdravlje!

06.02.2015.

Saznajte kako odabrati savršen madrac po vašoj mjeri

Spavaća soba jedna je od najvažnijih prostorija u stanu. Kako spavati, gdje spavati, koliko spavati, s kime spavati, sve su to pitanja koja nas često muče, podjednako bez obzira na dob, spol i financijske mogućnosti.

Svi bi se naravno tijekom noći željeli što bolje odmoriti i što kvalitetnije naspavati, kako bi se slijedeći dan što bolje osjećali. Kvaliteta sna ovisi naravno o puno čimbenika. Prvenstveno je važna čista savjest i dobro zdravlje, a nakon toga dolazi sve ostalo.

Postoje razne teorije i mišljenja što sve može utjecati na dobar san, a samim time i na dobro zdravlje:
• smjer kreveta u odnosu na strane svijeta (zapadnjaci predlažu položaj glave prema sjeveru zbog elktromagnetskih zračenja koja se u tom smjeru poklapaju s našim tijelom),
• materijali od kojih su napravljeni madraci (neki izbjegavaju metalne opruge zbog mogućnosti eventualnog negativnog zračenja; drugi izbjegavaju pjene jer su sintetskog porijekla),
• feng shui pak predlaže određene kombinacije boja baš za spavaće sobe.

Tko će u što vjerovati stvar je osobnog svjetonazora. No osim raznih vjerovanje, postoje i pravila arhitektonske struke po kojima bi se svaka spavaća soba trebala namjestiti. Krevet bi trebao biti dovoljno velik, a madrac dovoljno udoban.

Odabir madraca je delikatna i osobna stvar i svatko bi trebao odvojiti dovoljno vremena da napravi pravi izbor baš za sebe. MEBLO u svojoj ponudi ima veliki izbor vrlo različitih modela madraca: od pjena (lateks, memory, HR hladno lijevana pjena, PU pjena) ili od opruga (bonel pruge ili džepičaste opruge), a postoje i kombinacija obaju materijala.

U svakom slučaju, kod izbora madraca najbolje bi bilo osobno doći u neki od MEBLO salona namještaja i isprobati barem nekoliko modela prije definitivne odluke. Dizajn i materijal kreveta ovisi o sobnim afinitetima. Krevet može biti drveni, metalni ili tapecirani (u štof, kožu ili eko kožu). Ako u spavaću sobu namjeravamo staviti još koji komad namještaja, obično su to noćni ormarići, komoda i ormar, treba paziti da su oni stilski i po bojama usklađeni s krevetom.

Ormari mogu biti s klasičnim ili s kliznim vratima. Kod smještaja namještaja u prostor važno je da se soba ne prenatrpa, kako bi se omogućila nesmetana komunikacija te kako bi dojam u sobi bio ugodan. Boje bi trebale biti svjetlijih tonova ili pastelne, kako bi se postigla smirujuća atmosfera. Oko svih tih detalja i ostalih važnih stvari u MEBLO salonima rado će vas savjetovati MEBLO stručni svjetnici.

Oznake: spavaća soba, madraci, meblo, akcije, popusti, nadmadraci, spavanje

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.