Božićni Feng Shui: Kako pravilno ukrasiti vaš dom i privući pozitivnu energiju

17.12.2014.

Božićni Feng Shui: Kako pravilno ukrasiti vaš dom i privući pozitivnu energiju

Nije tajna da je razdoblje uoči Božića i Nove godine postalo stresno vrijeme. Treba toliko toga pripremiti, odabrati ukrase i poklone, urediti dom za sebe, ali i goste koji će uskoro početi navraćati.
Nekoliko jednostavnih savjeta za uređenje interijera prema načelima Feng Shuia mogli bi olakšati napetost i pomoći da uistinu uživate u ovom svečanom dijelu zimske sezone.

Pravilan odabir boja ukrasa
U hladnijem dijelu godine potrebno je, pomoću predmeta i boja, dovesti energiju vatre u našu okolinu. Element vatre čine svijeće, pravi kamin, svijetle božićne svjetiljke za božićno drvce te zlatni i vatreno-crveni božićni ukrasi. Osim crvene, za dobivanje tople energije dobar izbor su i ljubičasta te boja fuksije.
No, vodite računa o glavnom principu feng shuija, a to je ravnoteža.
Previše vatrenih dekorativnih elemenata, što se često događa u blagdansko vrijeme ako se pretjeruje s crvenom bojom, potiče nastanak sindroma izgaranja pa čak i emocionalne ispade. Umor koji mnogi osjećaju tijekom i nakon božićnih praznika, nerijetko je uzrokovan neuravnoteženom energijom vatre u domovima.
Stoga u svoje blagdansko ozračje svakako uvrstite i hladnije boje, poput umirujuće svijetloplave koja aktivira energiju vode. Previše vatre ublažit ćete također, srebrnom i sivom te spokojnom bijelom - bojama koje prizivaju element metala.

Savršeno mjesto za božićno drvce
Stabalca i grančice za božićno dekoriranje pripadaju elementu drveta pa ih smjestite u područje koje je u skladu s drvenim elementom ili ima korist od njegove energije.
Blagotvornu ravnotežu energija postići ćete sljedećim položajem drvca:
• Istočni smjer: za privlačenje zdravlja i obiteljske sreće
• Jugoistočni smjer: za novac i obilje
• Južni smjer: za poslovni ugled i slavu

Sezona svijeća
Postoji mnogo načina za postizanje svježe, čiste i hranjive kućne energije, a uporaba svijeća je među najlakšim i najpopularnijim metodama. Svijeće, osobito ako su od prirodnih materijala, poput sojinog ulja ili pčelinjeg voska, pročistit će energiju u svakom prostoru. Osim učinka čišćenja, toplina i sjaj blagdanskih svijeća djeluju na balansiranje emocionalne neravnoteže i otklanjanje briga.
Smjernice za najbolje korištenje svijeća:
Jug, jugozapad, sjeveroistok i središte doma: mjesto za velike svijeće ili grupiranje svijeća
različitih veličina
Zapad, sjeverozapad, istok, jugoistok i sjever doma: mjesto za male svijeće ili lučice
Svijeće su načelno idealne u spavaćoj sobi, kupaonici, na stolu blagovaonice i u dnevnoj sobi. Različito dizajnirani dekorativni svijećnjaci raznih boja dodatno će vas oraspoložiti i ukrasiti vaš dom.
Ako ništa od gore navedenog ne pomaže, navratite u MEBLO, tamo ćete se sigurno oraspoložiti i pronaći neki atraktivan božićni detalj!

Izvor:
http://alternativa-za-vas.com

Oznake: meblo, feng shui, popusti, namještaj, akcije

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.